Bükreş’te Nerede Konaklanır?

Balkanların en güzel ülkelerinden biri olan Romanya’nın başkenti, doğu Avrupa’nın Paris’i Bükreş bir bakımdan İstanbul’a da benziyor. Farklı etnik gruplardan gelen birçok insanın bir araya geldiği bu şehir oldukça zengin bir kültürel dokuya sahip. 

30 Ocak 2024 5dk okuma

Şehirde yapılan arkeolojik kazılar şehrin tarihinin Neolitik döneme kadar uzandığını gösteriyor. M.Ö. 6. Yüzyılda Dacia olarak bilinen bölge, Romalılar tarafından M.S. 106 yılında fethedildi ve Romanya'nın büyük bir kısmıyla birlikte Roma İmparatorluğu'nun bir parçası haline geldi. Roma İmparatorluğu'nun çöküşünden sonra, bölge farklı medeniyetlerin egemenliği altına girdi. Göçebe kavimler, Bizans İmparatorluğu ve Bulgar İmparatorluğu gibi güçler bölgeye hakim oldu. Ama “Bükreş” ismi ilk defa 15. Yüzyılda “Bucureşti” olarak, Walachia hükümdarı 3. Vlad’a ait belgelerde kullanılmış.

Sen de bu şehri yakından görmek ve tatil planı yapmak istiyorsan hemen Bilet Dükkanı web sayfasını ziyaret ederek Bükreş uçak bileti alabilir ve Bükreş’te nerede konaklanır sorusunun cevabını en güzel Bükreş otelleri arasında bulabilirsin.

Romanya İçin Vize Gerekiyor Mu?


Bükreş hakkında en çok merak edilenlerden biri de Romanya için vize gerekip gerekmediği. Genelde pek çok kişi Romanya’ya girişlerde vizeye gerek olmadığını düşünmektedir, ama bu doğru değil. Seyahat etmek için vize gereken balkan ülkelerinden biri olan Romanya vizesini alırken dikkat etmen gereken önemli bir nokta var. Eğer Bükreş’e gitmek için Romanya vizesi alacaksan bu vizenin sadece Romanya’da geçerli olduğunu ve Schengen üyesi diğer ülkelere girişlerde bu vizeyi kullanamayacağını hatırlatmak isteriz. Ancak halen kullanabileceğin, süresi geçmemiş ve daha önce başka ülkeye giriş çıkış yaptığın bir Schengen vizen varsa bu vize ile Romanya’ya da giriş yapabilirsin.

baku-romanyawebp.webp

Bükreş Pahalı Mı?


Diğer Avrupa şehirleriyle kıyaslandığında Romanya’nın başkenti Bükreş oldukça ucuz bir şehir olarak karşımıza çıkıyor. Ancak Romanya’nın diğer şehirleri ile karşılaştırıldığında Bükreş onlara göre daha pahalı olacaktır. Kurdaki artışla Avrupa şehirlerine gitmek daha da zorlaştı, fakat Bükreş’te Euro kullanılmadığı için daha uygun fiyatlara güzel bir tatil planı oluşturabilirsin. Burada eğlence maliyetleri, orta sınıf bir restoranda yemek yemek ve kültürel etkinlikler oldukça uygun fiyatlı. Romanya’nın para birimi olan 1 Rumen Leyi 2024 yılı Ocak ayı itibariyle 6,60 Türk Lirası’na denk.

Bükreş Her Şey Dahil Oteller


En uygun fiyatlı Bükreş her şey dahil oteller için Bilet Dükkanı’ndaki kampanyalara göz atabilirsin! İşte en popüler Bükreş otelleri:

  • Grand Hotel Continental
  • Radisson Blu Hotel Bucharest
  • Concorde Old Bucharest Hotel
  • Sheraton Bucharest Hotel
  • JW Marriott Bucharest Grand Hotel

bukres-otel.webp


Bükreş Gezilecek 7 Yer


Binlerce yıllık geçmişiyle bugün modern ve dinamik bir şehir olarak kendini gösteren Bükreş sadece tarihi yapıları ve sanat eserleriyle değil, aynı zamanda sıcakkanlı insanları, lezzetli mutfağı ve enerjik atmosferiyle de biliniyor. Tarihi yapıları, sarayları, dar sokakları, kafeleri, barları ve şehir parklarıyla dolup taşan Bükreş’in enerjisi ziyaretçilere canlı ve eğlenceli bir atmosfer sunuyor. İşte Bilet Dükkanı okurlarına özel hazırladığımız Bükreş gezilecek 7 yer:

Parlamento Sarayı


Avrupa’nın en büyük, parlamento binası, dünyanın ise ABD’deki Pentagon’dan sonra en büyük ikinci idari binası olma özelliğine sahip Parlamento Sarayı bundan tam 40 sene önce inşa edilmeye başlansa da bugün halen tamamlanamamış. Gezginler için tam ve standart olmak üzere iki farklı tur seçeneği sunan Parlamento Sarayı’nın yapımı uzun bir zamana yayıldığı için farklı mimari ögelere sahip. Bugün ülkenin yönetildiği yer olan bu bina oldukça heybetli.

bukres-parlemento-sarayi.webp

Ateneum Konser Salonu


Romanya önemli klasik müzik eserlerine imza atmış bir ülke, Ateneum Konser Salonu da bu şahane konserlerin verildiği, son derece zarif ve neoklasik tarza sahip bir bina. Konser izlemesen bile binayı mutlaka görmelisin!

ateneum-bukres.webp

Herastrau Park


Bükreş’in en yeşil ve en büyük şehir parkı olan Herastrau Park dört mevsim ayrı güzel olsa da buranın keyfi kesinlikle yazın çıkıyor! Herastrau Gölü kenarında yer alan parkta yürüyüş ve piknik yapabilir, koşabilir, bisiklete binebilir, güneşlenebilir ve su bisikleti kiralayarak gölün tadını çıkarabilirsin.

herastrau-golu-bukres.webp

Stavropoleos Kilisesi


Bundan tam 300 sene önce inşa edilen bu kilise Bizans ve geç Osmanlı mimarisi özelliklerini taşıyor. Stavropoleos kelimesi Haç anlamına geliyor, o dönem Haç şehri olarak bilinen Bükreş’e bu adı taşıyan bir kilise yapılmasına karar verilmiş ve binanın inşası altı sene sürmüş. 

Grigore Antipa Ulusal Doğa Tarihi Müzesi


Bükreş'in kültürel hazinelerinden biri olan Grigore Antipa Ulusal Doğa Tarihi Müzesi zengin doğa tarihi koleksiyonları, etkileyici sergileri ve eğitim odaklı yaklaşımıyla biliniyor. Adını ünlü Rumen doğa bilimcisi Grigore Antipa'dan alan bu müze, Romanya'nın doğal çeşitliliğini ve evrimini keşfetmek isteyenler için 1908’den beri mükemmel bir mekan! Amazon yağmur ormanlarından Karadeniz sahillerine, Karpat Dağları'ndan Rumen ormanlarına kadar farklı ekosistemleri ve habitatları keşfetme fırsatı sunan canlı ve renkli diaroma sergilerini kaçırma.

Eski Şehir


Şehri keşfetmeye bu küçük mahalleden başlayabilirsin. 2. Dünya Savaşı’nda şehrin zarar görmeyen tek bölgesi olan Eski Kent’in tarihi 1300lü yıllara dayanıyor. Araç trafiğine kapalı dar sokakları, butik kafe ve dükkanları, barlarıyla Dambovita Nehri yakınlarındaki Eski Kent şehrin en turistik yeri.

Pasajul Victoria


Bölgenin kasvetli yaşamdan umut dolu bir hayata geçişini sembolize eden bu yolun üzeri rengarenk şemsiyelerle kaplı.

30 Ocak 2024 5dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
220 Yazı

Benzer Yazılar