En İyi Havza Otelleri

2 Otelden 1 - 2 arası gösteriliyor
Bölge
Tema
Değerlendirme

Şifalı Kaplıcalarıyla Havza Otelleri


Havza, Samsun iline bağlı, şehir merkezinin yaklaşık 80 km güneyinde yer alan bir ilçedir. Havza’nın tarihi M.Ö 2000’li yıllara kadar dayanmaktadır. Bu bölge ile ilgili elde edilen bilgilere göre ilk yerleşimler Kızılırmak ve Yeşilırmak deltaları arasında Hitit Uygarlığı Dönemi’nde kurulmuştur. Havza isminin kökeninin de Hititler Dönemi’ne dayandığı bilinmektedir. Hititler Dönemi’nde Amasya Valisi olan Kavuzhan’ın adından dolayı ilk zamanlarda bu bölgeye “Kavuz” dendiği ve zaman içerisinde Havza adını aldığı söylenmektedir. Türklerin hakimiyeti 1071 Malazgirt Savaşı sonrasında bölgede kendini göstermiş olsa da sık sık yapılan Haçlı Seferleri nedeniyle bölge sürekli el değişimine uğramıştır. 8. yüzyılda bölge Selçukluların eline geçtikten sonra sırasıyla Canik Beyliği ve Osmanlı İmparatorluğu bu bölgede hakim güç haline gelmiştir.

Osmanlı Dönemi’nde Amasya’ya bağlı olan Havza, 1882 yılında ilçe yapılmış ve 1925 yılında da Amasya’dan ayrılarak Samsun iline bağlanmıştır. Kurtuluş Savaşı Dönemi’nde özel bir yeri olan Samsun’da Mustafa Kemal Atatürk 1919’da Havza’ya gelmiş ve Milli Mücadele ile ilgili önemli çalışmalarını burada yapmıştır. Atatürk’ün o dönem konakladığı bina günümüzde Atatürk Evi Müzesi olarak ziyaretçilere açık bulunmaktadır. Milli Mücadele’nin fiilen başladığı yer olan Havza, Atatürk’ün övgülerinde de yerini bulmuştur. Her sene Atatürk’ün Havza’ya gelişini kutlamak amacıyla 25 Mayıs’ta törenler düzenlenmektedir.

Gerek eski çağlardan beri bilinen bir yerleşim yeri olması gerekse de Kurtuluş Savaşı yıllarında önemli bir merkez olması nedeniyle Havza gezilmesi gereken bir yerdir. Havza’da bulunacağınız süre boyunca Havza otellerinden birinde konaklama sağlayabilirsiniz. Bilet Dükkanı sitesinden Havza otellerine en uygun fiyatlarda rezervasyon yapabilirisiniz.

Havza’ya Ulaşım


Karadeniz Bölgesi’nin orta kesiminde yer alan Samsun’un bir ilçesi olan Havza, şehir merkezinden yaklaşık olarak 80 km uzaklıkta bulunmaktadır. Kara yolu ve hava yolu bakımında zengin bir bölgede bulunan Havza’ya ulaşım rahat bir şekilde sağlanabilir.

Samsun şehir merkezinden Havza’ya ilçe merkezine özel araçla seyahat edecek olanların D795/E95 Samsun – Çorum Yolu’nu takip etmesi gerekmektedir. Bu güzergahta yolculuğunuz ortalama 1 saat 30 dakika kadar sürecektir. Şehir merkezinden özel araçla ulaşım sağlama imkanı olmayanlar ise Samsun Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden Havza Otogarı’na giden otobüslere binerek yine ortalama 1 saat 30 dakika içerisinde Havza’ya varabilirler.

Havza’ya hava yolu ile ulaşım sağlamak isteyenlerin, bulundukları konumdan Samsun Çarşamba Havalimanı’na uçak bileti alması gerekmektedir. Samsun Çarşamba Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra ilk olarak havalimanından kalkan otobüslerle ya da taksiyle Çarşamba Otogarı’na gitmeniz gerekmektedir. Oradan kalkan Havza otobüsleriyle Havza Otogarı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. Çarşamba’dan Havza’ya yolculuk yaklaşık olarak 2 saat kadar sürmektedir.

Kara yolları bakımından oldukça gelişmiş olan Havza’ya Türkiye’nin hemen her yerinden direkt ulaşım sağlayan şehirlerarası otobüsler bulunmaktadır. Bulunduğunuz şehirden Havza Otogarı’na bilet alarak ulaşım sağlayabilirsiniz. Samsun’da tren garı bulunuyor olması nedeniyle dilerseniz Havza’ya aktarmalı olarak tren aracılığıyla da geçebilirsiniz. Samsun Tren Garı’na iniş yaptıktan sonra garın yakınından kalkan otobüslerle Samsun Otogarı’na gidip oradan Havza’ya hareket eden otobüslere binmeniz gerekmektedir.

İstanbul üzerinden Havza’ya ulaşım gerçekleştirecek olanlar hava yolu ya da kara yolu üzerinden gitmeyi tercih edebilirler. Hava yoluyla Samsun Çarşamba Havalimanı’na İstanbul’dan ulaşım yaklaşık 1 saat; kara yolu üzerinden şehirlerarası otobüsle yapacağınız yolculuk da yaklaşık olarak 11 saat sürmektedir. İstanbul’dan özel araçla yola çıkacak olanlar ise 0-4 ve E80 ücretli yolları üzerinden giderek 7-8 saat gibi daha kısa bir sürede ulaşım sağlayabilirler.

Ankara üzerinden Havza’ya gidecek olanlar da demir yolu, hava yolu ya da kara yolu arasında bir tercih yapabilirler. Ankara’dan trenle Havza’ya gitmek isteyenlerin Ankara YHT Garı’ndan ilk olarak Samsun Tren Garı’na gitmesi gerekmektedir. Samsun’a indikten sonra otobüslerle Havza’ya geçiş sağlanabilmektedir. Kara yolu üzerinden şehirlerarası otobüsle ya da özel araçla da ulşaım sağlayabilirsiniz. Özel araçla yolculuk edecek olanların D200, Çorum – Çankırı Yolu/D180 ve İstanbul – Samsun Yolu/D100/E80 kara yollarını takip etmesi gerekmektedir. Havza’ya özel araçla yapacağınız yolculuk yaklaşık olarak 4 saat kadar sürmektedir.

Havza’ya İzmir üzerinden gidecek olanlar da kara yolu, hava yolu ve demir yolu arasında bir seçim yapabilirler. İzmir’den demir yolu üzerinden ulaşım sağlayacak olanlar İzmir Basmane Garı, Alsancak Garı ya da Gaziemir Tren İstasyonu’ndan Samsun Tren Garı’na bilet almalıdır. Havza’ya kara yolu üzerinden gidecek olanlar ise şehirlerarası otobüsle ya da özel araçla gidebilirler. Özel araçla seyahat edecek olanların 0-5 ve E80 yollarını takip etmesi gerekmektedir. Bu şekilde yolculuk yaklaşık olarak 11 saat sürmektedir.

Havza Termal Otelleri


Ancere Termal Hotel & Spa


Havza ilçe merkezinde bulunan Ancere Termal Hotel & Spa 80 adet odasıyla misafirlerini ağırlamaktadır. Havza otelleri arasında sıklıkla tercih edilen tesisin tüm konaklama birimlerinde televizyon, mini bar, telefon, kalorifer ve 24 saat temin edilen sıcak su bulunmaktadır. Ayrıca odalardan 50 tanesinde balkon da bulunmaktadır. Tesisteki termal su kaynağı 1200 metre derinlikten çıkartılıp 58 metre derinlikteki kuyulardan sondajlamaktadır. Suyun ilk çıkış sıcaklığı 55 ila 60 dereceye kadar ulaşmaktadır. Tesisteki havuzlar farklı sıcaklıklarda hizmete sunulmaktadır. Yarı olimpik kapalı havuz ve çocuk havuzunda 28-32 derece arasında, termal hamam ve havuzlarda 40-42 derece arasında ve yüksek ısılı havuzlarda ise 45-50 derece arasında su sıcaklığı bulunmaktadır. Tesiste termal havuzun yanı sıra masaj çeşitleri ve spa olanakları da bulunmaktadır. Otelin açık büfe restoranı ve kahvaltı salonunda sabah ve akşam yemeklerinizi yiyebilirsiniz. Tesisin giriş saati 14.00, çıkış saati 12.00’dır.

Havza Pansiyonları


Çalışkan Otel


Havza’da TBMM Anı Ormanı ve Şehir Stadı’na 15-20 dakikalık yürüme mesafesinde olan Çalışkan Otel, pansiyon konseptinde hizmet vermektedir. Otel ücretsiz sabah kahvaltısı hizmeti vermektedir. Özel araçla seyahat eden misafirler için ücretsiz otopark alanı da bulunmaktadır. Otel evcil hayvan dostudur.

Havza Kaplıca Otelleri


Hilas Thermal & Spa


Havza Hamamayağı Kaplıcaları’nde yer alan Hilas Thermal & Spa, toplam 60 odasıyla misafirlerini ağırlamaktadır. Tesiste dünya mutfağından lezzetler çıkaran bir a la carte restoran, sayısız çeşitte seçeneği olan bir açık büfe restoran, kahve ve tatlı servisi olan bir kafe bulunmaktadır. Otel engelli kullanımına uygun olacak şekilde tasarlanmıştır.

Havza Apart Otelleri


Kız Gözü Apart Motel ve Aile Pansiyonları


19 Mayıs Üniversitesi yakınında bulunan Kız Gözü Apart Motel ve Aile Pansiyonları misafirlerini ev rahatlığında ağırlamaktadır. Odalarda yatak alanı ve mutfak bulunmaktadır. Dilerseniz mutfakta kendi yemeğinizi kendiniz pişirebilirsiniz. Otel ayrıca hamam hizmeti de sunmaktadır. Hamamda keselendikten sonra otelin sessiz sakin ortamında kafanızı dinleyebilirsiniz.

Havza Kaplıca Faydaları


Doğal kaynaklar bakımında zengin bir ilçe olan Havza’da kaplıca suları 53 dereceye kadar çıkmaktadır. Sağlık Bakanlığı’nın bulgularına göre Havza’da kaplıca suları arsenik, silis, çelik, sodyum, sülfat ve kalsiyum bikarbonatlı termal su olup radyoaktif olma özelliğine de sahiptir. Tüm bu özellikleri içinde barındıran Havza kaplıca faydaları saymakla bitmez. Hem ortopedik ve nörolojik rahatsızlıkların rehabilitasyonunda hem de romatizmal hastalıkların tamamlanma tedavisinde bu kaplıca suları kullanılmaktadır.