En Pratik 7 Valiz Hazırlama Taktiği

Bilet Dükkanı olarak en pratik 7 valiz hazırlama taktiğini sizlere aktardığımız yazımızda öncesinde birkaç püf noktasından bahsetmek istiyoruz. Özellikle de valiz seçimi ve doluluk oranıyla ilgili olan bu püf noktalarına dikkat etmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

15 Ağustos 2023 5dk okuma

Tatile çıkmak, hem oldukça heyecan verici hem de bir o kadar sizi ön hazırlıklarıyla strese sokabilecek bir aktivitedir… Tatildeyken rutin yaşantılarındaki kişisel konfor alanlarına en yakın, hatta daha da üstünde bir süre geçirmek isteyenler, bu süreçte ihtiyaçları olabilecek muhtemel her eşyayı yanlarına almak ister. Ancak bu durum her zaman olumlu sonuçlanmaz ve uçuşlardaki bagaj kapasitelerini geçmeleri başta olmak üzere pek çok zorlukla karşılaşılabilir. Özellikle valiz kapatamamak, en önemli sorunlardan biridir. 

Bilet Dükkanı olarak en pratik 7 valiz hazırlama taktiğini sizlere aktardığımız yazımızda öncesinde birkaç püf noktasından bahsetmek istiyoruz. Özellikle de valiz seçimi ve doluluk oranıyla ilgili olan bu püf noktalarına dikkat etmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

Valiz Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  1. Valiz Seçimi

    Tatile ya da herhangi bir seyahate gitmeden evvel hazırlamanız gereken valizlerle ilgili ilk olarak bilmeniz gereken konu, valizinizin sağlamlığıyla ilgili olan bilgilerdir. Seyahat valizleri genellikle ABS ya da PP olarak ikiye ayrılır. 

    ABS, Anti-Lock Braking System yan, Kilitlenme Karşıtı Fren Sistemi barındıran valizlere verilen isimdir. Aynı zamanda ABS valizler, yapı malzemelerinin bileşiklerinden de adını alır. Zira akrilonitril, bütadien ve stiren terpolimer maddelerinin birleşiminden oluşurlar. Bu da çok düşük derecede esnekliğe sahip olmalarına sebep olur. Bu nedenle de ABS valizler, darbelere ve çarpmalara karşı nispeten daha az dayanıklıdır. Diğer bir yandansa su geçirmez özellikleri sayesinde yılın her mevsimi kullanıma da uygundur. 

    PP valizlerin üretim malzemesi polipropilendir. Polipropilenden yapılan valizler çok daha esnek ve darbeler ile çarpmalara karşı çok daha dayanıklıdır. Uzun uçuşlarda ya da valizinizin darbe alabileceğini düşündüğünüz yolculuklarda PP valizleri kullanmanızı tavsiye ederiz. 

    Bilet Dükkanı olarak valiz seçiminizle ilgili bilgiyi verdiğimize göre artık sizlere en pratik 7 valiz hazırlama tekniğini anlatabiliriz. İşte en pratik 7 valiz hazırlama tekniği

  2. Kişisel Liste Yapın ya da Hazır Listeleri Kullanın

    Valizinizi pratik şekilde hazırlamanızın en etkili ve birinci kuralı, elinizde mutlaka ihtiyaçlarınızdan oluşan bir liste bulundurmaktır. Bunun için kişisel ihtiyaçlarınızdan oluşan bir “Yanıma Almam Gerekenler Listesi” hazırlayabilir ya da hazır listelerden yararlanabilirsiniz. Bilet Dükkanı olarak sizler için “Yaz Tatiline Giderken Valizinin Olmazsa Olmaz 10 Eşyası” isimli bir blog yazısı yazmıştık. Bu listeden de yararlanarak, yanınıza almanız gerekenleri madde madde görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca "Uçak Yolcuğunda Bagaj Kuralları Hakkında Merak Edilen Her Şey" başlıklı yazımızı da inceleyebilirsiniz.

  3. Valizinizi Tamamen Doldurmayın

    Tatile çıkarken valiz hazırlığı yapacağınız zaman en çok dikkat etmeniz konulardan biri de valizinizi tıka basa doldurmamanız gerektiğidir. Tatile gittiğiniz yerde pek çok alışveriş noktası olduğundan, oradan hediyelik eşyalar alacaksınızdır. Yapacağınız alışverişlerden alacağınız eşyaları dönüş yolunuzda yanınızda rahatça götürebilmek için valizinizi tamamen doldurmamalı ve mutlaka bavulunuzda yer ayırmalısınız.

