En İyi Diyarbakır Otelleri

22 Otelden 1 - 20 arası gösteriliyor
Bölge
Değerlendirme

En Uygun Diyarbakır Otelleri


Diyarbakır otelleri, özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan tarihi mekanları ve doğal güzellikleri yakından görmek isteyenler tarafından araştırılıyor. Yontma Taş Devri’nden günümüze, çok sayıda uygarlığa ev sahipliği yapmış olan Diyarbakır, Güneydoğu’nun Paris’i olarak kabul edilmektedir. 9 bin yıllık geçmişi ile oldukça dikkat çeken illerimizden biri olarak, her yıl yerli ve yabancı çok sayıda turisti ağırlamakta olan Diyarbakır’da gezilecek yerler ve yenilecek yemekler, Diyarbakır uçak bileti alarak tatil planı yapanlar tarafından merak ediliyor. Malabadi Köprüsü, Silvan, On Gözlü Köprü, Diyarbakır Surları, Sülüklühan, Meryem Ana Süryani Kilisesi gibi çok sayıda doğal güzelliğe ve tarihi yapıya ev sahipliği yapan Diyarbakır’ı ziyaret etmek isteyenler için Bilet Dükkanı, gezilecek yerler, kalınacak oteller ve yenilecek yemekler üzerine kapsamlı bir Diyarbakır rehberi sunar. Diyarbakır otelleri, şehrin doğal güzelliklerini ve tarihi yapılarını yakından incelemek isteyenler için merkezi konumları ve kaliteli hizmetleri ile faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en eski yerleşim merkezlerinden biri olan Diyarbakır, 9 bin yıllık geçmişi ve kültürel yapısı ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Gezilecek yerleri, yenilecek yemekleri ile çok sayıda kültürün izlerini taşıyan Diyarbakır’da keyifli bir tatil yapmak için Bilet Dükkanı üzerinden Diyarbakır uçak bileti alabilirsiniz. 

Bilet Dükkanı, Diyarbakır otelleri ve gezilecek yerleri ile ilgili geniş bir Diyarbakır rehberi sunar. Sağladığı kaliteli hizmetleri, şehir merkezine yakın konumları ile faaliyet gösteren 5 yıldızlı, konforlu, uygun fiyatlı, herşey dahil otelleri ve pansiyonlarını derledik. İşte geniş hizmet alternatifleriyle birbirinden kaliteli Diyarbakır otelleri ve Diyarbakır’a dair tüm merak edilenler…

Diyarbakır’a Ulaşım


Zengin tarihi dokusu ile her yıl çok sayıda ziyareti kabul eden Diyarbakır’a ulaşım, karayolu, havayolu ve demir yolu gibi farklı yöntemler ile rahatlıkla sağlanmaktadır. Diyarbakır uçak bileti alarak havayolu ile gelmek isteyenler, İstanbul, İzmir ve Ankara gibi yerlerden her gün direkt uçuş seferlerinden faydalanabilirler. Fakat Türkiye’nin Adana ve Antalya gibi diğer illeri üzerinden Diyarbakır’a havayolu ile ulaşmak isteyenler, direkt uçuşlar için belirli günlerin gelmesini beklemek durumunda kalacaklar. Diyarbakır Havalimanı’nın şehir merkezine uzaklığı yaklaşık 10 kilometre olup, şehir merkezine ulaşımlar, minibüs, taksi, araç kiralama Ve HAVAŞ ile sağlanmaktadır. Diyarbakır’a demiryolu üzerinden ulaşmak isteyen yolcular, Adana-Elazığ istikametinde bulunan Fırat Ekspresi’ni kullanabilirler. Sıklıkla tercih edilmekte olan karayolu ulaşımda ise Diyarbakır’a özel araçlarla gelinebildiği gibi şehirlerarası otobüs seferleri de sağlanmaktadır. Diyarbakır Otogarı’ndan şehir merkezine ulaşım da yine oldukça hızlı ve rahattır. Otobüs, minibüs ve firma servisleri bu konuda yardımcı olacaktır.

Diyarbakır’a Ne Zaman Gidilir?


