Düsseldorf'da Konaklanabilecek En Güzel Yerler

Düsseldorf'ta kalınacak en iyi bölgeleri mi merak ediyorsunuz? Eski Kent'in yenilenen cazibesinden son derece modern Medya Limanı'na ve alışveriş merkezi Stadtmitte'ye kadar, şehirdeki en iyi konaklama yerleri ve Düsseldorf otellerini Bilet Dükkanı olarak sizler için derledik…

6 Aralık 2023 4dk okuma

Sahneyi gözünüzde canlandırın! Ilık bir yaz akşamı ve çatı terasında kokteyl içiyorsunuz. Avrupa'nın en ünlü nehirlerinden birinin üzerinde güneşin batışını izliyorsunuz. Paris? Roma? Hayır, burası Düsseldorf. Almanya'nın yedinci büyük şehri… Herkesin kaçılacak şehirler listesinin başında olmayabilir ama Kuzey Ren-Vestfalya'nın başkenti Düsseldorf uçak bileti ile kente gelenleri şaşırtacak. 

Yarım saat güneyde yer alan Köln'ün küçük kardeşi Düsseldorf, hareketli, modern bir şehir ve Almanya'nın moda başkentidir. Pandemi bile bu hareketli otel ortamını engelleyemedi. 2020'den bu yana şehirde çok sayıda otel açıldı.

Büyük bir şehir olarak Düsseldorf'ta nerede kalacağınızı bulmak oldukça zor olabilir. Bölgeler biraz dağınıktır ve her bölgenin belirli türden gezginlere hitap edecek kendine özgü cazibesi vardır. İşte Bilet Dükkanı olarak burada devreye giriyoruz. Bu blog yazımızda, Düsseldorf seyahatiniz sırasında konaklayabileceğiniz en iyi yeri belirlemenize yardımcı olmak için bir liste hazırladık. İster aksiyonun kalbinde olmak isteyin, ister sadece kısa bir molanın parçası olarak sakin bir banliyöde dinlenmek isteyin, yanınızdayız. O halde haydi başlayalım!

Düsseldorf Hakkında


Düsseldorf'un dünyevi çekiciliği yeni bir şey değildir. Napolyon bile şehrin cazibesine kapılmış ve şehre 'Küçük Paris' adını vermiştir. 730 yılı aşkın bir süre önce kurulan Alman şehri ve Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin başkenti, kesinlikle zengin bir tarihe sahiptir. Bu en çok Orta Çağ'dan kalma Eski Kent'in dar, Arnavut kaldırımlı sokaklarında hissedilir.

dusseldorf.webp

Ancak sürekli gelişen modern dünya sayesinde şehrin sofistike ve modern bir yanı da bulunur. Düsseldorf yeni mimarisi, her geçen gün genişleyen sanat ortamı, 26 müze ve 100'den fazla galerisi ile büyük şehirlere rakip olmaya başladı. Buna şık alışveriş dükkanları, canlı gece hayatı ve harika restoranları da ekleyince ortaya mükemmel bir karışım çıkıyor. 

Düsseldorf, kültürel ve moda dünyasının ötesinde canlı festivalleri ve etkinlikleriyle de tanınır. Canlı karnaval kutlamalarından Ren Gezinti Festivali'ne ve ilham verici Noel pazarlarına kadar, yıl boyunca bir şenlik ruhunu bünyesinde taşır. Bu olağanüstü şehirde Bilet Dükkanı üzerinden alabileceğiniz ucuz Düsseldorf uçak bileti ile sanat, kültür, tarih ve leziz yemeklerle dolu bir yolculuğa çıkmaya hazır olun.

