Adalar'da Denize Girilecek Yerler

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte İstanbul’un en sevilen ve gözde noktaları hiç kuşkusuz ki Adalar oluyor. Biz de Bilet Dükkanı olarak İstanbullular için görece en makul ücrete yaz tatili fırsatı sunan Adalar’da denize girilecek yerleri sizin için derledik. 

27 Haziran 2025 1dk okuma

Yaz mevsiminin en popüler noktalarından birini Adalar oluşturuyor. Uzun bir tatile gidemeyen, bir kaçamak yapmak isteyen İstanbulluların vazgeçilmez rotası haline geliyor. Keyifli bir yaz tatili, eğlenceli bir hafta sonu imkanı sunan Adalar, sahip olduğu plajlarla da oldukça talep görüyor. 

Denize girmek ve bütçe dostu bir deneyim yaşamak isteyenler için Adalar ideal bir nokta. Bu nedenle Adalar'da denize girebileceğiniz yerleri sizler için derledik. Büyükada, Heybeliada, Burgazada gibi popüler adalar yazı keyifle geçirmek isteyenleri bekliyor. 

İşte Adalar'da denize girebileceğiniz yerler;
 

Büyükada’da Denize Girilecek Yerler


adalarda-denize-girilebilecek-yerler.webp

İstanbul açıklarında bulunan ve Prens Adaları olarak adlandırılan adalar topluluğunun en büyüğü olan ve bu nedenle de Büyükada olarak adlandırılan yerin eski ismi, Yunanca’da prens anlamına gelen Prinkipos’tur. Nüfus çoğunluğunu eski İstanbulluların oluşturduğu Büyükada’da denize girilecek yerler listesi aşağıdaki gibidir;

Büyükada BELTUR Plajı


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan BELTUR tarafından halkın hizmetine sunulmuştur. 500 kişilik kapasitesi vardır. Bostancı ve Kartal’dan kalkış yapan ücretsiz tekne servisleri ile ulaşım sağlanabilir. Burada günübirlik zaman geçirmek mümkündür. 

Büyükada Yörük Ali Plajı


Büyükada’nın en popüler plajıdır. Girişler ücretlidir ancak Yörük Ali Plajı’nda 0 ile 6 yaş arası çocuklar için ücret talep edilmemektedir. Ayrıca 2022’den beri Adaların ilk ve tek lüks çadır deneyimini sunan Büyükada Glamping de burada bulunur. 

Büyükada Blue Beach


Büyükada İskele çıkışına en yakın konumda bulunan plajdır. İskeleden yalnızca 10 dakikalık yürüme mesafesindedir. Girişin ücretli olduğu plajda yiyecek ve içecek servisleri de yine ücretli olarak sağlanır. Temiz ve sakin bir plaj olması ile tercih edilmektedir. 

Büyükada Naki Bey Plajı


adalar.webp

Büyükada’da denize girilecek yerlerden bir diğeri de 30 yılı aşkın süredir İstanbullulara hizmet veren Naki Bey Plajı’dır. Girişin ücretli olduğu plaja, Büyükada İskelesi’nden 15 dakikalık bir yürüyüşle ulaşım sağlanabilir. 

Büyükada Prenses Koyu Plajı


Minik bir butik otelin yine bir o kadar minik ancak oldukça tatlı olan koy plajıdır. Giriş ücretlidir. 0-6 yaş arasındakilerden ücret alınmaz ve 7 – 12 yaş aralığına yüzde 50’lik indirim uygulanır. Bu nedenle aileler tarafından daha sık tercih edilen bir plajdır. Tatilini adada geçirmek isteyenler için ideal bir nokta oluşturmaktadır. 

Büyükada Loc’ada


Sabah 10.00 ile akşam 17.00 arası hizmet veriri. 0-6 yaş arası ücretsizdir. Büyükada’nın en pahalı plajıdır. 7 yaş ve üzeri kişilerden tam ücret alır.  Ücretinin yüksek olmasına karşın bu plajda kapsamlı bir hizmet verilmektedir. Kaliteli bir tatil geçirmek isteyenler için bu plaj değerlendirilebilmektedir. 

Büyükada Eskibağ Plajı (Halik Koy Plajı)


400 kişilik kapasiteye sahiptir. İskeleden ücretsiz tekne servisleriyle ulaşım sağlanabilir. Girişler ücretle tabiidir.  Sıcak yaz günlerinde Büyükada'da hem yerli halk hem de ziyaretçiler tarafından tercih edilen bir noktadır. Bu plajda denize girdikten sonra "Büyükada'da Gezilecek 10 Yer" blog yazımıza göz atarak adayı keşfedebilirsiniz. 

