En İyi Saraybosna Otelleri

93 Otelden 1 - 20 arası gösteriliyor
Bölge
Değerlendirme
Otel Puan
Hotel M3
Saraybosna
Oteli İncele
Hotel Old Town
Saraybosna
Etkileyici
8.9 /10
Oteli İncele
Hotel Sana
Saraybosna
Oteli İncele
City Boutique
Saraybosna
Mükemmel
9.8 /10
Oteli İncele
Mükemmel
9.5 /10
Oteli İncele
Mükemmel
9.5 /10
Oteli İncele
Mükemmel
9.3 /10
Oteli İncele
Bistrik
Saraybosna
Oteli İncele
Hızlı Erişim
Saraybosna’da Nerede Kalınır?
Saraybosna’ya Hangi Mevsimde Gidilir?
Saraybosna Türk Otelleri
Saraybosna Otel Fiyatları
Saraybosna’da Gezilecek Yerler
Saraybosna’da Ne Yenir?

Balkan ülkelerinden biri olan Bosna Hersek’in başkenti olan Saraybosna’nın en eski adı Vrhbosna’dır ve günümüzdeki adını Osmanlı İmparatorluğu zamanında almıştır. 1461-1878 yılları arasında kalan uzun sürede Osmanlı İmparatorluğu ve sonrasında da 1918 yılına kadar Avusturya Macaristan İmparatorluğu hakimiyetinde olan Bosna Hersek, 1. Dünya Savaşı’ndan sonra Yugoslavya’ya bağlı kalmıştır. Avrupa’nın en ilginç tarihe sahip şehirlerinden biri olan Saraybosna, Roma İmparatorluğu’nun Doğu ve Batı şeklinde ayrıldığı noktada bulunmaktadır. Batı Roma’nın Katolikliği, Doğu Roma’nın Ortodoksluğu ve daha sonrasında Osmanlı’nın Müslümanlığından etkilenmiş olan Saraybosna “Balkanların Kudüs’ü” olarak anılmaktadır. Şehirde bulunan kültürel çeşitlilik tarih boyunca türlü türlü çatışmalara neden olmuş olsa da günümüzde uyum içerisinde bir yaşam sürdürülmektedir. Kozmopolit bir yapıya sahip olan Saraybosna’ya gittiğinizde fark edeceğiniz ilk şeylerden biri de insanların samimiyeti ve hoşgörüsüdür. Suç oranlarının epey düşük olduğu Saraybosna Güney Doğu Avrupa’nın en güvenli bölgesi olarak tanınmaktadır. Birbirinden farklı özelliklere sahip gezilecek yerleri olan Saraybosna turistlerin ilgisini çeken bir yerdir. Kültürel ve dini çeşitliliğin çok fazla olduğu Saraybosna’da Katolik kilisesi, Ortodoks kilisesi, cami, sinagogu peş peşe yürüme mesafesinde gezebilirsiniz. Türklerden vize istemiyor olması nedeniyle de sıklıkla tercih edilen bir yurtdışı destinasyonu olan Saraybosna’da birkaç gün kalmak istiyorsanız Bilet Dükkanı üzerinden Saraybosna otellerine en uygun fiyatlarda rezervasyon yapabilirsiniz. Seyahate başlamadan önce şehirle ilgili daha detaylı bilgi sahibi olmak için sitemizde hazırlamış olduğumuz Saraybosna hakkındaki rehber yazımızı okuyabilirsiniz.

Saraybosna’da Nerede Kalınır?


Balkanların en turistik yerlerinden olan Saraybosna’da nerede kalınır öğrenmek için doğru adrestesiniz. Saraybosna’nın tarihi yerleşim yerlerinden olan Znjan ve Ilıdza gibi bölgelerinde birçok konaklama seçeneği bulunmaktadır. Şehrin merkezi noktaları turistik konaklamalar için en sık tercih edilen yerlerdir.