Yaz aylarının oldukça sıcak geçtiği Diyarbakır’a gitmek için en doğru zaman, gerçekleştirilen etkinlikleri takiben ilkbahar ayları olacaktır. Hava şartları nedeniyle gezmek için de en uygun zaman yine ilkbahar ayları tavsiye edilebilir. Kültür ve Sanat festivalleri, her yıl düzenlenen karpuz festivali ilkbahar ve sonbahar aylarına denk gelmektedir. Özellikle karpuz festivali, şehrin kültürel yapısının yakından gözlemlenmesi açısından oldukça önemlidir.

Diyarbakır’da Nerede Tatil Yapılır?


Diyarbakır, tarihi dokusu ve kültürel yapısıyla daha çok gezilecek yerleri ile meşhur illerimiz arasında yer almaktadır. Silvan, Dicle, Hasanpaşa Hanı, Zinciriye Medresesi, Malabadi Köprüsü, Zerzevan Kalesi gibi tarihi ve doğal güzellikleri gezmek isteyenler, şehir merkezinde faaliyet gösteren Diyarbakır otelleri için rezervasyon yaptırarak, güzel bir tatil rotası hazırlayabilir. Diyarbakır uçak bileti ve Diyarbakır otel fiyatları konusunda detaylı bilgi için Bilet Dükkanı’nı ziyaret edebilirsiniz.

Diyarbakır’da Hangi Otelde Kalınır?


Diyarbakır’da dolu dolu bir tatil planı yapanlar, Diyarbakır’da hizmet veren konaklama tesisleri ile ilgili detaylı bilgiye ulaşmak istiyor. ‘Diyarbakır’da hangi otelde kalınır?’ sorusuna detaylı bir cevap almak isteyenler için Bilet Dükkanı, gezilecek yerler ve kalınacak oteller ile ilgili Diyarbakır rehberi sunar. İşte en uygun fiyatlarla hizmet veren, 5 yıldızlı, konforlu Diyarbakır otelleri, pansiyonları ve butik otelleri…

Sv Business Hotel


Diyarbakır şehir merkezine 1 km uzaklıkta bulunan Sv Business Hotel, geniş odaları ve sağladığı hizmetlerle, Diyarbakır’ı ziyaret edenler tarafından sıklıkla tercih edilen konaklama tesislerinden biri olma özelliği taşıyor. Yaklaşık 60 oda kapasiteli olan tesis, yarı pansiyon olarak hizmet vermektedir. İnternet bağlantısı, minibar, televizyon ve led gibi imkanlar sağlayan tesiste 0-6 yaş grubu ücretsiz olarak kabul edilmektedir. Yetişkinler için belirlenmiş olan ücret ise 350-400 TL aralığındadır.

Plaza Hotel


Şehir merkezinden 2 kilometre uzaklıkta bulunan Plaza Hotel, her yıl çok sayıda insanı ağırlamakta ve sağlamış olduğu hizmetlerle büyük beğeni toplamaktadır. Yüzme havuzu, restoran, spor salonu, kafe gibi mekanlarıyla yüksek kalitede hizmet sunmayı kendine ilke edinmiş ola Plaza Hotel, Diyarbakır’ı ziyaret edenlerin rahatlıkla tercih edebileceği konaklama tesisleri arasında yer almaktadır. 0-6 yaş grubunu ücretsiz ağırlayan tesiste, internet bağlantısı, tv, led, minibar ve dolap gibi imkanlar bulunmaktadır. Plaza Hotel’de konaklama ücreti ise 250-300 TL aralığında değişmektedir.

Dies Hotel


Diyarbakır şehir merkezinde hizmet vermekte olan Dies Hotel, sağlamış olduğu olanaklar ve kaliteli hizmet anlayışı ile kenti ziyaret edenler tarafından sıklıkla tercih edilmekte olan konaklama tesisleri arasında yer almaktadır. Şehir merkezinde faaliyet gösteriyor olması nedeniyle birçok olanaktan rahatlıkla faydalanılmasını sağlayan tesiste ücretsiz internet bağlantısı, minibar, tv ve dolap gibi hizmetler de bulunmaktadır. Otele giriş için herhangi bir rezervasyon yaptırılması gerekmemektedir. Tesiste konaklama ücreti ise kişi başı 300-350 TL arasında değişkenlik göstermektedir.