Büyükada Nizam Plajı


Büyükada’da ikamet edenler için ücretsiz, dışarıdan gelen misafirler için ücretlidir. 20 yıl öncesine kadar kayıkhane olarak kullanılan plaj, günümüzde ada yerlileri tarafından en çok kullanılan plajların başında gelir. Bu popüler plaj, ada halkı tarafından daha çok beğenilmektedir.

Heybeliada’da Denize Girilecek Yerler


İstanbul’da denize girilecek yerlerden biri olan Heybeliada; Büyükada’dan sonra İstanbul’un Prens Adaları içerisinde ikinci en büyük olan adasıdır. Eski ismi Chalki’dir. Adada Deniz Lisesi de bulunduğundan, bahriyelilerin fazlaca olduğu yerlerden biridir. Heybeliada'da denize girilecek yerler şu şekildedir;

Ada Beach Club


ada-beach-club.webp

Heybeliada’nın eşsiz doğal güzelliğini oluşturan çam ormanlarının uzantısında, Çam Limanı Koyu’nda bulunur. Giriş ücretlidir. Bu yer hem yeşilin hem de mavinin buluştuğu bir konum olduğu için ziyaretçilerin uğrak noktasıdır. 

Heybeliada Cevahir Aqua Club


cevahir-aqua-heybeliada.webp

Deniz keyfi dışında su parkında eğlenmek isteyenler için oldukça ideal bir seçenek olacaktır. Her yaşa hitap eden Heybeliada Cevahir Aqua Club’a gidiş, adanın iskelesinden kalkan ve ücretsiz hizmet veren teknelerle sağlanabiliyor.

Asaf Bey Plajı


Adanın batısında yer alır. Bilhassa çocuklu ailelerin ilk tercihleri arasındadır. Zira hem Heybeliada İskelesi’ne oldukça yakın bir konumdadır hem de evcil hayvan girişi yapılabilir. Öte yandan, İskeleden her yarım saatte bir kalkan Asaf Bey Plajı tekneleriyle de ücretsiz ulaşım sağlanabilir. 

Heybeliada Akvaryum Koyu


Doğaseverlerin Heybeliada’daki ilk tercihidir. Doğal park içerisinde konumlanan koy, adının hakkını verircesine, adeta akvaryuma benzeyen tertemiz bir suya sahiptir. Denize bu koyda girmek isteyenler sonrasında adayı keşfederek de vakit geçirebilirler. "Heybeliada’da Gezilecek Yerler: Gizli Cennet" adlı blog yazımızı inceleyerek bu adayı yakından tanıyabilirsiniz. 

Heybeliada Alman Koyu


Ulaşımı her ne kadar uzun ve meşakkatli olsa da Heybeliada’da denizin keyfinin en güzel sürülebileceği noktadır. Girişin ücretsiz olduğu Alman Koyu’nda yalnızca tuvalet kullanımında para talep edilmektedir. Yaz tatilini bu adada geçirmeyi planlayanlar için bu koy doğru bir tercihtir. 

Burgazada’da Denize Girilecek Yerler


adalar-denizi.webp

İstanbul’un adalarında denize girilecek yerler listemizin bir diğer önemli noktası da Burgazada’dır. Eski ismi Antigoni olan ve Prens Adaları’nın üçüncü en büyük adası olan Burgazada, Bayrak Tepe isimli tek bir tepeye sahiptir. Burgazada'da denize girilebilecek yerler şöyledir;

Burgazada Halk Plajı


Burgazada’nın en kalabalık plajıdır. Zira halk plajı olduğu için girişler ücretsizdir. Ancak şezlong ya da şemsiye kiralamak isteyenlerin ödeme yapmaları gerekmektedir. Bu plajda vakit geçirdikten sonra "Burgazada’da Gezilecek Yerler" bloguna göz atarak adayı yakından tanıyabilirsiniz. 

Burgazada Çamakya Plajı


Burgazada İskelesi’ne en yakın ikinci plajdır. Ortalama 10 dakikalık yürüyüşle ulaşılabilir. Girişler ücretsizdir. Ancak şezlong kiralaması yapıldığı takdirde duş, kabin ve şemsiye kullanımı da ödenen bedele dahil olacaktır. 

Burgazada Madam Martha Koyu


Burgazada’da bulunan hem koy – plaj hem de kamp alanı olan tek yerdir. Ücretsiz giriş yapılabilir. Geceyi adada geçirmek isteyen kampseverler bu koyu tercih etmektedir. Keyifli bir yaz akşamı için bu koy adanın en popüler noktasıdır. 

Mimi Koyu


Burgazada’nın en meşhur koylarından biridir. Giriş ücretsizdir. Kumsal plajı yoktur. Onun yerine denize girmek için iskeleden atlayış yapmak gerekir. Yüzmeyi seven tatilciler için bu koy ideal bir nokta oluşturmaktadır. 

Düşler Sahili Plajı


Mimi Koyu’nun yanı başında bulunur. Bir hayli izole olan Düşler Sahili Plajı’na tepeden merdivenlerle inilmektedir. Şezlong başına ücret talep edilen plajda soğuk içecek servisi de mevcuttur. Sakin bir tatil geçirmek isteyenler, adada bu sahile gitmektedir. 

Burgazada Kalpazankaya Plajı


denize-girilebilecek-yerler.webp

Burgazada’da denize girilecek yerler listemizin son sırasında da Kalpazankaya Plajı bulunmaktadır. İskeleden yaklaşık 30 dakikalık yürüme mesafesindedir. Girişlerin ücretsiz olduğu bu plaj adanın popüler noktalarından birini oluşturmaktadır. Ancak ücretsiz olduğu için adanın diğer noktalarına göre daha kalabalık olma ihtimali taşımaktadır. 

Kınalıada’da Denize Girilecek Yerler


Adalarda denize girilecek yerler listemizin son sırasında da Kınalıada bulunuyor. Eski ismi, Rumca olan ve “ilk” anlamına gelen Proti’dir. Prens Adaları içinde İstanbul’a en yakın konumda bulunan ada olan Kınalıada, Marmara Denizi’ndeki dört büyük adalar topluluğu olan Prens Adalar içinde büyüklük açısından en küçük olanıdır.  İşte Kınalıada’da denize girilecek yerler;

Kınalıada Kumluk Plajı


İsmi kumluk olmasına rağmen plaj kısmının tamamı taşlık olan bu plaj, Kınalıada’daki en popüler denize girme noktasıdır. Girişin ücretli olduğu ve tek kişi olarak giriş yapılmasına izin verilmediği plajda 0 – 7 yaş arasındakilerdense ücret talep edilmiyor. 

Kınalıada Noya Beach


Gündüz plajı olarak hizmet veren Kınalıada Noya Beaxhi Ayazma Koyu’nda bulunuyor. 300 şezlong ile hizmet veren mekanın girişleri ise ücretli. Ayrıca içerisinde bir de özel havuzu bulunuyor. Bu noktada denize girdikten sonra Kınalıada'yı keyifle keşfedebilirsiniz. 

Kınalıada Boncuk Plajı


kinaliada.webp

Adanın merkezinde konumlanıyor. Bilhassa çiftlerin tercih ettiği bir plaj olan Boncuk Plajı’na girişler ise ücretli. Öte yandan, plaj içerisindeki bir de Teos isminde restoran bulunuyor ve Kınalıada’nın en güzel balık ürünleri ile mezeleri burada servis ediliyor. 

Kınalıada Ülker Plajı


Kınalıada’da denize girilecek yerler listemizin sondan bir önceki noktasını Ülker Plajı oluşturuyor. Bir plaj – restoran olarak hizmet veren Ülker Plajı’nda giriş ücreti alınmıyor ancak şezlong ve şemsiye gibi ihtiyaçlar için ücret talep ediliyor. 

Kınalıada İskele Plajı


Adalarda denize girilecek yerler listemizin son sırasında Kınalıada İskele Plajı bulunuyor. İskelenin hemen kenarında bulunan bu plaj, misafirlerinden giriş ücreti talep etmiyor. Öte yandan, adaya gelen ve giden vapurların oluşturduğu eşsiz manzarayı da konumu itibarıyla müşterilerinin beğenisine sunuyor. 
 

27 Haziran 2025 1dk okuma

YORUMLAR

Güncel Kampanyalar

Kampanya Duyuruları ve Seyahat Önerileri için Abone ol

Ad Soyad*
E-Posta*

YAZARIN DİĞER YAZILARI

İsmail Kuzucu
380 Yazı

Benzer Yazılar