Uzun Saatli Uçuşlarda Yanınıza Almanız Gereken 5 Eşya

Bilet Dükkanı olarak tüm bu olumsuzlukların önüne geçmek ve pek tabii uzun uçuşlarınızda konforunuzu artırmak için hazırladığımız yazımız adeta her uzun yolculuk öncesi işinize yarayacak ve bakmak isteyeceğiniz bir liste oldu. Ancak belirtmek isteriz ki bizler, standart bir uzun uçuş yolculuğu boyunca gereksinim duyulan eşyaları listeledik.

16 Ağustos 2023 5dk okuma

Tatiller, iş seyahatleri ya da spontane gelişen yolculuklar… Gezginler için uzun uçuşlar hem en sevilen hem de seyahat kalitesi bakımından en fazla önem arz eden konulardandır. Biz de bu nedenle Bilet Dükkanı olarak uzun uçuşlarda yanınıza almanız gereken 5 eşya listesi hazırlamak istedik. Zira kısa uçuşlarda pek çoğumuz için çok da önemli olmadığını düşündüğümüz gereksinimler, uzun uçuşlar için oldukça büyük önem arz ediyor. Bununla birlikte, kısa uçuşlarda vücutlarımız yüksek irtifaya pek fazla tepki vermese de, uzun uçuşlarda fazlaca maruz kalınan yüksek irtifa, pek çok geçici olumsuzluklara sebebiyet verebiliyor.

Bilet Dükkanı olarak tüm bu olumsuzlukların önüne geçmek ve pek tabii uzun uçuşlarınızda konforunuzu artırmak için hazırladığımız yazımız adeta her uzun yolculuk öncesi işinize yarayacak ve bakmak isteyeceğiniz bir liste oldu. Ancak belirtmek isteriz ki bizler, standart bir uzun uçuş yolculuğu boyunca gereksinim duyulan eşyaları listeledik. Herkesin kişisel eşya gereksinimi farklılık gösterebileceği için sizlerin yanınıza almanız gereken eşyalar da listemiz dışında fazladan eşya gerektirebilir.

Uzun Yolculuklarda Yanımıza Almamız Gerekenler

Uçuş öncesi valiz hazırlığı kısmında yanınıza neler almanız gerektiğiyle ilgili sorun yaşıyorsanız yine sizlerin tatil öncesi hazırlıklarınızı kolaylaştırmak adına hazırladığımız; "Valizinizin Olmazsa Olmaz 10 Eşyası" başlıklı yazımıza bakabilirsiniz. Böylece elinizdeki, yanınıza alınacaklar listeniz ile karşılaştırma yapabilir ve varsa eksiklerinizi giderebilirsiniz. 

İşte uzun uçuşlarda yanınıza almanız gereken 5 eşya…

  1. Şişme Boyun Yastığı

    Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi; kısa süreli uçuşlarda çok da önemsenmeyecek eşyalar, uzun uçuşlar için oldukça büyük önem arz edebilir. Bu noktada yolcuların uzun uçuşlarda en büyük ihtiyaçlarından biri şişirilebilir boyun yastıkları olur. Hem fazla yer kaplamayan hem boyun ve iskelet sağlığınızı koruyan hem de gerektiğinde uyuyabilmenize olanak tanıyan bu yastıklar, kesinlikle uzun uçuşlardaki en büyük gereksinim. Bununla birlikte, business uçuş yapıyor olsanız dahi uçakta şişme boyun yastığı, sıra size gelene kadar bitmiş olabilir. Ekonomi uçuşlarının çoğunda ise boyun yastığı hizmeti hava yolu şirketleri tarafından sağlanmamakta. Bu gibi durumlar için kendi boyun yastığınızı mutlaka uzun uçuşlarda yanınızda bulundurmalısınız. 

  2. Göz Bandı

    Uzun uçuşların kabul edilmesi gereken en önemli kısmı; yol boyunca uyanık kalamayacağınız gerçeğidir. Her ne kadar uçak ışıkları nispeten kapatılabiliyor olsa da yanınızda göz bandınızın bulunması çok daha kaliteli bir yolculuk yapabilmenize olanak tanıyacaktır. Zira uyku için üretilen göz bantları, ışığın geçişini engellemektedir. Bununla birlikte oldukça yumuşak dokuları sayesinde uzun uçuşlarda uykuya dalmanıza da olanak tanıyacaktır. Bu sayede uçuşunuz boyunca dilediğiniz ve alışık olduğunuz kaliteye en yakın uykuya ulaşabileceksiniz. Göz bandı başlığında son olarak belirtmek isteriz ki pek çok business uçuşta boyun yastığı hizmeti sunulsa da yolculara göz bandı verilmeyebiliyor. Hele ki ekonomi sınıfında uçuş yapıyorsanız, göz bandı bulma olasılığınız çok daha fazla düşüyor. Bu nedenle el çantanıza mutlaka ki göz bandı koymanızı tavsiye ederiz. 

  3. Kişisel Hijyen Ürünleri / İlaçlar

    Kısa süreli uçuşlarda atlanabilecek bir diğer konu da kişisel hijyen ve bakım ürünleridir. Uzun saatler boyunca yüksek irtifada kaldığınız takdirde yüzünüz kurur, elleriniz ve ayaklarınız şişer. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için kişisel bakım ve hijyen ürünlerinizi, uzun uçuşlarda mutlaka yanınızda bulundurmanız gerekir. Öte yandan, uzun uçuşlarda kişisel bakımın önemi oldukça önemlidir. Zira yüzlerce kişi ile bir arada yolculuk etmeniz gerekir. Bu nedenle de bilhassa güzel kokmaya özen göstermeniz gerekir. Roll-on ve parfüm gibi ürünlerinizin uzun uçuşlarda yanınızda bulunması da bu nedenle önem arz eder. Ayrıca, yine pek çok kişiyle aynı ortamda uzun saatler boyuna seyahat edeceğiniz için kolonya, maske, kağıt sabun, kadınlar için günlük ped veya regl dönemi pedleri gibi kişisel hijyen ürünleri uzun uçuşlarda yanınızda olması gereken eşyalar arasında bulunur. 
    Kısa uçuşlarda çok da önemsenmeyen eşyalardan biri de ilaçlardır. Kronik bir rahatsızlığınız ya da düzenli kullandığınız yahut da kullanmanız muhtemel ilaçlarınız bulunuyorsa, uzun uçuşlarda minik bir acil durum çantası içerisinde tüm bu ilaçlarınızı yanınıza almanız gerekir. Zira migren, astım, tansiyon, kalp, kolestrol, şeker veya psikosomatik ilaçlarınızın uzun uçuşlar boyunca yanınızda bulunması, uçuş kalitenizi artıracağı gibi, kendinizi çok daha güvende hissetmenizi de sağlayacaktır. 

  4. Kulak Tıkayıcı / Kulaklık

    Uzun uçuşlarda yanınıza almanız gereken 5 eşya listemizin ikinci maddesinde bahsettiğimiz göz bandında olduğu gibi, uçuşların tamamında uyanık kalmanız pek de mümkün olmaz. Bu nedenle konforlu bir uyku için kulak tıkayıcınızı yanınıza almanız oldukça önemlidir. Kulak tıkayıcıları ayrıca pek çok kişiyle bir arada bulunduğunuz için oluşabilecek kakofoni ve benzeri gürültülerden azade bir rahatlık sağlayacaktır. Öte yandan uzun uçuşlarda yanınıza almanız gereken bir diğer eşya olan kulaklıklar da yine oldukça önemli bir eşyadır. Zira yanınıza alacağınız kulaklığınız sayesinde, yolculuğunuz boyunca film izleme, müzik dinleme ya da sesli kitap ile yolculuğunuzu eğlenceli hale getirme olanağınız olacaktır. Bu sayede kulaklıklarınız hem uzun uçuşunuz boyunca çok daha kaliteli vakit geçirmenizi sağlayacak hem de uçuş stresinizi üzerinizden atmanızı sağlayacaktır. 

  5. Rahat Kıyafetler / Spor Ayakkabısı

    Uzun uçuş demek, uzun süre yüksek irtifaya maruz kalmak demektir. Kısa süreli uçuşlarda çok da hissetmediğimiz yüksek irtifa etkileri, uzun uçuşlarda vücudumuzda oldukça belirginleşir. Bunların birkaçından yazımızın başında bahsetmiştik. Gözaltları başta olmak üzere yüzde, elde ve ayaklarda şişme yaşanması, uzun süre yüksek irtifaya maruz kalan yolcuların en sık yaşadığı sorunların başında gelir. Bu gibi durumlarda uçağa binerken rahat kıyafetler ile ayağınızı sıkmayacak bir ayakkabı tercih etmemiş olsanız dahi, uçuş boyunca size en büyük konforu yaşatacak olan eşyalar onlar olacaktır. Bu nedenle uzun uçuşlarda yanınıza mutlaka ki rahat kıyafetler ile spor ayakkabı almanız gerekir. Böylece en konforlu uçuş deneyimlerinizden birini yaşayacaksınızdır.

Bilet Dükkanı olarak uzun uçuşlarda yanınıza almanız gereken 5 eşya listemizin sonuna geldik. Bizler, en elzem olanları listelemeye çalıştık ancak pek tabii varis çorabı, el kremi, içecek ve atıştırmalıklar, seyahat boyu nemlendirici, kitap, dezenfektan, şarj cihazı ile adaptörler ve oyun ya da bulmaca gibi eşyaları da yanınıza almanız, uzun uçuşlarda konforlu bir yolculuk yapabilmeniz için önem arz etmektedir. Tüm hazırlıklarınızı yapmadan önce "Uçak Yolculuğunda Bagaj Kuralları Hakkında Merak Edilen Her Şey" başlıklı yazımızı da inceleyebilirsiniz.
Bilet Dükkanı olarak şimdiden sağlıklı, keyifli ve konforlu uzun uçuşlar dileriz. 

16 Ağustos 2023 5dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar