Konya Otelleri

En İyi Konya Otelleri

49 Otelden 1 - 20 arası gösteriliyor
Bölge
Tema
Değerlendirme

En Uygun Konya Otelleri


Konya otelleri, tarihi dokusu ve mistik yapısıyla merak uyandıran şehirlerden biri olan Konya’da tatil yapacak olanlar için geniş hizmet seçenekleri sunuyor. Türkiye’nin en geniş yüz ölçümüne sahip olduğu bilinen Konya, Selçuklu Medeniyetinin merkezi, Mevlana şehri olarak hem dini hem de tarihi dokusuyla yıl içinde çok sayıda ziyaretçiyi ağırlıyor. Özellikle Mevlana’yı anma etkinlikleri döneminde yoğun bir ziyaretçi çeken ilde Mevlana Türbesi, Tuz Gölü, Karatay Müzesi ve İnce Minareli Medrese gibi daha birçok tarihi mekan ve doğal alan dikkat çekiyor. Konya uçak bileti alarak Konya’da keyifli ve huzurlu bir tatil planı yapanlar tarafından Konya otelleri, Konya otel fırsatları, Konya tarihi mekanları ve yöresel yemekleri hakkında sıkça sorulan sorulara cevap veren Bilet Dükkanı, seyahat severler için Konya rehberi sunar. Selçuklu Medeniyetine ev sahipliği yapmış olan Konya’da dönemin kültürünü yansıtan çok sayıda mimari yapı ve eski yerleşim alanı mevcut. Bu nedenle özellikle Tarih ile ilgilenen ve kültürel mekanları gezmekten hoşlananlar için ideal bir gezi rotası oluşturan Konya’da konaklama mekanları, sağladıkları geniş hizmetler ile faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. 

Tarihi ve dini yapıları ile gezilecek yerlerinin yanı sıra zengin mutfağıyla da büyük beğeni toplayan ili gezmek isteyen ve Konya uçak bileti alanlar için bir rehber görevi üstlenen Bilet Dükkanı, Konya otelleri hakkında detaylı bilgiye ulaşılmasını sağlıyor. Birbirinden güzel tarihi mekanları ve doğal güzellikleri ile keyifli bir tatil imkanı sunan il genelinde 5 yıldızlı, uygun fiyatlı, kaliteli Konya otelleri, pansiyonları ve butik otelleri faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.

Konya’ya Ulaşım


Tarihi ve dini yapılarıyla kültür turu yapmak isteyenlerin sıklıkla ziyaret ettikleri Konya’da keyifli bir tatil geçirmek isteyenler Konya’ya ulaşımlarını havayolu, karayolu ve demiryolu ile sağlayabilirler. Demiryolu ulaşımda İstanbul Pendik Tren İstasyonu’ndan hareket eden yüksek hızlı trenler, Konya YHT Tren Garı’na 4,5 saat içerisinde ulaşabiliyor. Ayrıca Adana’dan da yine demir yolu üzerinden Toros Ekspresi ile ulaşım mümkün. İzmir üzerinden gelmek isteyenler için ise Konya Mavi Treni, haftanın her günü Konya-İzmir arasında ulaşımı sağlıyor. Konya’ya havayolu ile gelmek isteyenler ise almış oldukları Konya uçak bileti ile Selçuklu ilçesinde bulunan Konya Havalimanı’na gelebilirler. Konya Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım için HAVAŞ otobüslerinin yanı sıra belediye otobüsleri ve taksiler de kullanılabilir. Konya uçak bileti almak ve Konya Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım yöntemleri için Bilet Dükkanı’nı ziyaret edebilirsiniz.

Konya’ya Ne Zaman Gidilir?


Türkiye’nin en geniş yüz ölçümüne sahip olan ve İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan Konya, sahip olduğu iklim nedeniyle kışları soğuk ve kar yağışlı, yazlar ise sıcak geçiyor. Ayrıca nisan ve mayıs aylarında il genelinde kırkikindi yağmurları etkisini gösterebiliyor. Mevsimsel şartlar göz önünde bulundurulduğunda Konya’yı ziyaret etmek için en ideal mevsimler ilkbahar ve sonbahar olarak kabul ediliyor. Fakat tarihi ve kültürel yapısı nedeniyle çok sayıda yapıya ve kültürel etkinliğe ev sahipliği yapan Konya’yı ziyaret etmek için gerçekleştirilen etkinlikleri takip etmek de güzel bir fikir olabilir. Yerli ve yabancı turistlerin şehri her yıl ziyaret etmesini sağlayan Şeb-i Arus günleri, Konya’nın kültürel yapısını gözlemlemek için elverişli olacaktır. 

Düğün Gecesi olarak da bilinen Şeb-i Arus etkinlikleri her yıl 7-17 Aralık tarihleri arasında, Mevlana’yı anma etkinlikleri ile birlikte gerçekleşiyor. Ayrıca il genelinde gerçekleştirilen festivaller de yine Konya’yı ziyaret etmek için ideal tarih aralığını belirlemeniz açısından etkili olabilir. Her yıl nisan ayının son haftasında gerçekleştirilen ‘Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Tiyatro Festivali’, temmuz ayının ilk haftası Ereğli’de gerçekleştirilen ‘Beyaz Kiraz Festivali’ ve yine temmuz ayının 5. ve 10. günleri arasında Akşehir’de gerçekleştirilen ‘Nasreddin Hoca Festivali’, Konya’yı ziyaret etmek için en uygun tarihler olacaktır.

Konya’da Nerede Tatil Yapılır?


Daha çok kültürel ve tarihi dokusu ile gezilecek yerler konusunda geniş seçenekler sunmakta olan Konya’da tatil yapmak için Konya otelleri, konaklama sorununuzu ortadan kaldıracaktır. Mevlana şehri olarak kabul edilen il genelinde, Selçuklu Medeniyetinin kalıntılarını yakından gözlemlemek ve kültürel yapıya canlı canlı tanık olmak için gerçekleştirilen festivalleri takip edebilirsiniz. Ayrıca Konya’ya yakın tatil beldelerini de güzel ve keyifli bir tatil için ziyaret edebilirsiniz.

Konya’da Hangi Otelde Kalınır?


Konya’yı ziyaretiniz sırasında uygun fiyatlı, her şey dahil kaliteli hizmet anlayışı ile faaliyet gösteren Konya otelleri ile ilgili detaylı bilgiye Bilet Dükkanı üzerinden ulaşmanız mümkündür. Tatil sırasında konforlu ve uygun fiyatlı konaklama sağlayabilmeniz için 5 yıldızlı, termal, butik ve pansiyon seçenekleri ile Konya otellerini sizler için hazırladık.

Grand Hotel Konya


Konya şehir merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Grand Hotel Konya, Yeni İstanbul Caddesi üzerinden rahatlıkla ulaşabilen konaklama mekanlarından biridir. Şehrin 5 yıldızlı otelleri arasında yer alan tesisin 278 odası bulunmaktadır. Oda-kahvaltı konsepti ile hizmet vermekte olan tesis, olimpik açık ve kapalı havuz, sağlık kulübü, restoran, kahvaltı salonu, fitness merkezi, Türk hamamı, sauna, tenis kortu, güzellik salonu ve koşu parkuru ile misafirlerine kaliteli hizmet sağlamaya çalışmaktadır. 

Sabah kahvaltılarını açık büfe şeklinde sunan Grand Hotel Konya, gece kulübü, bar ve disko alanlarıyla misafirlerine gece eğlencesi imkanı da sağlar. Çok sayıda hizmet sağlamakta olan otelde konaklama bedeli ise kişi başı 400-500 TL aralığında yer almaktadır.

Paşapark Selçuklu Hotel


Şehir merkezinde faaliyet gösteren Paşapark Selçuklu Hotel, ücretsiz kahvaltı, wifi ve havaalanı ulaşım hizmeti ile Konya’nın en sık tercih edilen konaklama mekanları arasında yer almaktadır. Zengin mutfağı ile sabahları açık büfe kahvaltı olanağı sağlayan tesiste oda servisi, jakuzi ve çocuk oyun alanı gibi daha birçok kaliteli hizmet yer almaktadır. Otelde konaklama bedeli ise kişi başına 200-265 TL arasındadır.

Çeşme Otel Konya


Konya şehir merkezine 1,5 kilometre uzaklıkta bulunan Çeşme Otel Konya, konforlu ve keyifli bir tatil geçirmek isteyenler için ideal konaklama mekanları arasında yer almaktadır. Özel araç ile Ankara Caddesi ve Sultan Veled Caddesi üzerinden rahatlıkla erişim sağlanabilen Çeşme Otel Konya, oda-kahvaltı konsepti ile hizmet vermektedir. Evcil hayvanın kabul edilmediği tesiste ücretsiz otopark hizmeti de verilmektedir. Konaklama ücreti ise kişi başına 95-100 TL aralığındadır.

Gherdan Gold Hotel


Konya’nın Selçuklu ilçesinde bulunan Gherdan Gold Hotel, merkezi konumu ve kolay ulaşımı ile şehrin en çok tercih edilen konaklama mekanları arasında yer almaktadır. Tüm misafirlerin rahatlıkla kullanabileceği spor merkezinden Türk hamamına, tuz odasından buhar odasına, sauna ve masaja kadar birçok hizmeti alabileceğiniz Gherdan Gold Hotel, misafirlerin talepleri üzerine sabah kahvaltısını odaya da servis etmektedir. Ailesi ve arkadaşlarıyla keyifli bir tatil planı yapan herkes, tesisin barbekü olanaklarından da faydalanabilmektedir. Otelde konaklama ücreti ise kişi başına 240-315 TL arasındadır.

Konya’da Gezilecek Yerler


Mistik atmosferi ve tarihi yapılarıyla çok sayıda gezilecek mekana ev sahipliği yapan Konya’ya tatile gelenler, Konya’da gezilecek yerler üzerine araştırmalar yapıyor. Konya uçak bileti alan ve Konya otellerinde konaklayarak şehri gezmek isteyenler için Konya’da gezilecek yerleri hazırladık. İşte Konya’da en sevilen mekanlar… 

Tuz Gölü: Türkiye’nin tuz ihtiyacının hemen hemen yüzde 40’ını karşılamakta olan Tuz Gözlü, yüzlerce kuş türü ve etkileyici manzarasıyla Konya’nın en çok ziyaret edilen mekanları arasında yer almaktadır. Beyaz v pembe flamingolarıyla dikkat çeken Tuz Gölü, birçok doğa gezisi ve fotoğraf safarisine de ev sahipliği yapmaktadır. 

Mevlana Müzesi ve Türbesi: Şehirde düzenlenen inanç ve kültür turlarının ev sahipliğini yapan Mevlana Müzesi ve Türbesi, Türkiye’nin en eski müzelerinden biridir. Ülke genelinde en çok ziyaret edilen mekanlardan biri olan Mevlana Müzesi, Sultan I. Alaeddin Keykubad tarafından Mevlana’nın babasına hediye edilmiştir. 

Yerköprü Şelalesi: Bilinen en önemli doğa harikalar arasında yer alan Yerköprü Şelalesi, Konya şehir merkezine 110 kilometre uzaklıktadır. Göksu Nehri kenarında yer alan şelalenin yüksekliği 400 metreyi bulmaktadır. Nehrin buz gibi sularında yaz aylarında keyifle yüzülebilmektedir. 

Çatalhöyük: Kültür ve arkeoloji meraklıları için en önemli mekanlardan biri olan Çatalhöyük, Konyna şehir merkezine 45 km uzaklıkta yer almaktadır. Cilalı Taş Devri ve Bakır Çağı gibi birçok dönemin kalıntılarına rastlanılan alan, Orta Anadolu’nun en önemli hazinelerinden biri olarak kabul edilmektedir. 

Mevlana Kültür Merkezi: Açık ve kapalı semahaneleri, binlerce kitabın yer aldığı kütüphanesi, sergi salonları ve araştırma merkezi ile Mevlana Kültür Merkezi, Mevlevi kültürü hakkında detaylı bilgiye ulaşabilecek en önemli mekanlardan biri olarak kabul edilmektedir. 

Karatay Medresesi ve Çini Eserler Müzesi: Konya’nın simgesel yapıları arasında yer alan ve tarihin tozlu sayfalarını ziyaretçiler için açan Karatay Medresesi ve Çini Eserler Müzesi, Anadolu Selçuklu Sultanı II. İzzeddin Keykavus döneminde inşa ettirilmiştir. Celaleddin Karatay’ın türbesinden ismin alan medrese, uzun yıllar en önemli eğitim merkezilerinden biri olmuştur.

Konya’da Ne Yenir?


Tarihi ve doğa güzellikleriyle dikkat çeken medeniyetler şehrinde “Konya’da ne yenir?” sorusu sık sık sorulur. İşte Konya otelleri ayarladıktan sonra ziyaretçilerini büyüleyen Konya yemekleri: 

Etli Ekmek: Konya’nın en meşhur yemeğidir. Pide hamurunun üzerine kuşbaşı et ile yapılır. 

Çebiç: Kuzu ciğeri ile hazırlanan bulgur pilavı ile birlikte servis edilen lezzetli bir yemektir. 

Sacara: Tatlı yemek isteyenlerin tercihi sacara, şerbetli tatlılar arasında yer alır.