Bütçe Dostu Sömestir Planları

Okulların kapanmasına bir aydan kısa bir süre kaldı, bahar dönemi başlamadan önce çocuklarıyla uygun fiyatlara keyifli bir kış tatili yapmak isteyen aileler şimdiden planlarını yapmaya başladı bile! İşte Bilet Dükkanı'nın sana özel hazırladığı bütçe dostu planlar...

27 Aralık 2023 5dk okuma

2024 yılında sömestir tatilini bulunduğun yerden başka bir şehirde geçirmek istiyorsan seyahatini uygun fiyatlara yapabileceğin Bilet Dükkanı’nın ana sayfasını ziyaret etmeni tavsiye ederiz. Farklı firmalara ait uçak bileti ve otobüs bileti fiyatlarını karşılaştırabilir, en ucuz fiyatlara araç kiralama ya da transfer işlemi yapabilirsin. Ayrıca otel konaklamalarında da yine Bilet Dükkanı yanında!

Sömestir Tatili Ne Zaman Başlıyor?


Her ne kadar öğrenciler için tatil anlamına gelse de sömestir zamanı veliler maalesef çalışmaya devam ediyor. 2024 kış tatili için plan yapmak isteyen ebeveynlerin şimdiden plan yapabilmeleri için sömestir tatili ne zaman başlıyor sorusunun cevabı önemli. 19 Ocak 2024’te ilk dönemi bitirip karnelerine kavuşan öğrencilerin tatili hemen ertesi günden başlıyor. 2 hafta sürecek sömestir tatili 5 Şubat 2024 Pazartesi günü okulların yeniden açılmasıyla son buluyor.

somestir-tatili.webp

Ailecek Tatile Gidilecek Uygun Fiyatlı 5 Yer


Sömestir tatili yaklaşırken aileler en uygun fiyatlara keyifli bir kış tatili yapmanın planlarını kurmaya başladı. Uludağ, Kartalkaya ve Palandöken gibi Türkiye’nin gözde kayak merkezlerinde kış tatilin fazla maliyetli olabilir. Bu yüzden daha uygun seçenekleri sizler için sıraladık. Sömestir zamanı ülkemizde ailecek tatile gidilecek uygun fiyatlı 5 yer: 

Kartepe


Özellikle İstanbul’dan günübirlik tatilcilerin kayak yapmak için geldiği Kartepe Kocaeli’nde yer alıyor. İstanbul’a 1,5 saatlik sürüş mesafesindeki Kartepe’de çocuklara uygun etkinlikler de mevcut. Gece kalmayı planlayanlar için de, Kartepe’deki otellerin diğer kayak merkezlerindekilere oranla daha uygun fiyatlı olduğunu hatırlatalım.

karatepe-gezilecek-yerler.webp

Safranbolu


Tarihi ev, müze ve çarşılarıyla ünlü, Karabük iline bağlı Safranbolu ilçesi UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmeye hak kazanan bölgelerimizden. Genelde bahar aylarında ziyaret edilen Safranbolu’da kışın konaklamak daha uygun fiyatlara mal oluyor. Bu yüzden, karla kaplı yollarda Safranbolu’yu yürüyerek keşfederek tarihi bir konakta kalmak isteyenler için Safranbolu harika bir seçenek. Burada çocuklarla kültür ve tarih dolu bir gezi yapabilirsiniz.

safranbolu.webp

Ayder Yaylası


Çocuklarınıza bol oksijenli temiz hava aldırmak istiyorsanız Rize’deki ünlü Ayder Yaylası kışın bir başka güzel! Karlara gömülü ahşap evleri ve eşsiz manzarasıyla büyüleyen yaylayı gezdikten sonra Rize şehir merkezine de uğrayabilirsiniz. Bilet Dükkanı'nın avantajlı kampanyalarından yararlanarak Rize uçak bileti alın ve doğanın içinde huzur dolu bir tatil yapın. 

ayder-yaylasi.webp

Kapadokya


Özellikle pahalı sıcak hava balonu fiyatlarıyla bilinen Kapadokya kış zamanı uygun bir tatil seçeneği haline geliyor. İç Anadolu’nun kar yağışlı havasının üzerinde yükselen rengarenk sıcak hava balonları unutulmaz bir görüntü yaşatıyor, ayrıca Kapadokya’ya ailenle bu dönem giderseniz daha az kalabalığa maruz kalmış olacaksınız. Hemen Nevşehir uçak bileti satın alın ve tüm dünyanın gözdesi bu bölgeyi kaçırmayın. 

