En İyi Birgi Otelleri
1 Otelden 1 - 1 arası gösteriliyorBirgi Hakkında
İzmir’in Ödemiş içesine bağlı Birgi Köyü 2012 Yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Koruma Listesine girerek, 2022 yılında Dünya Turizm Örgütü tarafından dünyanın en iyi otuz turizm köyünden biri seçildi. 1200 – 1300 yılları arasında Aydınoğlu Beyliği’nin başkenti olan Birgi’de M.Ö. 3000li yıllardan itibaren yerleşim vardır. Frigler, Lidyalılar, Persler, Pergamonlular ve Romalıların hüküm sürdüğü Birgi bugün çok sayıda yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği köylerden biri olmuştur. Taş ve ahşaptan inşa edilen evler, çevrenin dokusuna uyum sağlamakta olup burayı ziyaret eden misafirlerin ilgisini çekmektedir. Selvi ve zeytin ağaçlarının altında, Arnavut kaldırımları üzerine dizilmiş sıra sıra evlerin olduğu sokakları yaz yerine kışın ziyaret ederseniz Birgi halkını da tanıyabilirsiniz, çünkü yaz aylarında köyü ziyarete gelen turistlerden kaçmak isteyen Birgi halkı tepelerde yer alan yaylalara gidiyor. Birgi Köyünün nüfusu 2023 yılı itibariyle 3000’e yaklaşmaktadır. Birgi otelleri hakkında bilgi almak istiyorsanız siz de Bilet Dükkanı internet sayfasını ziyaret ederek Birgi hakkında yazılan yazıları okuyabilir, Birgi otelleri fiyatlarını karşılaştırarak beklentilerinize ve bütçenize en uygun otel için rezervasyonunuzu yapabilirsiniz. İzmir’in Ödemiş ilçesinde yer alan Birgi’ye şehir dışından uçakla gelmeyi planlıyorsanız bulunduğunuz şehirden İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na (ADB) uçak biletinizi de yine Bilet Dükkanı üzerinden alabilirsiniz.
Birgi’de Nerede Kalınır?
Birgi otelleri için çok sayıda seçeneğiniz bulunsa da konaklama birimlerinin büyük çoğunluğu tarihi konaklardır. Birgi Köyü’nün hemen hemen her yeri aynı mimari çizgiye sahip olduğu için buradaki oteller de her bölgeye yayılmıştır, başka bir deyişle Birgi’nin herhangi bir noktasında yer alan otellerde kalabilirsiniz.
Birgi Her Şey Dahil Oteller
Bir deniz tatilinden ziyade yazın dağların eteklerine kurulmuş Birgi Köyü’nün serin ve temiz havasında bir kültür tatili geçirmek isterseniz Birgi otellerine göz atmayı unutmayın. Tarihi konakların ve butik otellerin yoğunlukta olduğu Birgi Köyü’nde, bölgenin konsepti ve dokusuyla uyumsuz olacağı için her şey dahil otel yer almamaktadır. Dilerseniz Birgi butik oteller başlığındaki otellere göz atabilir, muhteşem doğa ve köy manzaralı odalarda konaklayabilirsiniz.
Birgi Butik Oteller
Birgi Köyü’ndeki hemen hemen bütün oteller butik işletmeler olup oda kahvaltı ya da pansiyon olarak hizmet vermektedir. Birgi’deki en popüler butik otelleri sizler için sıraladık.
Yeni Gelin Evi Birgi
Çakırağa Konağı’na yürüyerek 2 dakika, Dervişağa Medresesi ve Çukur Hamam’a ise yürüyerek 1 dakikada ulaşabileceğiniz Yeni Gelin Evi Birgi taş ve iki katlı binasıyla misafirlerin konaklamayı en sevdiği tarihi binalardan. Isıtma, klima ve şöminenin yer aldığı odalarda dilerseniz bebek karyolası sağlanmaktadır. Odaların günlük olarak temizlendiği konaklama biriminde ücretli olarak çamaşırhane ve ütü hizmeti verilmektedir. Yeni Gelin Evi Birgi’nin dışında, misafirlerin de kullanımına açık ücretsiz otopark yer almakta olup tüm odalar ve ortak alanlarda ücretsiz kablosuz internet mevcuttur. Teras ve bahçesinde keyifle kahvenizi yudumlayabileceğiniz Yeni Gelin Evi Birgi’de ücretli havalimanı servisi mevcut olup konaklama biriminin giriş saati 14.00, çıkış saati 12.00 olarak belirlenmiştir.
Saliha Hanım Taş Konak
7 odalı bir butik otel olan Saliha Hanım Taş Konak’ın odaları bahçe manzaralı olup her odasında uydu TV ve kablosuz internet ücretsiz olarak sağlanmaktadır. Yeşillikler içinde bulunan konaklama biriminin tasarımında doğal ürünler kullanılmış, farklı tiplerdeki geleneksel oda, konak odası, superior family oda, standart oda ve elegance oda tipleri bulunmaktadır. Tesis dışında ücretsiz halka açık otopark yer almakta, tesisin içerisinde ise küçük bir hediyelik eşya dükkanı bulunmaktadır. Odalar antialerjenik olma özelliğine sahiptir, çevre dostu olarak tasarlanan otelde evcil hayvanlarınızla birlikte konaklamanıza müsaade edilmektedir. Geleneksel serpme kahvaltı, konaklama fiyatına dahil olup 07.30 – 12.30 arasında kahvaltınızı dilediğiniz saatte yapabilirsiniz. 2 yaşından küçük bebeklerin ücretsiz olarak kabul edildiği tesisin giriş saati 14.00, çıkış saati ise 12.00’dır.
