Edirne Ortalama Sıcaklık
Edirne Uçak Bileti Hakkında
Edirne Yakınlarındaki Uçuş Noktaları
Sıkça Sorulan Sorular
Çorlu Havalimanı’ndan Edirne Şehir Merkezine Ulaşım
Bilet Dükkanı üzerinden Edirne uçak bileti araştırması yapan yolcuların Çorlu Havalimanı’nı kullanması gerekir. Peki Çorlu Havalimanı’ndan Edirne şehir merkezine nasıl gidilir?
Tekirdağ – Çorlu Havalimanı Edirne’ye ortalama 1.5 saat mesafede yer alıyor. Yolcular Çorlu Havalimanı’ndan şehir merkezine; özel araç, araç kiralama, taksi veya özel transfer yoluyla gidebilir.
Çorlu Havalimanı’na genellikle Ankara’dan seferler misafirler gelirken bilet ücretleri sezon ve satın alınan zamana göre değişkenlik gösterir. Buna rağmen Bilet Dükkanı en uygun Edirne uçak bileti hakkında size yardımcı olur.
Edirne’de Gezilecek Yerler
Edirne uçak bileti olan yolcular Edirne’de gezilecek yerler hakkında araştırma yapmaya başlıyor. Bilet Dükkanı üzerinden en uygun Edirne uçak bileti aldıktan sonra Edirne’nin en turistik yerlerini keşfedebilirsiniz.
Saros Körfezi: İnce kumlu sahilleri, el değmemiş büyüleyici koyları ve dalış noktalarıyla Edirne'nin en özel yerlerinden biri olan ve Ege Denizi’nin en kuzeyine kadar uzanıyor. Dünyanın kendini temizleme özelliğine sahip 3 körfezinden biri olması ile ünlü Saros Körfezi, İstanbul ve Çanakkale gibi büyük şehirlere yakınlığından dolayı yaz aylarının sevilen tatil cennetlerinden biri haline gelmiştir. Saros Körfezi, aynı zamanda Türkiye’nin en önemli yat ve tekne destinasyonlarından da biridir.
Mecidiye Sahili: Erikli Sahili'nin hemen yanı başında, Saros Körfezi kıyısında uzanan Mecidiye, beyaz kumlarla süslü uzun sahili, masmavi denizi ve gelişmiş turizm seçenekleriyle Edirne’nin en değerli lokasyonlarından biridir. Mecidiye sahili, yılın her mevsimi kristal berraklığındaki suları ile herkesi büyüler. Saros Körfezi'nin kendi kendini temizleyen denizinden berraklığı ile dikkat çeker.
Selimiye Camii: Mimar Sinan'ın 'ustalık eserim' diye adlandırdığı Selimiye Cami, Osmanlı padişahı II. Selim tarafından yaptırılmıştır. 1575'te ibadete açılan cami, on altıncı yüzyıl çini süslemeciliğini en güzel örneklerindendir. Geniş dış avlusunda Türk-İslam eserleri müzesi ve Vakıf Eserleri müzesinin bulunduğu Dar-ül-Hadis ve Dar-ül-Kurra yer almaktadır.
Sultan II.Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi: Sultan II.Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, Osmanlı padişahı II. Bayezid tarafından Mimar Hayreddin'e yaptırılmıştır. Osmanlı darüşşifasında neler yapıldığını görmek açısından önem taşıyan külliyenin hemen yanında bulunan tıp medresesi de oldukça en dikkat çeken noktalar arasındadır.
Meriç Nehri: Türkiye'nin en büyük 10. nehri olan Meriç Nehri, tarihi köprüleri, çevresini saran doğal güzellikleri ve balık bolluğuyla Edirne’nin tabiat güzelliklerinin başında geliyor. Bulgaristan'dan başlayarak Edirne'de geçen ve Ege Denizi'ne dökülen Meriç Nehri, 490 kilometre boyunca uzanıyor ve eşsiz manzaralarıyla ziyaretçilerine görsel bir sov sunuyor.
