Erzurum Otelleri

En İyi Erzurum Otelleri

16 Otelden 1 - 16 arası gösteriliyor
Bölge
Tema
Değerlendirme
hızlı erişim
Erzurum’a Nasıl Gidilir?
Erzurum’da Nerede Kalınır?
Erzurum Her Şey Dahil Oteller
Erzurum Kayak Otelleri
Erzurum Merkez Otelleri
Erzurum’da Ne Yenir?

İndirimli Erzurum Otelleri


Dadaş Diyarı olarak anılan Erzurum, Doğu Anadolu Bölgesi’nin en kalabalık ikinci şehridir. Coğrafi olarak önemli bir kavşakta bulunan Erzurum tarih boyunca önemli siyasi olaylara da sahne olmuştur. İlk kez Doğu Roma İmparatorluğu Dönemi’nde yerleşim yeri olarak kurulan Erzurum günümüze kadar Sasaniler, Kimmerler, İskitler, Medler, Bizanslar, Persler, Urartular, Romalılar, Araplar, İlhanlılar, Moğollar, Safaviler, Selçuklular ve Osmanlı gibi pek çok uygarlık ve imparatorluğun hakimiyeti altına girmiştir. Erzurum, Kurtuluş Savaşı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu sürecinde de önemli bir merkez olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk 23 Temmuz’da Erzurum Kongresi’ni kurmuş, burada Ulusal Egemenlik ile ilgili önemli ve esas olacak kararlar alınmıştır. Erzurum kış turizminin de en canlı olduğu noktalardan birisidir. 3125 metre yüksekliğindeki Palandöken Dağı, şehirde en çok bilinen kayak merkezlerine sahiptir. Doğu Anadolu Bölgesi’nde hakim olan karasal ilkimin yaşandığı Erzurum’da birçok dağ ve ovanın yanı sıra Torum Gölü ve Tortum şelalesi de görmeye değer doğal güzellikler arasındadır. Şehrin ilginç özellikleri arasında Tortum Gölü’nün, Kemerli Dağı’nda meydana gelen bir heyelan sonucunda kayan kar kütlelerinin Tortum Çayı’na set yaparak Tortum Gölü’nü oluşturması yer almaktadır. Erzurum’da değer gören kış turizminin yanı sıra geleneksel spor dalları da bulunmaktadır. Cirit sporunun hala en coşkulu takipçilerinin bulunduğu Erzurum’da bu spor dalı için özel sahalar bulunmaktadır. Erzurum’a gezmeye gittiğinizde kendinize ve sevdiklerinize hatıra olarak alabileceğiniz en anlamlı hediye Oltu taşı ve Oltu taşından yapılan takılardır. Oltu taşı işçiliğini tüm dünyaya duyurmuş olan Erzurum’da bu takıları en çok Rüstempaşa Kervansaray’ında bulabilirsiniz. Yapacağınız birkaç günlük Erzurum gezisinde birbirinden güzel Erzurum otellerinde konaklama sağlayabilirsiniz. Bilet Dükkanı üzerinden en uygun fiyatlara Erzurum otellerinden birine rezervasyon yapabilirsiniz.

Erzurum’a Nasıl Gidilir?


2000 metre rakıma sahip olan Erzurum Doğu Anadolu Bölgesi içerisinde, Karadeniz Bölgesi’ne sınır olan bir konumda yer almaktadır. “Erzurum’a nasıl gidilir?” diye soruyorsanız size pek çok alternatifiniz olduğunu söyleyebiliriz. Erzurum’a kara yolu, hava yolu ve demir yolu ile ulaşım sağlanabilmektedir.

Türkiye’nin hemen her büyükşehrinden Erzurum’a hava yolu ile ulaşım gerçekleştirebilirsiniz. Bulunduğunuz konumdan Erzurum şehir merkezine 12 km uzaklıkta, Yakutiye ilçesinde yer alan Erzurum Havalimanı’na uçak bileti almanız gerekmektedir. Erzurum Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra taksi ve özel transfer servisleriyle şehir içinde dilediğiniz noktada ulaşım sağlayabilirsiniz.

Erzurum’a kara yolu üzerinden şehirlerarası otobüslerle yolculuk yapmak isteyenler yine Yakutiye ilçesinde bulunan Erzurum Otogarı’na bilet alabilirler. Otogar ile şehir merkezi arasında ulaşımı da belediye otobüsleri ve dolmuşlar aracılığıyla sağlayabilirsiniz.

Erzurum’a son yıllarda iyice popülerleşen Doğu Ekspresi demir yolu hattıyla da ulaşım sağlayabilirsiniz. Doğu Ekspresi Ankara – Kars arasında sefer yapmaktadır. Ankara’dan hareket eden Doğu Ekspresi sırasıyla Kayseri, Sivas ve Erzincan’dan geçerek Erzurum’a gelmekte buradan da Kars’a devam etmektedir.

İstanbul üzerinden Erzurum’a gelecek olanlar için en mantıklı seçenek uçak ile yolculuk etmektir. İstanbul – Erzurum arası uçuşlar yaklaşık 1 saat 45 dakika sürerken, şehirlerarası otobüsler ile yapacağınız kara yolculuğu 17 saat sürmektedir. Kara yolu üzerinden özel aracıyla yolculuk yapacak olanların ise E-80 kara yolunu takip etmeleri gerekmektedir. Özel araç ile yapılan kara yolculuğu ise yaklaşık olarak 14 saat kadar sürmektedir.