Düsseldorf Toplu Taşıma


Düsseldorf Altstadt (Eski Şehir) oldukça kompakttır ve yürüyerek kat edilmesi oldukça kolaydır. Şehrin geri kalan kısmında tramvaylar, otobüsler, U-bahn ve S-Bahn'dan (Düsseldorf'u yakındaki Dortmund ve Essen'e bağlayan hatlarla bölgesel trenler) oluşan verimli ve kapsamlı bir ağ bulunur. 

dusseldorf-1.webp

Rheinbahn, Düsseldorf'un entegre toplu taşıma sistemini işletiyor. Tek bilet ( EinzelTickets ) tüm tramvay ve metro duraklarında bulunan otomatlardan ve otobüs şoförlerinden temin edilebilir. Ancak biletinizi kullanmadan önce doğrulatmanız gerekiyor.  Ayrıca ertesi sabah saat 03:00'e kadar geçerli olan günlük bir bilet (Tagesticket) de satın alabilirsiniz. Ancak şehir içinde sınırsız seyahat ve müzelere ücretsiz giriş imkanı sunan DüsseldorfCard çok daha iyi bir alternatiftir. Ayrıca birçok otelin konaklamanız süresince ücretsiz ulaşım kartları sunduğunu da unutmayın.

Düssefdorf'a Hangi Mevsim Gidilir?


Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin başkenti Düsseldorf, Ren Nehri kıyısında yer alır ve okyanus iklimine sahiptir, bu da yıl boyunca yağmur yağdığı ancak yaz aylarında sıcaklıkların ılıman olduğu anlamına gelir. Kışlar soğuk ve yağışlı geçebilir ve çoğu zaman kar yağmaz. Kış ayları, sıcak tutan ve su geçirmez kıyafetlere ihtiyaç gerektirse de Atlantik Okyanusu'ndan esen rüzgarlar sayesinde  diğer Almanya şehirlerindeki kadar dondurucu soğuklara rastlanmaz. 

almanya-dusseldorf.webp

Düsseldorf'u ziyaret edecek en iyi zaman, ılıman sıcaklıklar ve uzun günler sayesinde ilkbahar ve yaz aylarıdır. (Mayıs ortasından Eylül ortasına kadar) Sonbaharın başlarında dökülen yapraklarının cazibesi sizi kentin içine çekebilir ancak hava biraz soğuk ve yağmurlu olacaktır. Düsseldorf uçak bileti ile kışın buraya gelenler kentin güzel Noel pazarlarını ziyaret edebilir. Yani 4 mevsimde de tercihinize bağlı olarak şehri ziyaret edebilirsiniz. 

Düsseldorf'ta Konaklanabilecek En Güzel Yerler


Pek çok turistik yeri, yoğun uluslararası havalimanı ve ekonomik önemi sayesinde Düsseldorf, Almanya'nın en çok ziyaret edilen destinasyonlarından biri haline geldi. Bu yüzden çok çeşitli yelpazede kalacak yer imlanını Düsseldorf’ta bulabilirsiniz. Ancak seyahat amacınız göre en iyi bölgeler şu şekilde sıralanabilir:

  • Düsseldorf gezi ve gece hayatı için en iyi bölge: Altstadt
  • Düsseldorf aileler için en iyi konum: Pempelfort
  • Düsseldorf iş amaçlı seyahat edenler için en iyi konum: Unterbilk
  • Düsseldorf alışveriş için en iyi yer: Stadtmitte
  • Düsseldorf kalacak en ucuz bölge: Oberbilk


dusseldorf (1).webp

Eğlence veya iş amaçlı olarak Düsseldorf'ta kalınacak en iyi bölge Stadtmitte'dir. Kelimenin tam anlamıyla "Şehir Merkezi" anlamına gelen Stadtmitte, turistlerin şehrin başlıca turistik mekanlarının, müzelerinin, parklarının ve alışveriş alanlarının keyfini çıkarabileceği en iyi yerdir. Aynı zamanda en iyi bağlantılara sahip bölgedir ve Düsseldorf'taki en iyi puan alan otellerin çoğunun bulunduğu yerdir. İşte Stadtmitte Düsseldorf'taki en iyi oteller…

  • Düsseldorf en iyi beş yıldızlı otel: Breidenbacher Hof
  • Düsseldorf en iyi dört yıldızlı otel: Adina Apartment Hotel Dusseldorf
  • Düsseldorf en iyi üç yıldızlı otel: Hotel Sir & Lady Astor
  • Düsseldorf en iyi ekonomik otel: ibis Hotel Düsseldorf HauptbahnhofEn iyi oda ve kahvaltı sunan otel: CityMinis
  • Düsseldorf en iyi pansiyon: BLK Hostel
  • Düsseldorf en iyi turistik daire: Fourty Three Luxury Serviced Apartments
6 Aralık 2023 4dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
219 Yazı

Benzer Yazılar