Saraybosna’ya Hangi Mevsimde Gidilir?


Dört mevsimin de gözlemlendiği Saraybosna’da yılın her dönemi tatil yapmanız mümkündür. Ancak en ideal koşullarda gezebilmek için Saraybosna’ya hangi mevsimde gidilir öğrenmek istiyorsanız Saraybosna dağlık bir coğrafyada yer alıyor olması nedeniyle kış ayları Balkanlardaki diğer şehirlere göre daha sert geçebilmektedir. Örneğin, Saraybosna’da ekim ya da mayıs ortasında kar yağmaya başlaması hiç de garipsenmeyen bir durumdur. Yaz ayları da 34-38 santigrat derece arasında değişen Saraybosna’da gezmek için en ideal dönem mayıs haziran dönemidir.

Saraybosna Türk Otelleri


Hotel Astra


Saraybosna şehir merkezinde, Başçarşı’nın hemen yanında yer alan Hotel Astra, Türkçe dil desteği de sağlayan Saraybosna otelleri arasındadır. Otelin tüm konaklama birimlerinde klima, mini bar, televizyon ve özel banyo yer almaktadır. Gün içerisinde yeme içme ihtiyaçlarınızı otelde bulunan restoranda karşılayabilirsiniz. Otelde dilediğiniz gibi kullanabileceğiniz kapalı yüzme havuzu ve fitness merkezi de bulunmaktadır. Otelin en erken giriş saati 14.00 ve en geç çıkış saati 11.00’dır.

Hotel Boutique Libris


Başçarşı Caddesine 300 metre mesafede yer alan Hotel Boutique Libris, Türk misafirleri için de dil desteği sağlamaktadır. Otelin tüm konaklama birimlerinde televizyon, mini bar, klima ve özel banyo mevcuttur. Oteldeki mutfak, teras ve bahçe gibi ortak alanları kullanabilirsiniz. Otelde ayrıca ek ücret karşılığında yararlanabileceğiniz kayak okulu, yürüyüş turları ve kültür turları da bulunmaktadır. Otelin en erken giriş saati 14.00 ve en geç çıkış saati 11.00’dır.

Hotel Sana


Saraybosna’nın eski şehir bölgesinde yer alan Hotel Sana, Başçarşı’ya 100 metre uzaklıkta bulunmaktadır. Otelin tüm konaklama birimlerinde klima, televizyon ve özel banyo mevcuttur. Otelde yeme içme konusunda odaya kahvaltı servisinden, kafe ve barından yararlanabilirsiniz. Otelde spor etkinlikleri canlı yayınları ve yürüyüş turları düzenlenmektedir. Otelin en erken giriş saati 14.00 ve en geç çıkış saati 11.00’dır.

Heritage Hotel Petrakija


Saraybosna eski saat kulesine 400 metre mesafede yer alan Heritage Hotel Petrakija’da Türkçe dil desteği sağlanmaktadır. Otelin tüm konaklama birimlerinde televizyon, çalışma masası, balkon, su ısıtıcısı ve özel banyo mevcuttur. Otelde uyandığınız her sabaha açık büfe ya da kontinental kahvaltı seçenekleriyle güzel bir başlangıç yapabilirsiniz. Oteldeki balkon, teras ve bahçe gibi ortak alanlarda keyifli vakit geçirebilir, ek ücret karşılığında kayak okulu, bisiklet turları ve golf gibi olanaklardan yararlanabilirsiniz.

Saraybosna Otel Fiyatları


Saraybosna’da otel fiyatları, seçtiğiniz otelin konumu, prestiji, verdiği hizmetin çeşitliliği ve kalitesine göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca Saraybosna’ya gitmeyi tercih ettiğiniz tarihlerin tatil sezonu içerisinde olup olmaması da otel fiyatını etkileyen şeyler arasındadır. Saraybosna otellerinde yapacağınız bir gecelik konaklamanın fiyatı 340 TL’den başlayarak 11.300 TL’ye kadar çıkabilmektedir. 

