Adana Festival ve Şenlikler 2024

Bir şehir bu kadar mı çok yönlü olur dedirten, ülkemizin belki de en çok sevilen şehri Adana’dayız! Dünya çapında nam salmış birbirinden leziz yemeklerinden tarihi ve kültürel zenginliğine, sıcak havasından el değmemiş plajlarına, sakin doğasından film ve tiyatro etkinliklerine kadar tüm zevklerin bir araya gelmiş hali sanki. Peki sen de Adana’nın cıvıl cıvıl festival ve şenliklerine katılmaya ne dersin? 

7 Mart 2024 4dk okuma

Bulunduğun şehirden Adana’ya gelmek için en uygun fiyatlara Adana uçak bileti ya da Adana otobüs bileti almak istiyorsan Bilet Dükkanı her zaman olduğu gibi yanında! Ayrıca Seyhan Nehri manzaralı en güzel Adana otelleri için yine web sitemizden rezervasyon yapabilirsin. Şehri karış karış gezerken ulaşım sıkıntısı çekmemek için Bilet Dükkanı web sayfasında Adana araç kiralama ve transfer fırsatları da seni bekliyor.

Adana Hakkında


Akdeniz’in en eğlenceli ve yüzyıllar boyunca farklı medeniyet ve imparatorluka ev sahipliği yapmış olan şehri Adana Seyhan Nehri’nin tüm zarafetiyle ikiye böldüğü ve Toros Dağları’nın eteklerine kurulmuş nadide şehirlerimizden. Adana Kebabı, Taş Köprüsü, Sabancı Merkez Camisi, Misis Mozaik Müzesi, sakin plajları ve Sevi Adası, Kapıkaya Kanyonu, Mısır Çarşısı ve Turgut Özal Bulvarı ile meşhur Adana her sene farklı etkinliklere ev sahipliği yapmasıyla da ön plana çıkıyor.

 

adana-festivalleri-2024.webp

 

Ülkemizin en kalabalık yedinci şehri olan Adana’nın tarihi ise bundan neredeyse 3000 yıl öncesine dayanmaktadır. Bizans İmparatorluğu hakimiyetindeyken bölgenin önemli kara ve deniz ticareti merkezlerinden biri olan şehir 14. Yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu tarafından fethedilerek zengin ve tarihi hafızasını genişletmiştir. Kurtuluş Savaşı yıllarına gelindiğinde verdiği büyük özveri ve çabalarla bilinen şehir ülkemiz çapında en sevilen bölgelerden biri olarak biliniyor.

Adana Festival ve Şenlikler Hakkında Bilmeniz Gerekenler


Sıcak, biraz asabi ama bir o kadar da samimi insanların yurdu Adana’nın sokakları her sene renkli görüntülere tanıklık ediyor. Karnavallardan festivallere, gelin Adana’da yapılan etkinliklere birlikte göz atalım:

Portakal Çiçeği Karnavalı


İlk kez 13 Nisan 2012 tarihinde ülkemizin ilk sokak karnavalı olarak düzenlenen Adana Portakal Çiçeği Karnavalı, portakal temalı ve çiçekli atmosferiyle caddelerde baharın nefis kokularını bırakırken etkinlikleriyle de halkı eğlendiriyor. Yerel yönetimler, vakıflar, STKlar ve sanatçıların da desteğiyle 11 senedir düzenli bir şekilde devam eden karnavalın bu sene 12. yılı. 2024 Portakal Çiçeği Karnavalı için detaylı program henüz hazırlanmamıştır.

 

adana-portakal-cicegi-karnavali.webp

 

Birbirinden farklı ve yaratıcı kostüm ve maskelerin giyildiği ve sokaklarda dans edildiği festivalde halkın da katılabileceği birtakım yarışmalar düzenleniyor. Portakal Çiçeği Karnavalı’nın bu sene göze çarpan yarışmalarından biri de Portakallı Lezzetler Yarışması. Başvuruların 19 Şubat’ta başladığı ve 1 Nisan’a kadar süreceği yarışmada portakallı tariflerini jürilerin huzuruna sunup ödülü kapabilirsin!

Portakal Çiçeği Karnavalı Kortej Kostümleri Yarışması ve Uluslararası Fotoğraf Yarışması da 2024 festivalinde düzenlenecek.

Hemen Adana uçak bileti, otel ve araç kiralama rezervasyonunuzu yaptırın.

 

 

Uluslararası Altın Koza Film Festivali


Türkiye’nin en değerli sinema oyuncularını ve sinemaseverleri her sene Mayıs ayında buluşturan Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali bu sene tam 35. yaşına giriyor. Çukurova’nın pamuğunu simgelediği için koza adı verilen festival şehir merkezinde, Ticaret Borsası Binası’nda düzenleniyor. Her sene Avrupa’dan da önemli konukları ağırlayan festivalde oyuncu ve yönetmenlere Altın Koza ödülü veriliyor. 202 yılında 16 – 22 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan festivalde Yaşam Boyu Onur Ödülleri, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Öğrenci Filmleri Yarışması, Dünya Sineması, Kısaca Adana, Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması, Ulusal Uzun Metraj Senaryo Yarışması, Özel Gösterimler, Altın Koza Seçkisi, Orhan Kemal 100 Yaşında, Charlie Chaplin 125 Yaşında, William Shakespeare 450 Yaşında gibi ödüller sahiplerine veriliyor.

 

altin-koza-film-festivali.webp

 

Adana Lezzet Festivali


Belki de bu yazıyı okuyor olmanın asıl sebebi Adana Lezzet Festivali! Adana’da her şeyin şenliği olur da yemeğin olmaz mı? Gastronominin başkenti, dünya çapında üne sahip kebapları, bulgur ve hububatlı sıcak mezeleri, iştah kabartan sakatatları ve bu kadar ağır yemeklerden sonra şahane giden hafif tatlılarıyla Adana lezzet konusunda rakipsiz şehirlerden. Her sene Ekim ayında 3 gün olmak üzere düzenlenen Adana Lezzet Festivali’nin 2024 yılı için tarihi kesinleşmemiş olsa da büyük ihtimalle 4 – 6 Ekim tarihleri arasında yapılacağı düşünülüyor. Merkez Park’ta düzenlenen festivalde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adana Valisi’nin konuşmalarının ardından günler boyunca yemeğe dair seçkin konferanslar veriliyor.

Bilet Dükkanı üzerinden, "Kebabın Anavatanı Adana'da Ne Yenir?" başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

 

adana-lezzet-festivali.webp

 

Adana Piyano Festivali


Bu sene 2 – 5 Nisan tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan Adana Piyano Festivali Adana ili geneli okullarda okuyan 7 – 18 yaş arası çocukların tüm hünerlerini sergilediği renkli ve mütevazi bir organizasyon. Şehit Yunus Uğur Ortaokulu Konferans Salonu’nda düzenlenecek olan festival dışarıdan herkesin izlemesine açık.

Adana Portakal Çiçeği Festivali Ne Zaman?


Yazın gelişinin esintilerinin bahar aylarının tam ortasında hissedilmeye başlandığı Adana’da dünyaca ünlü Portakal Çiçeği Festivali her sene Nisan ayında düzenlenir. Peki 2024 yılında Adana Portakal Çiçeği Festivali ne zaman diye soruyorsan festivalin 13 ve 21 Nisan tarihleri arasında yapılacağını söyleyelim. Nisan ayı için en uygun fiyatlı Adana uçak bileti Bilet Dükkanı’nda seni bekliyor.

7 Mart 2024 4dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar