Erbil Uçak Bileti

Erbil Ortalama Sıcaklık

Gün
Min.
Maks.
Hava Durumu
Sal
8ºC
16ºC
Çok bulutlu
Çar
9ºC
19ºC
Güneşli
Per
9ºC
20ºC
Güneşli

Erbil Yakınlarındaki Uçuş Noktaları

Sıkça Sorulan Sorular

Erbil'e gitmek için en uygun zaman ilkbahar veya sonbahar aylarıdır.
Erbil para birimi Irak Dinarı'dır.
Erbil en ucuz uçak bileti için Bilet Dükkanı search kısmından sizin için uygun olan tarihi seçebilirsiniz.
Erbil uçak bileti alırken gideceğiniz tarihi, kimlik ve pasaport bilgilerinizi doğru girdiğinizden emin olun.
Erbil uçak bileti ortalama 5.500 TL civarındadır.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Erbil Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Erbil’den Ne Alınır?
Erbil’de Gezilecek Yerler
Erbil’de Ne Yenir?

Erbil Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım


Irak’ın kuzeyindeki Kürdistan Bölgesel Yönetimi tarafından işletilen Erbil Havalimanı 2003 yılından beri hizmet vermektedir. Erbil Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım nasıl sağlanır sizler için anlattık.

Erbil Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Taksi ile Ulaşım


Fair Trade Company tarafından işletilen taksilerle Erbil Havalimanı’ndan şehir merkezine iyi kalitede ulaşım hizmeti almanız mümkündür. 7/24 hizmet veren taksilere binerek Erbil şehir merkezinde gitmek istediğiniz noktaya direkt ulaşım sağlayabilirsiniz. Taksilerde İngilizce, Arapça ve Kürtçe dil desteği bulunur.

Havalimanından Erbil şehir merkezine ulaşım sabit ücretlendirmede sağlanmaktadır ve 25 USD tutar.

Erbil’den Ne Alınır?


Kuzey Irak Kürdistan Bölgesel Yöentimi’nin turzim merkezi olan Erbil, eğlenceli şehir yaşamı ve alışveriş imkanları ile kendisini ziyaret etmeye gelmiş olan misafirlerini hayal kırıklığına uğratmaz. 

Erbil’den ne alınır diye düşünüyorsanız yöresel bir ürün olmasa da teknolojik eşyalara göz atmanızı tavsiye ederiz. Teknolojik cihazlar bakımından gelişmiş ve gelişmeye de devam etmekte olan Erbil’de pek çok elektronik eşyayı ucuza bulabilirsiniz. Bunun haricinde hatıra olması için daha geleneksel ve Erbil’i hatırlatacak şeyler almak istiyorsanız Bazaar’a giderek sayısız otantik ürün arasından almak isteyeceğiniz bir şeyler bulabilirsiniz. 

Ayrıca Erbil’de meşhur ve tanıdık mağazaların yer aldığı Royal Mall, Majidi Mall ve Family Mall gibi alışveriş merkezlerini de ziyaret edebilirsiniz.

Erbil’de Gezilecek Yerler


Irak’ın kültürel ve tarihi miras bakımından en zengin yerlerinden biri olan Erbil’de gezilecek yerleri merak ediyorsanız “Erbil Uçak Bileti” başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Erbil Kalesi


Erbil şehir merkezinde yer alan Erbil Kalesi, şehrin önemli bir idari ve savunma noktasıdır. 2014 yılında UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ne alınan Erbil Kalesi, şehrin en turistik yerlerindendir. 25 metre yükseklikle olan kalenin tarihinin M.Ö 6000 yılına kadar dayandığı düşünülmektedir.

Jalil Khayat Camii


İstanbul’daki Sultan Ahmet Camii’den esinlenerek inşa edilmiş olan Jalil Khayat Camii, 2007 yılında ibadete açılmış olup 2000 kişilik bir kapasiteye sahiptir. Jalil Khayat Camii’nin 65 metre uzunluğundaki minaresi Erbil’in her yerinden görülebilmektedir.

Süryani Mirası Müzesi


Müze içerisinde Süryani kültürüne ait, farklı dönemlerden pek çok geleneksel kıyafet, mücevher, günlük kullanılan eşyalar ve mektuplar yer almaktadır. Müzeyi cumartesi günleri hariç 09.00-18.00 arasında ziyaret etmeniz mümkündür.

Sami Abdulrahman Park


800 dönümlük bir arazi üzerine kurulmuş olan Sami Abdulrahman Park’ta farklı pek çok aktivite yapılabilmektedir. İçerisinde oyun alanları, futbol sahası, restoranlar ve kafeler bulunan parkta ister tek başınıza isterseniz de sevdiklerinizle keyifli vakit geçirebilirsiniz. Park her gün 06.00-00.00 saatleri arasında açıktır.

