Batman - İstanbul Uçuş Bilgileri
1177,96 TL
Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
|
1090 KM
Mesafe
|
AnadoluJet
Popüler Havayolu
|
1 Saat 50 Dakika
Uçuş Süresi
|
İstanbul Ortalama Sıcaklık
En Ucuz Batman - İstanbul Uçak Biletleri
Batman Kalkışlı Popüler Uçak Biletleri
Sıkça Sorulan Sorular
Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde en çok seyahatin gerçekleştiği şehirlerden biri olan Batman’dan İstanbul’a yıl içinde yüzlerce uçuş gerçekleşir. Bu noktada yolcular en ucuz Batman – İstanbul uçak bileti arayışına girer. Bilet Dükkanı olarak Batman – İstanbul uçak biletleri haricinde, tüm dünyaya gerçekleştirilen uçuşlarda da en avantajlı fiyatları bulabilirsiniz.
Batman’dan İstanbul’a uçak yoluyla seyahat etmek isteyen yolcular; en ucuz Batman – İstanbul uçak biletini aldıktan sonra online check-in işlemlerini yaptırır ya da havalimanında check-in yaptırmak üzere Batman Havalimanı’na doğru yola çıkar. Şehir merkezi ile arasında yalnızca 7 kilometrelik bir mesafe bulunan Batman Havalimanı’na ulaşım oldukça kolaydır.
Batman Havalimanı'na Ulaşım
30 Ağustos 2010’dan bu yana Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından işletilmekte olan Batman Havalimanı, 1998 yılında faaliyete başlamıştır. 20 bin 741 metrekarelik terminal binası, bin 120 metrekarelik VIP yapısı, yine aynı orandaki itfaiye binası; 13 bin metrekarelik açık otoparkı bulunan Batman Havalimanı (BAL), devasa bir alana yayılıdır.
Şehir Merkezinden Batman Havalimanı’na Ulaşım
Şehir merkezine yalnızca 7 kilometre mesafede bulunan Batman Havalimanı, hizmet vermeye başladığı 1998 yılından bu yana ulaşım alanında gelişmeye devam etmektedir. Ayrıca havalimanına ulaşımda HAVAŞ, araç kiralama ya da taksi tercih edilebilir.
Batman Havalimanı’na HAVAŞ ile Ulaşım
Genellikle Türk Hava Yolları ile Pegasus Havayolu uçaklarının iniş yaptığı Batman Havalimanı’na ulaşımda en çok tercih edilen yöntemlerden biri belediyenin özel olarak tahsis ettiği ve HAVAŞ olarak hizmet veren otobüslerdir. HAT 12 numarasına sahip HAVAŞ otobüsü ile kolayca ulaşım sağlanabilen Batman Havalimanı’na gitmek oldukça kolaydır. Hafta içi 08.00’da başlayan HAT 12 seferleri, 18.50’ye kadar devam eder. Hafta sonu ise seferler yine 08.00’da başlasa da 16.30 son seferdir.
HAT 12 numaralı otobüsün geçtiği duraklar şu şekildedir:
- Belediye
- Diyarbakır Caddesi
- Gültepe Kavşağı
- Havalimanı
Önemli bir not olarak belirtmek gerekir ki HAT 12 otobüsüne havalimanı yolcuları dışında yolcu alınması yasaktır. Bu sayede HAT 12 numaralı belediye otobüsünün, havalimanına ulaşım için oluşturulan bir servis-otobüs olduğu söylenebilir.
Batman Havalimanı’na Taksi ile Ulaşım
Şehir merkezinden taksi ile Batman Havalimanı’na ulaşım oldukça konforlu ve hızlıdır. Bunun için 72 plakalı taksilerden biri tercih edilebilir. Ayrıca yine şehir merkezinden hareket alınacaksa, yolculuk ortalama 10 dakika sürecektir. Bilhassa bagaj yükü fazla olan yolcuların tercih ettiği bu ulaşım çeşidi de oldukça makul fiyatlara tekabül etmektedir.
Batman Havalimanı’na Araç Kiralama ile Ulaşım
Batman şehir merkezinde birçok araç kiralama acentesi bulunur. Bu acentelerden herhangi birinden kiralanan araç ile Batman Havalimanı’na kolayca ulaşım sağlanabilir. Bu yöntemi, sabah çok erken ya da gece çok geç uçuşu bulunup, bagaj yükü de bir hayli fazla olan yolcular daha çok tercih eder. Öte yandan, şehir merkezine yakın bir konumda bulunmayan yolcular da yine Batman Havalimanı’na gitmek için araç kiralama yöntemini tercih eder.
İstanbul Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Ulaşım
İki kıtaya yayılı olan İstanbul şehrinin Avrupa Yakası’nda; Arnavutköy ilçesinde, Tayakadın Kavşağı üzerinde konumlanan İstanbul Havalimanı, Atatürk Havalimanı’nın kapatılmasının ardından hizmete alınmıştır. 2018 yılından bu yana kesintisiz olarak hizmet veren İstanbul Havalimanı, “Avrupa’nın En İyi Havalimanı” ödülünü de almıştır.
İstanbul Havalimanı’ndan gerek Avrupa Yakası’na gerekse Anadolu Yakası’na ulaşımın oldukça kolay ve hızlıdır. Şehrin merkezi noktalarına ulaşım için yolcular İETT’nin özel olarak tahsis ettiği HAVAŞ otobüslerini; taksi araçlarını ya da araç kiralama uygulamalarından kiralayabilecekleri otomobiller ile seyahat edebilirler.
İstanbul Havalimanı’ndan Şehir Merkezine HAVAŞ ile Ulaşım
Avrupa Yakası’nın hemen her noktasına ulaşım için alternatifin bulunduğu İstanbul Havalimanı’ndan HAVAŞ otobüsleri kullanılarak Anadolu Yakası’na da geçiş yapılabilir.
Bu noktada kullanılması gereken HAVAŞ servis numaraları H9, H8, H6, H3, H2 ve H1’dir.
H1 HAVAŞ servisi, İstanbul Havalimanı’ndan Mahmutbey Metro’ya kadar devam eden bir güzergaha sahiptir. Bu noktada geçtiği duraklar ise şu şekildedir:
- Emniyet
- Mülk İdare
- VIP Terminal
- Havalimanı Taksi Kooperatifi
- İstanbul Havalimanı
- İkitelli Köprüsü
- Sanayi Mahallesi
- 15 Temmuz Mahallesi
- Piri Reis
- Halkalı Caddesi
- İnönü Caddesi
- Karacaoğlan İlköğretim Okulu
- Mahmutbey Metro
H2 HAVAŞ servisi ile İstanbul Havalimanı’ndan Mecidiyeköy’e kadar devam eden bir rota çizer. Geçtiği duraklar ise şu şekilde:
- Emniyet
- Mülk İdare
- VIP Terminal
- Havalimanı Taksi Kooperatifi
- İstanbul Havalimanı
- Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü
- Orman Yolu
- Kemer Yolu
- Hasdal
- Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü
- Nurtepe Viyadül
- Çağlayan Yolu
- Mecidiyeköy Metrobüs
H3 numaralı HAVAŞ otobüsleri ile İstanbul Havalimanı’ndan Halkalı Marmaray’a ulaşım sağlanabilir. H3 numaralı servis otobüsünün güzergahı ise şu şekildedir:
- İstanbul Havalimanı
- Demirciler Sitesi
- MASKO 1
- MASKO 2
- İmsan
- İkitelli Garajı
- Atatürk Mahallesi
- İkitelli Caddesi
- Halkalı Yolu
- Güneşpark Evleri
- Koca Ali Sokak
- Halkalı Park
- Halkalı Polis Merkezi
- Avrupa Konutları 3
- Sakarya Sokak
- İstasyon Mahalle Muhtarlığı
- TOKİ Konutları
- Bezirganbahçe TOKİ
- Göl Konutları
- Gültepe Mahallesi
- Halkalı Marmaray
- Gümrük
H6, H8 ve H9 güzergahları için ise buraya tıklayabilirsiniz.
