Anneler Günü İçin Birlikte Yapabileceğiniz 8 Keyifli Aktivite

Her yıl mayıs ayında karşımıza çıkan Anneler Günü, dünyanın dört bir yanındaki anneleri bir günlük lükslerle şımartma fırsatı sunuyor. Ama gelin bir de gerçekleri konuşalım; anneler her gün kahramanlıklarını sergiliyor ve bir günde haklarını ne kadar ödeyebiliriz ki? Bu yüzden Anneler Günü'nde "Yılın En İyi Anne" ödülünü verme zamanı geldi! 

7 Mart 2024 5dk okuma

Bu sene biricik anneme sevgimi nasıl gösterebilirim diye merak ediyorsan Bilet Dükkanı olarak Anneler Günü için birlikte yapabileceğiniz 8 keyifli aktivite listesi hazırladık. Planları yaparken Bilet Dükkanı'ndan uçak bileti, otobüs bileti, otel, araç kiralama ve transfer hizmetlerinden faydalanabilir ve annenizi mutlu ederken bütçenizi de aşmadan güzel bir tatil planlayabilirsiniz. 

Anneler Günü Hangi Güne Denk Geliyor?


Her sene mayıs aylarının ikinci pazar günü kutlanan Anneler Günü 2024 yılında 12 Mayıs’a denk geliyor. Daha anneler gününe haftalar olsa da kimileri bu özel günü şimdiden planlamaya başladı bile.

Peki Anneler Günü neden her sene Mayıs’ın ikinci Pazar günü kutlanır biliyor musun? Aslında Anneler Günü dünyanın farklı ülkelerinde farklı tarihlerde kutlanıyor, biz Anneler Günü tarihini Amerika’dan almışız. İlk kez Anneler Günü 1908 yılında ABD’nin Batı Virginia eyaletinde bir kilisede yapılmış. Anna Jarvis bundan 3 sene önce, Mayıs ayında vefat eden annesini anmak için ölüm yıldönümünde kilisede tören düzenlemiş. Bu tören mayıs ayının ikinci pazarında yapılmış. O zamandan beri, mayısın her ikinci pazarı Anneler Günü olarak kutlanır.

anneler-gunu-hediyesi.webp

Anneler Günü Birlikte Yapabileceğiniz 8 Keyifli Aktivite


Gelelim yazımızın sizi asıl merak edilen kısmına. Pek çok anne Anneler Günü’nde kendilerine birbirinden güzel, özel ve duygusal hediyeler alınmasından hoşlansa da aslında hem biz hem de onlar bilir ki en güzel hediye birlikte kaliteli zaman geçirmek. Bu anneler gününü belki heyecan verici, belki mütevazi ve huzur dolu bir şekilde annenle geçirmek istiyorsun, peki birlikte hangi aktiviteleri yapabilirsiniz? İşte Anneler Günü birlikte yapabileceğiniz 8 aktivite:

Seyahate Çıkın!


Tabii ki Bilet Dükkanı olarak vereceğimiz ilk tavsiye seyahate çıkmak olacak. Kimisi çalışan, kimisi ev hanımı. Her ne olursa olsun bir annenin görevi çocuğu doğduğu andan itibaren asla başlar ve hayatta olduğu sürece asla bitmez! Çocuk büyüdükçe bu sefer farklı ihtiyaçları ortaya çıkar ve bir anne evladına destek olmak için her zaman oradadır. Bu koşuşturmalı hayatın içinde, tam zamanlı işlerin en zorunu, anneliği yapan bu kadınlar evden uzaklaşıp eğlenceli bir molayı sonuna kadar hak ediyor! 

anneler-gunu-seyahat.webp

Vizesiz Gidilen Ülkeler Listesi yazımızdan size uygun olanı seçerek hem vize derdiyle uğraşmadan hem de bütçenizi zorlamadan konforlu bir tatile çıkabilirsiniz.

