Selanik Uçak Bileti

Selanik Uçak Bileti Hakkında

Popüler Havayolu

Selanik Yakınlarındaki Uçuş Noktaları

Sıkça Sorulan Sorular

Selanik uçakla Ankara'dan 1 saat 40 dakika, İstanbul'dan ise 1 saat sürmektedir.
Selanik'e gitmek için en uygun zaman ilkbahar, yaz, sonbahar ve kış aylarıdır.
Selanik para birimi Euro'dur.
Selanik en ucuz uçak bileti için Bilet Dükkanı search kısmından sizin için uygun olan tarihi seçebilirsiniz.
Selanik uçak bileti alırken gideceğiniz tarihi, kimlik ve pasaport bilgilerinizi doğru girdiğinizden emin olun.
Selanik uçak bileti ortalama 3.000 TL civarındadır.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Hızlı Erişim

Selanik Vize Şartları
Selanik'e Hangi Ayda Gidilir?
Selanik'te Nerede Kalınır?
Selanik Bir Günde Gezilir Mi?
Selanik'te Gezilecek 5 Yer
Selanik'te Ne Yenir?

Ekonomik Selanik Uçak Bileti


Selanik, Yunanistan'ın Atina'dan sonra ikinci büyük şehridir. Başkenti tercih eden turistlerin genellikle göz ardı ettiği bu şehir, benzer cesur bir çekiciliğe sahip olmasına rağmen çok farklı bir his uyandırıyor.

Parıldayan limanın ötesinde ufukta beliren Olimpos Dağı'nın gölgesinde yer alan Selanik, Antik Yunan ve Roma tarihiyle doludur. Bu katmanlara Bizans ve Osmanlı mirasını, Selanik'teki Sefarad Yahudilerinin mirasını ve şehir merkezine hakim olan Balkan benzeri sosyalist apartman bloklarını da eklediğinizde, etkileyici bir etki karışımına sahip olursunuz.

Sokak sanatı, canlı pazarlar ve bazı uzmanların Yunanistan'ın en iyisi olduğunu düşündüğü sokak yemekleri ortamı… Selanik'te bunların hepsi var. Selanik uçak bileti ile yapacağınız bu ziyaret öncesi gelin kente biraz daha yakından bakalım…

Selanik Vize Şartları


Selanik uçak bileti ile bu şehre gitmek isteyen Türkiye vatandaşlarının Schengen Vizesi'ne başvurması gerekir. Schengen Vizesi alarak Yunanistan ve diğer ülkenin diğer şehirlerine seyahat edebilirsiniz. Bu vize, turistik, ticari veya aile ziyareti gibi farklı amaçlarla seyahat etmek için kullanılabilir.

Vize başvuruları, Yunanistan'ın Türkiye'deki konsolosluklarında veya yetkilendirilmiş vize başvuru merkezlerinde yapılabilir. Başvuru süreci ve başvuru ücreti gibi ayrıntılar için Yunanistan'ın konsolosluk veya büyükelçiliklerine başvurmanız önemlidir.

Selanik'e Hangi Ayda Gidilir?


Seyahatiniz için en doğru zamanı arıyorsanız bahar dönemlerinde Bilet Dükkanı üzerinden alacağınız ucuz Selanik Uçak Bileti ile şehre gidebilirsiniz. Selanik’i gezmek için en uygun zamanlar ilkbaharda Mayıs, sonbaharda ise Eylül ayı olarak gösterilebilir. Eğer sıcak havaları ve canlı şehirleri seviyor ve deniz kenarında bir şehrin tadını tam anlamıyla çıkarmak istiyorsanız, yazın gerçekleştireceğiniz Selanik seyahati sizi daha memnun edecektir. En sıcak ay Temmuz ayıdır ve ortalama sıcaklık 26 derecedir.

Selanik'te Nerede Kalınır?


Her ne amaçla olursa olsun buraya gelenler konaklama için çok farklı seçenekler bulacaktır. Selanik’te yapmak istediğiniz şeye ya da yakın olmak istediğini yere göre bir otel seçebilirsiniz. Çünkü doğru bölgede konaklamak Selanik Uçak Bileti ile yapacağınız tatilinizin daha verimli geçmesini sağlayacaktır. Her Avrupa şehrinde olduğu gibi Selanik’te de Old Town adlı bir bölge bulunmakta. Ve burada eski şehrin surlarının rahatlıkla görülebileceği, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınmış tarihî bir bölge olan Ano Poli turistlerin en çok tercih ettiği noktalar arasında yer alıyor. Bu bölgenin yer aldığı tepeden de şehri ve denizi görmek mümkün. Aristotales Meydanı, şehrin merkezi kabul edilen bir konumda bulunur. 

Şehrin kalbi olduğu için bu bölgede konaklamanız gezi rotanız açısından avantajlı olacaktır. Şehrin merkezinden deniz kenarına indiğinizde ise buradaki otellerden birini tercih ederek güne nefes kesen bir manzarada başlamak da fena bir seçim sayılmaz. 

Selanik uçak bileti ile şehre gelen turistlerin bir diğer popüler rotası diğer ünlü meydanlar Navarino Square ve Xan Square’dır. Aristotales Meydanı’na yakın olan ve Selanik’in en sevilen bölgelerinden biri Ladadika da gece hayatı ve canlılığı sebebiyle oldukça fazla turist ağırlamaktadır. Ancak kendinize en uygun fiyatta ve kalitedeki Selanik otelleri listesini Bilet Dükkanı üzerinden kolayca bulabilirsiniz. 

Selanik Bir Günde Gezilir Mi?


Ülkenin ikinci büyük şehri ve zengin bir tarihi geçmişe sahip Selanik’te gezilecek birçok nokta bulunmaktadır. Şehri kaç günde gezmek istediğiniz ise tamamen sizin tercihinize bağlıdır. Genel olarak Selanik'i keşfetmek için 2-3 gün yeterli olabilir. Ancak Selanik’i bir günde de aşağıda sizin için vereceğimiz rotayı takip ederek gezebilirsiniz. 

Selanik'te Gezilecek 5 Yer


Bir yanda görkemli Olimpos Dağı'na kadar uzanan manzaralarla ışıl ışıl Ege, diğer yanda Selanik'in tarihi merkezi… Buradaki en büyük avantaj şehir merkezine ulaşmak için sahilin tamamı boyunca yürüyebilmenizdir. 

Selanik uçak bileti ile yapacağınız seyahatinizde 1 günde görebileceğiniz seyahat rotanıza Leof boyunca güneydoğu yönünde yürüyerek başlayabilirsiniz. Sahilin sonuna ulaşmadan önce Selanik'in en eski yerlerinden biri olan Ladadika'ya dalın. Ve Selanik'in en tanınmış simgesi olan Beyaz Kule ise sahinin sonunda karşınıza çıkacak.

Muhteşem Aristoteles Meydanı da yolunuzun üzerinde yer alan önemli bir destinasyondur. Buraya uğramanızın ardından Dim üzerinden kuzeye giderek Gounari’ye ulaşabilirsiniz. Gounari Caddesi çarpıcı binalarla ve tuhaf sokak duvar resimleriyle kaplıdır. Birkaç görkemli binadan oluşan bir kompleks olan Galerius Sarayı bu civarda yer alır. 

Zirveye yaklaştığınızda Selanik'in kentsel simgelerinden bir diğeri olan ve UNESCO Dünya Mirası listesindeki Anıtlar arasında yer alan Rotonda'nın görüş alanınıza girmeye başladığını göreceksiniz. Rotunda'ya ulaşmadan önce Octagon, Apsidal Salonu ve Galerius Kemeri’ne göz atmayı unutmayın. 

Antik Selanik'i arkanızda bırakmadan önce, Selanik'in Roma döneminden kalma forumu olan Agora'da biraz mola verin. Stadyumun arkasında Roma hamamlarının üzerine inşa edilen Aziz Demetrios Kilisesi'ni , önünde ise şehrin eski Osmanlı hamamları olan Bey Hamamı'nı göreceksiniz.

Öğleden sonra biraz boş zamanınız varsa, bu, Selanik'in tarih müzelerinden birini ziyaret etmek için mükemmel bir zamandır. 

  • Selanik Arkeoloji Müzesi: Şehrin önde gelen tarihi kurumu, kazılar sırasında ortaya çıkarılan Bizans ve Roma kalıntıları ile sanat objelerini sergiliyor.
  • Selanik Yahudi Müzesi: Kentin MÖ 3. yüzyıldan İkinci Dünya Savaşı'na kadar olan Sefarad mirasını anlatıyor. 
  • Atatürk Müzesi: Selanik'te doğan, modern Türkiye'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aile evinin içinde yer alan bir müze.


Selanik'te yapılacak en iyi şey liman üzerinden gün batımını izlemek. Şehrin üst kısmındaki batıya bakan Bizans Eski Şehir Surları mükemmel bir görüş noktası sağlar.

Özetle Selanik’te gezilecek yerlerin tam bir listesini verecek olursak da Beyaz Kule, Aristoteles Meydanı, Atatürk Evi Müzesi, Aristoteles Üniversitesi, Galerius Kemeri, Agios Dimitrios Kilisesi, Arkeoloji Müzesi, Ladadika, Selanik Kalesi (Yedi Kule) sayılabilir. 

Selanik'te Ne Yenir?


Yunan mutfağı genel anlamda mevsim döngülerine ve lokasyon özelliklerine göre bölgeden bölgeye değişiklik göstermektedir. Selanik ise Yunan mutfağının en lezzetli yemeklerini tadabileceğiniz şehirlerin başında gelir. 

Selanik uçak bileti ile yapacağınız seyahatte tarihi Modiano Çarşısı’na uğrayarak çeşitli yerel ve geleneksel yiyecekleri bulabilirsiniz. Özellikle deniz ürünleri ve taze balık çeşitleri burada oldukça popülerdir. Kentin en ünlü restoranlarının olduğu Ladadika Bölgesi turistler için birçok farklı mutfak seçeneği bulunmaktadır. Selanik'te aynı zamanda birçok meze restoranı bulunur. 

Ancak bilindiği üzere Yunanistan mutfağı Türk mutfağından pek de farklı değil. Bu yüzden buraya yapacağınız seyahatinizde Türk damak tadına uygun leziz yemekler bulma şansınız çok yüksek olacaktır. İşte tam da onlardan biri Yunan mutfağının önemli bir parçası olan Gyro’dur. 

Döner eti, soğan, domates ve tzatziki sosu ile servis edilerek genellikle dürüm veya pide içinde tüketilen bu meşhur yemeği yemeden geri dönmemelisiniz. Şehirde meşhur olan Bougatsa ise bir tatlı türüdür. Burada Türk kahvesinin benzeri Yunan kahvesini ve Yunanlılara özgü buzlu kahve Frappe çeşitlerini de denemeyi unutmayın.