Erbil Taş Müzesi


Farklı renk, form ve özelliklerde taşların bulunduğu Erbil Taş Müzesi’nde sergilenen taşlar 3 dönemde incelenmektedir. Erken kayaçlar, metamorfik kayaçlar ve tortul kayaçlar olmak üzere 3 farklı döneme ait olan taşları tanıyabilir, müzenin sonunda bulunan hediyelik dükkandan bu taşlardan yapılmış çeşitli ürünler alabilirsiniz.

Kürt Tekstil Müzesi


Kürt halkının kültürüne dahil olan tekstil ürünlerinin ilmek ilmek nasıl işlendiğini görebileceğiniz Kürt Tekstil Müzesi 1942 yılında açılmış bulunmaktadır. Kültürel simgelerin halı motiflerine nasıl işlendiğini görebileceğiniz Kürt Tekstil Müzesi’ni her gün 09.00-17.30 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Majidi Land Erbil


Heyecan ve eğlence dolu bir gün geçirmek istiyorsanız Erbil’in eğlence parkı olan Majidi Land Erbil’e uğramanızı tavsiye ediyoruz. Dinozor parkı, su kaydırakları ve çarpışan arabalar gibi pek çok oyun aleti bulunan Majidi Land’de çok eğleneceğinize eminiz. Ayrıca yorulursanız dinlenmek ve bir şeyler yiyip içmek için oturabileceğiniz kafe ve restoranlar da bulunur. 

Majidi Land Erbil’ her gün 07.00-01.00 arası gitmeniz mümkündür.

Erbil’de Ne Yenir?


Tahıl ürünleri, hurma ve kuzu etinin önemli bir ere sahip olduğu Erbil mutfağında aslında her türden yemeğe oldukça özen gösterilmekte ve değer verilmektedir. Türk mutfak kültürüne de benzer lezzetler bulacağınız Erbil’de ne yenir listeledik:

Erbil Kebabı: Kıyma, patates ve maydanoz ile hazırlanmış olan harcın çöp şişe yerleştirilip öylece pişirildiği Erbil kebabı, şehirde sık sık tüketilen yemeklerden biridir.

Salatalık Dolması: Dolma kültürünün yaygın olduğu Erbil’de karşılaşacağınız en lezzetli dolmalardan biri de salatalık dolmasıdır. Erbil’e gittiğinizde alışılmışın dışında yemekler denemek isterseniz salatalık dolmasını tercih edebilirsiniz.

Küpe: Türkiye’de Adana şehri ile özdeşleştirilen mumbarı  ya da şırdanı biraz andıran bir yemek olan küpe, bağırsak ve işkembe iyice temizlendikten sonra hazırlanan iç harçla doldurulmakta ve pişirilmektedir. Küpe, özellikle sakatat yemeyi sevenlerin bayılacağı bir lezzet.

Tepsi: Bir kebap çeşidi olan tepsi, etin yanında patlıcan, domates ve biber gibi sebzelerin birlikte bir tepsiye dizilip fırında pişirilmesiyle hazırlanmaktadır. Erbil’de çok sevilerek tüketilen bir et yemeği olan tepsiyi, kebaba benzerliğinden dolayı çok seveceğinizi düşünüyoruz.

Kubbe Çorbası: Türk mutfağında yoğurt çorbası olarak bilinen çorba Erbil mutfağında kubbe çorbası olarak anılmaktadır. İçerisinde kıymadan yapılmış minik köfteler de bulunan kubbe çorbası lezzetli olduğu kadar doyurucu da bir yemektir.

Samak Mashwi Bil: Geçmişi 13. Yüzyıl Bağdat’ına kadar dayanan samak mashwi bil için fırınlanmış sumaklı balık dolması demek mümkündür. Samak mashwi bil, geleneksel olarak derisi alınmadan, içi doldurularak tandırda pişirilmektedir, ancak günümüzde tandır bulmak zor olacağından fırında pişirilmektedir.

Zilbiye: Kıyma, soğan ve baharatlarla hazırlanan harcın köfte şekline getirildikten sonra kızartılmasıyla hazırlanan Zilbiye, Erbil’de özellikle çayın yanından eksik edilmeyen bir yemektir.  

Kileyçe: Erbil’de çok sevilerek tüketilen kileyçe, yanında fıstık ve hurma ile birlikte servis edilen nefis bir şerbetli tatlıdır. Kileyçe, Erbil’de özellikle bayram gibi özel günlerdeve kutlamalarda sofradan eksik edilmemektedir.