Çanakkale Erzurum Uçak Bileti

Çanakkale - Erzurum Uçuş Bilgileri

2.731 TL Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
1.277 KM Mesafe
AJet Popüler Havayolu
1 Saat 30 Dakika Uçuş Süresi

Erzurum Ortalama Sıcaklık

Gün
Minimum Sıcaklık
Maximum Sıcaklık
Hava Durumu
12 Aralık 2024 Perşembe
Min: -9ºC
Maks: -1ºC
Yoğun kar yağışlı
13 Aralık 2024 Cuma
Min: -14ºC
Maks: -5ºC
Hafif dondurucu yağmurlu
14 Aralık 2024 Cumartesi
Min: -19ºC
Maks: -11ºC
Hafif dondurucu yağmurlu
15 Aralık 2024 Pazar
Min: -18ºC
Maks: -9ºC
Güneşli
16 Aralık 2024 Pazartesi
Min: -15ºC
Maks: -5ºC
Parçalı Bulutlu

En Ucuz Çanakkale - Erzurum Uçak Biletleri

AJet
Çanakkale
Çanakkale Havalimanı
Erzurum
TL2.731

Sıkça Sorulan Sorular

Çanakkale Erzurum arası hava yolu ile 1 saat 30 dakika sürmektedir.
Çanakkale Erzurum karşılıklı uçuşlarınızı Çanakkale Havalimanı ve Erzurum Havalimanı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
Çanakkale Erzurum en ucuz uçak bileti 2.731 TL’den başlamaktadır.
Çanakkale Erzurum arası yaygın olarak THY, Pegasus ve AJet gibi hava yolu firmaları hizmet veriyor.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Hızlı Erişim
Erzurum Hakkında
Şehir Merkezinden Çanakkale Havalimanı'na Nasıl Gidilir?
Erzurum Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?
Erzurum'a Hangi Mevsimde Gidilir?
Erzurum Kaç Günde Gezilir?
Erzurum'da Gezilecek 5 Yer
Erzurum'da Ne Yenir?

Çanakkale Erzurum Uçak Bileti


Türkiye’nin kuzeybatısında yer alan Çanakkale’den doğudaki Erzurum’a gitmek kara yolu ile çok uzun süreceği için pek çok tatil sever Çanakkale Erzurum uçak bileti alarak seyahat etmeyi tercih ediyor.

Hemen Bilet Dükkanı web sitesini ziyaret ederek farklı firmaların Çanakkale Erzurum uçak bileti fiyatlarını karşılaştırabilir ve biletini aracılığımızla alarak yola koyulabilirsin. 

Direkt uçuşlu Çanakkale Erzurum uçak bileti olmadığı için İstanbul Havalimanı (IST), İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı (SAW) ya da Ankara Esenboğa Havalimanı’nda (ESB) aktarma yapman gerekecek.

Erzurum Hakkında


Erzurum Doğu Anadolu’nun en büyük şehri olarak tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış, zengin bir kültürel mirasa sahip bir şehir. Kış sporları merkezi olarak bilinen Erzurum aynı zamanda tarihi yapıları, kendine özgü doğası ve zengin mutfağıyla da dikkat çekiyor.

Milli Mücadele yıllarında düzenlenen meşhur Erzurum Kongresi’ne ev sahipliği yapmasıyla da yakın tarihte büyük bir öneme sahip şehir Rize, Bingöl, Muş, Erzincan, Ağrı, Kars, Ardahan, Bayburt ve Artvin illeriyle çevrili.

Şehir Merkezinden Çanakkale Havalimanı'na Nasıl Gidilir?


Çanakkale şehir merkezine sadece 5 km uzaklıkta yer alan Çanakkale Havalimanı’na (CKZ) nasıl ulaşım sağlanabileceğini merak ediyorsan doğru adrestesin.

Taksiye binerek, araç kiralayarak ya da transfer araç rezervasyonu yaparak havalimanına 5 – 6 dakika içinde varabilirsin. Çanakkale araç kiralama ve Çanakkale transfer seçenekleri kaçıramayacağın fırsatlarla Bilet Dükkanı’nda!

Daha uygun fiyatlı seçenek ise şehir merkezinin farklı noktalarından geçerek havalimanında yolcularını indiren Ç8 numaralı belediye otobüsüne binmek olacaktır.

Erzurum Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir? 


Yer aldığı Doğu Anadolu Bölgesi’nin en işlek havalimanlarından biri olan Erzurum Havalimanı (ERZ) Erzurum şehir merkezine yaklaşık 13 km uzaklıkta yer alıyor. 

