En İyi Antakya Otelleri
21 Otelden 1 - 20 arası gösteriliyorAntakya Hakkında
Ülkemizin Kurtuluş Savaşı’ndan sonra geri alınan son şehri, Doğu Akdeniz’in incisi Hatay’ın merkez ilçesi Antakya kültürel zenginliği, doğal güzellikleri ve eşsiz lezzetlerle dolu mutfağıyla Türkiye’nin dört bir yanından ziyarete gelen turistleri büyülüyor. Kardeşliğin ve hoşgörünün beşiği diyebileceğimiz Antakya’nın komşu ilçeleri Defne, Yayladağı, Altınözü, Reyhanlı, Kırıkhan, Belen ve deniz tatili adreslerinden Arsuz’dur. Antik çağlardan beri tek ve çok tanrılı dinlere mensup insanların bir arada yaşadığı Antakya’da bugün halen geçmişten kalan camiler, kiliseler, sinagoglar ve çeşitli tapınaklar yer alıyor. Akdeniz ikliminin hâkim olduğu Antakya’da yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlı geçmektedir. Türkiye – Suriye sınırını çizen Asi Nehri Antakya’dan geçmektedir ve ters yöne akma özelliğine sahiptir. Bugün yaklaşık 400.000 nüfusa sahip olan Antakya, UNESCO Barış Kenti adayı olmuş ve ikinci olarak galip gelmiştir. Sadece Müslümanlar için değil, Hristiyanlar ve Yahudiler için de büyük öneme sahip olan Antakya’daki St. Pierre Kilisesi, Hristiyanlığın Haccı olarak görülmektedir ve yaz sonunda dünyanın dört bir yanından pek çok Hristiyan bu kutsal kilisede ibadet edebilmek için Antakya’yı ziyaret eder. Bunun dışında Ulu Cami, Uzun Çarşı, Habib-i Neccar Camii, Vakıflı Köyü, Sokullulu Kervansarayı, Hz. Hıdır Türbesi, Koz Kalesi, St. Simon Manastırı, Aziz Pavlus Ortodoks Kilisesi ve Bakras Kalesi Antakya’ya gelince mutlaka görülmesi gereken yerlerden.
Çok zengin bir mutfağa sahip olan Antakya, Türkiye’de gastronomi dendiğinde akla gelen ilk kentlerden. Adana, Gaziantep gibi yemekleriyle meşhur illerimize komşu olan Hatay’ın bereketli topraklarında pişen lezzetleri muhakkak denemelisiniz. İçinizi ısıtacak bir başlangıç için Ekşi Aşı, diğer yöredekilerden farklı olarak içine fıstık konularak yapılan içli köftesi Oruk, Kaytaz Böreği, muhteşem bir ana yemek olan Tepsi Kebabı ve ülkemizin her yerinde nam salmış Künefesiyle Antakya’ya giden tatil severler adeta bir lezzet şöleni yaşıyor. Ham ürünleri de oldukça popüler olan Antakya’dan dönerken dağ kekiği ya da bilinen adıyla Zahter’den almayı unutmayın.
Bir yandan göz alıcı tarihi güzellikleri gezerken bir yandan da muhteşem lezzetlerle karnınızı doyurmak istiyorsanız Antakya gezip görmeniz gereken yerlerden. Antakya’da yer alan ve 2007’de kapılarını yolculara açan Hatay Havalimanı’nda inerek (HTY) 25 kilometre uzaklıkta bulunan Antakya kent merkezine rahatlıkla varabilirsiniz. Hatay Havalimanı Türkiye’nin en güneyinde yer alan havalimanı olma özelliğine sahip. Siz de Antakya’da bir kültür gezisi yapmak ve eşsiz yemeklerin tadına bakmak istiyorsanız Bilet Dükkanı internet sitesinden en ucuz uçak biletini alabilir ve fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz. Tatilinizde konaklamak için hangi Antakya otellerinde kalabileceğinizi merak ediyorsanız Bilet Dükkanı’nın Antakya başlıklı yazılarını okuyabilirsiniz. Ayrıca Antakya otelleri araştırmanızı yaptıktan sonra otel rezervasyonunuzu kampanyalardan da faydalanmak için Bilet Dükkanı üzerinden yapabilirsiniz.
Antakya’da Nerede Kalınır?
Antakya otelleri incelenirken gezginlerin en çok merak ettiği sorulardan biri de Antakya’da nerede kalınır? olmuştur. Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’nın kültürel ve gastronomik turların sık sık düzenlendiği bir yer olması sebebiyle de buradaki otellerin mimari ve sunduğu hizmet anlamında da üst düzey olduğunu söylemek mümkün. Beş yıldızlı otellerde konaklayarak kentin kozmopolit havasıyla uyumlu bir yerde konaklamanızı yapabilir ya da daha uygun bütçeli bir yer arıyorsanız butik otellerde de konaklayabilirsiniz. Taş hanların olduğu tarihi Saray Caddesi ve Kurtuluş Caddesi üzerinde ya da civarlarında kalabilirsiniz. Böylece hem Antakya’nın nostaljik dokusundan uzak kalmayacak, hem de kentin kalbinde konakladığınız için her yere ulaşımınız kolay olacaktır.
Antakya’da Her Şey Dahil Oteller
Akdeniz’in en güzel ve tarihi bölgelerinden biri olan Antakya’da her şey dahil oteller yer almamaktadır. Bunun yerine oda kahvaltı; sabah, öğle, akşam yemeklerinin fiyata dahil edildiği tam pansiyon ya da sabah – akşam yemeklerinin dahil edildiği yarım pansiyon otelleri keşfetmek için Antakya Otelleri başlıklı yazılarımızı okuyabilirsiniz.
Güngör Ottoman Palace Termal Resort & Spa: Antakya’da inanç ve gastronomi turizmi dışında yapabileceklerinizden biri de şifalı kaplıcalardan faydalanmaktır. Güngör Ottoman Palace Termal Resort & Spa tam pansiyon, yarım pansiyon ve oda kahvaltı seçenekleriyle misafirlerin gezerken bir yandan termal kaplıcalara girebilmek için tercih ettiği otellerden. Kapalı ve jakuzili termal havuz, hamam, sauna, buhar odası, fitness salonu, futbol, basketbol ve tenis sahası, oyun salonu, internet kafe ve daha pek çok olanağıyla Güngör Ottoman
Palace Termal Resort & Spa bebek ve çocukları da düşünmüş. Kapalı çocuk havuzu, mini kulüp ve çocuk oyun odasının yer aldığı konaklama biriminin odalarında minibar, emanet kasası, TV, kablosuz internet ve klima gibi olanaklar mevcut. Antakya şehir merkezine 12 kilometre mesafede yer alan konaklama biriminin giriş saati 14.00, çıkış saati ise 12.00 olarak belirlenmiştir.
The Museum Hotel Antakya: İçerisinde 4 restoran, 3 bar, 2 kafe ve şarküteri büfesinin yer aldığı The Museum Hotel Antakya, ödüllü mimar Emre Arolat tarafından tasarlanmış lüks bir oteldir. St. Pierre bölgesinde yer alan konaklama birimi, Hristiyan dünyası için önemli bir hac yeri olan bölgede, dokuya uyularak inşa edilmiştir. Dünyanın tek müze oteli olan The Museum Hotel Antakya arkeolojik alan bozulmadan üzerine yapılmış, 30.000’den fazla eseri otelde konaklarken görebilmeniz mümkün. Türkiye’nin ve dünyanın pek çok yerinden turistin ilgisini çeken bu müze otelde spor salonu, kütüphane, sauna, buhar odası, spa, toplantı ve bilgisayar odaları gibi imkânlar mevcut. Giriş saati 14.00 olan konaklama biriminin çıkış saati ise 12.00’dır.
Antakya Denize Sıfır Oteller
Antakya otelleri hakkında araştırma yaparken, Antakya’nın denize kıyısı olmadığını göreceksiniz. Ancak komşu ilçeler olan Arsuz, İskenderun, Samandağ gibi bölgelerde denize girebilirsiniz. Eğer deniz kenarında bir otelde kalmak istiyorsanız bu ilçelerdeki otellere göz atabilirsiniz.
