Yunanistan'da Uygun Fiyatlı 5 Tatil Yeri

Bilet Dükkanı olarak, yaz tatilinde Yunanistan’a gitmek isteyenler için uygun fiyatlı 5 tatil yerini belirledik. Bu sayede kur farkından dolayı endişe etmeden, Yunanistan’da tatilin tadını çıkarabilecek ve bütçenizi aşmamış olacaksınız.

23 Ağustos 2023 6dk okuma

Türkiye’nin komşusu, Ege’nin diğer kıyısı Yunanistan, tatilcilerin yurt dışı denince ilk akla gelen destinasyonlarındandır. Zira hem kültürel yakınlık hem de Ege Mutfağı’nın damak çatlatan seçkileri ile bezeli olan Yunanistan, kur farkından endişe edenler için de makul fiyatlara tatil fırsatı sunabiliyor. 

Bilet Dükkanı olarak, yaz tatilinde Yunanistan’a gitmek isteyenler için uygun fiyatlı 5 tatil yerini belirledik. Bu sayede kur farkından dolayı endişe etmeden, Yunanistan’da tatilin tadını çıkarabilecek ve bütçenizi aşmamış olacaksınız. 

Yunanistan’a Ulaşım


Türkiye’nin komşusu olan Yunanistan’a hava ya da kara yolu ile ulaşım sağlayabileceğiniz gibi, deniz yolu kullanarak da Yunanistan’a varış yapabilirsiniz. Pek çok farklı adaya sahip olan Yunanistan’da tatil yapmak için dilerseniz anakarasını dilerseniz de adalarını tercih edebilirsiniz.

Yunanistan’da Uygun Fiyatlı Tatil Yerleri


Türk Lirası’na kıyasla kur farkı nedeniyle oldukça pahalı olduğu düşünülen Yunanistan; Kaş, Dalaman, Alanya, Ölüdeniz, Bodrum, Çeşme ve benzeri yurt içi tatil destinasyonlarıyla karşılaştırıldığında, çok daha uygun fiyatlı olabiliyor. İşte Yunanistan’da Uygun Fiyatlı 5 Tatil Yeri yazımız için hazırladığımız listemiz…

  1. Alexandroupoli (Dedeağaç)

    Yunanistan’ın Türkiye’ye en yakın konumdaki tatil noktası olan Alexandroupoli’nin bir diğer adı da Dedeağaç olarak bilinir. Özellikle Marmara ve Trakya bölgelerinden hafta sonu tatil kaçamadığında tercih edilen Alexandroupoli, bu bölgelerde ikamet ediyorsanız günübirlik dahi gezilebilecek bir destinasyondur. Zira Türkiye sınırına sadece 30 – 35 dakikalık bir sürüş mesafesinde bulunur. 

    İpsala Sınır Kapısı’ndan geçerek ulaşılabilen Alexandroupoli’de kültürel bir tatil yapabileceğiniz gibi; deniz, kum ve güneşin tadını sonuna kadar çıkarabileceğiniz bir yaz tatili de yapabilirsiniz. 

  2. Kavala (Thassos Adası Aktarmalı)

    Yunanistan’da uygun fiyata tatil yapmak için tercih edebileceğiniz bir diğer yer Kavala’dır. Alexandroupoli’ye yaklaşık 1,5 – 2 saatlik sürüş mesafesinde konumlanan Kavala’ya isterseniz kara yoluyla isterseniz de hava yolu ile gidebilirsiniz. Zira İstanbul ve İzmir kalkış noktaları başta olmak üzere Kavala’ya uçuş bulmak da oldukça kolaydır. Bununla birlikte İstanbul’dan otobüs ile Kavala’ya ulaşmak da mümkündür. Yaklaşık 6 saat süren bir yolculuk sonrası İstanbul’dan Kavala’ya ulaşım sağlanabilir. 

    Gezilip görülecek yerler bakımından zengin olan Kavala’daki müzeyi ziyaret edebilir, sahilinde yürüyüş yapabilir, plajlarında denizin tadını çıkarabilir ve Halil Bey Camii ile Kavala Kalesi gibi tarihi noktalara gezebilirsiniz. Öte yandan, Kavala İskelesi’nden hareket ederek, yaklaşık 40 – 45 dakikalık bir yolculuk ardından Thassos Adası’na ulaşan feribotları da kullanabilirsiniz. Bu sayede hem Kavala’yı hem de Thassos’u gezebilir ve adanın leziz yiyeceklerini deneyimleyebilirsiniz. 

    Yunanistan’da uygun fiyata tatil yapmak dediğimiz için belirtmek isteriz ki; 2023 yılı itibarıyla Kavala’dan Thassos’a giden feribotlara kişi başı yalnızca 3,5 Euro ödeme yapmanız yeterli olacaktır. 

  3. Simi (Sömbeki) Adası

    Yunanistan’da tatil dendiğinde ilk akla gelen yerler, hiç kuşkusuz ki Yunan adalarıdır. Türkiye’den ulaşımı en kolay olan Yunan adasından biri olan Simi Adası da yine uygun fiyata Yunanistan tatili yapabileceğiniz yerlerden biridir.

    Yunanistan’ın pek çok adasında, günübirlik ziyaretler için kapıda vize uygulaması bulunur. Simi, bir diğer adıyla Sömbeki Adası da bunlardan biridir. Pasaportunuz olduğu takdirde kolayca giriş yapabilir ve gezip, eğlenebilirsiniz burada.

    Yunanistan’da uygun fiyata tatil yapmak için Simi Adası’nı tercih ettiğiniz takdirde, Agia Marina başta olmak üzere Toli ya da Sesklio plajlarında denize girebileceğiniz gibi; Simi Arkeoloji Müzesi ve Başmelek Michael Panormitis Kutsal Manastırı’nı da ziyaret edebilirsiniz. Pek tabii Saint George ile Marathounda koylarına da gidebilir ve unutulmaz bir tatil yaşayabilirsiniz. 

  4. Mikanos

    Yunanistan’da uygun fiyata tatil yapmak için seçebileceğiniz lokasyonlardan bir diğeri olan Mikanos, listemizin dördüncü sırasındaki destinasyonu… Atina ya da Selanik üzerinden aktarmalı uçuşlar ile Mikanos’a ulaşım sağlayabileceğiniz gibi; Kuşadası’ndan kalkan ve yaklaşık olarak 1,5 saat süren feribotlar ile de Mikanos’a varış sağlayabilirsiniz. 

    Mikanos’ta uygun yollu tatil yapabilmek için birkaç noktaya dikkat etmelisiniz. Bunların başında, konaklama yapacağınız noktanın denize sıfır olmasını beklememeniz. Zira Mikanos’ta hemen her yer sahile oldukça yakın konumdadır ancak adanın en tepe noktaları ile denize sıfır noktalarındaki fiyatlar çok daha yüksektir. Çünkü tepe noktalarda bulunan konaklama yerleri de göz alıcı Ege manzarasına ev sahipliği yapar. 

  5. Santorini

    Pek çoğunuzun “Santorini’de nasıl olur da uygun fiyata tatil yapılır ki?” diyeceğinizin farkındayız ancak Bilet Dükkanı’na güvenin. Zira, Yunanistan’ın en popüler tatil destinasyonlarından biri olan Santorini’de de uygun fiyata tatil yapmak mümkün! Peki nasıl?

    Öncelikle, Santorini’ye gitmek için ilk olarak Marmaris ya da Bodrum’dan Kos’a, bir diğer adıyla İstanköy’e ulaşmalı, oradan da Kos – Santorini feribotuna geçmelisiniz. En uygun ulaşım alternatifi deniz yolu olduğundan bu yöntemi tavsiye ediyoruz. Ancak dilerseniz Atina ya da Selanik’ten aktarmalı olarak Santorini’ye de uçabilirsiniz.

    Aslen bir volkanik ada ola Santorini’ye pastırma sıcaklarının tadını çıkarmak için gidebilir, bu totalde 76 kilometrekare olan adayı 2 gün içerisinde doya doya gezebilirsiniz.

    Ortodoks Metropolitan Katedrali, “Yokuşların Efendisi” lakaplı Agiou Mina Caddesi, Thera Arkeoloji Müzesi ve Santorini’nin ruhunu en doyasıya yansıtan Imerovigli’nin taş sokaklarında dolaşabilirsiniz. Adanın tamamı mavi – beyaz renkteki mimarilerden oluştuğundan, burada inanılmaz fotoğraflar çekebilir, Ege’nin ihtişamlı günbatımlarını seyre dalabilirsiniz. Pek tabii kızıl rengiyle dünyaca ünlü Kırmızı Plaj’da sahile girebilir ya da siyah kumlarıyla meşhur Kamari Plajı’nda güneşlenebilirsiniz. 

    Son olarak belirtelim ki Santorini’de tatilinizi uyguna getirmek için erken rezervasyon fırsatlarını kullanmayı unutmayın.

  6. Atina

    Yunanistan’da Uygun Fiyatlı 7 Tatil Yeri dedikten sonra ülkenin başkentini listeye eklememiz sizleri şaşırtmış olabilir. Aslında durum biraz farklı… Şöyle ki; Atina’da da oldukça uygun fiyatlı tatil yapabilirsiniz. Bunun için konaklama seçeneklerinizi airbnb ya da hostellerden yana kullanabilir, erken rezervasyonun avantajlarından yararlanabilirsiniz. Pek tabii Atina’da uygun fiyata tatil yapabilmek için ulaşım seçeneğinizi karayolundan yana da kullanabilirsiniz.

    Atina Akropolisi’ne gidebilir, Partenon’u ziyaret edebilir, Olympos Zeus Tapınağı’nı görebilir, Panathenaic Stadyumu’nun ihtişamına tanık olabilir, ücretsiz giriş yapabileceğiniz Atina Ulusal Müzesi’ne gidebilirsiniz. Öte yandan, oldukça cüzi ücretlere sahip olan Akti İliou, Thalassea, Alimos ve Saroniko plajlarında denize girebilirsiniz. Pek tabii bütçeniz esnekse, giriş ücreti biraz yüksek olan Astir’e de gidebilirsiniz. 

  7. Lefkada

    Listemizin Türkiye’ye en uzak noktasında bulunan Yunanistan tatil destinasyonu Lefkada, Yunanistan’da Uygun Fiyata Tatil Yapılacak 7 Yer yazımızın son noktasını oluşturuyor... 

    Tatilinizden çok daha önce, erken rezervasyon fırsatlarıyla uçak bileti aldığınız takdirde bir hayli ucuza mal edebileceğiniz ulaşımınız ile Lefkada’ya gidebilirsiniz. İyon Denizi’ne kıyısı bulunan Lefkada, “Yunanistan’ın Maldivleri” olarak adlandırılır. En ünlü ve ücretsiz giriş yapabileceğiniz plajı ise Porto Katsiki’dir. Bununla birlikte Kathisma ve Egremni plajları da yine tercih edebileceğiniz muhteşem tatil destinasyonlarıdır. Vasiliki, Mylos, Kavalikefta, Gialos ve Pefkoulia isimli kumsalları da yine ücretsiz girişle ziyaret edebileceğiniz ve denizin tadını doyasıya çıkarabileceğiniz yerlerdir.

Bilet Dükkanı olarak sizler için Yunanistan’da uygun fiyatlı tatil yapabileceğiniz noktaları belirlediğimiz gibi, tatilinizi ucuza getirebileceğiniz püf noktalarını da eklemeye özen gösterdiğimiz yazımızın burada sonuna geliyoruz. Şimdiden unutulmaz güzel anılarla dolu bir Yunanistan tatili dileriz.

Bilet Dükkanı üzerinden "Yunanistan Vizesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler", "İlk Kez Yurt Dışına Gidecekler Dikkat!" ve "Uçak Yolculuğunda Bagaj Kuralları Hakkında Merak Edilen Her Şey" başlıklı yazılarımızı inceleyebilirsiniz.

23 Ağustos 2023 6dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Doğukan Akbaba
42 Yazı

Benzer Yazılar