En İyi Karabük Otelleri

51 Otelden 1 - 20 arası gösteriliyor
Bölge
Değerlendirme
Hızlı Erişim
Karabük’e Nasıl Gidilir?
Karabük’te Nerede Kalınır?
Karabük Pansiyon Oteller
Karabük Butik Oteller
Karabük Uygun Fiyatlı Oteller

Karabük Hakkında


Ülkemizin Batı Karadeniz Bölgesinde yer alan Karabük ili, ismini üzerinde bulunduğu kara çalılık anlamına gelen bük kelimesinden almıştır. 2023 yılı itibariyle 300.000’e yaklaşan nüfusuyla Karabük, kuzeyinde Bartın ve Kastamonu, batısında Zonguldak ve Bolu, doğusunda ise Çankırı ile sınır komşusudur. Merkez ilçesi dâhil olmak üzere toplamda altı ilçesi bulunan şehrin ilçeleri: Eflani, Eskipazar, Merkez, Ovacık, Safranbolu ve Yenice’dir. 1937 yılında Atatürk Türkiye’deki sanayileşmenin ilk adımlarını bu bölgede atarak Karabük Demir – Çelik Fabrikası’nı kurdurtmuştur. Fabrika günümüzde halen Karabük – Zonguldak yöresinin en önemli geçim kaynaklarından biridir. Sanayinin diğer şehirlere oranla gelişmiş olduğu Karabük aynı zamanda doğal güzellikleriyle de hem yerli insanları hem de ülkemizin dört bir yanından şehre ziyarete gelen tatil severleri büyülemektedir. Topraklarının yaklaşık %70’i ormanlık alanla kaplı olan Karabük, Türkiye’nin en çok ormanlık araziye sahip şehridir. Ayrıca ülkemizin en popüler turizm destinasyonlarından olan Safranbolu da Karabük’ün ilçesi olup Safranbolu merkez ile Karabük şehir merkezi birbirine bitişiktir, bu yüzden Safranbolu için bir nevi Karabük’ün kalbi diyebiliriz. Batı Karadeniz’de yer aldığı için Karabük’te yağışlı ve nemli bir havanın hâkim olduğunu düşünebilirsiniz ancak denize kıyısı olmayan şehirde dağlar kıyıya paralel olduğu için Karadeniz’den gelen nemli hava Karabük şehir merkezine ulaşmamaktadır, Karabük’te genel olarak karasal bir iklimin hâkim olduğu söylenebilir. İlk yerleşimin M.Ö. 2500lü yıllarda Tunç Devri’nde başladığı bilinen Karabük; Frigya, Helenistik ve Roma Dönemlerine tanıklık etmiştir. Bol oksijenli ormanlarına rağmen Demir – Çelik Fabrikası sebebiyle Karabük’ün şehir merkezinde hava kalitesi iyi değildir ancak ormanlara çıkıldığında tertemiz havası ve yüz çeşitten fazla ağacıyla bu küçük şehir sizi etkisi altına alacak. Eğer daha adrenalin dolu bir tatil deneyimi arıyorsanız Yenice ilçesine bağlı ormanlarda kamp yapabilirsiniz. Tokatlı ve Şeker Kanyonları, Karabük’e gelen turistlerin ilgisini çekip ziyaret ettikleri noktalardan. Tokatlı Kanyonu’ndaki cam seyir terasından muhteşem manzarayı izleyebilirsiniz. Ayrıca Bulak ve Hizar Mağaraları’nı gezebilir, UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’ne alınan Safranbolu Evleri’ni ziyaret edebilirsiniz.

Batı Karadeniz’in küçük yüzölçümüne rağmen gezilecek yer sayısı fazla olan yeşil şehri Karabük hakkında bilgi almak için Bilet Dükkanı internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Karabük otelleri fiyatlarını karşılaştırabilir, size en uygun fiyatlı ve beklentilerinizi karşılayan konaklama birimine rezervasyonunuzu Bilet Dükkanı üzerinden yapabilirsiniz. Kampanya ve olanaklarımızdan haberdar olmak için internet sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın!

Karabük’e Nasıl Gidilir?


Karabük otelleri hakkında araştırma yapmadan önce, gezginlerin en merak ettiği konulardan biri de Karabük’e nasıl gidileceğidir. Karabük şehir merkezi İstanbul’a 395 kilometre, Ankara’ya ise 235 kilometre uzaklıkta konumlanmıştır. Eğer Batı Karadeniz’in incisi Karabük’e uzak bir şehirden geliyorsanız Zonguldak Havalimanı ya da Kastamonu Havalimanı’nda inerek Karabük şehir merkezine gelebilirsiniz. Hava yolu ve kara yolu dışında, Karabük’e Ankara ya da Zonguldak’tan gelmek istiyorsanız trenle de gelebilirsiniz.

Karabük’e Kara Yolu ile Ulaşım


İstanbul’dan Kuzey Marmara Otoyolu ya da Anadolu Otoyolu üzerinden Karabük şehir merkezine özel aracınızla yaklaşık 3,5 – 4 saatte varabilirsiniz. Eğer Ankara’dan gelmek istiyorsanız yine Anadolu Otoyolu üzerinden yaklaşık 2,5 saatte Karabük şehir merkezine rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Yakın şehirlerden Karabük’e gelmek, hem Ankara hem İstanbul’a yakın olduğundan dolayı kolaydır ve yolculuk yalnızca birkaç saat sürmektedir. Eğer özel aracınız yoksa şehirlerarası otobüslerle il merkezinde bulunan Karabük Otogar’a gelebilirsiniz. Daha hızlı bir şekilde bulunduğunuz ilden kara yoluyla Karabük’e varmak istiyorsanız Bilet Dükkanı’nın araç kiralama ya da özel transfer hizmetlerinden faydalanarak rahat bir yolculuk geçirebilirsiniz.

Karabük’e Hava Yolu ile Ulaşım


Eğer Karabük’e hava yoluyla gelmeyi tercih edecekseniz Karabük şehir merkezine 98 kilometre uzaklıkta yer alan Zonguldak Havalimanı’nda (ONQ) ya da 120 kilometre uzaklıkta konumlanan Kastamonu Uzunyazı Havalimanı’nda (KFS) inerek Karabük’e kalkan özel otobüs firmalarıyla Karabük şehir merkezine varabilirsiniz. Dilerseniz havalimanlarındaki araç kiralama acenteleriyle görüşerek araba kiralayabilir ya da Bilet Dükkanı’nın kampanyalarından faydalanarak araç kiralayabilir veya transfer ayarlayabilirsiniz. 

Karabük’e Demir Yolu ile Ulaşım


Eğer Ankara ya da Zonguldak’tan Karabük’e ulaşmak istiyorsanız en güvenli ulaşım şekli olan treni tercih ederek hızlı ve uygun fiyata bu güzel şehre gelebilirsiniz.

Karabük’te Nerede Kalınır?


Konaklayabileceğiniz en iyi Karabük otellerinin şehrin hangi bölgelerinde yer aldığını merak ediyorsanız Bilet Dükkanı’ndan Karabük başlıklı yazılarımızı okuyabilirsiniz. Karabük’ü ziyaret etmek isteyen turistler şehir merkezine yalnızca 8 kilometre uzaklıkta yer alan Safranbolu’nun tarihi konaklarında kalmayı tercih ediyor. Bunun dışında Yenice ilçesinin orman manzaralı butik otellerinde konaklamayı tercih eden tatil severlerin sayısı az değil. Zaten Karabük yüzölçümü olarak küçük bir şehir olduğu için, özel aracınız varsa illa şehir merkezinde kalmanıza gerek yok, Karabük merkez ile Safranbolu merkezin bitişik olduğunu tekrar hatırlatalım. Turistlere yönelik yapılan oteller de Karabük şehir merkezinden ziyade Safranbolu tarafında yoğunlaşmıştır. Karabük şehir merkezinde turistler için otel yer almıyor.

Karabük Pansiyon Oteller


Karabük otelleri araştırırken Karabük merkez ve Safranbolu merkezin birbirine çok yakın olduğunu göreceksiniz. Turistlerin pek çoğunun tercih ettiği Safranbolu merkezindeki en popüler pansiyonlar aşağıdaki gibidir.

Badeli Konak Safranbolu: Geleneksel mimarisi ve iç tasarımıyla Badeli Konak Safranbolu’da sabah kahvaltısı ve akşam yemeği ücrete dâhildir. Yarım pansiyon olarak hizmet veren konak zamanla Karabük ziyaretçilerinin en sevdiği konaklama birimlerinden biri haline gelmiştir. Odaları otantik ama konforlu olan Badeli Konak Safranbolu’da geleneksel Karabük yemekleri servis ediliyor. Evcil hayvanların kabul edildiği konaklama biriminde ücretsiz kablosuz internet, halka açık otopark, günlük oda temizliği, çalışma alanları ve toplantı odaları, aile odaları ve vip odalar, kafeterya ve restoran, odalarda terlik ve su ısıtıcısı bulunmaktadır. 2 yaşından küçük bebeklerin ücretsiz konaklayabileceği Badeli Konak Safranbolu’da 7 yaşından küçük çocuklara indirim uygulanmaktadır. Giriş saati 14.00 olan konağın çıkış saati 11.00’dır.

Kervan Konuk Evi Pansiyon: Safranbolu Eski Çarşı’ya yürüyüş mesafesinde konumlanan Kervan Konuk Evi Pansiyon, tarihi Safranbolu evlerinin tasarımına sahip, dört odalı küçük bir pansiyon otel. Odaların müsaitliğine bağlı olarak girişin saat sabah 09.00’da yapılabildiği konaklama biriminin çıkış saati en geç 10.00 olarak belirlenmiştir. Odalarında uydu TV yer alan pansiyona girişte 100 Türk Lirası depozito ödenmektedir, çıkışta ücret misafire iade edilir. Ortak mutfak olması da yemeğini kendi hazırlamak isteyen misafirler için iyi bir olanaktır.

Karabük Butik Oteller


Karabük otelleri araştıran gezginlerin kalmayı tercih ettiği butik oteller aşağıdaki gibidir.

Kolağası Butik Otel & Restaurant: Safranbolu kent merkezinde yer alan Kolağası Butik Otel & Restaurant’a evcil hayvan kabul edilmektedir. Terası, spa ve saunası, ses geçirmeyen odaları, restoranı, kafeteryası ve nargile salonuyla bu butik otel misafirlerin en beğendiği konaklama birimlerinden. Tesise giriş saati en erken 14.00, çıkış saati ise 12.00 olarak belirlenmiştir.

Albergo Butik Otel: Eğer doğayla iç içe bir tatil planı yapıyorsanız yemyeşil Yenice ormanlarının içinde, el değmemiş bir bölgede yer alan Albergo Butik Otel’de muhteşem bir deneyim yaşayabilirsiniz. Nefes kesen yemyeşil manzarası, Şeker Kanyon’a ve göletlere yakınlığı, pırıl pırıl gökyüzü ve temiz havasıyla Albergo Butik Otel ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatmayı amaçlıyor. Sabah kahvaltısı ve akşam yemeğinin fiyata dâhil olduğu konaklama biriminde dilerseniz öğle yemeklerini de ek bir ücret karşılığında yiyebilirsiniz. Odalarda şömine bulunmaktadır. Bisiklet parkurlarına sahip konaklama biriminde doğa yürüyüşü turları ve bisiklet kiralama gibi hizmetler mevcuttur.

Karabük Uygun Fiyatlı Oteller


Karabük otelleri arasında bütçenize göre en uygun olan konaklama birimlerine göz atmak için Bilet Dükkanı internet sayfasını ziyaret etmeyi unutmayın. İşte Karabük bölgesindeki en ucuz oteller:

Safran Otel: Safranbolu kent merkezinde yer alan Safran Otel’in odalarında klima, ısıtıcı, kablosuz internet, TV, uydu kanalları, gardırop, çalışma masası, saç kurutma makinesi, banyo malzemeleri ve havlu seti mevcuttur. 24 saat hizmet veren resepsiyonuyla bu sade ve konaklama amacınıza uygun konaklama biriminde odanız her gün temizlenmektedir. Safran Otel’in giriş saati en erken 14.00, çıkış saati ise en geç 12.00 olarak belirlenmiştir.

Şen Pansiyon: 1950li yıllarda inşa edilmiş geleneksel bir binada hizmet veren Şen Pansiyon, konaklayanlar tarafından olumlu değerlendirmeler alan küçük bir pansiyondur. Safranbolu Eski Çarşı’da yer alan konaklama biriminde kablosuz internet ücretsiz, otopark ise ücretlidir. Evcil hayvanların kabul edildiği Şen Pansiyon’un giriş saati 13.00, çıkış saati ise 11.00’dır. 2 yaş altı bebekler ücretsiz konaklarken, her bir oda başına 6 yaşına kadar 1 çocuk ücretsizdir.