En hızlı şekilde Erzurum Havalimanı’ndan şehir merkezine nasıl gidilir diye soran Çanakkale Erzurum uçak bileti sahipleri için havalimanı gelen yolcu terminali çıkışında hazır bekleyen ve 7/24 hizmet veren havalimanı taksilerine binebilirsin, ancak Erzurum yüzölçümü itibariyle çok büyük olduğu için taksiyle ulaşım sağlamak pahalı tutacaktır.

Bilet Dükkanı’ndan Erzurum Havalimanı araç kiralama ya da transfer seçeneklerine göz atabilirsin. Araç kiralayarak havalimanı – şehir merkezi arası ulaşımının yanı sıra Erzurum gezin boyunca şehri konforlu bir şekilde keşfedebilirsin.

Daha uygun fiyatlı ama uzun sürecek seçenek ise Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen belediye otobüslerine binmek. Otobüsler havalimanından hareket ederek Oto Terminal, Erzurum Teknik Üniversitesi, Erz. Bş. Bld. Belediye Spor Tesisleri, Terminal Caddesi, Belediye, Kız Meslek Lisesi, Hastaneler Caddesi, Gez Mahallesi ve İstasyon Meydanı’ndan geçiyor.

Erzurum'a Hangi Mevsimde Gidilir?


Karasal iklimin güçlü bir şekilde hissedildiği Erzurum’a hangi mevsimde gidilir? Yaz ayları çok sıcak, kışın ise sert ve soğuk geçtiği için pek çok gezgin ilkbahar ya da sonbahar ayları için Çanakkale Erzurum uçak bileti almayı tercih ediyor, açık havada doğal ve tarihi güzellikleri gezebileceğin en iyi zaman. Eğer sömestr için kayak tatili planlıyorsan meşhur Palandöken Kayak Merkezi’ne kış aylarında gelmen doğru olacaktır.

Erzurum Kaç Günde Gezilir?


Erzurum’u gezmek için 2 – 3 gün fazlasıyla yeterli olacaktır. Eğer kayak tatili için şehre geldiysen süreyi 5 – 6 güne uzatabilirsin.

Erzurum'da Gezilecek 5 Yer

  1. Çifte Minareli Medrese

    Erzurum’un simgesi haline gelmiş olan Çifte Minareli Medrese Selçuklu dönemine ait mimarisi ve zarif taş işlemeleriyle öne çıkıyor. 13. yüzyıldan kalma yapı Anadolu’nun en büyük medreselerinden biri olup Türk – İslam sanatının ince detaylarını yansıtır. Özellikle girişindeki iki minare adeta şehri selamlar nitelikte.

  2. Erzurum Kalesi

    Şehir merkezinde yer alan ve Urartuların M.Ö. 2500lü yıllarda yaptığı düşünülen Erzurum Kalesi zaman içinde farklı medeniyetlerin etkisiyle yeniden şekillendirilerek önemli bir savunma noktasına dönüşmüş. İçinde bir saat kulesi de bulunan kaleden şehir manzarasını izlemeyi unutma!

  3. Yakutiye Medresesi

    İlhanlılar dönemine ait olan Yakutiye Medresesi 1310 yılında inşa edilmiştir. Mavi çinilerle süslü olan yapının en ilgi çekici özelliği, üzerindeki ince işlenmiş kabartmalarıyla tezat oluşturan iri süslemeleri.

  4. Palandöken Dağı

    Erzurum kış turizmi denince Türkiye’nin ilk akla gelen yerlerinden. Palandöken Dağı ise kar kalitesi ve uzun pistleriyle profesyonel ve amatör kayakçılar için mükemmel bir destinasyon. Kış aylarında burada düzenlenen çeşitli etkinlikler sayesinde Erzurum tam anlamıyla bir kış masalına dönüşüyor. Üstelik en az 5 ay boyunca toprak karla örtülü…

  5. Tortum Şelalesi ve Tortum Gölü

    Türkiye’nin en yüksek şelalelerinden biri olan Tortum Şelalesi, 1791 yılında heyelan set gölü olarak oluşan Tortum Gölü’ne dökülerek dört mevsim şahane manzaralara sahne oluyor. Cam seyir terasından bu güzelliği izleyebilirsin.

Erzurum'da Ne Yenir?

  • Cağ Kebabı: Erzurum denince akla ilk gelen yemeklerden biri olan Cağ Kebabı kuzu ya da oğlak etinden yapılır ve yatay bir şekilde şişe takılarak odun ateşinde pişirilir. İnce dilimler halinde kesilerek servis edilir.
  • Kadayıf Dolması: Cevizle doldurulup kızartılan kadayıfların şerbetle tatlandırılmasıyla hazırlanır. Hem çıtır hem de şerbetli bir tatlı.