kapadokya-ucak-bileti.webp

Şirince


Mayaların inancına göre 2012 yılında kıyametin yaşandığı Şirince özellikle İzmir’de yaşayanların kışın mutlaka uğraması gereken sevimli bir köy. Kışın çok daha sakin bir atmosfere bürünen Şirince’de gündüz çocuklarınızla gezip akşam restoranda leziz meyveli şaraplarınızdan yudumlayabilirsiniz. Efsanelere konu olmuş Şirince'yi gezmek için İzmir uçak bileti almanız yeterlidir. Bilet Dükkanı'nın sömestir kampanyalarından yararlanarak uygun fiyatları kaçırmayın tatilinizi bütçe derdi olmadan yaşayın. 

Ekonomik Kış Tatili Nasıl Yapılır?


Ekonomik bir kış tatili için bütçeni iyi planlamak ve önceden araştırma yapmak önemlidir. Tatil harcamalarını kontrol altında tutarak uygun fiyatlı ve keyifli bir tatil geçirmek hayal değil! Ekonomik kış tatili nasıl yapılır merak eden tatil severler için bu başlık altında önemli ipuçlarından bahsettik:

  • Erken Planlama: Tatil tarihlerinizi mümkünse erken belirleyin. Ulaşım ve konaklama gibi maliyetli unsurlarda erken rezervasyon yapmak genellikle daha uygun fiyatlar bulmana yardımcı olabilir. Bilet Dükkanı’nın kış tatili kampanyalarına göz atmayı unutma!
  • Ulaşım: Ulaşım genellikle tatil maliyetlerinin büyük bir kısmını oluşturabilir. Ucuz uçak bileti kampanyalarını takip edebilir, otobüs ya da tren gibi alternatif ulaşım yöntemlerini değerlendirebilirsin. Eğer mümkünse aracınla seyahat edebilir ve yakın destinasyonlara odaklanabilirsiniz. Bu sayede ulaşım daha uygun fiyatlara gelebilir.
  • Konaklama: Otel fiyatları maalesef tatil maliyetlerini etkiliyor. Uygun fiyatlı konaklama seçeneklerini değerlendirerek apart oteller, hosteller ya da kiralık daireler gibi daha ekonomik seçenekleri incele. Ayrıca ev sahibi siteleri üzerinden yerel halkın evlerini kiralayarak konaklamanı daha uygun fiyatlara ayarlayabilirsin.

ekonomik-kis-tatili.webp

  • Kendi Yemeğinizi Hazırlayın: Restoranlarda yemek yemek yerine konakladığınız yerde ya da piknik alanlarında kendi yemeğinizi hazırlayarak bütçenizi kontrol altında tutabilirsiniz. Yemek malzemelerini yerel marketlerden alarak tasarruf sağlayabilirsiniz.
  • Ücretsiz ve Düşük Maliyetli Aktiviteler: Tatil destinasyonunuzda ücretsiz ya da düşük maliyetli etkinliklere odaklanın. Doğa yürüyüşleri, şehirdeki ücretsiz müze ya da etkinlikleri ziyaret etme gibi aktiviteler aile bütçenizi rahatlatabilir.
  • Yerel Lezzetleri Keşfedin: Pahalı restoranlarda yemek yemek yerine, yerel lezzetleri keşfedin. Zaten ne varsa ülkemizin yerel lezzetlerinde var! Yerel pazarları ziyaret ederek ucuz ve lezzetli atıştırmalıklar bulabilir, sokak satıcılarından yöresel tatları deneyebilirsiniz.
  • Kış İndirimleri ve Paketler: Tatil köyleri, kayak merkezleri ve diğer turistik yerler genellikle kış aylarında çeşitli indirimler ve paketler sunuyor. Bu tür fırsatları takip ederek daha uygun fiyatlı tatil imkanları bulabilirsin.
  • Doğa ile İç İçe Aktiviteler: Doğal güzellikleri keşfetmek için kış tatilinizde ailenle doğa ile iç içe aktivitelere odaklanın. Yürüyüş, kızakla kayma veya kamp yapma gibi etkinlikler hem ekonomik hem macera dolu hem de keyifli olabilir.
27 Aralık 2023 5dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
220 Yazı

Benzer Yazılar