Maldivler’de Unutulmaz Bir Tatil

Mavinin her tonuna ayrı aşık olacağınız, denizin berraklığında huzur bulacağınız ve birbirinden eğlenceli aktivitelerle denizaltını keşfedeceğiniz bir tatile hazır olun. Harika bir Maldivler seyahati için bilmeniz gereken her detayı hazırladık. İşte adım adım Maldivler macerası... 

14 Ocak 2024 4dk okuma

Kuzey orta Hint Okyanusu’nda 1200 küçük adadan oluşan bağımsız ülke Maldivler Hindistan anakarasına 600 km uzaklıkta yer alıyor. Başkenti Malé olan Maldivler aslında volkanik sıradağlardan oluşmuş bir dizi mercan atolü. Kış aylarında muson iklimin hakim olduğu ülkede yağmur mevsimi ise yazın. Lagünleri, hindistan cevizi palmiyeleri, birbirinden güzel mercanları ve deniz canlılarıyla Maldivler en merak edilen balayı seçeneklerinden biri haline geldi. Hemen Bilet Dükkanı'nın birbirinden avantajlı kampanyalarından yararlanarak Maldivler uçak bileti alın ve ardından seyahatiniz boyunca ihtiyacınız olacak Maldivler otelleri başta olmak üzere tüm detaylara tek yerden göz atın. 

Bugün iklim değişikliği ve deniz seviyesinin yükselmesi gibi sıkıntılar yaşayan ülkeyi imkanı olan herkes görmeli!

Maldivler’de Unutulmaz Bir Tatil


Maldivler’e gitmek için illa yeni evli çift olmaya gerek yok! Yediden yetmişe herkesin büyüleneceği, denizi havuzdan daha berrak olan bu adalara gitme vaktim geldi diyorsan Maldivler hakkında hazırladığımız içerikler seni bekliyor. Maldivler’de unutulmaz bir tatil için ilk adımı atmak istiyorsan Bilet Dükkanı web sitesinden Maldivler uçak bileti satın alabilir ve en güzel Maldivler otelleri için rezervasyon yapabilirsin.

Maldivler’e Gitmek İçin Vize Gerekiyor Mu?


Maldivler’i bu kadar cezbedici kılan şeylerden biri de vizesiz giriş yapılabilmesi! Pasaportu ne renk olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Maldivler’e girişlerde 30 günü aşmamak kaydıyla vizeden muaftır. Ülkede 30 günden daha uzun süre konaklayacak tatil severlerin Maldivler Cumhuriyeti Konsolosluğu’ndan belli bir ücret karşılığında 60 günlük vize alması gerekmektedir.

maldivler-vize.webp

Maldivler Türkiye Kaç Saat Sürüyor?


İstanbul’dan Maldivler’in başkenti Malé’ye uçakla gitmek ortalama 7 saat 45 dakika sürüyor. Haftanın 4 günü İstanbul Havalimanı’ndan Malé Velana Uluslararası Havalimanı’na direkt uçuş seferleri düzenlenmektedir. Maldivler uçak bileti en pahalı biletlerden biri, biletini mümkün olduğunca ucuz fiyatlara almak için Bilet Dükkanı web sitesindeki kampanyalara göz atmayı unutma!

Maldivler’de Nerede Kalınır?


Lüks tatil köyleri ve su bungalovlarıyla ünlü Maldivler’de konaklama yapacağın yerler kişisel tercihlerine, bütçene ve bir seyahatten beklentilerine bağlı. İşte Maldivler'de konaklama için bazı popüler seçenekler:

Su Bungalovları (Overwater Villas): Maldivler fotoğraflarını internette aratırken denizin üzerindeki bu minik odaları kesin görmüşsündür! Denizin üzerinde yer alan bu lüks konaklama birimlerinin birçoğu şeffaf zeminlere sahip ve sualtındaki yaşamı gözlemleme fırsatı sunar.

maldivler-kalicak-yer.webp

Tatil Köyleri: Maldivler'de birçok adada tatil köyleri bulunmaktadır. Bu tatil köyleri geniş plajlara, tropikal bahçelere ve çeşitli aktivite olanaklarına sahip. Konuklar genellikle spa hizmetleri, su sporları, dalış, şnorkelle dalış gibi etkinliklerden yararlanabilirler.

Denizaltı Otelleri: Maldivler'de birkaç denizaltı oteli var, ilk sualtı oteli de yine burada açılmıştı. Bu otellerde konaklayarak okyanusun altında benzersiz bir deneyim yaşayabilirsin! Bu tür oteller sınırlı kapasiteye sahip, rezervasyon yapmak zor ve pahalı olabiliyor.

Yat ve Tekne Konaklaması: Muhteşem mercan adaları ve turkuaz sularıyla ünlü Maldivler’de birçok kişi, yat veya tekne kiralayarak seyahat etmeyi tercih ediyor. Bu sayede farklı adalara yolculuk yapabilir ve gizli koylarda konaklama imkanına sahip olabilirsiniz.

Malé Şehir Otelleri: Maldivler'in başkenti Malé'de, uluslararası uçuşların varış noktası. Buradaki oteller kısa süreli ve ucuz konaklamalar ya da şehir turu yapmak isteyen gezginler için uygun bir seçenek.

Maldivler’de Gezmeniz Gereken 5 Yer


Her evli çiftin hayali olan ve sayısız adasıyla cennetten bir köşeyi andıran Maldivler’de gezmeniz gereken 5 yer:

Vaadhoo Adası


Mikroskobik planktonların suda masmavi parlak ışıklar yaydığı, inanılmaz bir doğa olayına sahne olan bu adayı tabii ki hava kararınca görmelisin! Bu fenomene tanık olmak büyük şans, hazır Maldivler’e gelmişken Vaadhoo Adası’na gitmeyi sakın atlama.

maldivler-gezilecek-yerler (2).webp

Malé Şehir Merkezi


Küçük ve sevimli bir başkent olan Malé rengarenk binaları, ünlü Büyük Cuma Camisi, canlı pazarları ve yeşilin harika tonlarına sahip Rasrani Bageecha’sıyla bir harika.

Balık Kafası


Dünyanın en popüler dalış noktalarından biri olan bu resif gözlerini alamayacağın renkte balık ve mercanlara yuva olmuş. Burası doğanın insanlığa bir ödülü gibi, dalışa meraklı olmayanların ilgisini bile çekecek Balık Kafası’nda köpekbalıklarını da görebilirsin.

Ithaa Denizaltı Restoranı


Ana dilde “incinin annesi” anlamına gelen Ithaa, bu ilginç restoranın adı olmayı sonuna kadar hak ediyor. Hilton Maldives Resort & Spa’ya bağlı restoran okyanusun 5 metre derininde. Tünel formunda yapılmış restoranın tavanından duvarlarına her yeri denizaltı manzaralı! 

Addu Atolü


Mercan adası anlamına gelen Atollerden Maldivler’de sayısız var, en ünlülerinden biri de Addu. Su yüzüne çıkan resif Addu Atolü’ne günübirlik seyahatlerle gidebilirsin. Dalmayı ve sualtı deniz yaşamını keşfetmeyi unutma!

maldivler-sahilleri.webp

Maldivler Pahalı Mı?


Maldivler ultra lüks otel ve olanaklarıyla biliniyor, yani sorumuzun cevabı: maalesef evet. Ancak bu durum Maldivler’de daha uygun fiyatlara tatil yapamayacağın anlamına gelmiyor. En pahalı kısım Maldivler uçak bileti almak, sonrasında bütçe ve beklentilerine uygun daha ucuz otellerde konaklayabilirsin. Otelin dışına çıktığında, ada yaşamı son derece ucuz. Ayrıca Türkiye’deki yaz tatili destinasyonlarıyla kıyasladığımızda Maldivler otelleri daha uyguna bile gelebilir. Ocak 2024 itibariyle 1 Maldiv Rufiyası = 1 TL.

14 Ocak 2024 4dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar