Adalar'da Denize Girilecek Yerler

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte İstanbul’un en sevilen ve gözde noktaları hiç kuşkusuz ki Adalar oluyor. Biz de Bilet Dükkanı olarak İstanbullular için görece en makul ücrete yaz tatili fırsatı sunan Adalar’da denize girilecek yerleri sizin için derledik. 

14 Ağustos 2023 6dk okuma

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte İstanbul’un en sevilen ve gözde noktaları hiç kuşkusuz ki Adalar oluyor. Öte yandan, bu şehirde yaşayan ve yoğun bir tempoda çalışanlar, İstanbul’dan pek de uzaklaşmadan yaz tatillerini aradan çıkarmak isteyebiliyorlar. Ayrıca yine yaz aylarındaki hafta sonlarını da yıllık izinlerinin zamanının gelmesini beklemeden Adalar’da değerlendirmek isteyebiliyorlar. Biz de Bilet Dükkanı olarak İstanbullular için görece en makul ücrete yaz tatili fırsatı sunan Adalar’da denize girilecek yerleri sizin için derledik. 

İstanbul’un en kaostan uzak noktaları olan Adalar’da denize girilecek oldukça fazla nokta bulunuyor. Bilet Dükkanı olarak sizler için hazırladığımız listemizde, İstanbul’un adalarını ayrı ayrı başlıklar altında ele aldığımızı bilmenizi isteriz. 
İşte Adalar’da denize girilecek yerler…

Büyükada’da Denize Girilecek Yerler


İstanbul açıklarında bulunan ve Prens Adaları olarak adlandırılan adalar topluluğunun en büyüğü olan ve bu nedenle de Büyükada olarak adlandırılan yerin eski ismi, Yunanca’da prens anlamına gelen Prinkipos’tur. Nüfus çoğunluğunu eski İstanbulluların oluşturduğu Büyükada’da denize girilecek yerler listesi aşağıdaki gibidir. 

adalarda-denize-girilebilecek-yerler.webp
  1. Büyükada BELTUR Plajı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan BELTUR tarafından halkın hizmetine sunulmuştur. 500 kişilik kapasitesi vardır. Bostancı ve Kartal’dan kalkış yapan ücretsiz tekne servisleri ile ulaşım sağlanabilir.

  2. Büyükada Yörük Ali Plajı

    Büyükada’nın en popüler plajıdır. Girişler ücretlidir ancak Yörük Ali Plajı’nda 0 ile 6 yaş arası çocuklar için ücret talep edilmemektedir. Ayrıca 2022’den beri Adaların ilk ve tek lüks çadır deneyimini sunan Büyükada Glamping de burada bulunur. 

  3. Büyükada Blue Beach

    Büyükada İskele çıkışına en yakın konumda bulunan plajdır. İskeleden yalnızca 10 dakikalık yürüme mesafesindedir. Girişin ücretli olduğu plajda yiyecek ve içecek servisleri de yine ücretli olarak sağlanır. 

  4. Büyükada Naki Bey Plajı

    Büyükada’da denize girilecek yerlerden bir diğeri de 30 yılı aşkın süredir İstanbullulara hizmet veren Naki Bey Plajı’dır. Girişin ücretli olduğu plaja, Büyükada İskelesi’nden 15 dakikalık bir yürüyüşle ulaşım sağlanabilir. 

    adalar.webp
  5. Büyükada Prenses Koyu Plajı

    Minik bir butik otelin yine bir o kadar minik ancak oldukça tatlı olan koy plajıdır. Giriş ücretlidir. 0-6 yaş arasındakilerden ücret alınmaz ve 7 – 12 yaş aralığına yüzde 50’lik indirim uygulanır. 

  6. Büyükada Loc’ada

    Sabah 10.00 ile akşam 17.00 arası hizmet veriri. 0-6 yaş arası ücretsizdir. Büyükada’nın en pahalı plajıdır. 7 yaş ve üzeri kişilerden tam ücret alır. 

  7. Büyükada Eskibağ Plajı (Halik Koy Plajı)

    400 kişilik kapasiteye sahiptir. İskeleden ücretsiz tekne servisleriyle ulaşım sağlanabilir. Girişler ücretle tabiidir.  

  8. Büyükada Nizam Plajı

    Büyükada’da ikamet edenler için ücretsiz, dışarıdan gelen misafirler için ücretlidir. Kişi başı ortalama 70 Türk Lirası’dır. 20 yıl öncesine kadar kayıkhane olarak kullanılan plaj, günümüzde ada yerlileri tarafından en çok tercih edilen plajların başında gelir. 

Heybeliada’da Denize Girilecek Yerler


İstanbul’da denize girilecek yerlerden biri olan Heybeliada; Büyükada’dan sonra İstanbul’un Prens Adaları içerisinde ikinci en büyük olan adasıdır. Eski ismi Chalki’dir. Adada Deniz Lisesi de bulunduğundan, bahriyelilerin fazlaca olduğu yerlerden biridir. İşte Heybeliada’da denize girilecek yerler… 

  1. Ada Beach Club

    Heybeliada’nın eşsiz doğal güzelliğini oluşturan çam ormanlarının uzantısında, Çam Limanı Koyu’nda bulunur. Giriş ücretlidir.

    ada-beach-club.webp
  2. Heybeliada Cevahir Aqua Club

    Deniz keyfi dışında su parkında eğlenmek isteyenler için oldukça ideal bir seçenek olacaktır. Her yaşa hitap eden Heybeliada Cevahir Aqua Club’a gidiş, adanın iskelesinden kalkan ve ücretsiz hizmet veren teknelerle sağlanabiliyor.

    cevahir-aqua-heybeliada.webp
  3. Asaf Bey Plajı

    Adanın batısında yer alır. Bilhassa çocuklu ailelerin ilk tercihleri arasındadır. Zira hem Heybeliada İskelesi’ne oldukça yakın bir konumdadır hem de evcil hayvan girişi yapılabilir. Öte yandan, İskeleden her yarım saatte bir kalkan Asaf Bey Plajı tekneleriyle de ücretsiz ulaşım sağlanabilir. 

  4. Heybeliada Akvaryum Koyu

    Doğaseverlerin Heybeliada’daki ilk tercihidir. Doğal park içerisinde konumlanan koy, adının hakkını verircesine, adeta akvaryuma benzeyen tertemiz bir suya sahiptir. 

  5. Heybeliada Alman Koyu

    Ulaşımı her ne kadar uzun ve meşakkatli olsa da Heybeliada’da denizin keyfinin en güzel sürülebileceği noktadır. Girişin ücretsiz olduğu Alman Koyu’nda yalnızca tuvalet kullanımında para talep edilmektedir. 

Burgazada’da Denize Girilecek Yerler


İstanbul’un adalarında denize girilecek yerler listemizin bir diğer önemli noktası da Burgazada’dır. Eski ismi Antigoni olan ve Prens Adaları’nın üçüncü en büyük adası olan Burgazada, Bayrak Tepe isimli tek bir tepeye sahiptir. İşte Burgazada’da denize girilecek yerler…

adalar-denizi.webp
  1. Burgazada Halk Plajı

    Burgazada’nın en kalabalık plajıdır. Zira halk plajı olduğu için girişler ücretsizdir. Pek tabii şezlong ya da şemsiye kiralamak isteyenlerin ödeme yapmaları gerekmektedir. 

  2. Burgazada Çamakya Plajı

    Burgazada İskelesi’ne en yakın ikinci plajdır. Ortalama 10 dakikalık yürüyüşle ulaşılabilir. Girişler ücretsizdir. Ancak şezlong kiralaması yapıldığı takdirde duş, kabin ve şemsiye kullanımı da ödenen bedele dahil olacaktır. 

  3. Burgazada Madam Martha Koyu

    Burgazada’da bulunan hem koy – plaj hem de kamp alanı olan tek yerdir. Ücretsiz giriş yapılabilir. 

  4. Mimi Koyu

    Burgazada’nın en meşhur koylarından biridir. Giriş ücretsizdir. Kumsal plajı yoktur. Onun yerine denize girmek için iskeleden atlayış yapmak gerekir. 

  5. Düşler Sahili Plajı

    Mimi Koyu’nun yanı başında bulunur. Bir hayli izole olan Düşler Sahili Plajı’na tepeden merdivenlerle iniliyor. Şezlong başına ücret talep edilen plajda soğuk içecek servisi de bulunuyor. 

  6. Burgazada Kalpazankaya Plajı

    Ve Burgazada’da denize girilecek yerler listemizin son sırasında da Kalpazankaya Plajı bulunuyor. İskeleden yaklaşık 30 dakikalık yürüme mesafesinde bulunuyor. Girişler ücretsiz. 

    denize-girilebilecek-yerler.webp

Kınalıada’da Denize Girilecek Yerler


Adalarda denize girilecek yerler listemizin son sırasında da Kınalıada bulunuyor. Eski ismi, Rumca olan ve “ilk” anlamına gelen Proti’dir. Prens Adaları içinde İstanbul’a en yakın konumda bulunan ada olan Kınalıada, Marmara Denizi’ndeki dört büyük adalar topluluğu olan Prens Adalar içinde büyüklük açısından en küçük olanıdır.  
İşte Kınalıada’da denize girilecek yerler…

  1. Kınalıada Kumluk Plajı

    İsmi kumluk olmasına rağmen plaj kısmının tamamı taşlık olan bu plaj, Kınalıada’daki en popüler denize girme noktasıdır. Girişin ücretli olduğu ve tek kişi olarak giriş yapılmasına izin verilmediği plajda 0 – 7 yaş arasındakilerdense ücret talep edilmiyor. 

  2. Kınalıada Noya Beach

    Gündüz plajı olarak hizmet veren Kınalıada Noya Beaxhi Ayazma Koyu’nda bulunuyor. 300 şezlong ile hizmet veren mekanın girişleri ise ücretli. Ayrıca içerisinde bir de özel havuzu bulunuyor. 

  3. Kınalıada Boncuk Plajı

    Adanın merkezinde konumlanıyor. Bilhassa çiftlerin tercih ettiği bir plaj olan Boncuk Plajı’na girişler ise ücretli. Öte yandan, plaj içerisindeki bir de Teos isminde restoran bulunuyor ve Kınalıada’nın en güzel balık ürünleri ile mezeleri burada servis ediliyor. 

    kinaliada.webp
  4. Kınalıada Ülker Plajı

    Kınalıada’da denize girilecek yerler listemizin sondan bir önceki noktasını Ülker Plajı oluşturuyor. Bir plaj – restoran olarak hizmet veren Ülker Plajı’nda giriş ücreti alınmıyor ancak şezlong ve şemsiye gibi ihtiyaçlar için ücret talep ediliyor. 

  5. Kınalıada İskele Plajı

    Adalarda denize girilecek yerler listemizin son sırasında Kınalıada İskele Plajı bulunuyor. İskelenin hemen kenarında bulunan bu plaj, misafirlerinden giriş ücreti talep etmiyor. Öte yandan, adaya gelen ve giden vapurların oluşturduğu eşsiz manzarayı da konumu itibarıyla müşterilerinin beğenisine sunuyor. 
     

14 Ağustos 2023 6dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
218 Yazı

Benzer Yazılar