Antalya - Kıbrıs Uçuş Bilgileri

1125,73 TL Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
304 KM Mesafe
Pegasus Popüler Havayolu
1 Saat Uçuş Süresi

En Ucuz Antalya - Kıbrıs Uçak Biletleri

Pegasus
Antalya
Antalya Havalimanı
Kıbrıs
Kıbrıs Ercan Havalimanı
TL1.126
Türk Hava Yolları
Antalya
Antalya Havalimanı
Kıbrıs
Kıbrıs Ercan Havalimanı
TL1.419
Sıkça Sorulan Sorular
Antalya Kıbrıs arası havayolu ile 1 saat sürmektedir.
Antalya Kıbrıs karşılıklı uçuşlarınızı Antalya Havalimanı ve Ercan Havalimanı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
Antalya Kıbrıs en ucuz uçak bileti 1125,73 TL’den başlamaktadır.
Antalya Kıbrıs arası yaygın olarak THY, Pegasus ve AnadoluJet gibi hava yolu firmaları hizmet veriyor.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Hızlı Erişim
Şehir Merkezinden Antalya Havalimanı'na Ulaşım
Ercan Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Kıbrıs'ta Gezilecek Yerler
Kıbrıs'ta Ne Yenir?

Akdeniz’in incisi yavru vatan Kuzey Kıbrıs denince akla ilk gelen eğlence oluyor. Yerli ve yabancı turistlerin gözde tatil yerlerinden olan Kıbrıs yılın 270 günü güneşli. Eğlence hayatının yanı sıra 2000 yıllık tarihi ve dünyanın en güvenli ülkeleri arasında kıdemli bir yerde olmasıyla tatil için tercih edilen ilk yerlerden birisi olan Kıbrıs vizesiz seyahat imkânıyla Türk turistlerin de seyahatlerinde ilk rotalardan biri. Antalya’ya yakınlığıyla Antalyalıların başlıca gezi noktası olan Kıbrıs’a gitmek isteyen yolcular ucuz ve güvenilir gidiş yöntemlerini sıklıkla sorguluyor. Yolcuların araştırmalarında ucuz, güvenilir ve kolaylık denince karşılarına ilk çıkacak olan online durak Bilet Dükkanı olacak. 

Bilet Dükkanı sunduğu fırsatlar ve güvenilirlikle uçak bileti almada yolcuların yanı başında. Antalya Kıbrıs uçak bileti sayesinde tatil cenneti Kıbrıs’ta unutulmaz anlara sahip olabilirsiniz. 

Şehir Merkezinden Antalya Havalimanı’na Ulaşım


Antalya’dan tatil cenneti Kıbrıs’a gitmek isteyen yolcuların aklına ilk gelen soru ‘şehir merkezinden havalimanına nasıl giderim?’ sorusu oluyor. Bilet Dükkanı’ndan aldığınız Antalya- Kıbrıs bileti aşamasından sonra şehir merkezinden havalimanına yolculuğunuzu birçok yolla halledebilirsiniz

Şehir Merkezinden Antalya Havalimanı’na Otobüs İle Ulaşım


Şehir merkezinden havalimanı arası 13 km olup D-400 karayolu ile ulaşım sağlanmaktadır. Yolcular şehir merkezinden havalimanına sorunsuz ve ucuz yolla gitmek isterlerse akla ilk gelen ulaşım aracı otobüsler oluyor. 7/24 ulaşım imkanı sağlayan otobüslerle havalimanına varmak oldukça kolay. Günün her saatinde şehir merkezinden havalimanına gidebilen yolcular, 400,600 ve 800 numaralı otobüs hatlarını kullanarak kolay ve ucuz bir şekilde ulaşımlarını sağlayabilirler.

Şehir Merkezinden Antalya Havalimanı’na Havaş İle Ulaşım


Antalya-Kıbrıs’a ucuz uçak biletini Bilet Dükkanı’ndan temin eden yolcular yolculuklarının ilk durağı havalimanına erişim sağlamak için HAVAŞ’ı kullanabilir. HAVAŞ ile şehir merkezinden havalimanına gitmek isteyen yolcular, saat başı gerçekleşen seferlerle çok rahat ve kolay bir şekilde ulaşımlarını gerçekleştirebilir.

