Barselona’da Konaklanabilecek En Güzel 5 Otel

Sanat, spor, eğlence üçlüsünün birleştiği, Batı Akdeniz kıyılarının şüphesiz en güzel şehri Barselona her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret ediliyor. “Paris’i sevmiyorum, Roma sıkıcı” gibi cümleleri duymuş olabilirsin ama kimsenin Barselona için olumsuz bir şey söylediğine şahit olmamışsındır! Amacımız şehirleri karşılaştırmak değil, her şehrin kalbimizdeki yeri ayrı ama Barselona’nın bambaşka bir havası var, sanki başka şehirlerin en güzel yanları toplanıp burada birleşmiş gibi. Böylesine kentleşmiş bir şehrin göbeğinde denize girmek mesela, ya da dünyanın en nizami şehir planına sahip Eixample bize oldukça ilginç geliyor. Hayalini kurduğun Barselona seyahati için hazırsan Bilet Dükkanı’ndan en güzel Barselona otelleri için hemen rezervasyon yapabilirsin.

20 Kasım 2023 4dk okuma

Barselona Hakkında


Eğlenceli ve rahat atmosferiyle ön plana çıksa da Barselona uzun yıllar boyunca önemli mücadeleler vermiş, acılar yaşamış bir şehir. İspanya’nın özerk bölgesi Katalonya’nın başkenti olan Barselona’da resmi dil Katalanca ve İspanyolca. Bugün nüfusun 6 milyona yaklaştığı şehrin tarihi Antik Roma dönemine kadar uzanıyor. 8. Yüzyılda Müslümanların eline geçen Barselona Orta Çağ’da Aragon – Katalonya birliğine dahil olarak önemli bir ticaret ve liman bölgesi haline gelmiş. 1500lü yıllarda İspanyolların eline geçtikten bir süre sonra bağımsızlığını kazanan şehir 20. Yüzyılda modern faaliyetlere ağırlık vererek Gaudi’nin de mimari yardımlarıyla daha da gelişti. İspanya İç Savaşı’nın Franco diktatörlüğünün zaferiyle sonuçlanmasından sonra özerkliğini kaybeden Katalonya 70lerden sonra yeniden özerk bölge olarak kabul edildi.

Bugün Akdeniz’in en önemli liman, ticaret ve turizm şehirlerinden biri olan Barselona tarih, kültür, sanat, eğlence ve spor faaliyetlerinin de merkezi haline gelmiş durumda. Barceloneta plajı, şehrin en cool mahallesi El Born, şehrin kalbi Gotik Mahallesi ve Gaudi’nin şehre belki de en büyük armağanı olan La Sagrada Familia’sıyla Barselona’ya gitmek için en güzel zaman Eylül ayları. Barselona uçak bileti ile gerçekleştireceğiniz seyahat öncesi Bilet Dükkanı üzerinden Barselona otelleri ve araç kiralama hizmetleri ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

barselonada-kalinacak-yerler.webp

Barselona Kaç Günde Gezilir?


Barselona gerçekten bahsedildiği kadar var, hatta çok daha büyüleyici. Her yürüyüşünde yeni bir noktasını keşfedeceğin bu şehre 2-3 günlük bir planı ancak çok kısıtlı zamanı olanlar için tavsiye ediyoruz. Müze gezilecek, denize girilecek, alışveriş yapılacak, şehir parklarına çıkılacak ve daha yapılacak çok şey varken buraya en azından bir 5 gece ayırmak yerinde olacaktır.

Barselona’dan Ne Alınır?