  4. Kıyafetlerinizi Rulo Şeklinde Katlayın

    En pratik 7 valiz hazırlama taktiklerinden bir diğeri de kıyafetlerinizin katlama şekline önem vermeniz. Kıyafetlerinizi gardırobunuza yerleştirdiğiniz gibi valizinize koymaya çalıştığınız takdirde hem çok daha fazla yer kaplayacaktır hem de bu nedenle yanınıza daha az eşya almanıza sebep olacaktır. Bu yüzden kıyafetlerinizi minik rulolar halinde sarıp valizinize koymalısınız. Böylece yanınıza daha çok eşya alabilecek ve valiz düzeninizi çok daha kısa sürede yapabileceksiniz.

  5. Vakum Torbası Kullanın

    Uzun bir seyahate çıkıyorsanız ve yanınıza gerçekten de fazla kıyafet almanız gerekiyorsa yapmanız gereken tek şey vakum torbası kullanmak olacaktır. Özellikle bahar ve kış aylarında yolculuk edeceğiniz zaman yünlü ve elyaf dolgulu kıyafetlere gereksinim duyacaksınızdır. Ancak sıcak tutan bu tarz kıyafetler normal bir tişörtten çok daha fazla yer kaplamaktadır. Bu gibi durumlarda kıyafetlerinizi valize yerleştirmeden önce vakum torbasına koyup ağız kısmını kilitlemeli ve ardındansa bir elektrikli süpürge yardımıyla torbanın içindeki tüm havayı çekmelisiniz. Bu sayede kıyafetleriniz çok daha az yer kaplayacak ve valiz hazırlamanız oldukça kolaylaşacaktır. 

  6. Valiz Organizatörlerinden Yararlanın

    Son dönemlerde valiz hazırlarken işlerin kolaylaştırılması için pek çok yeni ürün çıkartılmaya başlandı. Bunlardan en pratik ve hayat kurtarıcı olanı ise valiz organizatörleri. Kullanımı oldukça kolay olan bu organizatörler, valizinize koyacağınız ürünleri de gruplandırmak için oldukça işe yarıyor. Böylelikle iç veya dış giyim, ayakkabı, kişisel bakım ürünleri, ilaçlar, kablolar ve elektronik cihazlar ile bataryalar olarak valiz içinizi düzenli bir şekilde yerleştirebiliyor, aradığınız ürünü anında ve kolayca bulabiliyorsunuz.

  7. Kişisel Bakım Ürünlerinizin Seyahat Boyu Olmasına Dikkat Edin

    Tatile çıkarken özellikle de uçakla seyahat edecekseniz yanınızda taşıyabileceğiniz sıvı miktarının sınırlandırılmış olduğunu bilmelisiniz. Bu nedenle valiz hazırlarken yanınıza alacağınız kişisel bakım ürünlerinin sıvı olanları başta olmak üzere hemen hepsini seyahat boyu olarak tercih etmelisiniz. Bu sayede hem çok daha az yer kaplayacaklardır hem de boşu boşuna bagaj ağırlık sınırınızı geçmeyeceksinizdir. 
    Kişisel bakım ürünlerinizin seyahat boylarını bulup almakla uğraşmayıp, yeni bir harcama kalemi çıkarmak istemezseniz, oldukça makul fiyatlara boş minik şişeler satın alabilir ve bakım ürünlerinizi onların içerisine koyabilirsiniz. 

  8. Valizinizi Dikine Yerleştirip, Bir Dolap İçi Gibi Kullanın

    Valizinizi yanlış kullandığınızı biliyor muydunuz? Son yıllarda oldukça popüler olan bir doğru valiz kullanma tekniğinden size söz etmek istiyoruz. Standart olarak valizinizi açar ve yatar yerleştirisiniz değil mi? İşte bu yanlış bir uygulama. Zira aslen valizinizin fermuarını açtıktan sonra, onu tekerlekleri üzerinde tutmaya devam etmeli ve dikine yerleştirmelisiniz; tıpkı bir gardırop içi yerleştirir gibi. Böylece fark edeceksiniz ki valiziniz hem çok daha düzenli hem de çok daha fazla eşya için yeterli olacaktır. 

  9. BONUS: Priz Dönüştürücünüzü Unutmayın

    Seyahatiniz yurt içi değil de yurt dışınaysa en çok işinize yarayacak taktiklerden bir diğeri de priz dönüştürücünüzü valizinize koymanızdır. Böylelikle şarj problemi yaşamadan mükemmel bir tatil geçirebilirsiniz.

    Bilet Dükkanı olarak sizler için en pratik 7 valiz hazırlama taktiği yazımızda pek çok önemli noktaya değindik ve işinizi oldukça kolaylaştıracak yöntemlerden bahsettik. Yola çıkmadan önce “Yaz Tatiline Giderken Valizinin Olmazsa Olmaz 10 Eşyası” blog yazımızı da okuyabileceğinizi ve yanınıza almanız gerekenlerle ilgili de detaylı bilgiye Bilet Dükkanı’ndan ulaşabileceğinizi unutmayın. Şimdiden keyifli seyahatler dileriz.

15 Ağustos 2023 5dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar