Edirne Otobüs Bileti

Edirne Hakkında

411.528 Nüfus
22 Plaka
284 Telefon Kodu

Edirne Ortalama Sıcaklık

Gün
Min.
Maks.
Hava Durumu
Per
3ºC
9ºC
Parçalı Bulutlu
Cum
2ºC
8ºC
Güneşli
Cts
2ºC
8ºC
Parçalı Bulutlu
Paz
3ºC
9ºC
Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
Pts
2ºC
8ºC
Güneşli

Edirne İlçe Otobüs Biletleri

Edirne Araç Kiralama Noktaları

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Edirne Otobüs Seyahati Hakkında


Türkiye’nin en batısı Edirne’ye doğru bir seyahat düzenlemek istiyorsanız tüm tatillerinizde olduğu gibi Bilet Dükkanı yanınızda! Pek çok gezgin Edirne’ye gitmek için otobüse binmeyi tercih etmektedir. Edirne otobüs bileti satın almadan önce bilet fiyatlarını Bilet Dükkanı internet sayfası üzerinden karşılaştırabilir, Edirne otobüs bileti için yapmanız gerekenleri bu yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Edirne Otobüs Terminali


Edirne’nin Merkez ilçesinde Otogar İç Yolu üzerinde yer alan Edirne Otobüs Terminali’ne ülkemizin hemen hemen her yerinden direkt ya da aktarmalı olarak otobüs seferleri düzenlenmektedir. Nilüfer Turizm, Buzlu Turizm, Ece Ulaşım, İstanbul Seyahat Havalimanı, İstanbul Seyahat, Metro Turizm, Astor Seyahat, Soma Seyahat, Volkan Seyahat, Çanakkale Truva Turizm, Kara Ağa Turizm, Öz Keşan Turizm, Lale Seyahat, Uzunköprü Seyahat, Keşan Birlik, Ak Tur Turizm, Kontur Turizm, Lüks Yonca Seyahat ve daha pek çok otobüs firmasının şehirlerarası otobüsleriyle Edirne Otobüs Terminali’ne gelebilirsiniz.

Edirne Otobüs Bileti Fiyatları


Edirne otobüs bileti fiyatları hangi şehirden Edirne’ye geleceğinize bağlı olarak değişecektir. İstanbul’dan Edirne’ye otobüs fiyatı yaklaşık 270 TL tutmaktadır. Ankara’dan Edirne 550 TL, İzmir’den Edirne 525 TL ve Samsun’dan Edirne 610 TL tutacaktır. Hangi şehirde bulunuyorsanız bu fiyatlar size Edirne otobüs bileti fiyatları hakkında fikir verebilir. Bilet Dükkanı web sitesine girerek en ucuz Edirne otobüs bileti fiyatlarını karşılaştırabilir, biletinizi Edirne otobüs bileti gidiş dönüş olarak da satın alabilirsiniz. Edirne'ye avantajlı fiyatlara ulaşmak ve konforlu bir konaklama için Edirne uçak bileti ve Edirne otelleri sayfalarımızı ziyaret edebilirsiniz.

Edirne Otobüs Terminali’nden Şehir Merkezine Ulaşım


Edirne otobüs bileti satın alan tatil severler için otogardan şehir merkezine ulaşmanın en ucuz yolu 1 Gazmihal, 1T Kapalı Cezaevi, 3 Sarayiçi Yerleşkesi, 3A Sarayiçi Yerleşkesi, 3B Pazartesi Pazarı, 3C Karaağaç ve 7B Eski TOKİ numaralı belediye otobüslerine ya da minibüslere binmek olacaktır. Dilerseniz Edirne Otogar’a sefer düzenleyen otobüs firmalarının ücretsiz servislerine binerek de şehir merkezine ulaşım sağlayabilirsiniz. Eğer yükünüz ağırsa taksiye binebilir ya da Bilet Dükkanı internet sayfasını ziyaret ederek özel transfer işlemi yapabilirsiniz; bu sayede daha kısa sürede Edirne Otobüs Terminali’nde şehir merkezine varmış olacaksınız. Dilerseniz Bilet Dükkanı’ndan araç kiralama işlemi de yapabilirsiniz, bu sayede Edirne seyahatiniz boyunca ulaşım sıkıntısı çekmemiş olursunuz.

Edirne’de Gezilecek 7 Yer


Ülkemizin Avrupa’ya açılan kapısı Edirne Yunanistan ve Bulgaristan ile sınır komşusu olup Avrupa kıtasında toprağı bulunan beş şehrimizden biridir. 88 yıl boyunca Osmanlı Devleti’ne başkentlik yapmış olan Edirne bu sebeple büyük bir tarihi zenginliğe sahip. Kültürel mirasının yanında bulunduğu coğrafyadan ötürü yaz ve deniz turizminin de yapılabildiği şehir bereketli topraklara sahip olup ülkemizin ve dünyanın pek çok farklı noktasına tarım ürünleri ihraç etmektedir. Muhteşem saray mutfağı lezzetlerinin de tadına bakabileceğiniz şehirde gezmeniz gereken yedi yeri Edirne otobüs bileti yazımızda topladık.

Selimiye Cami


Dünya çapında üne kavuşmuş Mimar Sinan’ın “ustalık eseri” olarak bilinen Selimiye Cami 2. Selim için 1575 yılında inşa edilmiştir. Caminin bir kubbesi olması Allah’ın tek, beş pencereli olması İslam’ın beş şartı, otuz iki kapısı İslam’ın otuz iki farzı, minarelerinde on iki şerefe olmasıyla dönemin padişahı 2. Selim’in on ikinci Osmanlı Padişahı olması anlamına gelmektedir. Devasa büyüklükteki cami taş, mermer, çini ve sedef süslemelerinden yapılmıştır. Şehir merkezinde Mimar Sinan Caddesi üzerinde yer alan Selimiye Cami birtakım rivayetlere de konu olmuştur. Bunlardan en meşhuru ters şekilde duran lale figürünün aşağı hareket etmesiyle kıyametin kopacağıdır.

Edirne Sarayı


Ülkemizin Topkapı Sarayı’ndan sonra en büyük ikinci sarayı olarak bilinen Edirne Sarayı – bir diğer adıyla Saray-ı Cedid-i Amire – Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman da dahil olmak üzere pek çok padişah tarafından bir süre boyunca kullanılmıştır. Günümüzde maalesef az sayıda kalıntının kalabildiği saray 1878 yılındaki 93 Harbi’nde Rus birliklerinin bölgeyi işgal edip bombalamasıyla yıkılmıştır. Fakat sarayın Kum Kasrı Hamamı, Cihannüma Kasrı ve Saadet Kapısı (Bab-üs Saade) günümüzde halen gezilebilmektedir. Ayrıca 1562 yılında Kanuni Sultan Süleyman’ın Mimar Sinan’a yaptırdığı Adalet Kasrı da hala ayaktadır, ölümle cezalandırılan insanlar burada yargılanırmış. Edirne Sarayı şehrin Merkez ilçesinde yer alıyor.

Kırkpınar Er Meydanı


Her yıl temmuz ayında Sarayiçi Kırkpınar Er Meydanı’nda yağlı güreş müsabakaları düzenlenmektedir. Buradan birincilikle ayrılan pehlivanlara Türkiye Başpehlivanı unvanı ve altın kemer veriliyor. Rivayete göre Osmanlı Devleti’nin kurucusu olan Osman Gazi’nin oğlu Orhan Gazi ve birliği Rumeli’ne sefere çıkarlar ve Yunanistan’da mola verdikleri esnada iki kardeşin güreş tutuştuğunu görürler. Günlerce süren güreş sonunda ikisi de birbirini yenemez ve solukları kesilerek ölürler. Bugün Kırkpınar Er Meydanı’nın olduğu yerde bulunan bir incir ağacının dibine gömülen kardeşlerin yattığı yerde gür bir pınara rastlarlar. Kırk da ermiş kişiler anlamına gelmektedir, dolayısıyla bölgenin adı Kırkpınar Er Meydanı olmuş ve güreş Türk halkının ata sporu haline gelmiştir. Edirne Merkez’de bulunan meydandaki müsabakaları izleyebilirsiniz.

Edirne Müzesi


Farklı etnografik ve arkeolojik eserlerin sergilendiği Edirne Müzesi’nde mezar taşlarını da görebilirsiniz. Topkapı Sarayı’ndan da bazı önemli eşyaların getirildiği Edirne Müzesi’nin binası fazla eserle dolmaya başlayınca ek bir bina yapılmış ve kalan eserler burada sergilenmeye başlamıştır. Edirne Müzesi’nin bir diğer önemi ise Atatürk’ün talimatlarıyla açılmış olması. Marmara Bölgesi’nin en kıymetli müzelerinden olan Edirne Müzesi’ni haftanın her günü 09.00 – 17.00 saatleri arasında gezebilirsiniz.

Edirne Sağlık Müzesi


1488 yılından Osmanlı – Rus Savaşı’na kadar hastane olarak hizmet veren Darüşşifa bugün kapılarını Edirne Sağlık Müzesi olarak açmıştır. Anadolu topraklarında bulunan en kapsamlı hasta bakım yerlerinden biri olan Edirne Darüşşifası Sultan 2. Beyazıt’ın talimatıyla kurulmuştur. 2004 yılında Avrupa Konseyi Müze Ödülü’nü ve 2007 yılında Avrupa Kültür Mirası Mükemmellik Kulübü En İyi Sunum Ödülü sertifikasını kazanan müzede Osmanlı’daki ilaçların nasıl yapıldığına dair bilgi edinebilirsiniz. Burada hastalara tıbbi yardım dışında su sesi ve hoş müziklerle de tedavi uygulanıyormuş. Şuruphane, melankoli odası, depresif hasta ve divane akıl hastası odası gibi odalar kapılarını bugün turistlere açmıştır.

Lozan Anıtı


Edirne’nin Karaağaç ilçesinde yer alan Lozan Anıtı Edirne ve çevresinin Kurtuluş Savaşı’ndan sonra yeniden Türk topraklarına dahil edilmesinin anısına yapılmıştır. Üç yüksek sütundan oluşan anıtta sütunların her biri farklı bir anlam taşıyor. En uzun sütun Anadolu’yu, ikinci sütun Trakya’yı, üçüncü sütun ise Karaağaç’ı temsil ediyor. Ortada bulunan heykelin elinde ise Lozan Anlaşması anlamına gelen bir belge var.

Gala Gölü


Edirne’nin doğal güzelliklerinden en ünlüsü olan Gala Gölü’nde yüzlerce farklı balık ve bitki türü yaşıyor. Enez ilçesine 10 dakikalık sürüş mesafesinde yer alan Gala Gölü tepeli pelikan ve bayağı aynak gibi nesli tükenen kuşlara da ev sahipliği yapıyor. Geçtiğimiz yıllarda Gala Gölü milli park ilan edilmiştir.

Edirne Tatil Yerleri


Edirne otobüs bileti satın alan gezginler nerede denize girebileceklerini merak etmektedir. İşte Edirne’de tatil yapabileceğiniz yerler:

  1. Saroz Körfezi
  2. Altınkum Sahili
  3. Yayla Sahili
  4. Gökçetepe Sahili
  5. Mecidiye Sahili
  6. Büyükevren Sahili