Barselona’dan ne alınır diye merak edenlerin hem kendileri hem de sevdikleri için alabilecekleri hediyelerin başında Gaudi temalı ürünler geliyor. Ünlü mimarla özdeşleşen ve her bir köşesinde izinin rastlandığı Gaudi esintili hediyelik eşyalar oldukça sevimli olabilir. Flamenco temalı hediyelik eşyalar, futbol severler için Barcelona FC hediyelikleri, Cava Şarabı ve Katalan seramikleri alınabilecek diğer hediyelerden.

barselonada-nerede-kalinir.webp

Barselona Balayı Otelleri


Barselona aynı zamanda bir aşıklar şehri! En güzel Barselona balayı otelleri için yazımızı okumaya devam et:

  • Yurbban Passage Hotel & Spa: Açık havuz ve tam donanımlı Spa merkezine sahip Yurbban Passage Hotel & Spa 4 yıldızlı bir tesis olup bünyesinde restoran bulunduruyor. Bazı odalarında balkon ya da teras ve oturma grubunun olduğu otel geleneksel Katalan kahvaltılarıyla ünlü. 
  • The One Barcelona GL: Barselona’nın şık ve modern bölgesi Eixample’da yer alan The One Barcelona GL La Sagrada Familia manzaralı terasıyla şehrin en romantik otellerinden. 5 yıldızlı otelin kahvaltıları, spa ve wellness merkezleri meşhur. Pek çok çiftin konaklamayı tercih ettiği tesiste bar da mevcut, ayrıca belli bir ücret karşılığında havalimanı servisinden faydalanılabiliyor.

Barselona Her Şey Dahil Oteller


Barselona aynı zamanda deniz tatili yapmak isteyenlerin de tercih ettiği bir şehir. İşte Barselona her şey dahil oteller:

Golden Taurus Aquapark Resort


Şehir merkezine 35 dakikalık sürüş mesafesinde yer alan 4 yıldızlı bu tesis Pineda de Mar plajındadır. Üç yüzme havuzu, aquapark ve balkonlu odaların olduğu tesis İspanyol mutfağının lezzetlerinin sunulduğu bir restorana sahip. Arabası olmayanların trenle 1 saatte Barselona şehir merkezine ulaşabileceği otel sahilde konumlanıyor, otelde ücretsiz otopark da mevcut.

barselonada-konaklanacak-yerler.webp

Sumus Hotel Stella & Spa

 

Yüzme havuzu, spa küveti, solaryum, Türk Hamamı, 80 derece sauna, fitness salonu, yüksek basınçlı duşlar ve buz çeşmesinin yer aldığı bu geniş tesisin terasında yaz gecelerinde çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Barselona Uygun Fiyatlı Butik Oteller

  • Hostal Absolut Centro: Barselona Üniversitesi yakınlarında, Eixample bölgesinde yer alan ve restore edilmiş bir binada hizmet veren Hostal Absolut Centro’nun odalarında ücretsiz banyo malzemeleri, duş, tuvalet, havlu, elektrikli su ısıtıcısı, TV ve gardırop mevcut.
  • Hostal La Terrassa: Tek yıldızlı bu birkaç odalı küçük otelin misafir değerlendirmeleri çok iyi. Plaça Catalunya’ya yakın bir mesafede yer alan tesisin odaları klimalı ve bazı odalarında balkon mevcut.

En Güzel 5 Barselona Oteli


İnternette en yüksek puanı alan en güzel 5 Barselona oteli: 

Hotel El Palace Barcelona


Süit odalara sahip bu şık otel Eixample bölgesinin en işlek yerinde, Gran Via de les Corts Catalanes’de konumlanıyor. Neo klasik tarzda döşenmiş odaları, spa merkezi ve açık havuzuyla yüksek standartlar sunan tesis 2 restoran ve 1 bara sahip.

barselonada-konaklama.webp

H10 Madison 4* Sup


4 yıldızlı tesisin La Sagrada Familia manzaralı terasındaki açık yüzme havuzunda keyifli bir gün geçirilebilir.

Praktik Essens


Passeig de Gracia’daki tesiste akşam 7-8 saatleri arasında ücretsiz happy hour var.

The Corner Hotel


Her gün açık büfe kahvaltı servisinin yapıldığı tesis Barselona’nın en popüler cazibe merkezlerine yakın olmasıyla ön plana çıkıyor.

W Barcelona


Deniz kıyısında yer alan ve şehrin siluetiyle özdeşleşmiş W Hotel diğer otellere nazaran daha düşük puanlı olsa da tartışmasız olarak şehrin en popüler oteli.

20 Kasım 2023 4dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar