Otogar Bilgileri
Otogar | Adres | Telefon |
---|---|---|
Kayseri Otogarı
|
Şeker, Muhsin Yazıcıoğlu Blv. Kayseri Otogarı, 38080 Kocasinan/Kayseri
|
Haritada Otogar
Kayseri Otogarı Varışlı Otobüs Biletleri
Kayseri Otogarı Seferleri Düzenleyen Otobüs Firmaları
Sıkça Sorulan Sorular
Kayseri Otogarı Hakkında
Kayseri’nin Kocasinan ilçesindeki Şeker Mahallesi'nde yer alan Kayseri Otogarı, Kayseri Batı Terminali olarak da bilinmektedir. Türkiye’deki birçok şehre aktarmasız olarak ulaşım sağlayabileceğiniz Kayseri otogarında dinlenme alanları, restoranlar, kafeteryalar, emanet kabinleri ve Kayseri’nin meşhur pastırmasını ve sucuğunu alabileceğiniz dükkanlar da vardır. Yolculuğa çıkmadan önce şehirlerarası otobüsle ulaşım konusunda iyi hizmet sunan bir tesis olan Kayseri otogarı hakkında bilgi edinmek ve en uygun fiyatlı Kayseri otogarı otobüs biletini almak için Bilet Dükkanı sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Şehir Merkezinden Kayseri Otogarına Ulaşım
Kayseri Otogarı ile şehir merkezi arasında 8 km mesafe bulunmaktadır. Şehir merkezinden Kayseri Otogarına ulaşım için birkaç farklı yol alternatifini değerlendirebilirsiniz. Kayseri Otogarına Kayseri Büyükşehir Belediyesi işletmesinde olan otobüslerle, otobüs firmalarının yolcu servisleriyle, minibüslerle, tramvayla ve taksiyle şehir merkezinden kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Tramvayla gitmeyi tercih ettiğinizde Selimiye durağında inip otogara yaklaşık 5 dakika kadar yürümeniz gerekmektedir.
Kayseri Otogarına Hangi Otobüs Gider?
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin işletmesinde olan ve farklı hatlarda hizmet veren otobüsler arasından Kayseri Otogarına hangi otobüsler gider merak ediyorsanız tam da doğru yerdesiniz. Şehir merkezinden binebileceğiniz otobüslerin kodları 141, 142, 143, 145, 400, 402, 404, 405, 650, 711 ve 802 şeklindedir.
Kayseri Otogarından Şehir Merkezine Ulaşım
Şehirlerarası yolculukta varış noktanız Kayseri Otogarı ise Kayseri Otogarından şehir merkezine ulaşım nasıl sağlanır öğrenmek isteyebilirsiniz. Şehir merkezinden otogara gidişte olduğu gibi yine taksi, tramvay, otobüs, minibüs ve yolcu servislerini kullanmanız mümkündür.
Kayseri Otogarı İletişim Bilgileri
Otogarın açık adresine ihtiyacınız varsa, herhangi bir sorunuz ya da sorununuz varsa ve bu konuda direkt olarak otogarda yetkili kişilerle iletişime geçmek istiyorsanız aşağıdaki Kayseri Otogarı iletişim bilgilerini kullanabilirsiniz.
Adres: Şeker Mahallesi, Osman Kavuncu Bulvarı, 38080, Kocasinan/Kayseri
Telefon: (352) 327 45 00
Kayseri Otogarı Otobüs Bileti Ne Kadar?
Kayseri Otogarı otobüs bileti almak istiyorsanız öncesinde Kayseri Otogarı otobüs bileti ne kadar diye araştırmanızda fayda vardır. Kayseri otogarı otobüs bileti fiyatları seçeceğiniz otobüs firmasına ve yola çıkacağınız şehrin uzaklığına göre değişiklik göstermektedir. Kayseri Otogarı otobüs bileti fiyatları şehre göre 170 TL’den başlayarak 730 TL’ye kadar çıkmaktadır. Kayseri Otogarında hizmet veren otobüs firmalarını karşılaştırmak ve en uygun fiyatlı Kayseri Otogarı otobüs biletini almak için Bilet Dükkanı sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Kayseri'de keyifli bir tatil yaparken, konforlu bir konaklama süreci geçirmek isterseniz, yola çıkmadan önce Bilet Dükkanı üzerinden Kayseri otelleri sayfamızı ziyaret edebilir, size en uygun otel için erken rezervasyon yaptırabilirsiniz.
