Türkiye’de Karavan Tatili Yapabileceğiniz 7 Rota

Karavancıların dikkatine! Bu blog yazısı, karavanı olan ya da tatil köylerindeki kalabalıktan, 5 yıldızlı otellerin doğadan uzak ve tek düze yapısından sıkılıp karavan ile tatil yapmak isteyenler için bir rehber niteliğinde hazırlanmıştır.

16 Ağustos 2023 6dk okuma

Karavancıların dikkatine! Bu blog yazısı, karavanı olan ya da tatil köylerindeki kalabalıktan, 5 yıldızlı otellerin doğadan uzak ve tek düze yapısından sıkılıp karavan ile tatil yapmak isteyenler için bir rehber niteliğinde hazırlanmıştır.

Karavanla bir yerleri keşfetmek ya da tatile çıkmak, Türkiye’de son yılların en fazla tercih edilen yöntemleri arasında bulunuyor. Özellikle özgürlükçü bir ruha sahip olanların ve tatilleri boyunca tek bir yere bağlı kalmayı doğru bulmayıp, birçok farklı yere gitmek isteyenlerin, doğayla iç içe tatil yapmayı daha ‘kendince’ bulanların tercihi olan karavan ile tatil için Türkiye sınırları içinde pek çok keyifli rota bulunuyor. Bilet Dükkanı olarak Türkiye’de karavan tatili yapabileceğiniz 7 rotayı hazırlarken, bu rotaların en çok tercih edilenlerini ve bir o kadar da karavancılar için hayatı kolaylaştırıcı olanlarını seçmeye özen gösterdik.

Türkiye’de Karavanla Tatil Yapabilecek Rotalar

Tekirdağ / Çamlıköy Tabiat Parkı

Türkiye’de karavanla tatil yapabileceğiniz 7 rotadan ilki Tekirdağ sınırları içinde bulunan Çamlıköy Tabiat Parkı… Zenginleştirilmiş ormanlık alanıyla öne çıkan bu tabiat parkı, özellikle Marmara ve Tekirdağ bölgelerinde karavanla tatil yapmak isteyenlerin son yıllarda en fazla tercih ettiği rotalardan biri olarak öne çıkıyor. Bununla birlikte ilkbahar aylarında başlayan ve yazın sonuna değin yemyeşil bir doğası bulunan bu tabiat parkı, karavancılar için oldukça dingin ve bir o kadar da doğayla iç içe bir alan sunuyor. Ayrıca Karadeniz kıyısında yer alan bu alanın tam anlamıyla karaçam ormanlarıyla kaplı olduğunu da eklemeden geçmeyelim. Her ne kadar sezonda oldukça kalabalık olsa da bahar aylarında rahatça yer bulunabileceğini de belirtelim.

Adapazarı / Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı

“Türkiye’de Karavanla Tatil Yapabileceğiniz 7 Rota” başlıklı yazımıza, Marmara Bölgesi’yle devam ediyoruz. Adapazarı’nın göz alıcı doğal güzelliğiyle dikkat çeken Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı, listemizin ikinci sırasını oluşturuyor. Adeta kendine hayran bırakan göl manzarası ile karavancıların en sevdikleri yerlerden biri olan Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı; kuş cıvıltıları, ağaç hışırtıları ve gölünün inanılmaz dinginliği ile tatilcileri bekliyor. Pek tabii yemyeşil oluşuyla da doğaseverlerden büyük beğeni topluyor. 

Bolu / Yedigöller Milli Parkı

Türkiye’deki en önemli milli parklardan biri olan ve Bolu sınırları içerisinde konumlanan Yedigöller Milli Parkı, Türkiye’de karavanla tatil yapılacak yerler listemizin üçüncü sırasında yer alıyor…

Karavanla ya da değil, Türkiye’de en fazla ziyaretçi alan milli parklardan biri olan Yedigöller Milli Parkı, ismini de içerisinde bulunan pek çok gölden alıyor. Ayrıca yılın her anı göz alıcı güzelliğiyle dikkat çeken Yedigöller Milli Parkı, ziyaretçilerini kendine adeta hayran bırakıyor.

Büyükgöl ile Deringöl arasındaki geniş arazide karavancıları ağırlayan ve eşsiz bir manzara sunan bu alan; doğayla iç içe, dingin ve huzur verici bir karavan tatili yapmak isteyenler için oldukça ideal. 

Kuşadası / Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı

Yaz tatili için karavanlarıyla yola çıkan tatilcilerin kesinlikle uğraması gereken yerlerden biri de Kuşadası’nda bulunan Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı… Avrupa Konseyi’nin florasındaki zenginlik bakımından “Flora Biogenetik Rezerv Alanı” ilan ettiği bu muhteşem yer, Türkiye’de kesinlikle gidilmesi ve deneyimlenmesi gereken destinasyonlardan biri olarak öne çıkıyor. 

Tertemiz kıyıları ve plajlarıyla deniz, kum, güneş tatiline de olanak sağlayan Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, içerisinde bulunan tarihi köyü, mağarası ve trekking parkurlarıyla oldukça cezbedici. Ayrıca karavanıyla ziyaret edenler için de doğayla iç içe olma imkanı sunduğunu belirtelim.