Saraybosna’da Gezilecek Yerler


Balkanlarda gezmesi en güzel olan yerlerden biri de Saraybosna’dır. Pek çok kültürden izler taşıyan yapısı ve doğal güzellikleriyle hafızalarda hoş bir yer edinen Saraybosna’da gezilecek yerleri sizler için tanıttık.

Başçarşı


Uzun süre bölgeye hakim olan Osmanlı’nın izlerine sık sık rastlayacağınız Başçarşı’da ahşap dükkanlar, hanlar, medreseler ve camiler görmeniz mümkündür. Çarşının sokaklarında dolaşıp buradaki kafe ve restoranlarda oturabilir, meşhur Boşnak böreğini bir de yerinde yiyebilirsiniz.

Milli Kütüphane


Vijecnica olarak da bilinen Milli Kütüphane, Avusturya-Macaristan döneminden kalan en güzel binalardan biridir. Eskiden belediye binası olarak kullanılan milli kütüphanede 1990’lı yıllarda çıkan bir yangından sonra kütüphane uzun bir süre kapatılarak restorasyona alışmış ve 2014 yılında yeniden açılmıştır.

Umut Tüneli


1992-1995 yılları arasında gerçekleşen savaşlar boyunca Bosnalıların kendilerini korumak için kazdıkları bu Umut Tüneli 950 metre uzunluğa sahiptir. Günümüzde 20 metresi müze olarak ziyarete açık bulunan tünelde hala savaşın izlerine rastlamak mümkün.

Saraybosna Katedrali


Çok kültürlü bir yapısı olan Saraybosna, sadece Boşnaklara değil Katolik ve Ortodoks Hristiyanlara da yuva olmaktadır. Şehirdeki Katolik topluluğa ait olan Saraybosna Katedrali, hem dış cephesi hem de içinin güzelliğiyle görenleri etkilemektedir.

Sonsuz Ateş


Ferhadiye Caddesi’nde bulunan Sonsuz Ateş Anıtı, şehrin manevi değeri en yüksek yerlerinden biridir. 1946 yılında Saraybosna’nın 2. Dünya Savaş’ından kurtuluşu anısına yapılan Sonsuz Ateş, 24 saat boyunca açıktır.

Saraybosna’da Ne Yenir?


Bir Balkan ülkesi olması nedeniyle bizim mutfağımızla da pek çok ortak yönü olan Bosna Hersek mutfağını büyük ihtimalle seveceğinizi düşünüyoruz. Saraybosna’da ne yenir sizler için tanıttık.

Boşnak Böreği: Türk mutfağındaki böreğe benzeyen Boşnak Böreği, pırasalı, ıspanaklı, kıymalı ya da peynirli olabilir. Bakır tepsi içerisinde yapılıp kömür ateşinde pişirilen Boşnak Böreğini Saraybosna’da her yerde bulabilirsiniz.

Begova Supa: Özellikle soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi olan Begova Supe, küçük bamya taneleri, bezelye, havuç, patates, parçalanmış tavuk eti ve tavuk suyu ile yapılan leziz bir çorbadır.

Dolma Sahan: Bizim mutfağımızdaki dolmaya benzeyen dolma sahan patates, biber, kabak gibi sebzelerin içerisine baharatlı kıyma harcı doldurulmasıyla hazırlanan yabancılık çekmeyeceğiniz bir yemektir.

Klepe: Biçim olarak bizdeki mantıya benzeyen ama daha büyük hamura sahip, içi kıymalı leziz bir hamur işidir. Öğle ve akşam yemeklerinde ana yemek olarak tüketilen klepe, yanında sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis edilmektedir.

Tufahija: Esasında bir Osmanlı tatlısı olan Tufahija’yı cevizli elma tatlısı olarak nitelemek mümkündür. İçi ceviz ve tarçın dolu üzeri kremalı elmadan oluşmaktadır.