Birgi Ata Konağı
Ücretsiz halka açık otopark ve tüm alanlarda kablosuz internet hizmetinin sağlandığı Birgi Ata Konağı balayı oteli olarak da tercih edilmektedir. Çevre dostu bir şekilde dekore edilmiş konaklama birimine evcil hayvanlar kabul edilmemekte, odalarında sigara içilmemektedir. 2 yaşından küçük bebekler ücretsiz olup oda başına 4 yaşından küçük 1 çocuğun ücretsiz konaklayabildiği konak oda kahvaltı olarak hizmet vermektedir. Odalarda ısıtıcı, uydu TV, banyo malzemeleri ve terlik temin edilmektedir. Birgi Ata Konağı’nın giriş saati 14.00, çıkış saati ise 11.00’dır.
Birgi Lavinya Otel
Otantik dekore edilmiş taş odalarıyla misafirlerin Birgi’de konaklamayı en sevdiği butik otellerden olan Birgi Lavinya Otel’de dinlenme salonu, tesis bünyesinde doktor, faks ve fotokopi odası ve bir kafeterya yer alıyor. Bebek ve çocuk dostu olan konaklama biriminde evcil hayvanlarınızla birlikte kalabilirsiniz. Engelliler için tekerlekli sandalye rampaları da bulunan Birgi Lavinya Otel’de çocuklar için park, odalarda karyola, biberon strelizasyonu, mama için su ısıtıcısı ve restoranda bebek sandalyesi gibi imkanlar bulunmaktadır. Giriş saati 14.00 olan otelin çıkış saati ise 12.00’dır.
Birgi Rukim
Yılın dört mevsimi konaklayabileceğiniz Birgi Rukim’de yaz aylarında açık havuz, kış aylarında ise Türk Hamamı hizmet vermektedir. Temizliğiyle ön plana çıkan konaklama biriminde tesis bünyesinde doktor bulunmakta ve diyabetik menüler hazırlanabilmektedir. Ücretsiz özel otoparka sahip olan konaklama biriminde kablosuz internet ve odalarda uydu TV mevcuttur. Saat 08.00 – 12.00 arasında serpme kahvaltı servisinin yapıldığı Birgi Rukim’e evcil hayvan kabul edilmekte olup tesisin giriş saati 14.00, çıkış saati ise 12.00 olarak belirlenmiştir.
Birgi’de Yapılacak Aktiviteler
Birgi otelleri rezervasyonu yaptıysanız Birgi’de yapılacak aktiviteleri de merak ediyor olmalısınız. Yemyeşil doğası ve ahşap taş konaklarıyla sizi Osmanlı Devleti dönemine bir gezintiye çıkaracak olan Birgi’de Salı Pazarı’ndaki yöreye has ürünlerden satın alabilirsiniz. Konakları, camileri, medreseleri ve türbeleri gezdikten sonra göz alıcı doğayla baş başa kalabileceğiniz bir kamp yapabilirsiniz. Birgi’ye geldiğinizde bol bol fotoğraf çekilmeyi unutmayın. Ülkemizin en iyi patateslerinin yetiştiği Ödemiş’ten patates alabilir, nohut mayasıyla yapılan ekmeklerden satın alabileceğiniz Tokoğlu Fırın’a uğrayabilirsiniz. Ayrıca Osmanlı Devleti döneminden kalmış Demirli Mağaza’dan hediyelik olarak ipek kumaş satın alabilirsiniz.
Birgi’de Gezilecek Yerler
Birgi otelleri arasından seçiminizi yaptıysanız şimdi sıra Birgi’de gezilecek yerler listesini incelemeye geldi:
Çakırağa Konağı: Birgi’nin en güzel konağı olarak nam salmış Çakırağa Konağı 1761 yılında bölgenin en zengin deri tüccarlarından olan Çakıroğlu Mehmet Paşa tarafından yaptırılmıştır. 3 katlı konağın iç ve dış cephesindeki süslemeleri muhakkak görmelisiniz.
Aydınoğlu Mehmet Bey Cami: Ulu Cami ya da bilinen adıyla Aydınoğlu Mehmet Bey Cami 1312 yılından Aydınoğulları Beyliği’nin kurucusu Mehmet Bey’in emriyle inşa edilmiştir. Aydınoğulları Beyliğine bir süre için başkent olmuş Birgi’de Selçuklu Dönemine ait yapılardan görmek istedikleriniz varsa öncelikle bu camiye uğramalısınız.
Dervişağa Medresesi ve Çukur Hamam: 17. Yüzyılda inşa edilmiş olan Dervişağa Medresesi Osmanlı Devleti’ndeki önemli eğitim kurumlarından biriydi. Medresenin yanında bir de hamam bulunmakta olup yapı birkaç sene önce geniş çaplı bir restorasyondan geçmiştir.