Vizesiz Gidilen Ülkeler Listesi

Yurt dışı yolculuğu için sadece pasaportun gerektiği ve vize istemeyen ülkelere yolculuklara vizesiz seyahat denir. Vizesiz gidilen ülkeler listesinde bulunan yerlere giriş yapmak için konsolosluğa gitmeye gerek yoktur. Ücret ya da evrak işleriyle uğraşmadan gönül rahatlığıyla tatil planı yapmak mümkündür. Yurt dışı tatili için vizesiz gidilen ülkeler listesini gördüğünden birçok kişi şok olabilir çünkü uygun fiyata uçak bileti ayarladıktan sonra ekonomik şekilde plan yapmak mümkündür. İşte 2022 yılında vizesiz gidilen ülkeler listesi…

8 Şubat 2023 6dk okuma

vizesiz-ulkeler.jpgYurt dışı seyahati planlarken pasaportu ayarladıktan sonra sıra vize işlemlerine geldiğinde göze vizesiz gidilen ülkeler listesi takılır. Peki vizesiz seyahat ne anlama gelir? 

Yurt dışı yolculuğu için sadece pasaportun gerektiği ve vize istemeyen ülkelere yolculuklara vizesiz seyahat denir. Vizesiz gidilen ülkeler listesinde bulunan yerlere giriş yapmak için konsolosluğa gitmeye gerek yoktur.Ücret ya da evrak işleriyle uğraşmadan gönül rahatlığıyla tatil planı yapmak mümkündür. 

Yurt dışı tatili için vizesiz gidilen ülkeler listesini gördüğünden birçok kişi şok olabilir çünkü uygun fiyata uçak bileti ayarladıktan sonra ekonomik şekilde plan yapmak mümkündür. İşte vizesiz gidilen ülkeler listesi 2022: 

Vizesiz Gidilen Ülkeler 2022 

vizesiz-gidilen-ulkeler.jpg

Vizesiz gidilen ülkeler sayesinde uygun fiyata yurtdışı tatili yapmak mümkündür. İşte 2022 vizesiz gidilen ülkeler: 

Azerbaycan

Kardeş ülke Azerbaycan 90 gün boyunca vizesiz seyahat etmek imkanı tanır.  Böylece Türkiye’de vizesiz şekilde Azerbaycan’a uçabilir ve yurtdışı tatilinin keyfini çıkarabilirsiniz. 

Arjantin

Vizesiz gidilen ülkeler arasından en cazip olanı Arjantin, çeşitli coğrafyası ülkenin başlıca cazibe merkezlerinden biridir. Sert çöllerden nemli ormanlara ve uzun okyanus sahillerine ve yükselen And Dağları'na kadar her şeyi kapsar. 90 gün boyunca ülkenin her yeri keşfetmek mümkündür. Iguazu Şelaleleri, Perito Moreno Buzulu, Tierra del Fuego Ulusal Parkı, Recoleta, La Boca ve Tango ülkeden en çok ziyaret edilen yerlerdir. 

Bahamalar

Plaj severler, denizlerin muhteşem mavi tonlarında örttüğü mükemmel toz kumu hayal ettiğinde, muhtemelen Bahamalar'ı hayal ediyordur. Atlantik Okyanusu ve Karayip Denizi'ne serpiştirilmiş 700 ada ve 2.000'den fazla küçük adadan oluşan bu tropik ülke 240 vizesiz seyahat imkanı sunar.

Bahreyn

Vizesiz gidilen ülkeler arasında yer alan Bahreyn 30 vizesiz gezme imkanı tanır. 

Barbados

Karayipler'de en çok ziyaret edilen adalardan biridir. 180 gün boyunca vizesiz tatil sunar. 

Birleşik Arap Emirlikleri:

Türkiye’den en çok tercih edilen vizesiz gidilecek ülkeler arasında yer alan Birleşik Arap Emirlikleri 30 gün vize istemeden plan yapmanıza olanak sağlar. 

Bosna Hersek

180 günde 90 günü aşmayacak şekilde vizesiz gezme imkanı sunan Borsa Hersek, Türkiye’den çok fazla ziyaretçi ağırlar. 

Bunların yanında; Bolivya, Botsvana, Brezilya, Britanya Virjin Adaları, Brunei, Cook Adaları, Ekvator, Dominika, Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Endonezya, Fas, Fiji, Fildişi Sahili, Filistin, Filipinler, Guatemala, Güney Afrika, Irak, İran Jamaika gibi daha ek çok ülke vizesiz gidilen ülkeler listesinde yer alır. 

Vizesiz Gidilen Avrupa Ülkeleri 

avrupa-vizesiz-gidilen-ulkeler.jpg

Avrupa turu yapmak istiyorum ama vizem yok diyorsanız Bilet Dükkanı tarafından hazırlanan vizesiz gidilen Avrupa ülkeleri tam size göre. İşte vizesiz gezilen 10 Avrupa ülkesi: 

Arnavutluk

Avrupa’da vizesiz gezilecek yerler listesinden en çok tercih edilen ülke Arnavutluk’tur. 90 gün boyunca vizesiz seyahat etmek mümkündür. 

Arnavutluk, fevkalade berrak Akdeniz havası ve şaşırtıcı derecede muhteşem kumsalların yanı sıra dünyadaki Osmanlı mimarisinin en iyi örneklerinden bazılarına sahiptir. Arnavutluk’ta en çok tercih edilen yerler ise; Llogara Geçidi, Arnavut Rivierası, Tiran ve Ksamil Adaları adalarıdır. 

Ukrayna 

Vizesiz gidilebilen ülkeler arasından Türkiye’den en çok tercih edilen başında Ukrayna gelir. 

Kırsal alanların eşsiz manzarası, eski şehir merkezlerinin Arnavut kaldırımlı sokakları, şehir merkezinin tarih kokan yapıları, çok sayıda sanat eserleri ile Avrupa'nın en çok ziyaretçi alan ülkeleri arasındadır. Ayasofya Katedrali, Çernobil, Lviv, Podolsky Kalesi Ukrayna’nın en çok ziyaret edilen yerlerindendir. Ukrayna’da 90 gün boyunca vizeye ihtiyaç duymadan gezinti yapmak mümkündür. 

Karadağ 

Karadağ tüm Balkan ülkelerinin en güzeli olabilir. Ülkenin dağları ve vadileri arasında gizlenmiş gibi görünen karşı konulmaz doğası ve zarif kasabaları misafirleri hayran bırakır Vizesiz gidilen ülkeler arasında Karadağ nefes kesici ve benzersiz yapısı ve yemyeşil kırsal alanlarıyla Avrupa'daki en özel ülkelerden biridir. Kotor, Ostrog Manastırı, İşkodra Gölü, Njegoš Mozolesi, Kara Göl, Sveti Stefan Karadağ’da gezilecek yerler arasında son derece popülerdir. 90 gün boyunca vizesiz istediğiniz gibi gezebilirsiniz. 

Sırbistan

Türkiye’den vizesiz gidilen ülkeler arasına Sırbistan da dahil oldu. Tarihi ve doğal güzellikleri, uygun fiyatlı tatil imkanıyla Sırbistan, Avrupa’da görmeniz gereken ülkeler arasında yer alır.  Sırbistan'ın manzaraları kuzeydeki uçsuz bucaksız Voyvodina ovalarıyla öne çıkar. Eski Yugoslav Cumhuriyeti’nin güneyindeki, batısındaki ve doğusundaki milli parklara kadar çok sayıda güzel yere sahiptir. Belgrad, Zemun, Subotica, Zlatibor Sırbistan’da gezilmesi gereken yerler listesinde yer alır.  Sırbistan’da 90 gün turist vizesiyle dolaşabilirsiniz. 

Moldova

Karlı dağların, bulutlu havaların, yağmurda yürüyüşlerin, prenses şatolarını andıran yapılan meraklısı olanların yurt dışı planı yaptığı Moldova 90 gün boyunca vizesiz seyahat etme imkanı tanır. Moldova’da Dinyester Vadisi en çok ziyaret edilen yerler arasındayken; Kişinev, Orheiul Vechi, Tipova Manastırı, Manastır Curchi da her yıl binlerce ziyaretçiye kapılarını açar. 

Makedonya 

Makedonya vizesiz gidilen ülkeler arasında Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan ülkelerin başında gelir. Balkan ülkeleri arasından 90 gün vizesiz gezme imkanı olan ülkelerdendir. UNESCO dünya mirası milli parkları, etkileyici sıradağları ve büyüleyici Ohri Gölü ile Makedonya, ağızları açık bırakan manzaralara sahiptir. Mavrovo Milli Parkı, Üsküp, Matka Kanyonu, Kratovo, Bitola ülkenin en çok ziyaretçi ağırlayan yerleridir. 

Kosova 

Vizesiz gidilen ülkeler arasından yerini alan Kosova Cumhuriyeti, Bizans krallarından Osmanlı Padişahlarına tarihsel değişimiyle bilinir. Ülke küçük ama sanat ve tarih açısından zengindir. 90 gün boyunca vizesiz gezilebilen Kosova Cumhuriyeti; Priştine, Rugova, Gracanica Manastırı, Kosova Müzesi ile her yıl çok sayıda misafir ağırlar. 

Andorra 

Vize olmadan gezebileceğiniz 10 Avrupa ülkesinden biri olan Andorra, Fransa ve İspanya arasında kalır. Andorra, denize kıyısı olmayan Güney Batı Avrupa ülkelerinden biridir ve bu nedenle sonbahar ve kış tatili için son derece elverişlidir. Türkiye’de çok fazla bilinmese de Avrupa’da vizesiz gezilebilen ülkeler arasında yer alır. Uygun fiyatlı uçak bileti aldıktan sonra Andorra tatili boyunca çok fazla para harcamadan Avrupa’yı 90 gün boyunca deneyimleyebilirsiniz. Vizesiz gidilen ülkeler listesinin en bilinmeyen hazinesidir.

Gürcistan 

Türkiye’den en çok ziyaret edilen Avrupa’da vizesiz gidilen ülke Gürcistan, 365 gün boyunca turistik amaçlı vizesiz olarak gezme imkanı tanır. Gürcistan, kaya ve taş ülkesidir. Ortaçağ kaleleri ve manastırları, yeşil tepeler, görkemli dağlar, derin mağaralar ve kayalık plajlarıyla öne çıkar. Kültür ve tarih tutkunlarının bayılarak gezeceği köyleri ve kasabaları zaman yolculuğuna çıkmış hissi verir. Vizesiz gidilen ülkeler arasından en sık tercih edilenler arasında yer alır.

Belarus 

Belarus, Doğu Avrupa ülkeleri Polonya, Litvanya, Letonya, Rusya ve Ukrayna arasında gizli bir mücevherdir. Vizesiz gidilen ülkeler arasında yerini alan Belarus, ülkenin içinden geçen çeşitli akarsu ve göller sayesinde doğa güzellikleri ile hafızalara kazınır. 90 gün boyunca vizesiz gezme imkanı sunar. 

Bilet Dükkanı üzerinden vizesiz gidilen ülkeler 2022 listesini kontrol ederek hem ekonomik hem maceralı bir gezinti ayarlayabilirsiniz. 

8 Şubat 2023 6dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
218 Yazı

Benzer Yazılar