En İyi Bayrampaşa Otelleri

7 Otelden 1 - 7 arası gösteriliyor
Bölge
Değerlendirme

Bayrampaşa Otelleri


İstanbul’un Avrupa Yakası'nda bulunan bir ilçe olan Bayrampaşa, en yoğun nüfusa sahip olan ilçelerden biridir. Bayrampaşa’nın yerleşim yeri olarak ilk kez kullanılmaya başlanması 1927 yılına dayanmaktadır. 1927’de Bulgaristan’dan gelen göçmenler bu bölgede bağcılık yapmış ve sağmal inek yetiştirmek üzere çiftlikler kurmuşlardır. 1978 yılına kadar kullanılan Sağmalcılar adı da buradan gelmektedir. Rami Bucağı sınırları içinde bulunan ve günümüzdeki Bayrampaşa’nın temelini oluşturan Sağmalcılar 1954 yılında köy statüsü kazanmıştır.

Sağmalcılar’a Maltepe Askeri Kışlasının yakınında bulunuyor olması nedeniyle “Kışla Arkası” da denmekteydi. Buraya gelen Bulgar göçmenlere ek olarak 1955 yılında Vatan ve Millet Caddeleri’nin yapımı sırasında evinden çıkmak durumunda olan insanların da Bayrampaşa’ya yerleşmeye başlamasıyla bölge nüfusu giderek kalabalıklaşmıştır. Mimar Sinan’ın şehrin su ihtiyacını karşılamak üzere döşediği ve 1960’larda hala aktif olarak kullanılan su kanallarına, yeni yapılan binaların atık su ve tuvalet tesisatının yanlış bağlanması sonucunda semtte bir dönem kolera salgını yayılmıştır. Artık “Sağmalcılar” adının insanların aklına direkt olarak kolera salgınını getiriyor olması nedeniyle, 4. Murat’ın bu bölgede çiftlik sahibi olan sadrazamı Bayram Paşa’nın adı bu bölgeye verilmiştir.

Bayrampaşa bir süre Eyüp ilçesinin bir semti olarak faaliyet gördükten sonra 1990 yılında ilçe statüsünü kazanmıştır. İlçe sınırları içerisinde pek çok vakıf, devlet binası, dernek, okul, hastane, spor tesisi ve cami bulunmaktadır. 1827 yılında inşa edilen Maltepe Askeri Hastanesi tarihi eser niteliği tanımaktadır. Hastane binasının giriş kapısının inşasında Türk-Rokoko tarzında mermer kullanılmıştır. Nizamiye Kapısı’nın üst kısmında Haşim imzası taşıyan “Tuğra-i Hümayun” ile “Fih-i Şifa-ün’lin nas” ayetinin bulunduğu altın suyu kullanılarak yapılmış olan celi yazı bulunmaktadır. Kapının altında ve iki yanında Yesarizade Mustafa İzzet Efendi’nin yeşil renkte boyadığı ta’lik yazısı ve”Çaresaz-ı derdimendan Hazret-i Mahmüd Han” dizesi ile başlayan 32 beyitlik bir kitabe bulunmaktadır.

Hastane 1922 yılında lağvedilmiştir ve bir süre askeri okul olarak kullanılmıştır. Daha sonrasında kışla yapılıp Tümen’in karargahı olarak hizmet vermiştir. Günümüzde ise Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binası olarak hizmet vermeye devam etmektedir. 1970’li yıllara kadar ekonomisi tarım faaliyetlerine dayalı olan Bayrampaşa’da yoğun kentleşme yaşanmasıyla ekonomi yönünü otomotiv ve tekstil sektörüne dönmüştür. Bayrampaşa’ya birkaç günlüğüne yolunuz düştüyse Bayrampaşa otellerinden birinde konaklayabilirsiniz. Bilet Dükkanı üzerinden en uygun fiyatlara Bayrampaşa otellerinden birine rezervasyon yapabilirsiniz.

Bayrampaşa’ya Nasıl Gidilir?


İstanbul Avrupa Yakası'nda bulunan Bayrampaşa’ya pek çok ilçeden çok çeşitte ulaşım yolu bulunmaktadır. Bayrampaşa’ya nasıl gidilir diye soruyorsanız en uygun ulaşımın metro ve otobüsle sağlandığını söyleyebiliriz. Yine de vapur ve metrobüsle de ulaşım sağlamanız da mümkündür.

Bayrampaşa’ya İETT otobüsleri ile gitmeyi düşünüyorsanız 32, 32M, 32T, 33, 33M ve 36ES kodlu otobüslerden birine binerek Bayrampaşa’ya ulaşım gerçekleştirebilirsiniz. Trafiğe girmek istemiyorsanız metro ile daha hızlı bir ulaşım sağlayabilirsiniz. M1A Atatürk Havalimanı – Yenikapı ve M1B Kirazlı – Yenikapı metro hattı üstünde bulunan Bayrampaşa Maltepe durağında inebilirsiniz. Yola herhangi bir Marmaray durağından çıkacaksanız da Yenikapı’da inip bu metro hattına aktarma yapmanız gerekmektedir. Bayrampaşa’ya Söğütlüçeşme – Beylikdüzü metrobüs hattıyla da ulaşım sağlayabilirsiniz. Bu metrobüs hattı üzerinde bulunan Bayrampaşa Maltepe durağında inmeniz gerekmektedir. Yola deniz yolu üzerinden çıkmanız gerekiyorsa Bayrampaşa’ya aktarmalı yollarla ulaşabilirsiniz. İlk olarak Üsküdar ya da Kadıköy’den Eminönü’ne geçiş yapmanız gerekmektedir. Eminönü’ne iniş yaptıktan sonra metro ve otobüslere aktarma yaparak Bayrampaşa’ya ulaşabilirsiniz.

Bayrampaşa’da Nerede Kalınır?


“Bayrampaşa’da nerede kalınır?” sorunuzu yanıtlayacak olan, Bayrampaşa otelleriyle ilgili detaylı bilgi verdiğimiz yazımızı okuyabilirsiniz. Bir kaç günlük bir süre için yolunuz Bayrampaşa’ya düştüyse burada bulunan Bayrampaşa otellerinden birinde konaklayabilirsiniz. Bilet Dükkanı’nın kampanyalarından yararlanarak en uygun otel rezervasyonunu yapabilirsiniz.

Bayrampaşa Merkez Otelleri


Lina Suites


Bayrampaşa’da bulunan Lina Suites misafirlerini ev rahatlığında ağırlamaktadır. Tesiste restoran bulunmadığından dilediğinizde paket servis hizmetinden faydalanabilmektesiniz. Gün içerisinde ise tesis bünyesindeki kafeden çay ve kahve servisi alabilirsiniz. Otelde jakuzi olanağı bulunmaktadır. Otelin ortak alanları engelli kullanımına uygun olarak tasarlanmıştır. Otelde 2 yaşına kadar olan tüm bebekler ve her odada en fazla 2 adet olmak üzere 5 yaşına kadar olan çocuklar ücretsiz konaklamaktadır. Otelin en erken giriş saati 13.00 ve en geç çıkış saati 11.00’dır.

Bayrampaşa 5 Yıldızlı Oteller


Windsor Hotel & Convention Centre İstanbul


Bayrampaşa otelleri arasında bulunan Windsor Hotel & Convention Centre İstanbul, misafirlerine 5 yıldızlı bir konaklama deneyimi sunmaktadır. Otelde bulunan Türk hamamı, masaj, buhar odası, sauna gibi spa olanaklarından yararlanarak üzerinizde biriken stres ve gerginliği atabilirsiniz. Yeme içme ihtiyacınızı otelin kahvaltı salonu, restoran ve barında karşılamanız mümkündür. Dilerseniz otelin açık ve kapalı havuzlarında yüzebilirsiniz. Otel engelli kullanımına uygun olarak tasarlanmıştır. Özel araçla seyahat edecek olan misafirler araçlarını otelin ücretsiz otopark alanına park edebilirler. Otele evcil hayvan kabul edilmemektedir. 2 yaşına kadar olan bebekler ve her odada en fazla 1 adet olma koşuluyla 6 yaşına kadar olan çocuklar otelde ücretsiz olarak konaklamaktadır. Otelin en erken giriş saati 14.00 ve en geç çıkış saati 12.00’dır.

Golden Tulip Hotel Bayrampaşa


5 yıldızlı bir konaklama hizmeti sunan Golden Tulip Hotel Bayrampaşa, İstanbul şehir manzarasını gören odaları bulunmaktadır. Otelde bulunan kapalı yüzme havuzunda yüzebilirsiniz, ayrıca çocuklar için özel olarak bir havuz da ayrılmıştır. Yeme içme ihtiyacınızı karşılamak üzere otelde açık büfe restoran ve a la carte restoran bulunmaktadır. Bunun yanı sıra bar, pastane ve kafe hizmetleri de bulunmaktadır. Otelde cilt bakımı, buhar odası, masaj, Türk hamamı, sauna, jakuzi ve Fin hamamı gibi spa hizmetleri bulunmaktadır. Bu hizmetlerden faydalanarak muazzam bir rahatlamaya ulaşabilirsiniz. Otelin en erken giriş saati 14.00 ve en geç çıkış saati 12.00’dır.

Bayrampaşa Uygun Fiyatlı Oteller


Nova Hotel


Bayrampaşa Altıntepsi’de bulunan Nova Hotel ziyaretçiler için uygun fiyatlı bir konaklama hizmeti sunmaktadır. Otelde bulunan kahvaltı salonunda sabah kahvaltınızı yapabilirsiniz. Ancak otelde restoran bulunmamaktadır bu nedenle diğer öğünlerinizi otel dışarısında karşılamanız gerekmektedir. Otelde 24 saat açık resepsiyon ve konsiyerj hizmeti bulunmaktadır. Otelde 2 yaşına kadar olan tüm bebekler ve her odada en fazla 1 adet olmak üzere 3 yaşına kadar olan çocuklar ücretsiz konaklamaktadır. Otelin en erken giriş saati 14.00 ve en geç çıkış saati 12.00’dır.

Bayrampaşa Apart Otelleri


Bayrampaşa’da apart otel bulunmamaktadır. Ancak Bayrampaşa’ya yakın olan diğer ilçelerde bulunan apart otellerden birinde konaklayabilirsiniz.

Ava Suit


Eyüp’te bulunan Ava Suit modern tasarımıyla misafirlerini ağırlamaktadır. Süitin tüm dairelerinde ısıtma sistemi, dolap, oturma alanı, klima, çamaşır makinesi, çalışma masası, TV, mikrodalga, makyaj masası, elektrikli su ısıtıcısı, mini bar, yemek alanı, mutfak, temel mutfak eşyaları, ocak ve banyo bulunmaktadır. Tesis evcil hayvan dostudur. 2 yaşına kadar tüm bebekler ve her odada en fazla 1 adet olacak şekilde 10 yaşına kadar olan çocuklar ücretsiz konaklamaktadır. Tesisin en erken giriş saati 14.00 ve en geç çıkış saati 12.00’dır.