Kayseri’de Gezilecek 5 Doğal Güzellik
İç Anadolu Bölgesi’nin popüler şehirlerinden biri olan Kayseri’de tarihi öneme sahip yerler kadar görenlerin çok beğendiği doğal yerler de bulunmaktadır. Kayseri’de gezilecek 5 doğal güzelliği sizler için tanıttık.
Erciyes Dağı
Türkiye’nin beşinci en büyük dağı olan Erciyes Dağı, özellikle kış aylarında kayak merkezi olarak da kullanıldığı için sıklıkla ziyaret edilmektedir. 30 milyon yıl kadar önce aktif bir volkan olan ve peribacalarının oluşmasına neden olan Erciyes Dağı’na mutlaka gitmelisiniz.
Aladağlar Milli Parkı
Kayseri, Adana ve Niğde sınırlarına yayılmış olan Aladağlar Milli Parkı jeomorfolojik olarak ilginç özelliklere sahiptir. 54.524 hektarlık bir alana yayılmış olan Aladağlar Milli Parkı fauna ve flora yönünden de oldukça zengindir.
Hacer Vadisi ve Ormanı
Kapuzbaşı Şelaleleri ve Yedigöller’i bir araya getiren Hacer Vadisi ve Ormanı’nı büyüleyici bir doğal güzelliğe sahip olmakla birlikte canlı bir yaban hayatını da içerisinde barındırmaktadır. Art arda sıralanmış olan yamaçlarından şahane bir manzarayı izleyebilirsiniz.
Zamantı Irmağı
Seyhan Nehri’nden beslenen Zamantı Irmağı göz alıcı bir renge sahiptir. Pınarbaşı ilçesinde yer alan 18 km uzunluğa sahiptir ve Türkiye’nin rafting yapmaya müsait en önemli akarsularındandır.
Sultan Sazlığı
Kuş Cenneti olarak da bilinen Sultan Sazlığı, Develi Ovası’nda bulunmaktadır ve 2006 yılından beri de milli park olarak anılmaktadır. Sultan Sazlığı barındırdığı 300 kuş türü ve 400 bitki türü ile çok zengin bir doğal çeşitlilik sunmaktadır. Doğa gözlemciliği için şahane bir yer olan bu sazlıkta kayıklarla gezinti yapmanız da mümkündür.
Kayseri’de Ne Yenir?
Özellikle pastırma ve sucuk gibi şarküteri ürünleriyle meşhur olan Kayseri’de kendine has birçok yemeğin yer aldığı inanılmaz bir mutfak kültürü vardır. Evliya Çelebi’nin de Seyahatname eserinde öve öve bitiremediği Kayseri mutfağındaki şahane yemekler arasından Kayseri’de ne yenir sizlerle paylaştık.
- Kayseri Mantısı: Namı tüm Türkiye’yi sarmış olan meşhur Kayseri mantısını listenin başına eklememek haksızlık olurdu. Kayseri mantısının bir kaşığa 40 adet mantı sığacak kadar küçük olması yönündeki efsane de yaygın olarak bilinmektedir.
- Yağlama: Lahmacunu andıran yağlama, lahmacundan daha ıslak ve yumuşak bir dokuya sahiptir. Yağlamayı ortasına yoğurt konarak yenmektedir.
- Pöç: Pöç, öküzün kuyruk sokumundaki etin tandırda 14-18 saat boyunca ağır ağır pişirilmesiyle hazırlanmaktadır. Klasik bir Orta Doğu yemeği olan Pöç, yanında iç pilav ile servis edilmektedir.
- Nevzine Tatlısı: İrmik ve pekmez kullanılarak yapılan nevzine tatlısının içine ceviz ya da Antep fıstığı konulmakta ve servis edilmeden önce de üzerine tahin dökülmektedir. Enerji patlaması yaşatan bu tatlı Kayseri’de çok seviliyor.