En İyi Tarsus Otelleri

2 Otelden 1 - 2 arası gösteriliyor
Bölge
Değerlendirme
Otel Puan
hızlı erişim
Tarsus’a Nasıl Gidilir?
Tarsus’ta Nerede Tatil Yapılır?
Tarsus’ta Nerede Kalınır?
Tarsus Her Şey Dahil Oteller
Tarsus Denize Sıfır Oteller
Tarsus Butik Oteller
Tarsus’ta Gezilecek Yerler

Tarsus Otelleri


Mersin’in en doğusunda bulunan ilçesi olan Tarsus, Hititler dönemine kadar uzanan tarihi geçmişiyle Türkiye’nin önemli noktalarından birisidir. Dünyada tarih boyunca üzerinde devamlı olarak yerleşik bir toplum barındırmış olan Tarsus bilinen en eski yerleşim yerlerindendir. Hz. İsa’nın havarilerinden St. Paul’un doğum yeri olan Tarsus Hristiyanların hac rotası içinde bulunur. Bünyesinde farklı medeniyetlerden izler taşıyan Tarsus, tarihi mekanları, leziz yemekleri ve doğa güzellikleriyle ziyaret için gelenlere çok yönlü bir deneyim imkanı sunuyor. Eskiden Kilikya adıyla anılan bölgede bulunan ilçenin bir yanında Toros Dağları diğer yanında Akdeniz uzanıyor. Hristiyan dünyasında çok büyük önem taşıyan Tarsus’a her yıl St. Paul Kilisesi ve Eshab-ı Keyf Mağarası’nı görmek için binlerce yerli ve yabancı turist geliyor. Birbirinden harika özellikleri bitmeyen Tarsus’a gezi ayarlamak için Bilet Dükkanı’nın hazırladığı Tarsus otelleri rehberi eşliğinde seyahatinizi planlayabilirsiniz.

Tarsus’a Nasıl Gidilir?


Tarsus, Doğu Akdeniz ile İç Anadolu Bölgesi’nin kavuşum yaptığı değerli bir bölgede bulunmasından dolayı hava, deniz ve kara yollarıyla ulaşım sağlanabilen bir yer. Tarsus’a en konforlu ve hızlı yoldan ulaşmak istiyorsanız Bilet Dükkanı’nın sunduğu ucuz bilet imkanlarını değerlendirerek Tarsus uçak bileti satın alabilirsiniz. Tarsus farklı özelliklere sahip coğrafi konumu nedeniyle misafirlerine pek çok ulaşım şekli alternatifi sunuyor. Tarsus’a nasıl gidilir diye merak ediyorsanız sizin için hazırladığımız detaylı ulaşım bilgilerine bir göz atabilirsiniz.

Mersin il sınırları içerisinde havalimanı olmadığı için hava yolu ile yapacağınız yolculuklarınızda biletinizi Tarsus’a en yakın havalimanı olan Adana Şakirpaşa Havalimanı’na almanız gerekmektedir. Tarsus, Adana ile sınırda olduğu için bu güzergâh yolunuzu fazladan uzatmayacaktır, Adana Şakirpaşa Havalimanı ve Tarsus arasındaki mesafe sadece 40 km. Adana Şakirpaşa Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra, buradan uçak sefer saatlerine göre hareket eden HAVAŞ otobüsleri aracılığıyla 2 saat kadar süren bir kara yolculuğu sonunda Tarsus ilçe merkezine varabilir veya havalimanından araç kiralayarak ulaşım sağlayabilirsiniz.

Uzun süren bir seyahat olması sebebiyle ilk tavsiyemiz olmasa da İstanbul’dan Tarsus’a otobüsle ulaşım sağlamak isteyenler direkt Tarsus’a otobüs bileti alabilirler. Yolculuk yaklaşık olarak 12 saat sürmektedir. Ankara’dan Tarsus’a direkt yapacağınız otobüs seferleri 6 saat, Antalya’dan 7 saat sürmektedir.

Mersin şehir merkezinden neredeyse her saat başı kalkan Mersin Belediye’sinin özel otobüsleriyle Tarsus’a yarım saat içerisinde varabilirsiniz.

Tarsus’ta Nerede Tatil Yapılır?


8000 yıllık tarihiyle en eski yerleşim yerlerinden birisi olan Tarsus her yıl birçok yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor. Siz de “Tarsus’ta nerede tatil yapılır?” diye düşünenlerdenseniz, köklü geçmişi olan ilçenin pek çok sunduğu tatil imkanını sizler için derledik. Özellikle inanç turizmindeki yeriyle Hıristiyan turistlerin ilgisini çeken Tarsus doğa güzellikleriyle de görenleri kendine hayran bırakıyor. Bilet Dükkanı üzerinden yapacağınız bir rezervasyonla Tarsus otellerinin sunduğu çeşitli imkanlardan yararlanabilir, bölgedeki farklı uygarlıklardan ve inançlardan kalan St. Paul Kilisesi ve Tarsus Evleri gibi tarihi mekanları ziyaret edebilirsiniz.

Tarsus’ta Nerede Kalınır?


Tarsus’ta doğa, tarih ve gastronomi açısından eğleneceğiniz, öğreneceğiniz ve hayran kalacağınız bir tatil istiyorsanız ama Tarsus’ta nerede kalınır bilmiyorsanız Bilet Dükkanı üzerinden Tarsus otellerini tanıyabilir, size en uygun olan otele rezervasyon yapabilirsiniz.

Tarsus Her Şey Dahil Oteller


Tarsus’ta her şey dahil oteller bulunmamaktadır. Ancak bu aramanıza yakın olarak size birçok ücretsiz imkanlar sunan diğer otellere Bilet Dükkanı üzerinden uygun fiyatlara rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Elif Hatun Konağı


12 odalı tesiste şişe su, otopark ve kahvaltı gibi yararlanabileceğiniz imkanlar bulunuyor. Bunların yanında kafe, restoran gibi mekanlarında yiyip içebilir, dilerseniz tesisin sunduğu havalimanı servisinden de faydalanabilirsiniz. Tesis sınırları içerisinde özel olarak ayrılmış yürüyüş parkuru mevcut. Her oda klima, televizyon ve saç kurutma makinesi ile donatılmıştır. Giriş saati 14.00’dır.

Tarsus Denize Sıfır Oteller


Tarsus’ta denize sıfır otel bulunmamaktadır. Ancak denize araçla yaklaşık yarım saat mesafede bulunan diğer otellere Bilet Dükkanı üzerinden en ucuz olacak şekilde rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Tarsus Butik Oteller


Marco Pasha Butik Otel


Güvenli turizm sertifikası olan otelde teras, toplantı odası, kafe, düğün süiti, resmi yemek alanı, ücretsiz otopark ve sigara içme alanı gibi çeşitli özellikler bulunmaktadır. Marco Pasha Butik Otel, evcil hayvanıyla gelecek olanlar için uygun bir seçenekken çocuklu ailelerin başka otelleri tercih etmesi gerekmektedir. Otel yeme içme bölümünde ücretsiz kahvaltı, açık büfe kahvaltı, bar ve yabancı içki servisi yapmaktadır.

Burhanoğlu Konağı Butik Otel


Tarsus şehir merkezinde bulunan Burhanoğlu Butik Otel, Tarsus’ta gezebileceğiniz 1’den fazla tarihi mekana çok yakın konumlanmakta. Evcil hayvanınızla birlikte konaklamaya sağlayabileceğiniz otelde otopark, ücretsiz kahvaltı, klima ve ücretsiz internet hizmetleri sunulmakta. Otelin giriş saati 14.00, çıkış saati 12.00’dır.

Tarsus’ta Gezilecek Yerler


8.000 yıllık köklü tarihinde farklı uygarlıkları içinde barındırmış, Hristiyanlık başta olmak üzere dini inançlar bakımından büyük önem taşıyan, bir yanında dağlar bir yanında deniz bulunan Tarsus misafirlerine beklediklerinden çok daha fazlasını sunan değerli bir ilçemiz. Tarsus’ta gezilecek yerler çok fazla olsa da Bilet Dükkanı olarak sizin için bir liste hazırladık:

St. Paul Kilisesi: Hz. İsa’nın havarilerinden olan St. Paul’un Hıristiyanlık dinini her yere yayan kişi olduğu düşülmektedir. Tarsus’ta doğduğu bilinen St. Paul anısına kiliseye bu ad verilmiştir.

Şahmeran Hamamı: Tarsus’un Kızılmurat ilçesinde bulunan Şahmeran Hamamı günümüze Roma Dönemi’nden kalmıştır. İran mitolojisinde yarı insan yarı yılan bedeninde olan bir kraliçedir Şahmeran. Meşhur efsanelerden birine göre Şahmeran burada başı kesilerek öldürülmüştür.

Ulu Cami: Nur mahallesinde bulunması nedeniyle Cami-i Nur adıyla da bilinen Ulu Cami 1579 yılında inşa edilen cami Osmanlı sanatının güzelliklerini öne çıkarmaktadır. Eski bir kilisenin yerine yapıldığı bilinen Ulu Cami’nin yanındaki türbede Lokman Peygamber, Şit ve Halife Ma’mun’un mezarları bulunmaktadır.

Ahsab-ı Kehf Mağarası: Dedeler Köyü’nde Hıristiyanlar ve Müslümanlar tarafından kutsal kabul edilen Encülüs Dağı eteğinde bulunan mağara Yedi Uyurlar İnanışı’nın temsilcisidir. Ahsab-ı Keyf Mağarası için pek çok rivayet bulunmaktadır.  

Tarsus Evleri: Rum ve Müslüman evlerinin aynı mahallede bir arada bulunduğu bu evler farklı bir mimari benimsemekte ve ortaya güzel bir görüntü çıkarmaktadır. Tarsus Evleri, şehir merkezinde kesinlikle görülmesi gereken yerlerdendir.

St. Paul Kuyusu: St. Paul’un evinin yanında bulunan kuyudaki suyun hastalıklara iyi geldiğine Hıristiyanlar tarafından inanılmaktadır.

Tarsus Şelalesi: Berdan Çayı’nın, Torosları aşıp gelerek oluşturduğu Tarsus Şelalesi Mersin’in doğa harikalarından biridir.

Nusret Mayın Gemisi: 18 Mart 1915’te düşman gemilerini bıraktığı mayınlarla batıran Nusret Mayın Gemisi 1955 yılına kadar görev yapmıştır. Günümüzde artık gemi Çanakkale Savaşı Şehitleri için Tarsus’a getirilip müze olarak kullanıma açılmıştır.

Taşkuyu Mağarası: Tarsus’un doğal güzellikleri arasında yer alan Taşkuyu Mağarası, ilçe merkezinin 10 km uzağında olup içerisinde birçok galeri bulundurmaktadır. Yer yer havuzların bulunduğu mağaranın etrafında sarkıt, dikit ve örtü damla taşları vardır. Taşkuyu Mağarası’nı haftanın her günü 08.00-17.00 arasında ziyaret edebilirsiniz.

Gözlükule Höyüğü: İlçenin birçok yerinden görülebilen Gözlükule Höyüğü 300 metre çapı ve 25 metre yüksekliğinde olup Kilikya Dönemi’nde aktif yerleşim yeri olarak kullanılmaktaydı. Höyük içerisinde Geç Neolitik Dönem’den kalma yapılar mevcut. Günümüzde hala Gözlükule Höyüğü üzerinde çalışmalar yürütülmektedir.

Kleopatra Kapısı: İlçe merkezinde yürüyerek kolayca gidebileceğiniz Kleopatra Kapısı, 18. yüzyıla kadar sağlam bir şekilde gelmiş olan 6 metre yüksekliğindeki yapı Mısırlı İbrahim Paşa’nın isteğiyle yıkılmış geriye günümüzdeki kalıntıları kalmıştır. Efsaneye göre Mısır Kraliçesi Kleopatra ile sevgili Romalı General Antonius Tarsus’taki bir buluşmaları sırasında bu kapı altından geçmişlerdir. Kleopatra Kapısı ismi de yaygın olarak bilinen bu rivayetten gelmektedir.