Diyarbakır’da Gezilecek Yerler


Diyarbakır, birbirinden farklı kültürlerin bir araya geldiği ve mistik atmosferiyle ziyaretçileri büyüleyen illerimiz arasında yer alır. Sahip olduğu tarihi yapıları ve mistik atmosferi ile her yıl çok sayıda ziyaretçi ağırlayan Diyarbakır’da gezilecek yerler, yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte birbirinden güzel, tarihi ve kültürel dokusuyla Diyarbakır’da gezilmeye değer mekanlar… 

Silvan: Şehir merkezine yaklaşık 80 km uzaklıkta bulunan Silvan ilçesi, M.Ö. 700’lü yıllarda büyük nüfusa sahip olması nedeniyle bölgenin en büyük başkenti olarak kabul edilmekteydi. Çok sayıda medeniyetin izlerini taşıyan ilçe, Diyarbakır’a gidenler tarafından yoğun olarak ziyaret edilmektedir. 

On Gözlü Köprü: Şehrin en dikkat çeken yapılarından biri olan ve Dicle Nehri’nin iki yakasını birbirine bağlayan On Gözlü Köprü, halk arasında Silvan Köprüsü olarak da bilinmektedir. Diyarbakır’ın en simgesel yapılarından biri olarak kabul edilmektedir. 

Hasanpaşa Hanı: 1572-1575 yılları arasında inşa edilmiş olan Hasan Paşa Hanı, Diyarbakır’ın en güzel tarihi yapıları arasında yer almaktadır. Klasik Osmanlı mimari özelliklerini taşıyan han, Diyarbakır’ı ziyaret edenler tarafından mutlaka görülmesi gereken tarihi bir yapı olma özelliği taşımaktadır. 

Dağ Kapı (Harput Kapı): Diyarbakır Kalesi’nin dört etkileyici kapısından biri olan Dağ Kapı (Harput Kapısı), iki tane devasa burçla çevrelenmiştir. Roma İmparatoru II. Constantinus tarafından inşa edildiği tahmin edilen kapının üzerinde, Roma, Bizans, Abbasi ve Mervani dönemlerine ait kitabeler yer almaktadır. 

Sülüklü Han: Tarihi Suriçi bölgesinde bulunan Sülüklü Han, kentin en popüler turistik yapıları arasında yer almaktadır. 1683 yılında inşa ettirilmiştir. Osmanlı Dönemi’nin klasik mimari yapısını yansıtmaktadır. 

Malabadi Köprüsü: 1147 yılında inşa edilen Malabadi Köprüsü, pek çok şiir ve türküye konu olmuştur. Diyarbakır’ın en bilinen simgeleri arasında yer alan köprü, 12. Yüzyıl Selçuklu dönemine ait bir mimariye sahiptir. 

Zinciriye Medresesi: Sur ilçesinde mutlaka görülmesi gereken yapılardan biri olan Zinciriye Medresesi, 1198 ya da 1236 yılında Eyyübi hükümdarı Melik Salih Necmettin döneminde inşa edilmiştir. 

Meryem Ana Süryani Kilisesi: Çok sayıda kültürü bir araya getiren Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yer alan Meryem Ana Süryani Kilisesi, Diyarbakır’da tatil planı yapanlar tarafından mutlaka görülmesi gereken yapılar arasında yer alıyor. Kilisenin 300 yıl önce Ortodoks Süryanileri tarafından inşa edildiği belirtiliyor. 

Diyarbakır Surları: Çin Seddi’nden sonra dünyanın en uzun ikinci sur duvarı olarak kabul edilen Diyarbakır Surları, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil edilmiş yapılar arasında yer almaktadır. 5 kilometre uzunluğundaki surlarda Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait çok sayıda ize rastlanmaktadır. 

Dört Ayaklı Minare ve Şeyh Mutahhar Camii: Akkoyunlu döneminde inşa edildiği bilinen Şeyh Mutahhar Camii, Diyarbakır’ın simgeleri arasında yer almaktadır. İslam’ın dört mezhebini yansıtmak amacıyla yapılan dört ayaklı minare, camiye sonradan eklenmiştir. 

Zerzevan Kalesi: Diyarbakır ile Mardin arasında bulunması nedeniyle her iki şehirden turların düzenlendiği Zerzevan Kalesi, Diyarbakı’ın Çınar ilçesinde yer almaktadır. 2020 yılı UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne dahil eden kalesinde yapılan arkeolojik kazı çalışmalarında gözetleme kuleleri, kiliseler, 1200 metre uzunluğunda surlar ve 50’den fazla su sarnıcı gün yüzüne çıkarıldı.