Yaz Tatiline Giderken Valizinizin Olmazsa Olmaz 10 Eşyası

Türkiye’de yaz geldiğinde, hatta henüz baharın ilk güneşi çıktığında ve cemrelerin düşmesi beklendiği dönemlerde en çok duyulan cümleler şu şekildedir: “Tüm yıl çalıştık, yorulduk. Pek çoğumuzun iş temposu ise oldukça yoğundu. Peki artık bir tatili hak etmedik mi?” Cevap veriyoruz, kesinlikle!

16 Ağustos 2023 6dk okuma

Türkiye’de yaz geldiğinde, hatta henüz baharın ilk güneşi çıktığında ve cemrelerin düşmesi beklendiği dönemlerde en çok duyulan cümleler şu şekildedir: “Tüm yıl çalıştık, yorulduk. Pek çoğumuzun iş temposu ise oldukça yoğundu. Peki artık bir tatili hak etmedik mi?” Cevap veriyoruz, kesinlikle!

Yıl içerisinde dört mevsimi de hakkını vererek yaşayan Türkiye, bir yarımada ülkesi olduğundan, bilhassa yaz aylarında sayısız deniz, kum ve güneş tatili için uygun destinasyona sahip oluşuyla öne çıkar. Bununla beraber, dünyadaki en popüler yaz tatili ülkelerinin de başında gelen yerlerden biri olarak gösterilir. 

Türkiye’de nerede yaz tatili yapılır, yazın Türkiye’de gidilecek yerler nerelerdir, Ege’deki en güzel koylar veya Akdeniz’in en temiz sahilleri başlıklı yazılarımızdan, Türkiye’deki tatil noktalarını, tüm detaylarıyla birlikte öğrenebilirsiniz. Bununla birlikte, kışın ortasında dahi yaz tatili yapmak isteyenlere özel “Kışın Gidilebilecek Sıcak Ülkeler” başlığında hazırladığımız yazımıza, yurt dışı tatili düşünenleriniz göz atabilir. 

Peki, her şey iyi hoş, gidilecek yer de seçildi diyelim ancak valize ne girmesi gerekiyor? Mutlaka yanınıza almanız gereken, yaz tatiline çıkılacakken valizlerin olmazsa olmazları neler? İşte tüm bu sorulara Bilet Dükkanı olarak 10 maddede cevap veriyoruz.

valizinizin-olmazsa-olmaz-10-esyasi-1024x447.webp

Tatile Giderken Bavula Konulması Gerekenler

Yaz tatiline giderken valizinizin olmazsa olmaz 10 eşyasını sizin için listeledik. İşte o liste…

Güneş Kremi

Yaz tatilinin en güzel yanı; deniz, kum ve güneşin bir arada tadını çıkarabilmektir. Ancak bu noktada UVA ve UVB ışınları cildimize geri dönülemez zararlar verebilir. Güneş lekeleri, yanık oluşumları ve kırışıklık artması gibi durumlar genellikle uzun süre ve korumasız olarak güneşe maruz kalmaktan kaynaklı oluşan sorunlardır. Öyle ki; çok uzun süre zararlı güneş ışınlarına maruz kalmak, ilerleyen dönemlerde cilt kanseri riskini de artıran unsurlardan biridir. 

Yukarıda saydığımız tüm bu nedenler yüzünden yaz tatiline çıkarken yanınıza almanız, valizinize mutlaka koymanız gereken ilk ürün kesinlikle güneş kremidir. Ayrıca iki parmak kuralına uyarak uygulama yapmanız ve her 2 saatte bir güneş kreminizi yenilemeniz gerektiğini de unutmayınız. 

Bu noktada, yazlık beldelerde bolca güneş kremi bulunduğu ve satın alınabildiği için önemsiz bir madde olarak nitelendirebileceğiniz güneş kremi, tamamen sizin cilt tipinize uyumlu olması gerektiği için kişisel bakım ürünlerinizden biri olduğundan, uzun süredir kullandığınız markayı yanınıza almanızı tavsiye ederiz.

valze-koyulmasi-gerekenler-1024x447.webp

Güneş Gözlüğü

Güneşin zararlı ışınları cildinize olduğu kadar gözlerinize de zararlı olabilir. Öte yandan, güneşli havalarda daha net bir görüş açısı için mutlaka gözlerinizi güneşin zararlı ışınlarından koruyacak bir güneş gözlüğünüz bulunmalıdır. Bu nedenle, yaz tatiline çıkarken valizinizin olmazsa olmaz 10 eşyasından biri de mutlaka ki güneş gözlüğünüzdür.

Bikini / Mayo

Yaz tatillerinin olmazsa olmazı kuşkusuz ki deniz, kum ve güneştir. Pek tabii havuz da tercih edilebilir. Ancak günün sonunda yaz tatilinin birincil aktivitesi kesinlikle yüzmektir. Bu nedenle de yaz tatiline çıkarken valizinize mutlaka ki eklemeniz gerekenler eşya mayonuz ya da bikininizdir. En rahat hissettiğiniz, sizi yüzerken konfor alanınız içerisinde tutacak ve aynı zamanda da güneşlenebileceğiniz mayo ve bikinilerinizi yanınıza almayı unutmayın. Bu noktada ufak da bir tavsiye vermek istiyoruz. Boncuklu ya da asimetrik kesim bikini ya da mayolarınız varsa, tatilinizin ilk günlerinde en sade ve düz olan modelleri giymeniz, güneşlenirken süslemeler nedeniyle beyaz kalmanızın önüne geçecektir.

