Kebabın Anavatanı Adana’da Ne Yenir?

Tarım, ticaret ve kültür merkezi olarak tanımlanan Adana, Türkiye’nin en kalabalık yedinci şehri olarak kabul edilmektedir. Her yıl yoğun bir ziyaretçi trafiği almakta olan ili gezmeye gelenler, Adana’da ne yenir? sorusunun cevabını arıyor. Bilet Dükkanı, Adana yemekleri ve en iyi yemek mekanları konusunda müşterilerine Adana Rehberi hizmeti sunuyor.

10 Temmuz 2023 18dk okuma

Tarım, ticaret ve kültür merkezi olarak tanımlanan Adana, Türkiye’nin en kalabalık yedinci şehri olarak kabul edilmektedir. Krom, kurşun, demir, manganez ve çinko yataklarının bulunduğu Adana, Türkiye’nin maden zengini olarak ifade edilen 4. şehri olma özelliği de taşımaktadır. Verimli arazileri nedeniyle tarıma yönelik geniş bir üretim ağı bulunan Adana’da pamuk, buğday, soya fasulyesi, arpa, üzüm ve narenciye yetiştirilmektedir. Tarım ve ekonominin yanı sıra pek çok kültüre de ev sahipliği yapan Adana, tarihi dokusuyla turizmin merkezlerinden biri haline gelmiştir. Birçok tarihi eser kalıntısına ve tarihi yapıya rastlanan il genelinde gezilecek yerler ve yenilecek yöresel yemekler, oldukça geniş bir yelpazede ziyaretçilerin beğenisine sunulmaktadır.

Her yıl yoğun bir ziyaretçi trafiği almakta olan ili gezmeye gelenler, Adana’da ne yenir? sorusunun cevabını arıyor. Bilet Dükkanı, Adana yemekleri ve en iyi yemek mekanları konusunda müşterilerine Adana Rehberi hizmeti sunuyor.

Akdeniz Bölgesi’nin en önemli şehirlerinden biri olan Adana, zengin doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turist ağırlıyor. Taş Köprü, Adana Bedesteni, Misis Mozaik Müzesi, Arkeoloji Müzesi gibi daha birçok gezilecek mekanın yanı sıra Türk mutfağına yön veren yöresel yemekleri de büyük beğeni toplayan Adana’da en iyi yemek mekanları merak ediliyor. Adana kebabından analıkızlı çorbasına, içli köftesinden şırdanına, yüksük çorbasından sıkmasına kadar enva-i çeşit lezzete ev sahipliği yapan Adana’da ne yenir sorusuna verilebilecek meşhur yemekleri sizler için derledik. Adana uçak bileti alarak Adana yemekleri ve gezilecek yerleri ile ilgili deneyim sahibi olmak isteyenler, Bilet Dükkanı tarafından sunulan Adana rehberini inceleyebilirler.

Adana’da Ne Yenir?

Tarihi dokusu ve doğal zenginlikleriyle, kültür ve sanatın merkezi konumuna gelmiş Adana’nın meşhur yemekleri de en az gezilecek yerleri kadar beğeni topluyor. Özellikle et yemekleriyle meşhur Adana’nın en sevilen lezzetiyle ise kebap. Adını dünyaya duyurmuş bir lezzet olan Adana kebabının yanı sıra içli köfte, çiğ köfte, Adana lahmacunu, şırdan, babagannüç, hırçikli köfte gibi daha birçok lezzetin merkezi olan Adana’nın meşhur yemeklerini sizler için derledik. İşte Adana'da ne yenir sorusuna verilebilecek birbirinden enfes lezzetler...

Adana Kebabı

Közlenmiş biberleri ve soğan salatası ile ikram edilen, lezzetiyle adını dünyaya duyurmuş, Adana’nın en meşhur yemeği Adana Kebap, özellikle et severler tarafından sıklıkla tercih ediliyor.

 

adanada-ne-yenir-1536x1023.jpg

Analı Kızlı Çorba

Bulgur köftesi ve et ile hazırlanan ekşili bir yemek olan analıkızlı çorba, Adana’da ne yenir sorusuna verilebilecek en güzel cevaplar arasında yer alıyor.

Yüksük Çorbası

Mantı ve nohutun bir araya gelmesiyle oluşan enfes bir lezzet yüksük çorbası. Yoğun baharatı ile bin derde şifa olan bu çorba, Adana’yı ziyaret edenler tarafından unutulmuyor. Adana'da ne yenir sorusuna verilebilecek en güzel cevaplardan biri olan yüksük çorbasını denemeden gitmeyin.

İçli Köfte

Birçok yöre tarafından sahiplenen içli köfte, Adana mutfağının da en sevilen yemekleri arasında yer alıyor. Adana’da haşlanarak yapılan içli köfteyi yiyenler bir daha unutamıyor.

Şırdan

Sakatat sevenlerin bir numaralı lezzetleri arasında yer alan şırdan, Adana’nın meşhur yemekleri listesinde en çok tercih edilen tatlarından biri olarak biliniyor.

Babagannüç

Yoğurt, biber, patlıcan ve maydanozun bir araya gelmesiyle oluşan babagannüç, Adana mutfağından çıkan ve Türk mutfağı lezzetleri arasında sayılan özel Adana yemekleri listesinde önemli bir rol oynuyor. Adana'da ne yenir sorusuna rahatlıkla babagannüç cevabını verebiliriz.

Sıkma

Adana’da en sevilen lezzetler arasında yer alan sıkma, peynirli ve patatesli olmak üzere iki farklı türde yapılır. Adana kahvaltılarının en tanındık yemeklerinden biri olan sıkmaya bayılacaksınız.

Muhammara

Ceviz içi, domates salçası, biber salçası, galeta unu ve sarımsak ile yapılan Muhammara, Adana yemekleri arasında en sevilen mezelerden biri olarak kabul ediliyor.

Humus

Nohut ve tahin ile birlikte yapılan ve sarımsak ile lezzetine lezzet ekleyen humus, yiyenler tarafından bir daha unutulmuyor. Adana’da ne yenir sorusuna verilecek meşhur yemeklerden biri olan humusa inanamayacaksınız.

Karakuş

Tatlı severlerin asla unutamayacağı lezzetlerden biri olan karakuş, ceviz ve şerbetin bir araya gelmesiyle oluşuyor. Adana’da bayram ikramlarının vazgeçilmezlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Bici Bici

Su ve nişastayla yapılan ve bir çeşit muhallebi olan bici bici, özellikle yaz aylarının vazgeçilmezlerinden biri olarak Adana'da ne yenir sorusuna verilebilecek en güzel cevaplar arasında yer alıyor.

 

bici-bici-1024x673.jpg

Şalgam

Şalgam bitkisiyle yapılan şalgam suyu, Adana’nın en sevilen içecekleri arasında yer almaktadır.

Hemen Adana uçak bileti ve otel rezervasyonunuzu yaptırın.

 

 

  •  

Adana En İyi Yemek Mekanları

Adana yemeklerini en iyi mekanında denemek gerekir. Adana uçak bileti alarak, Adana Havalimanı üzerinden şehir merkezine geçecek olanlar, güne güzel bir kahvaltıyla başlamak ve gün boyu Adana’nın tarihi mekanlarını gezerken Adana'da ne yenir sorusuna cevap arayanlar için Adana en iyi yemek mekanlarını derledik. İşte Adana’da ne yenir? diyerek yola çıkanlar ve bu yemekleri güvenilir mekanlarda tatmak isteyenler için Adana’nın en gözde yemek mekanları…

Ciğerci Mahmut

Ciğer, Adana’nın en çok sevilen lezzetleri arasında yer alıyor. Adana’da en iyi ciğer ise Ciğerci Mahmut’ta yeniyor. Sabah akşam fark etmeden her saat bulabileceğiniz, enfes bir ciğer yemek isteyenler, Ciğerci Mahmut’u ziyaret edebilirler.

Kebapçı Mesut

Adana kebabı, ülkenin her yerinde ulaşılabilen bir lezzet olsa da, anavatanında yemek çok daha başka olacaktır. Adana'da ne yenir sorusuna verilebilecek yemekleri en iyi mekanlarda denemek isteyenlerin mutlaka uğraması gereken Kebapçı Mesut, tüm yöresel lezzetleri misafirlerine takdim ediyor. Ayrıca ikram ettiği enfes ezme de denenmeye değer…

Şırdancı Bedo

Özellikle sakatat severler tarafından mutlaka ziyaret edilen Şırdancı Bedo, “Oradan, buradan şuradan şırdan yenmez, şırdan bedodan yenié sloganı ile Adana’nın en önemli lezzet duraklarından biri olarak biliniyor.

 

sirdanci-bedo-300x166.jpg

Adana Köy Sofrası

Güne enfes bir kahvaltı ile başlayalım ya da köy yemeklerini özledim diyenler için unutulmayacak bir mekan olan Adana Köy Sofrası, her gün oluşturduğu farklı menüsü ile tüm Adana yemeklerine rahatlıkla ulaşılmasını sağlıyor.

Hazalım

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez bir lezzeti olan sıkmayı en iyi Hazalım’da yiyebilirsiniz. İster peynirli isterse patatesli olarak ikram edilen sıkma, Adana'da ne yenir sorusu duyulunca Hazalım, ilk akla gelen yemekler arasında yer alıyor. 

Birbiçer Kebap

Adana kebabını tek başıma yiyemem diyenlerdenseniz, Birbiçer Kebap en doğru adres! Yanında ikram ettiği mezeleri, kebabı ve ciğeriyle enfes lezzetler sunan Birbiçer Kebap, Adana’ya gidenler tarafından mutlaka ziyaret edilmeli…

Kazım Büfe

Kazım Büfe, Adana’ya seyahat edenler tarafından mutlaka uğranması gereken mekanlar arasında yer alıyor. Muzlu sütü ile adından söz ettiren, deneyenleri mekanın müdavimi yapan Kazım Büfe’de muzlu süt içmeden Adana’dan dönmeyin.

Yeşil Kapı Kebap

Mezeleri ve kebaplarıyla adından söz ettirmeyi başarmış bir mekan olan Yeşil Kapı Kebap, Adana’da tatil yapanların en sevdiği mekanlar arasında yer alıyor. ‘Yeşil Kapı’da mutluluk, lezzet ve kebaplar asla bitmez’ sloganıyla misafirlerini ağırlayan Yeşil Kapı Kebap’a uğramadan gitmeyin.

yesilkapi-kebap-218x150.jpg

Ali Göde Şalgam Suyu

Mis gibi Adana kebabının yanında en iyi ne gider? Tabi ki Ali Göde Şalgam Suyu! Adana’nın en sevilen lezzetlerinden biri olan şalgam suyunu en iyi Ali Göde’de tadabilirsiniz. Mutlaka denemelisiniz!

Kaburgacı Yaşar Usta

Adana kebabının dışında bir lezzet sunarak, Adana’yı ziyaret edenlerin beğenisini toplayan Kaburgacı Yaşar Usta, kebabından kaburgasına kadar her türlü lezzetin bir numaralı adresi. Adana'da ne yenir merak edenler için tavsiyemiz, kebabın yanında gelen salatalar da denemeye değer!

Meşhur Kuruköprü Paça Salonu

Sakaat severlerin yakından bildiği Meşhur Kuruköprü Paça Salonu, Adana’nın sevilen lezzetlerinden biri olan paça çorbanın merkezi. Mutlaka uğranması gereken Meşhur Kuruköprü Paça Salonu’nu mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Doğan Kaymaklı

Günün sonunu tatlı kapatmak isteyenler için bir numara mekanlar arasında sayılabilecek Doğan Kaymaklı, kaymaklı kadayıfı ile hafızalardan silinmiyor. Adana’da ne yenir sorusuna cevap arayanların mutlaka uğranması gereken bir mekan olan Doğan Kaymaklı, pek çok tatlıyı deneyimleyebileceğiniz güzel bir yer.

Çukurova Şekerleme

Adana’ya gidince cezerye yemeden olmaz. Çukurova Şekerleme, havucun en tatlı hali kabul edilen cezeryenin diyarı olarak kabul ediliyor. Birbirinden enfes lezzetiyle cezerye sevenlerin bir numaralı adresi olacak Çukurova Şekerleme, Adana’nın önemli tatlı mekanların arasında yer alıyor.

10 Temmuz 2023 18dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
218 Yazı

Benzer Yazılar