Bu anneler gününde annenizi ev başta olmak üzere, alışık olduğu ortamlardan uzaklaştırarak ona derin bir nefes aldırabilir ve baş başa bir seyahate çıkabilirsiniz! İster yurt içi ister yurt dışı seyahati olsun, sevdiklerinle birlikte yapacağın tüm seyahatlerde yanındayız. Farklı bütçeler için farklı tatil planları yapmak mümkün. 

Gastronomik bir tura çıkacağınız Güneydoğu Anadolu, oksijene doyacağınız Doğu Karadeniz, hesaplı ve vizesiz olmasıyla ön plana çıkan Balkan ülkeleri ve Türk annelerinin genelde en çok merak ettiği ülke olan İtalya turu harika tatil seçenekleri olabilir. Hemen en uygun fiyatlara uçak bileti satın alıp en güzel otellere rezervasyon yapabileceğin Bilet Dükkanı’nın web sayfasına göz atabilirsin.

Spa Günü


Yılların yorgunluğunu fiziksel olarak da sırtlanan annelerimize şöyle rahatlayıp bol masaj yaptırabilecekleri bir Spa günü yakışmaz mıydı? Masajın yanı sıra cilt bakımı, fitness, havuz, hamam, tuz odası, su yatakları ve daha pek çok farklı imkanın bulunduğu Spa salonları için en doğru ve tercih edilen adres Spa otelleri olmaktadır. Hemen sen de Bilet Dükkanı’ndan en iyi Spa otelleri için rezervasyonunu yap, bu anneler gününde sinirleriniz alınmış ve yorgunluktan arınmış bir şekilde annenle birlikte unutulmaz bir deneyim yaşayın!

spa.webp

Film Maratonu


Klişe değil klasik! Yediden yetmişe herkesi mutlu eden etkinliklerin başında gelen film izlemek Anneler Günü’nde yapılabilecek en samimi aktivitelerden. Burada dikkat etmen gereken şey, sen sevmiyor olsan bile annenin en sevdiği filmleri seçip izlemek ya da onunla beraber geçmişte izlediğiniz favori filmleri yeniden izleyip anılarınızı yeniden canlandırmak!

anneler-gunu-film.webp

Yürüyüş ve Bisiklet Turu


Bu kıymetli günü Mayıs ayında kutlamanın da pek çok artısı oluyor, özellikle doğa ve temiz hava tutkunu anneler için havanın kötü, soğuk ve kapalı olması gibi bir durum pek de söz konusu değil! Bulunduğun yerin en güzel ve sakin şehir parkı ya da ormanlarında keyifli bir yürüyüş ve bisiklet turundan sonra piknik yapabilirsiniz. Tabii piknik için yiyip içeceğiniz şeyleri annene zahmet vermeden senin hazırlamış olman kaydıyla!

anneler-gunu-yuruyus.webp

Tiyatro ya da Sinema Bileti Alın


Anneler Günü Pazar gününe denk geldiği için hafta sonları yapılan tiyatro ve müzikal gibi etkinliklere gidebilir ya da vizyona yeni girmiş ve merakla beklediğiniz bir sinema filmine gidebilirsiniz. Zaman zaman Anneler Günü temalı tiyatro oyunları ve sinema filmlerine gelmek de mümkün.

El Sanatları


Beraber bir resim çizmek, el sanatları yapmak veya seramik boyamak hem yaratıcı hem de eğlenceli bir aktivite olabilir!

Kahvaltı Hazırlayın


Pazar kahvaltıları Anneler Günü ile birleşince bir başka keyifli oluyor. Anneni çok da mutfağa sokmadan ona kendi ellerinle en güzel kahvaltıyı hazırlayabilirsin!

anneler-gunu-kahvaltisi.webp

Organizasyonda Gönüllü Olun


Bu Anneler Günü’nde çok daha farklı ve duyarlı bir şeyler yapmak istiyorsan hem kendi anneni hem de başka anneleri duygulandıracak ve bir o kadar da sevindirecek bir etkinlik olarak, yardıma ve desteğe ihtiyacı olan kadın örgütlerini ziyaret ederek oradaki annelerle güzel bir gün geçirebilir ve gıda yardımında bulunabilirsiniz.

7 Mart 2024 5dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
218 Yazı

Benzer Yazılar