Antakya Merkez Otelleri
Geçmişten beri pek çok medeniyete yuva olmuş bu büyüleyici kentin merkezinde kalabileceğiniz otelleri merak ediyorsanız sizi böyle alalım.
Waxwing Hotel: Antakya şehir merkezinde yer alan Arkeoloji Müzesi, Mozaik Müzesi, Uzun Çarşı ve daha pek çok turistik noktaya yürüme mesafesinde konumlanmış Waxwing Hotel, şık tasarımı ve yardımsever personelin tutumuyla misafirlerden en yüksek puanı alan konaklama birimlerinden. Fiyata dâhil olan açık büfe kahvaltı, restoran, bar, kafe, toplantı odası gibi olanakları bünyesinde barındıran konaklama birimine saat 14.00’da giriş yapabilir, müsaitlik durumu olursa dilediğiniz saatte çıkış yapabilirsiniz. Ücretsiz wifi ve otopark hizmetleri bulunan Waxwing Hotel’e 18 yaşından küçükler kabul edilmiyor.
Savon Hotel: Antakya şehir merkezindeki Kurtuluş Caddesinde yer alan Savon Hotel, kentin ünlü taş yapılarından. 19. Yüzyılda inşa edilmiş bina o dönemlerde sabun fabrikası olarak hizmet veriyordu. Son derece şık, konforlu ama Antakya dokusuna uygun şekilde dekore edilmiş olan konaklama biriminde ücretsiz kahvaltı verilmekte, bünyesinde restoran ve bar bulunmaktadır. Ücretsiz otopark ve kablosuz internet hizmeti olan Savon Hotel’in giriş saati 15.00 olup çıkış saati ilave ücret karşılığında odaların müsaitlik durumuna göre ayarlanabilmektedir. Misafirlere su ücretsiz olarak ikram edilmektedir. Misafirlerden yüksek puanlar alan konaklama birimi, Antakya’nın taş binalarında keyifli bir tatil deneyimi geçirmek isteyenler için ideal.
Antakya Butik Otelleri
Taş binaların yaygın olduğu bu güzel kentte elbette konsepte uygun olarak butik oteller de yer almaktadır. Antakya otelleri arasından küçük, butik ve kentin dokusunu yansıtan seçeneklerinde kalmak istiyorsanız yazımızı okuyabilir, Bilet Dükkanı internet sitesinde bütçenize en uygun Antakya butik otellerini bulabilirsiniz.
Çiçekli Konak Butik Otel: Antakya kent merkezinin kalbinde yer alan Çiçekli Konak Butik Otel farklı konseptteki oda tipleriyle misafirlerin en beğendiği butik otellerin başında geliyor. Hatay Havalimanı’na gidiş – dönüş transfer hizmeti bulunan konaklama biriminde yalnızca 6 oda bulunuyor. Butik otel olduğu için resepsiyon 7/24 hizmet vermiyor ancak kuru temizleme, çamaşır yıkama ve Antakya’daki turlara katılmak istiyorsanız destek sağlayan çalışanlarıyla Çiçekli Konak Butik Otel’in giriş saati 14.00, çıkış saati ise 11.30 olarak belirlenmiştir.
Luwi Antakya Boutique Hotel: Ücretsiz kahvaltı ve kablosuz internet hizmetleri sunan Luwi Antakya Boutique Hotel de tıpkı kentin diğer yapıları gibi geleneksel taş binada hizmet vermekte. Atıştırma yapabileceğiniz bir büfe ve barı bünyesinde bulunduran konaklama biriminde 7/24 resepsiyon, kuru temizleme, çamaşır yıkama ve toplantı salonu ayarlama gibi olanaklar mevcuttur. 11 odalı Luwi Antakya Boutique Hotel’e giriş saati 14.00, tesisten çıkış saati ise 12.30 olarak belirlenmiştir. Otoparkı olmayan otelin Hatay Havalimanı’na 100 Türk Lirası karşılığında transfer hizmeti mevcuttur.