İstanbul Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Taksi ile Ulaşım
İstanbul Havalimanı’nın devasa boyutlarda bir taksi filosu bulunur. Havalimanı Taksi Kooperatifi olarak geçen taksi durağında 600’den fazla araç bulunmaktadır. Bu noktada konforlu ve çok daha hızlı yolculuk etmek isteyen yolcular, İstanbul Havalimanı’nda indikten sonra şehir merkezine doğru gitmek istediklerinde genellikle taksiyi tercih ederler. Saat ve güne bağlı olarak değişen İstanbul trafiği etmeni sayılmaz ise de en hızlı ulaşım aracı kesinlikle taksilerdir.
İstanbul Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Araç Kiralama ile Ulaşım
Akıllı telefonlara indirilen mobil uygulamalar ile araç kiralama işlemi yapılabildiği gib;, İstanbul Havalimanı’nda bulunan ulusal ve uluslararası araç kiralama acentelerinden de araç kiralanabilir ve konfor ile hızın birleştiği bir İstanbul yolculuğu başlayabilir.
Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Ulaşım
İstanbul’un iki havalimanında biri olan Sabiha Gökçen Havalimanı, Anadolu Yakası’nda bulunur. Anadolu Yakası merkezi noktalar başta olmak üzere şehrin birçok merkezi noktasına kolayca ulaşımın sağlanabildiği Sabiha Gökçen Havalimanı, 2003 yılından beri faaliyettedir. Tam adı İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı olan yapı, adını ilk Türk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen’den almıştır.
İlk inşası 1998 yılında başlanan ve toplamda 550 milyon dolara mal olan Sabiha Gökçen Havalimanı, 2003 yılından beri bilhassa yurt içi uçuşlarda İstanbul’un en çok tercih edilen havalimanıdır. Öte yandan belirtelim ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en işlek ikinci havalimanı da yine Sabiha Gökçen Havalimanı’dır.
Dünyanın hemen her noktasından direkt ya da aktarmalı uçuşun gerçekleştiği Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan İstanbul şehir merkezine ulaşım oldukça kolay ve rahattır. Bunun için otobüs, metro, Marmaray, HAVABUS ya da taksi kullanılabilir.
Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Otobüs ile Şehir Merkezine Ulaşım
İstanbul’un merkezi noktalarına ulaşan ve Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan hareket alan toplamda yedi farklı otobüs bulunur. Bunlar; E10, E11, E3, E9, 16S, 131C ve 132H numaralı otobüslerdir.
Trafik bağımsız olarak ortalama 20 dakikada bir hareket alan E10 ve E11 ile Kadıköy’e; 30 dakikada bir hareket eden E3 ile 4. Levent’e, 40 dakikada bir hareket eden E9 ile Bostancı’ya; 20 dakikada bir geçen 16S ile Harem’e, 20 dakikada bir hareket alan 131C ile Sultanbeyli’ye ve son olarak 2 saatte bir kalkan 132 ile Pendik’e ulaşım sağlanabilir.
Ayrıca belirtelim ki İstanbul’da herhangi bir toplu taşımaya binmek için İstanbul Kart’a sahip olmak gerekmektedir. Otobüs içerisinde bilet alımı ya da ödeme yapımı yasaktır.
Öte yandan E10, E11 ve E9 otobüsleri iki bilet ücreti alırken; E3 numaralı otobüs üç tam bilet alır. 16S, 131C ve 132H numaralı otobüslerle ise bir tam biletle seyahat edilebilir.
Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Metro ile Şehir Merkezine Ulaşım
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda henüz olmasa da 2023’te açılması için hummalı çalışmaların gerçekleştiği bir metro sistemi hazırlanmaktadır.
Bunun için aktarmalı olarak seyahat etmek gerekmektedir. Yolcular bu noktada öncesinde Tavşantepe’ye geçebilir ve oradan da Tavşantepe ile Kadıköy arasında hizmet veren metroya geçebilir. Bu noktada 132H otobüsüyle Pendik’e geçip ardından metroya binebilir ya da 16S otobüsüyle metroya ulaşılabilir.
Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Marmaray ile Şehir Merkezine Ulaşım
Oldukça hızlı bir ulaşım aracı olan Marmaray, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda iniş yapan yolcuların yine de sıklıkla tercih ettiği bir ulaşım aracıdır. Aktarmalı olarak ulaşımın sağlanabildiği Marmaray ile İstanbul’un birçok noktasına seyahat edilebilir.
Marmaray sefer saati ve güzergah bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.
Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan HAVABÜS ile Şehir Merkezine Ulaşım
Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkışlarını gerçekleştiren ve İstanbul’un iki merkezi noktasına da ulaşımı sağlayan HAVABÜS servisleri, 7 gün 24 saat boyunca aralıksız hizmet verir. Bunlar Taksim Meydanı ve Kadıköy Rıhtım Caddesi’dir. Hafta içi ya da hafta sonu fark etmeksizin sabahları 06.00 ile 00.00 arası her yarım saatte bir hizmet veren HAVABÜS otobüsleri; 00.00 ile 06.00 arasında saat başı hareket eder. Ayrıca belirtelim ki HAVABÜS servislerinde 6 yaşından küçük çocuklar için bilet istenmemektedir.
Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Taksi ile Şehir Merkezine Ulaşım
Bagaj yükü fazla olan yolcular başta olmak üzere birçok yolcunun Sabiha Gökçen Havalimanı’nda iniş yaptıktan sonra İstanbul’un merkezi noktalarına ulaşım için tercih ettiği ulaşım aracı taksidir. İç Hatlar Terminali ile Dış Hatlar Terminali çıkışlarında bolca bulunan taksiler ile istenilen noktaya gidilebildiği gibi; İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin geliştirdiği iTaksi uygulaması kullanılarak da seyahatin başından ödenecek ortalama ücret ve gidilecek güzergah görülebilir. Öte yandan istenirse kredi kartı ile ödeme yapılabileceğini de belirtelim.
İstanbul Şehir Rehberi
Binlerce yıllık tarihi geçmişe sahip olan İstanbul’da gezilip görülmesi gereken sayısız yer mevcuttur. Bilet Dükkanı olarak biz de “İstanbul’da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler Nerelerdir?” sorusuna cevap niteliğinde, aşağıdaki listeyi hazırladık. Ancak belirtelim ki İstanbul’da gezilecek yerler listesinin yanı sıra yazımızda İstanbul yemekleri ve İstanbul’da alışveriş yapılacak yerleri de listeledik.
Gezilmesi Gereken Yerler
İşte İstanbul’da mutlaka görülmesi gereken yerler:
- Dolmabahçe Sarayı
- Topkapı Sarayı
- Ayasofya
- Yerebatan Sarnıcı
- Sultan Ahmet Camii (Blue Mosque)
- Sultan Ahmet Meydanı
- Kız Kulesi
- Galata Kulesi
- Kapalıçarşı
- İstiklal Caddesi
- Taksim Meydanı
- Kadıköy Sahil
- Rumeli Hisarı
- Anadolu Hisarı
- Balat Sokakları
- Kuzguncuk Sokakları
- Eminönü
- Mısır Çarşısı
- Eyüp Sultan Camii
- Pierre Loti Tepesi
- Çamlıca Tepesi
- Gülhane Parkı
- Çırağan Sarayı
- Anadolu Kavağı
- İstanbul Akvaryum
- Fener Rum Patrikhanesi
İstanbul’da Ne Yenir?
Tam bir sosyo-kültürel mozaik olan İstanbul’un kendine has sayısız lezzeti bulunur. Semtiyle özdeşleşen yemekler, sokak lezzetleri, azınlık mutfağı yemekleri ve daha niceleri… İşte sizin için seçtiklerimiz…
- Karaköy Simidi
- Eminönü Balık Ekmek
- Unkapanı Tavuk Pilavı
- Vefa Bozacısı
- Bebek Badem Ezmesi
- Beşiktaş Kahvaltısı
- Sarıyer Böreği
- Balıkçılar Sokağı Midye Tavası
- Ortaköy Kumpiri
- Ortaköy Waffleı
- İnci Profiterolü
- Papaz Yahnisi
- Haşlanmış / Közlenmiş Mısır
- Beyoğlu Çikolatası
- Beyaz Tatlı / Çevirme Tatlısı
- Piruhi
- Midyeli Pilav
- Bademli Pilav
- Osmanlı Şerbetleri
- Sultanahmet Köftesi
- Kanlıca Yoğurdu
- Beyinli Beykoz Kebabı
- Ballı Mahmudiye
- Erikli Kuzu Gerdanı
- Taksim Islak Hamburgeri
- Barbunaki
İstanbul, her ne kadar oldukça özel ve güzel bir şehir olsa da trafik sorunu ilk önce dikkat etmeniz gereken şeylerin başında yer alıyor. Kalabalık şehir yapısı sebebiyle günün her saatinde mutlaka kapalı yollara rast gelebiliyorsunuz. Bu açıdan bizim tavsiyemiz, toplu taşımayı daha sık kullanmanız yönünde olacaktır. Ayrıca, merkez ve gözde semtlerde güvenlik önlemleri üst düzeyde olsa da şehrin kenar mahallelerine yolunuz düşerse temkinli davranmakta fayda var. Değinmek istediğimiz son konu ise İstanbul’un diğer şehirlere göre bir nebze daha pahalı olması olacaktır. Fakat sizleri, her ne olursa olsun mutlaka Türkiye’nin kalbi olan İstanbul’u gezip görmeye davet ediyoruz. Şehrin keyfini çıkardıkça sizler de ne demek istediğimizi daha iyi anlayacaksınız. Geçmişten bugüne, dünyanın en gözde şehirlerinden birisi olan İstanbul’u görme ve şehrin o eşsiz havasını hissetme fırsatını asla kaçırmayın!
Dikkat Edilmesi Gerekenler
İstanbul, her ne kadar oldukça özel ve güzel bir şehir olsa da trafik sorunu ilk önce dikkat etmeniz gereken şeylerin başında yer alıyor. Kalabalık şehir yapısı sebebiyle günün her saatinde mutlaka kapalı yollara rast gelebiliyorsunuz. Bu açıdan bizim tavsiyemiz, toplu taşımayı daha sık kullanmanız yönünde olacaktır. Ayrıca, merkez ve gözde semtlerde güvenlik önlemleri üst düzeyde olsa da şehrin kenar mahallelerine yolunuz düşerse temkinli davranmakta fayda var. Değinmek istediğimiz son konu ise İstanbul’un diğer şehirlere göre bir nebze daha pahalı olması olacaktır. Fakat sizleri, her ne olursa olsun mutlaka Türkiye’nin kalbi olan İstanbul’u gezip görmeye davet ediyoruz. Şehrin keyfini çıkardıkça sizler de ne demek istediğimizi daha iyi anlayacaksınız. Geçmişten bugüne, dünyanın en gözde şehirlerinden birisi olan İstanbul’u görme ve şehrin o eşsiz havasını hissetme fırsatını asla kaçırmayın!