Ankara üzerinden Erzurum’a gelenler hava yolu ve kara yoluna ek olarak demir yolu üzerinden de ulaşım sağlayabilmektedir. Ankara’dan Erzurum’a uçakla seyahat 1 saat 15 dakika ve şehirlerarası otobüsle seyahat 12 saat kadar sürmektedir. Tren yolculuğunu tercih edenler ise Doğu Ekspresi’ne binerek 21 saatte Erzurum’a varabilirler.

Erzurum’a İzmir üzerinden gidecek olanlar için de en mantıklı seçenek uçak ile ulaşım sağlamaktır. İzmir’den Erzurum’a uçakla yolculuk 2 saat ve şehirlerarası otobüsler ile yolculuk 20 saat kadar sürmektedir. Kara yolu üzerinden özel araçla yolculuk etmeyi tercih edenler ise O-5 ve E-80 karayollarını takip ederek 17 saat içerisinde Erzurum’a varabilirler.

Erzurum’da Nerede Kalınır?


Tarihi, doğal güzellikleri ve mutfağıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Erzurum’da nerede kalınır sizler için tanıttık. Kış turizmiyle tanınan Erzurum’da kayak merkezlerinde konumlanan da çeşitli oteller bulunmaktadır. Erzurum otellerinden size en uygun olanına Bilet Dükkanı’nın kampanyalarından yararlanarak en bütçe dostu fiyatlara rezervasyon işlemi yapabilirsiniz.

Erzurum Her Şey Dahil Oteller


Palan Otel


Palandöken kayak merkezinde bulunan Palan Otel, tam pansiyon seçeneğiyle her şey dahil bir otel deneyimi sunmaktadır. Otelin açık büfe restoran, bar ve oda servisi gibi yiyecek-içecek ihtiyaçlarınızı karşılama yönelik hizmetleri vardır. Ayrıca otelde sauna, hamam ve güzellik merkezi gibi bakım olanakları da mevcuttur. Otelin sunduğu kayak ve kapalı yüzme havuzu gibi hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Otelin en erken giriş saati 14.00 ve en geç çıkış saati 12.00’dır.

Erzurum Kayak Otelleri


Snowdora Ski Resort Hotels & Villa


Kayak pistlerine 100 metre mesafede bulunan kayak merkezinin en konforlu konaklama hizmetlerinden birini sunan Snowdora Ski Resort Hotels & Villa misafirlerine pek çok hizmet sunmaktadır. A la carte ve açık büfe restoranda, kafeterya ve kafede tüm yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Otelde yapılacak çift konaklamalarında evlilik şartı aranmaktadır. Otelden kayak pistlerine direkt erişim ve kayak ekipmanı kiralama olanakları bulunmaktadır. Otelin en erken giriş saati 14.00 ve en geç çıkış saati 12.00’dır.

Erzurum Merkez Otelleri


Atlas Otel


Tren garına 600 metre uzaklıkta bulunan Atlas Otel misafirlerine şehir merkezinde bir konaklama hizmeti sunmaktadır. Otelde yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz açık büfe restoran bulunmaktadır. Otelde kuyumcu, hediyelik eşya dükkanı, güzellik salonu gibi çeşitli olanaklar da mevcut bulunmaktadır. Otelin en erken giriş saati 14.00 ve en geç çıkış saati 12.00’dır.

Erzurum’da Ne Yenir?


Doğu Anadolu Bölgesi’nde ve Karadeniz Bölgesi’ne de sınır olan bir konumda bulunan Erzurum’un mutfağında bu iki bölgeden de esintiler bulunmaktadır. Erzurum’da ne yenir sizler için listeledik.

Cağ Kebabı: Kuzu etinden yapılan et dönere benzer bir yemek olan Cağ Kebabı, Erzurum’un en bilinen yöresel lezzetidir. Süt, soğan, karabiber ve kırmızı biber ile hazırlanan et yatık biçimde odun ateşinde pişirildikten sonra lavaş ile servis edilmektedir.

Aşotu Çorbası: Erzurum’da soğuk havaların vazgeçilmez yemeği olan Aşotu Çorbası yoğurt, soğan, kişniş ve buğday ile hazırlanmakta, isteğe göre içine kıyma eklenmektedir.

Su Böreği: Türk mutfağının geneline yayılmış olan su böreği Erzurum yöresinde biraz daha farklı yapılmaktadır. Her bir parçasına yumurta denk getirilen börek hamuru en az yarım saat yoğurulup sonrasında yavaş yavaş pişirilmektedir.

Soğuk Ayran Aşı Çorbası: Nohut, yoğurt, Ayran ve mısır ile hazırlanan soğuk ayran aşı çorbası özellikle yaz aylarında ve Ramazan akşamlarında sık sık tüketilmektedir.

Şalgam Dolması: Şalgam dilimlerinin arasında kıyma ve bulgurdan hazırlanan bir harç eklenmesiyle yapılan şalgam dolması yörenin meşhur lezzetleri arasındadır.

Kadayıf Dolması: Erzurum’un en meşhur tatlısı olan kadayıf dolması iç harcı cevizden oluşan tel kadayıfların sarılıp kızartıldıktan sonra şerbetlenmesiyle hazırlanmaktadır.