Liverpool’da Konaklanabilecek Oteller

Sen de İngiltere’nin en popüler şehirlerinden biri olan Liverpool’a bir seyahat planlıyorsan Bilet Dükkanı’ndan en uygun fiyatlara uçak biletini satın alabilir, Liverpool’da konaklanabilecek oteller arasında bütçene en uygun olanı seçebilirsin.

15 Kasım 2023 5dk okuma

İngiltere’nin belki de en güzel konuma sahip, dünyaca ünlü müzik grubu The Beatles’ın doğduğu şehir Liverpool futbol severlerin de hayatları boyunca bir kere de olsa mutlaka görmek istediği yerlerin başında geliyor! Yalnızca pop müzik ve futbol değil; edebiyat, mimari gibi sanatın diğer alanları ve endüstriyel gelişmelerde de adından sık sık söz ettiren Liverpool İngiltere’nin başkenti Londra’nın 344 km kuzeybatısında yer alıyor. Ayrıca Orta Çağ’ın sayılı liman kentlerinden biri olan Liverpool dünya denizcilik tarihinde de büyük bir yer kaplıyor.

Liverpool Hakkında


1200lü yıllarda küçük bir belde olarak Mersey Nehri kıyısına kurulan Liverpool yaptığı deniz ticaretinin hacmini arttırarak 18. Yüzyıl sonlarına doğru şehirleşmiş ve İngiltere’nin en büyük şehirlerinden biri haline gelmiştir. Özellikle Amerika’nın bağımsızlığını kazanmasından sonra New York Limanı’na giden gemiler Liverpool’dan kalktığı için şehir ülkenin denizaşırı ülkelere açılan kapısı durumundaydı. Günümüzde 2 milyona yaklaşan nüfusu, geleneksel ve modern yapıları bir arada bulundurması ve dünyanın ilk ticari yolcu demiryoluna ev sahipliği yapmasıyla Liverpool’da birkaç günlüğüne kalarak İngiltere’nin diğer şehirlerine geçebilirsin. Şehir merkezinin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmeye hak kazandığı Liverpool tarihi yapıları, müzeleri, sanat galerileri, dünya müziğine ev sahipliği yapması ve futbol kulüpleriyle bugün turistler arasında en dikkat çekici şehirlerden biri haline gelmiştir.

Liverpool Uçak Bileti Fiyatları


Liverpool uçak bileti fiyatları hangi şehirden ve hangi mevsimde Liverpool’a gideceğine göre değişiklik gösterecektir. Farklı havayolu şirketlerinin Liverpool uçak bileti fiyatlarını tek bir sayfada karşılaştırmak için sen de Bilet Dükkanı web sitesini ziyaret edebilir, Liverpool uçak bileti fiyatları hakkında detaylı bilgi alabilirsin.

liverpool (1).webp

Liverpool Kaç Günde Gezilir?


Şehrin önemli turistik ve cazibe merkezlerini görmek için 3 gün 2 gecelik bir Liverpool seyahati yeterli olacaktır. Açık konuşmak gerekirse bizim önerimiz Liverpool’un hakkını vermek için bu muhteşem şehre 4-5 gün ayırman! Liverpool kaç günde gezilir sorusunun cevabı bir seyahatten beklentilerine göre değişecektir, eğer İngiltere’nin başka şehirlerini de gezeceksen buraya daha az vakit ayırabilir ama Liverpool Havalimanı’na inip yine buradan döneceksen buraya 4-5 gün ayırman yeterli olacaktır.

Liverpool’da Kalınacak Oteller


Liverpool’da konaklanabilecek oteller başlıklı bu içeriğin muhtemelen en merak ettiğin yerine geldik, şehir merkezinden uzaklaşmadan en popüler Liverpool’da kalınacak oteller listesini aşağıda bulabilirsin.