Üç Şerefeli Cami: Yaklaşık 600 yıllık tarihe sahip olan Üç Şerefeli Cami, günümüze kadar restorasyon çalışmalarıyla varabilmiştir. Bölgede yer alan avlu, kütüphane ve medrese sıklıkla vakit geçirilen yerler arasında bulunmaktadır.
Enez Kalesi: Yapım tarihi kesin olmamasına karşın altıncı yüzyılda Roma imparatorluğu tarafından onarım gördüğünün kanıtlarını taşıyan kale, Meriç nehrini gören bir konumdadır. İçiyle de dışıyla da oldukça ilgi çekici olan kale, büyüleyici bir atmosfere ve benzersiz bir manzaraya sahip.
Sweti George Bulgar Kilisesi: Edirne’de her kültüre ve dine hitap eden tarihi eserler bulunur. Edirne uçak bileti bakan yolcular bu kültür çeşitliliğini deneyimlemek ister. Bulgar Kilisesi olarak da bilinen Sweti George Bulgar Kilisesi, 1880 senesinde yaptırılmıştır.
Uzunköprü: Dünyanın en uzun taş köprüsü olan Uzunköprü II. Murad döneminde yaptırılmıştır. Köprünün yapımı 1443 senesinde tamamlanmıştır. Ustasının Muslihittin Bey olduğu köprü 1400 metreye yakın uzunluğa ve yedi metreye yakın genişliğiyle Anadolu ile Balkanları birbirine bağlayan tek köprü olma özelliğine sahiptir.
Edirne Büyük Sinagogu: Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nınsa en büyük üçüncü sinagogu olan Edirne Büyük Sinagogu’dur. 1905 yılı yazında çıkan yangından dolayı yanan on dört sinagogun bulunduğu yere, dönemin padişahı II. Abdülhamid'in fermanıyla France Depre tarafından yapılmıştır.
Edirne’de Nerede Tatil Yapılır?
Edirne uçak bileti olan yolcular genelde tatil için gelen ziyaretçilerden oluşuyor. Özellikle yaz aylarında çok sayıda yerli ve yabancı turist huzur veren sahilleri ve doğal güzellikleri keşfetmek için “Edirne’de nerede tatil yapılır?” sorusunun cevabını soruyor. İşte Edirne’de tatil yapılacak yerler:
- Saroz Körfezi: Edirne’de tatil yapılacak yerler arasında ilk sıralarda yer alır. Saroz Körfezi dünya genelinde kendi kendini temizleme özelliğine sahip olan 6 körfezden birisidir. Her yıl çok sayıda Edirne uçak bileti yolcusunu ağırlar.
- Keşan: Yunanistan sınırı İpsala’ya sadece 30 kilometre uzaklıkta konumlanan ilçede yer alan tatil köyleri arasındadır. Deniz, kum ve güneşi doya doya yaşayacağınız bir yerdir.
- Erikli Sahili: Keşan’da Erikli Köyü’nde yer alan Erikli Sahili, akvaryum olarak bilinmekte olan Saroz Körfezi’nde yer alıyor.
- Mecidiye Sahili: Mecidiye Köyü’nün en uzun sahili ne ev sahipliği yapıyor. Sahil, askeri kamp ile beraber Erikli Sahili’nin arasında yer alır.
- Vakıf Sahili: Sakin bir tatil geçirmek isteyenlere dalgasız ve temiz su imkanı sunar. Deniz tatili için çok uygun olan sahil Abdürrahim Köyü’nün hemen altında bulunur.
- Altınkum Sahili: Uzun ve altın renginde olan kumu temizliğiyle de dikkat çekmektedir.Dünya genelinde windsurf yapılan üç sahilden birisi bu yer adını kumunun renginden almaktadır.
- Gökçetepe Sahili: Hem denizin hem de ormanın birbirine geçtiği konumda olan sahil halk arasında saklı cennet ve kayıp cennet olarak da biliniyor.