Şehir Merkezinden Antalya Havalimanı’na Tramvay İle Ulaşım


Şehir merkezinden havalimanına gitmek isteyen yolcular için kolay bir seçenek de tramvay. 2010 yılından beri hizmet veren tramvay sayesinde havalimanına kolay ve ucuz erişim sağlanıyor. 29 durağı bulunan tramvay hattı ile Fatih Durağı’ndan binerek Antalya Havalimanı’na gidilebilir. Antalya Kıbrıs uçak bileti olan yolcular trafik problemi yaşamamak adına tramvay seçeneğini tercih edebilir. 

Şehir Merkezinden Antalya Havalimanı’na Taksi İle Ulaşım

Antalya-Kıbrıs arası uçak bileti alan yolcuların, havalimanına erişimlerinin daha konforlu olmalarını istemeleri durumunda ilk akla gelen ulaşım seçeneği taksiler oluyor. Şehir merkezinden havalimanına gitmek isteyen yolcular 7/24 hizmet veren taksileri kullanabilir.

Ercan Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım


Antalya’dan Kıbrıs’a Bilet Dükkanı aracılığıyla ucuz ve kolay bir şekilde biletini alan yolcular Ercan Havalimanı’na vardıklarından birçok seçenek ile şehir merkezine ulaşabilir. Ercan Havalimanı’ndan şehir merkezine gitmek isteyenler için yolculuk ortalama 25-30 dakika sürüyor.

Ercan Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Otobüs İle Ulaşım


Ercan Havalimanı’ndan şehir merkezine gitmek isteyen yolcular ulaşımlarını KIBHAS’ın işlettiği otobüsler ile sağlayabilir. Uygun fiyatlı olan bu ulaşım seçeneğini kullanmak isteyenler söz konusu otobüsün saatlerini öğrenmek için KIBHAS’ın internet sitesini ziyaret edebilir ya da arayabilir. Antalya Kıbrıs uçak bileti olan yolcular ekonomik olmasından dolayı sık sık otobüs seçeneğini kullanır. 

Ercan Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Taksi İle Ulaşım


Kıbrıs’a gelen yolcular iner inmez şehir merkezine gitmek için konforlu ve kolay ulaşım için taksileri tercih edebilir. Özellikle yaz aylarında oldukça kalabalık olan havalimanında o kargaşaya kapılmak istemeyenlerin tercih edeceği taksi ile ulaşım seçeneği oldukça cazip. Havalimanında resmi olarak çalışan taksi şirketi Ercan Airport Taxi’dir.

Ercan Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Shuttle İle Ulaşım


Ercan Havalimanı’nda inen yolcular bekleme yapmak istemezlerse otobüs yolculuğundan biraz daha fazla maliyetli olan Shuttle servislerini kullanabilir. Servislere ulaşım da oldukça kolay. Shuttle servisler yolcu çıkış bölümünden hareket ediyor. Otobüslere nazaran daha rahat ve daha lüks olan bu araçlar şehir merkezine yolculuk için iyi bir seçenek. Kıbrıs şehir merkezine ulaşım için shuttle sık sık yolcular tarafından tercih edilir. 

Ercan Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Özel Araçlar İle Ulaşım


Şehir merkezine ‘en rahat şekilde gitmek istiyorum’ diyen yolcular için de konforlu ulaşım seçenekleri mevcut. Özel transfer hizmetleri bu seçeneklerin ilki. Önceden yapılacak olan rezervasyon ile Ercan Havalimanı’na varışta hiç bekleme yapılmadan araca binilebilir. Bunun yanı sıra ‘araç kiralama’ seçeneği ile de yolcular ulaşımlarını hızlı ve kolay bir şekilde çözebilir. Akdeniz’in incisi Kuzey Kıbrıs’ta araçların direksiyonunun sağ tarafta olduğunu da belirtmek de fayda var. Yolcular kiraladıklarını araçlarla şehri keşfederek merkeze varabilir.

Kıbrıs’ta Gezilecek Yerler


Ülkemizin bir parçası olan fakat ‘yurt dışı’ diye nitelediğimiz Kıbrıs, bu nitelemeye rağmen gidildiğinde bir parçanızın orada olduğunu hissettirecek kadar samimi. Kıbrıs, huzuru, keyfi, eğlenceyi ve keşfi içerisinde barındıran nadir güzelliklerden birisi. Birçok medeniyetin ev sahipliğini yapmış Kıbrıs’ta bununla paralel birçok tarihi ve turistik yapı mevcut. Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan Kıbrıs’a gelmek isteyenler Bilet Dükkanı’na uğradıktan sonra gezilecek yerleri araştırmaya başlayabilir. İşte Antalya Kıbrıs uçak bileti olan yolcuların muhakkak görmesi gereken yerler… 

Girne Kalesi: Kıbrıs’a gelenlerin ilk duraklarından olan Girne Kalesi birçok fethe sahne oldu. Osmanlı’dan Venedik’e değin pek çok izlerin olduğu kalede en dikkat çeken yapı zindan ve Batık Gemi Müzesi olarak öne çıkıyor. Döneminde zindanlar esirlere işkence yapılmak için kullanılan bölgeyi ziyaret edebilirsiniz. Bunun yanında 2 bin yıllık batık gemiyi de inceleyebilirsiniz. Girne’nin önemli sembolü olan, görenlerin ‘ben bunu biliyorum’ dediği Girne Kalesi, şehir merkezine 25 kilometre uzaklıkta. Taksi veya özel araçla Girne Kalesi’ne gelmek isteyen ziyaretçiler 15 dakikada lokasyona varabilir. Bunun yanı sıra Girne dolmuşları da bölgeye kolaylıkla ulaşım sağlıyor. Girne Kalesi maruz kaldığı savaş nedeniyle oldukça yıpransa da dönem dönem yapılan eklemeler ve güçlendirme çalışmaları ile günümüzde hala tüm ihtişamıyla kendisini sergiliyor. Girne Kalesi bir yandan da içerisinde sergilediği eserlerle de önemli bir yerde. Kaleyi gezmek isteyenler muhakkak bir gününü ayırmalı. 

Salamis Antik Kenti: Kıbrıs gezilerinin vazgeçilmez noktalarından olan kentin MÖ 1100’lere kadar Kıbrıs’ın başkenti olduğu düşünülmekte. Kadim tarihi ile ziyaretçilerin uğrak yeri olan antik kent her ayrıntısıyla ziyaretçilerine büyük bir şölen bahşediyor. Antik kentler arasında en eski tarihe sahip olan Salamis Antik Kenti’nin manzarası ise Trodos dağından doğan Pedios nehrinin üzerinde yer alması nedeniyle de oldukça güzel. 

Bellapais Manastırı: Roma döneminde inşa edilen Bellapais Manastırı gotik mimarinin en güzel örneklerinden biri olarak yerli ve yabancı milyonlarca turistin önemli gezi lokasyonlarından. Girne’yi baştan sona görebilen bir konuma inşa edilen Bellapais Manastırı’na gitmek isteyenler taksi veya 20 dakikada bir kalkan Girne dolmuşlarıyla kolaylıkla ulaşımlarını sağlayabilirler. Haftanın her günü ziyarete açık olan Bellapais Manastırı, tarihi öneminin yanında uçsuz bucaksız Akdeniz ve vadi manzarasıyla da etkileyiciliğini artırıyor. 

Karpaz Yarımadası: Kıbrıs’ın en kuzeyinde yer alan Karpaz Yarımadası sakin ve huzurlu atmosferiyle popülaritesini gittikçe arttıran yerlerden biri. Mesarya Ovası’ndan başlayan Karpaz yarımadası, şehrin kalabalığından sıkılanlar için önemli bir destinasyon. Kıbrıs’a gidenler için ‘muhakkak gör’ denilen yarımada Maldivlerden farksız dense abartılmış olmaz. 

İkon müzesi: Girne Limanı’nın yanındaki tepede yer alan İkon Müzesi, 1860 yılında inşa edildi. İnşa edildiği dönemde Ortodoks kilisesi olarak kullanılan yapı ardından müzeye dönüştürüldü. İkon Müzesi’nde Girne’nin her bölgesinden toplanan ikonlar sergileniyor. Söz konusu ikonların üzerinde ise Hz. İsa ve mehtelif azizlerin resimleri bulunuyor. Üç kattan oluşan müzeye sonradan eklenen kule de ziyaretçilerine Girne’yi baştan sona gösteriyor. 

Othello Kalesi: Gazimağusa’da yer alan Othello kalesi 14. Yüzyılda adaya gelen saldırıları önlemek için yapılmış. Kale çevresinde birçok medeniyetin izlerine rastlanabilir. Kale ismini Sheakespeare'in ünlü tragedyasının bir bölümünde geçen Othello karakterinden alıyor. Birçok sanatsal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapan Othello Kalesi’ne gelecek olan ziyaretçiler, hem tarihin hem de sanatın ilham dolu anlarına şahitlik edecek. 

Maraş Kalesi: Kıbrıs’ın ‘hayalet şehri’ olarak bilinen Maraş Mahallesi, Gazimağusa’nın şehir merkezinde yer alıyor. Bir zamanlar Kıbrıs’ın tatil merkezi olan Maraş Mahallesi, pahalı evlerin, en iyi plajların bulunduğu ve Hollywood yıldızlarının dahi gözdesi olarak bilinen bir yerdi. Fakat 1974 yılında Birleşmiş Milletler tarafından yerleşime ve iskana kapatıldı. 1974 yılında Kıbrıs Harekatı ile bir gece ‘hayalet şehre’ dönen Kapalı Maraş, tüm gizemi ile birlikte hala turistlerin ilk geldikleri yerlerden biri. Maraş Mahallesi’ne girişler kapalı olduğu için yalnızca çevresinden gözlem yapılabilmektedir. 

Barbarlık Müzesi: Barbarlık Müzesi 21 Aralık 1963’te Kıbrıs’ta yaşanan feci olaylar üzerine hayatını kaybeden insanların belge, fotoğraf ve olayla ilgili eserlerin sergilendiği bir müze olarak ziyaretçilerini çekiyor. Ulaşımın yürüyerek sağlandığı Barbarlık Müzesi’ne girişler ücretsiz.

Kıbrıs’ta Ne Yenir?


Molehiya: Uygun fiyatlı, sağlıklı ve lezzetli olmasıyla Kıbrısıların sofralarının vazgeçilmesi Molehiya’yı yemeden Kıbrıs’tan dönmek büyük bir kayıp olur. Yemek, ismini molehiya bitkisinden alıyor. Molehiya bitkisi ve tavuk ya da etle yapılan yemek görüntüsüyle ıspanağı andırsa da lezzetiyle tadı damakta bırakıyor. Hellim Peyniri: Kıbrıs eşittir hellim peyniri. Bu tadı bilmeyen yok, tadan ise çok yok. Ziyaretçilerin bu tadı kesinlikle denemesi ve yanına birkaç kilo alması tavsiye edilir. 

Ceviz Macunu: Tatlı olmadan yapamam diyorsanız bu lezzetle tanışmadan Kıbrıs’tan dönmeyin. Sönmemiş kireç kullanılarak yapılan tatlı marketlerde kavanozlarla satılıyor. 

Magarina Bulli: Klasik tavuklu makarna gibi görünse de bu yemeği özel yapan Kıbrıs’ın lezzetli tavukları. En çok tüketilen yemeklerden olan bu yemek her yerde kolaylıkla bulunabilir. Şeftali Kebabı: İsmiyle alakasız olan kebap, bağırsaktan yapılıyor. Görünüşü köfteyi andırıyor fakat köfteden daha yağlı. Fakat bu sizin yemenizi engellemesin çünkü bu lezzet kaçırılacak gibi değil. 

Çakisdez: Kıbrıs’a özgü bu lezzetin festivali bile var. Kıbrıs yeşil zeytinlerinin kırılır, suda bekletilerek kekik, limon, sarımsak ile birleşir. Ardından Kıbrıs’ta bolca kullanılan bir başka şey olan golyandro tohumu ile servis edilir.