  • Ropewalks Hotel: Liverpool şehir merkezine 900 metre uzaklıkta yer alan 4 yıldızlı Ropewalks Hotel tüm konaklama birimleri ve tesis genelinde ücretsiz wifi hizmeti sağlıyor. Tüm odalarda sıcak su ısıtıcısı, gardırop, TV, çalışma masadı, özel banyo, nevresim ve havlular mevcutken bazı odalar da terasa sahip.
  • Quest Liverpool City Center: Stüdyo daire tipi odalara sahip Quest Liverpool City Center Merkez İstasyona’a 300 metre, Lime Street Tren İstasyonu’na 600 metre ve Albert Rıhtımı’na 1 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Misafirlerden tam puan alan tesis apart otel olarak hizmet vermekte ve odalarda mutfak yer almaktadır.
  • Campanile Liverpool: Bütçeyle seyahat eden turistlerin sıklıkla tercih ettikleri Campanile Liverpool şehir merkezine yaklaşık 1,7 km uzaklıkta yer alıyor. Wifi ve otopark gibi hizmetlerden ücretsiz faydalanabileceğin tesisin restoranı ise oldukça geniş bir menüye sahip. Campanile Liverpool’dan Albert Limanı’na ve Beatles Story’e 5 dakikada yürüyebilirsin.
  • Ibis Styles Liverpool Centre Dale Street - Cavern Quarter: Şehir merkezinde yer alan bütçe dostu bu otele evcil hayvanlar kabul edilmektedir. Engelli dostu olarak tasarlanan tesiste 24 saat açık resepsiyon, ücretsiz wifi, restoran, bar, otopark ve odalarda ücretsiz banyo malzemeleri sağlanmaktadır.

 

Liverpool’da Gezilecek 5 Yer


Her ne kadar Liverpool Beatles şehri olarak tanınsa da aslında şehir bundan çok daha fazlası, Liverpool’da yapılması ve görülmesi gereken çok fazla yer var! Ama zamanının kısıtlı olabileceğini de hesaba katarak biz bu içerikte Liverpool’da gezilecek 5 yere yer verdik.

Royal Albert Rıhtımı


Albert Dock olarak da bilinen Royal Albert Rıhtımı şehri ziyaret eden turistlerin şehirdeki ilk uğrak yeri. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan limanın depo ve binaları 1840lı yıllardan kalma. Günümüzde Uluslararası Kölelik Müzesi, The Beatles Story, Denizcilik Müzesi, Tate Liverpool, butik mağazalar, kafeler, restoranlar ve daha pek çok etkinliğe ev sahipliği yapan binalarıyla Albert Rıhtımı’ndaki atlıkarıncaya binerek Mersey Nehri’nin manzarasını seyredebilirsin.

liverpool-konaklama-yerleri.webp

The Beatles Story


Eğer Liverpool’a günübirliğine de gelmiş olsan The Beatles Story’i asla atlama! 1970 yılında dağılmasından önce grup üyelerinin kıyafetleri, enstrümanları ve kişisel eşyalarını görebileceğin dünyanın en büyük bu The Beatles müzesinde çocukların da karaoke yapması için interaktif bir alan var.

beatles-muzesi.webp

Liverpool Katedrali


Birleşik Krallık’ın en büyük, dünyanın ise sekizinci en büyük ibadethanesi olan Liverpool Katedrali biraz tepede yer alsa da içeri girdiğinde tepeye çıktığına değdiğini göreceksin! 152 metre yükseklikteki kuleye çıkmak için ekstra ücret ödenmesi gerekse de şehrin panoramik manzarasını izlemek için harika bir fırsat.

The Three Graces


Liverpool’un simgesi haline gelmiş, 98 metre yükseklikteki bu binanın tepesinde Liver kuşları heykelleri yer alıyor.

liverpool-otelleri.webp

Anfield Futbol Stadyumu ve Müzesi


Futbol meraklılarının mutlaka uğraması gereken müzede eski bir Liverpool oyuncusuyla Efsaneler Soru-Cevap Turu’na katılabilirsin.

15 Kasım 2023 5dk okuma

YORUMLAR

Kampanya Duyuruları ve Seyahat Önerileri için Abone ol

Ad Soyad*
E-Posta*

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
231 Yazı

Benzer Yazılar