Keşan / Gökçetepe Tabiat Parkı

Doğal güzelliğiyle dünyaca ünlü Saros Körfezi’nde konumlanan Gökçetepe Tabiat Parkı, karavanla tatil yapılacak rotalar arasında belki de en bakir olanı. Zira neredeyse el değmemiş bir güzelliği bulunuyor. İstanbul’a 230 kilometre mesafede konumlanan Keşan’daki Gökçetepe Tabiat Parkı, fauna ve florasındaki zenginlikle öne çıkıyor. Öte yandan Yıldız Koyu ile Çakıl Koyu da tatilciler için unutulmaz bir tatil vadediyor. 

Dalış yapma imkanının da bulunduğu Gökçetepe Tabiat Parkı, karavanla tatil yapacakların mutlaka listelerine eklemesi gereken yerlerden biri olarak öne çıkıyor. Burasıyla ilgili bir diğer belirtmek istediğimiz nokta da pek tabii eşsiz manzarası. Bilhassa gün doğumları ve gün batımlarının harika izlenebildiği yerlerden biri olan Keşan’daki Gökçetepe Tabiat Parkı, Türkiye’de karavanla tatil yapılacak yerler kategorisinde öne çıkan destinasyonlar arasında bulunuyor.

Datça / Aktur

Karavancıların dikkatine! Türkiye’deki en organize kamp alanlarından biri olarak kabul edilen Datça’daki Aktur Kamp Alanı, karavanla tatile çıkanlar için oldukça konforlu bir tatil imkanı sunuyor. 

Aktur Kamp Alanı’nda adeta yok yok. Karavancıların hemen her ihtiyaçlarının karşılanabildiği bu yerde, market, restoran, eczane, bankamatik ve fırın, kamp alanının neredeyse yanı başında konumlanıyor.

Datça’daki Aktur Kamp Alanı, yaz tatilini karavanla yapmak isteyen ancak deniz, kum ve güneş tatili yaparken doğadan uzaklaşmadan kamp alanında bulunmayı tercih edenler için adeta biçilmiş kaftan olarak öne çıkıyor. Çam ağaçlarıyla kaplı alan, her yıl binlerce karavancıyı ağırlıyor. Bununla birlikte Datça merkeze de yakın olan Aktur Kamp Alanı, bal ve badem başta olmak üzere Datça’nın yöresel lezzetlerine ulaşmak isteyenlere de konumsal açıdan kolaylık sağlıyor. 

Türkiye’de en çok tercih edilen karavan rotalarından biri olan Datça, sizin de mutlaka listenize eklemeniz gereken yerlerden. Şimdiden huzurlu ve eğlenceli bir tatil dileriz. 

Fethiye / Babakamp

Listemizin son noktasında size yine direkt olarak bir konumdan ziyade kamp alanından bahsetmek istiyoruz. Zira Fethiye’de konumlanan Babakamp, Türkiye’de karavanla tatil yapabileceğiniz 7 rotayı anlatırken bahsetmeden geçemeyeceğimiz bir yerdi. 

Gün batımının en güzel izlenebildiği yerlerden biri olarak öne çıkan Fethiye’deki Babakamp, 1.300 metrelik bir rakımda konumlandığından tertemiz havası ve muhteşem doğal güzelliğiyle öne çıkıyor. Ayrıca 24 dönümlük bir arazi üzerine yayılı olan bu kamp alanı, su depolarını doğal su kaynaklarından dolduruyor. Öte yandan, elektriği de güneş panellerinden üretiyor. Bu sayede doğayla uyumlu ve doğal yaşama saygılı oluşuyla öne çıkan kamp alanlarından biri olarak biliniyor.

Türkiye’de en sevilen kamp alanlarından biri olarak karşımıza çıkan Fethiye’deki Babakamp, her yıl binlerce karavancıya ev sahipliği yapıyor. Öte yandan, karavancılar dışında da tatilcileri ağırlayan Babakamp’ta ahşap ya da taş evlerde konaklamak da mümkün oluyor.

Muğla şehrinin en görkemli kamp alanlarından biri olan Babakamp; karavancıların dingin, doğayla iç içe ve huzur dolu bir tatil yapmaları için oldukça ideal.

Bilet Dükkanı olarak Türkiye’de karavanla tatil yapabileceğiniz 7 rota bu şekildeydi. Pek tabii doğası ve buna bağlı olarak doğal güzelliğiyle öne çıkan karavan rotaları neredeyse yüzden fazla olan Türkiye’de pek çok başka karavan kamp alanı da bulunuyor. Cunda Adası’ndaki karavan kamp alanı, Kaş’ta bulunan karavan kamp alanları, Assos’taki Ginger Camping, Burhaniye’deki Altın Kamp, Düzce’deki Pürenli Yaylası, Artvin’deki Borçka Karagöl ve daha pek çok noktada da karavanla oldukça konforlu bir tatil yapılabilir. 

Bilet Dükkanı olarak şimdiden iyi tatiller dileriz.

 
16 Ağustos 2023 6dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
216 Yazı

Benzer Yazılar