mayo-1024x447.webp

İlaçlar

Yaz tatilleri ne kadar eğlenceli olursa olsun, fazla hareket ve yüksek efor sarf edilmesi nedeniyle bağışıklık sisteminizi zorlayabilir. Bununla birlikte, kronik bir rahatsızlığınız varsa o da nüksedebilir. Tüm bu sebepler yüzünden Bilet Dükkanı olarak tavsiyemiz, sürekli kullandığınız ya da soğuk algınlığı ve benzeri durumlarda kullanmanız muhtemel ilaçlarınız ile takviye edici gıda görevi gören vitaminlerinizi mutlaka valizinizin bir köşesine iliştirmeniz olacaktır. Böylelikle, olası herhangi bir sağlık sorunuyla karşılaştığınızda eczane aramak durumunda kalmayacak ve yanınızda bulunan ilaçlarla ilk müdahalenizi gerçekleştirebilirsiniz. Öte yandan, vitaminleriniz sayesinde de bağışıklık sisteminizi de güçlü tutmaya devam edebilirsiniz.

ilac-1024x447.webp

Cep Telefonu / Kamera ve Şarj Aletleri

Kabul ediyoruz, son yıllarda kullandığımız cep telefonlarının pek çoğu, kameralardan iyi fotoğraf ve video çekiyor. Ancak polaroid fotoğraf makineleri başta olmak üzere kameraların zamanı da asla geçmiyor! Bu nedenle telefonu yalnızca bir iletişim aracı olarak kullanıp, yanına kamerasını almak isteyenler de valizlerine mutlaka ki elektronik cihazlarının şarj aletleri ile şarj kablolarını yanlarına almayı ihmal etmemeli. Öte yandan, son zamanlarda “Şarjım bitmiş” cümlesini bizlere kurdurtmayan yedek bataryalarınızı da yine valizinize koyabilir ve istediğiniz müddetçe çevirimiçi olabilirsiniz. 

Havlu

Yaz tatilinizi ister otelde ister pansiyonda isteseniz de günübirlik bir plajda yapın ama valizinize mutlaka ki şahsi havlunuzu alın. Zira tatil beldelerinde plaj havluları bir hayli pahalı fiyatlara satılıyor. Bunun yerine yaz tatiline çıkarken valizinizde mutlaka bulunması gereken eşyalardan birinin plaj havlusu olduğunu unutmayın.

havlu-1024x447.webp

Kişisel Bakım Malzemeleri

2010’lardan bu yana, bilhassa kadınlarda cilt bakımının önemi konusu oldukça farkındalık kazanmış durumda. Bu konuda, makyaj ile uyumamak, yaz – kış güneş kremi kullanmak, cilt temizliğine ürünlerinin içeriklerinin temizliğine özen göstermek ve daha pek çok unsur karşımıza çıkıyor. Pek çok farklı cilt tipi ve birbirinden bağımsız sorunlar yaşanması da ister istemez neredeyse kişiye özel ürünler üretilmesi durumunu beraberinde getiriyor. Hal böyleyken de Bilet Dükkanı olarak yaz tatiline giderken valizinizde mutlaka bulunması gerekenler listesinin üst sıralarında kişisel bakım malzemeleriniz olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Pek tabii sadece cilt temizliği değil; diş bakımı, saç ve tırnak bakımı, kadın ve erkek hijyen ürünleri de kişisel bakım malzemeleri başlığında bulunuyor.

kisisel-bakim-1024x447.webp

Elbise ve Ayakkabı / Bolca Ayakkabı!

Yaz tatiline giderken valizinizin olmazsa olmaz 10 eşyası listesinin bir diğer maddesi de şüphesiz ki elbise ve ayakkabılar. Hem de bolca! Zira yaz tatiline giderken yanınıza alacağınız kıyafet ve ayakkabılarda abartma imkanınız yok çünkü tatil demek spontane gelişecek pek çok durumu da beraberinde getirdiğinden, şıklığa önem veren okuyucularımız mutlaka hemen her ortam ve durum için yanına kombinleyeceği kıyafet ve ayakkabıyı almalıdır. 

cuzdan-1024x447.webp

Cüzdan (Kredi Kartı ve Nakit Para)

Hiç kuşkusuz ki en fazla harcama yapılan tatillerin başında yaz tatilleri geliyor. Bu noktada, iki cüzdanınızın bulunması büyük önem arz ediyor. Bizim tavsiyemiz, kredi kartlarınız ve nakdinizi ikiye bölmeniz ve iki farklı cüzdan bulundurmanız. Ardından birini çantanıza, diğerini ise valizinize iliştirmeniz. Zira tatilde cüzdanınızı kaybetmeniz ya da ATM’nin olmadığı bir noktada nakdinizin bitmesi durumunda diğer cüzdanınızı kullanabilirsiniz.

pasaport-1024x447.webp

Pasaport

Ve pek tabi ki pasaport! Yaz tatiline çıkarken valizinizin olmazsa olmaz 10 eşyası listesinin sonunda pek tabi ki pasaportunuz bulunuyor. Zira size yukarıda da söz ettiğimiz üzere yaz tatillerinin en güzel yanı, pek çok şeyin spontane gelişebiliyor oluşu. Bu nedenle, yaz tatilinizi yurt içinde yapacaksanız dahi pasaportunuzu yanınıza almanız önemli. Özellikle Ege’de tatile gidecek olanlar, bir anda kendini Yunan adalarında bulabilir. Günübirlik ada ziyaretlerinde kapıda vize uygulaması da sunan Yunan adalarında yanınızda olması gereken en önemli eşya bu nedenle pasaportunuzdur. 

Şimdiden herkese harika anılarla dolu ve bol eğlenceli bir tatil dileriz.

Öğrenci pasaportu hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için "Öğrenci Pasaportu nedir? Kimlere Verilir? Gerekli Evraklar" başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

16 Ağustos 2023 6dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Doğukan Akbaba
42 Yazı

Benzer Yazılar