Doha’da Gezilebilecek Yerler

Sıcak havayı sevenlerin ilginç bir seyahat deneyimi olan çöl safarisini de yapabilecekleri bir şehir olan Doha, 2022 yılında FIFA Dünya Kupası maçlarına ev sahipliği yapmasıyla gündeme geldi. Son zamanlarda popüler tatil şehirlerinden biri olan Doha'da keyifli bir tatil geçirmek için rehber niteliğindeki "Doha'da Gezilecek Yerler" yazımızı okuyabilirsiniz.

9 Kasım 2023 5dk okuma

Orta Doğu’nun en güvenli şehirlerinden biri olan Doha Arap Mutfağı hayranlarını ve alışveriş tutkunlarını bir araya getiren modern bir yer. Sıcak havayı sevenlerin ilginç bir seyahat deneyimi olan çöl safarisini de yapabilecekleri bir şehir olan Doha 2022 yılında FIFA Dünya Kupası maçlarına ev sahipliği yapmasıyla gündeme geldi. Özellikle son yıllarda Türkiye’den de çok sayıda tatil severin ziyaret ettiği şehir, Dubai’ye alternatif olarak gösteriliyor. Her geçen gün şehir internette daha çok araştırılırken çoğu gezginin en çok merak ettiği konulardan biri de Doha’da gezilebilecek yerler. Sen de Bilet Dükkanı’nın kampanyalarından faydalanarak en uygun fiyatlara Doha uçak bileti satın alabilir, Doha otelleri ve Doha’da gezilebilecek yerler hakkında gerekli bilgileri edinebilirsin.

Doha Hakkında


Arap Yarımadası’nın en modern, gelişmiş, zengin, ticari – ekonomik ve kültürel faaliyetlere ev sahipliği yapan şehirlerinden biri olan Doha Katar’ın hem başkenti hem de en büyük şehridir. Denize kıyısı olan şehir upuzun gökdelenleri, lüks otelleri, alışveriş merkezleri ve zenginlik içindeki hayatıyla ünlüdür. Orta Doğu’nun çehresinin değişmesinde büyük rol oynayan Doha’nın nüfusu bugün 2,5 milyona yaklaşıyor. Önceden küçük bir balıkçı köyü olan Doha 1971 yılında Katar’ın bağımsızlığını kazanmasıyla birlikte hızla gelişerek bugün en zengin metropollerden biri haline geldi. Tarihi 1. Yüzyıla dayanan şehir bugünkü zenginliğini petrol, doğalgaz ve diğer yeraltı kaynakları zenginliğine borçlu.

dohada-gezilecek-yerler.webp

Şehirde yaz aylarında dayanılmaz bir sıcakla karşılaşabilirsin, malum şehir çöl iklimine sahip! Bu yüzden Doha’yı hava sıcaklığının ortalama 25 derece olduğu kış aylarında ziyaret etmeni tavsiye ederiz.

Her ne kadar Katar bugün modern bir şehir olsa da anayasal monarşiyle yönetilen ülkenin dini İslam’dır ve halka açık yerlerde içki kullanımı yasaktır. Fakat restoran ve otellerde 21 yaşından büyük turistler içki içebiliyor. Kadınların başını örtmesi gibi bir zorunluluk yok, öyle ki şehirde pek çok kadın istediği gibi giyinebilip bikiniyle denize girebiliyor.

Türkiye Katar Arası Kaç Saat?


İstanbul’dan Katar’ın başkenti Doha’ya yaklaşık 4 saat 10 dakika sürecek bir uçak yolculuğuyla ulaşabilirsin. İstanbul Havalimanı (IST), İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı (SAW), Ankara Esenboğa Havalimanı (ESB) ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan (ADB) Doha’ya her gün direkt uçuş seferleri düzenleniyor.

Katar Vize İstiyor Mu?


Doha’nın özellikle son yıllarda Türkiye vatandaşı turistler için bir cazibe merkezi haline gelmesindeki en önemli sebeplerden biri de Katar’a vizesiz girilebilmesi! Bu yüzden Katar vize istiyor mu diye endişelenmeden Doha seyahatine rahat bir şekilde başlayabilirsin. Bordo (umuma mahsus), yeşil (hususi), gri (hizmet) ve siyah (diplomatik) pasaport sahipleri Katar’a yapacakları seyahatlerde 6 ay içerisinde 90 gün kalışı aşmamak kaydıyla vizeden muaftırlar.

doha.webp

Doha’da Gezilecek 7 Yer


Doha hakkında hazırlamış olduğumuz rehber niteliğindeki bu yazımızda modern mimarinin en iyi örnekleri ve geleneklerin ilginç harikalarını bir arada bulabilirsin. İşte Doha’da gezilecek 7 yer:

  1. Katar Ulusal Müzesi

    Ünlü Fransız mimar Jean Nouvel Katar Ulusal Müzesi’ni tasarlarken güle benzeyen bir kristal küme oluşumu olan Çöl Gülü’nden esinlenmiştir. İçinde sergilenen milyonlarca yıllık eserler ve 11 galerisi, görkemli dış cepheden de fazla dikkat çeken müze kıvrımlı duvarlarıyla organik mimariyi hatırlatıyor. Cuma günleri 13.30 – 19.00, haftanın diğer günleri ise 09.00 – 19.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olan Katar Ulusal Müzesi’nin giriş ücreti 50 QAR (Katar Riyali). Ayrıca müzenin içerisinde şık bir restoran ve iki kafe yer alıyor.

  2. Al Corniche

    Doha Körfezi boyunca uzanan ve palmiye ağaçlarının sarıp sarmaladığı 7 kilometrelik bu muhteşem kıyıda keyifli bir yürüyüş yaparak günbatımında şehrin modern siluetini izleyebilir ya da Dhow tekne gezisine çıkabilirsin. Dhow tekneleri Doha var olduğundan beri tüccar, balıkçı ve inci dalgıçlarının kullandığı ahşap ve geleneksel teknelerdir. Bugün ise şehri ziyaret eden turistleri gezdirmek amacıyla kullanılıyorlar.

doha-gezilecek-yerler.webp

  1. Souq Wakif

    Doha’nın biraz da eski ve geleneksel tarafını görelim diyorsan ilk durak kesinlikle Souq Wakif bölgesi! Şehrin ve gece hayatının kalbinin attığı Souq Wakif Arapça’da stand pazarı anlamına geliyor. Geleneksel Katar mimarisiyle dikkat çeken taş yapılar, ahşap süslemeler ve dar sokaklarda Souq Wakif’in Orta Doğu atmosferini doyasıya yaşayacaksın. El yapımı ürünler, takılar, tekstil ürünleri, baharatlar ve daha pek çok ürünün satıldığı Souq Wakif’te alışveriş yaptıktan sonra dinlenmek için pek çok restoran ve kafede soluklanabilirsin. Bu bölgede fazla sayıda nargile kafe var ve düzenli aralıklarla kültürel etkinlikler düzenleniyor.

  2. Msheireb Downtown

    Özellikle havanın karardığı saatlerde insanı kendine hayran bırakan Msheireb Meydanı’nda eğlence mekanları, oteller, restoranlar ve kafelerden oluşan yüzden fazla bina mevcut. Bölge Souq Wakif’e çok yakın bir noktada bulunuyor.

  3. The Pearl

    Dubai’nin palmiye şeklindeki adasından esinlenerek yapılan İnci Adası’na giriş ücretsiz ve yılda 15 milyondan fazla turist burayı ziyarete geliyor. Marina, sinemalar, beş yıldızlı oteller, restoran ve kafelerin yer aldığı İnci’nin canlı bir şehir meydanı olan Medina Centrale’sini de mutlaka görmelisin.

doha (1).webp

  1. Katara Kültür Köyü

    West Bay ve The Pearl’ün arasındaki batı kıyısında yer alan Katara Kültür Köyü dışarıdan antik duvarlarla çevrilidir. Kapılarını ziyaretçilere 2010 yılında açan köyde Katara Cami, amfitiyatro, Al Thuraya Planetaryum’u dikkat çeken nesnelerden.

  2. Spiral Cami

    Katar’ın en uzun camisi olan Spiral Cami’ye gayrimüslimlerin girmesine müsaade edilmekte ve camide Cuma günleri İngilizce vaaz de verilmektedir. Souq Wakif siluetini bir de camiyi kadrajına alarak görmelisin!

Doha Pahalı Mı?


Doha’da gezilebilecek yerler hangileridir diye öğrenmeden önce Doha pahalı mı diye merak ediyor olabilirsin. Dünyanın en zengin insanlarından bazıları Doha’da yaşıyor, şehrin görkem ve lüksü ise gözüne çarpan ilk şey olacak. Çok sayıda pahalı lüks otel ve restoran olsa da bütçene uygun daha hesaplı konaklama seçenekleri de bulabilirsin. Doha’da ucuz olan şey ise taksiye binmek!

9 Kasım 2023 5dk okuma

YORUMLAR

Kampanya Duyuruları ve Seyahat Önerileri için Abone ol

Ad Soyad*
E-Posta*

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
231 Yazı

Benzer Yazılar