İstanbul - Belgrad Uçuş Bilgileri

3460,00 TL Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
799 KM Mesafe
Türk Hava Yolları Popüler Havayolu
1 Saat 30 Dakika Uçuş Süresi

Belgrad Ortalama Sıcaklık

Gün
Minimum Sıcaklık
Maximum Sıcaklık
Hava Durumu
04 Mayıs 2024 Cumartesi
Min: 10ºC
Maks: 19ºC
Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
05 Mayıs 2024 Pazar
Min: 12ºC
Maks: 24ºC
Güneşli
06 Mayıs 2024 Pazartesi
Min: 13ºC
Maks: 24ºC
Parçalı Bulutlu
07 Mayıs 2024 Salı
Min: 15ºC
Maks: 26ºC
Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
08 Mayıs 2024 Çarşamba
Min: 13ºC
Maks: 20ºC
Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

En Ucuz İstanbul - Belgrad Uçak Biletleri

Türk Hava Yolları
İstanbul
Sabiha Gökçen Havalimanı
Belgrad
Belgrad Nikola Tesla Havalimanı
TL3.460
LOT
İstanbul
İstanbul Havalimanı
Belgrad
Belgrad Nikola Tesla Havalimanı
TL4.054
Sıkça Sorulan Sorular
İstanbul Belgrad arası hava yolu ile 1 saat 30 dakika sürmektedir.
İstanbul Belgrad karşılıklı uçuşlarınızı İstanbul Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı ve Belgrad Nikola Tesla Havalimanı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
İstanbul Belgrad en ucuz uçak bileti 3460,00 TL’den başlamaktadır.
İstanbul Belgrad arası yaygın olarak THY, Pegasus ve AnadoluJet gibi hava yolu firmaları hizmet veriyor.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Hızlı Erişim
İstanbul’da Havalimanlarına Ulaşım
Belgrad Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Belgrad Gezilecek Tarihi Yerler
Belgrad’da Ne Yenir?

Sırbistan’ın en kalabalık şehri ve başkenti olan Belgrad, İstanbul ve Atina’dan sonra en eski Avrupa yerleşiminin kurulduğu yerdir. Tuna ve Sava Nehirlerinin birleştiği platoda yer alan Belgrad, bu stratejik konumu nedeniyle pek çok kere işgal edilmiş, yıkılmış ve yeniden kurulmuştur. M.Ö 6. Yüzyılda Vinca kültürünün doğduğu yer olarak bilinen Belgrad Singiler ve Keltlerden başlayıp pek çok medeniyetin ve topluluğun hakimiyeti altına girmiştir. Romalılar, Bizanslılar, Franklar, Bulgarlar, Macarlar, Osmanlı’nın hakimiyetinden geçen Belgrad, en sonunda Sırpların isyanıyla bağımsızlığını kazanmıştır. Ancak bu bağımsızlık sonrasında da huzur ortamı bulamayan Belgrad, 1. Dünya Savaşı’nda Yugoslavya Krallığı’na başkent olmuş ve 2. Dünya Savaşı’nda da Almanların işgaline uğramıştır. Günümüzde ise tamamıyla bağımsız olan Sırbistan’a başkent olan Belgrad Beta küresel kent olarak kabul görmektedir. Belgrad, Sırpça’da “Beyaz Şehir” anlamına gelmektedir ve artık adının yansıttığı gibi farklı kültürlerle barış içerisinde yaşanan bir ortam haline gelmiştir. Türkiye’den Sırbistan’a vizesiz gidilebilmesinin de etkisi olduğu gibi özellikle Belgrad sıklıkla tercih edilen tatil destinasyonlarından biridir. Belgrad’ın canlı şehir hayatını deneyimlemek ve tarihi yerlerini gezmek istiyorsanız gezinizi planlamaya Bilet Dükkanı’ndan en uygun fiyata İstanbul Belgrad uçak bileti alarak başlayabilirsiniz. 

İstanbul’da Havalimanlarına Ulaşım


İstanbul’un Anadolu Yakası'nda Sabiha Gökçen Havalimanı ve Avrupa Yakası'nda İstanbul Havalimanı olmak üzere 2 adet havalimanı hizmet vermektedir. İstanbul havalimanlarına ulaşım için pek çok çeşitte yol alternatifi mevcuttur.

Şehir Merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na Metro ile Ulaşım


Sabiha Gökçen Havalimanı’na en hızlı ulaşım araçlarından biri olan metro ile gitmek istiyorsanız M4 Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattını kullanabilirsiniz. İlk durak olan Kadıköy’den bindiğinizde havalimanına varmanız 1-1.5 saat arasında sürecektir. Eğer Avrupa Yakası'ndan Sabiha Gökçen’e ulaşım sağalamaya çalışıyorsanız en yakın Marmaray durağından trene binip Ayrılık Çeşmesi’nde inerek buradan M4 hattına aktarma yapabilirsiniz.

Şehir Merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na Otobüs ile Ulaşım


Sabiha Gökçen Havalimanı’na giden çok sayıda otobüs hattı bulunmaktadır. Bu otobüsler: E3 4. Levent Metro, SG2 Taksim, 122H 4. Levent-Yenişehir, E9 Bostancı, E10 Kadıköy-Kurtköy, E11 Kadıköy, 16S Uzunçayır Metrobüs, SG1 Kadıköy, 130H Tuzla Deniz Harp Okulu ve 132 H Pendik YHT şeklindedir.

Şehir Merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na Havabus ile Ulaşım


Eskiden Havaş adıyla tanınan otobüslerin aynısı olan Havabus otobüsleri Taksim-Divan Hotel, Kadıköy Rıhtım ve Yenisahra Metro olmak üzere 3 farklı noktadan hareket etmektedir.

Şehir Merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na Taksi ile Ulaşım


İstanbul’da bulunduğunuz konumdan rahatlıkla havalimanına gitmek istiyorsanız, 7/24 hizmet veren taksilere binmeyi tercih edebilirsiniz. Ancak taksi ile yapacağınız yolculuk diğerlerinden daha pahalı olacaktır.

İstanbul Havalimanı’na Otobüs ile Ulaşım


İstanbul Havalimanı’na İETT otobüsleriyle birkaç hat üzerinden ulaşım sağlamanız mümkündür. Binebileceğiniz otobüs hatları: H-1 Mahmutbey Metro, H-2 Mecidiyeköy, H3- Halkalı, H-6 Mescid-i Selam-Arnavutköy, H-7 Alibeyköy Cep Otogarı, H-8 Hacıosman-Sarıyer, H-9 Cevizlibağ şeklindedir.

İstanbul Havalimanı’na Havaist ile Ulaşım


Şehir içinde birkaç farklı noktadan kalkan Havaist otobüsleri ile kolayca İstanbul Havalimanı’na ulaşabilirsiniz. Binebileceğiniz Havaist otobüsleri: İST-1 Yenikapı, İST-2 Beylikdüzü-Çatalca, İST-3Otogar, İST-4 Bakırköy, İST-5 Beşiktaş, İST-7 Kadıköy, İST-8 Pendik, İST-15 Avcılar Metrobüs-Bahçeşehir, İST-17 Halkalı İstasyon-Başakşehir, İST-19 Taksim ve İST-20 Sultanahmet şeklindedir.

İstanbul Havalimanı’na Taksi ile Ulaşım


İstanbul Havalimanı’na 7/24 hizmet veren taksilere binerek direkt olarak bulunduğunuz yerden ulaşım gerçekleştirebilirsiniz. Ancak bu diğer seçeneklere göre çok daha pahalı olacaktır.

Belgrad Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım


Belgrad’ın güneyinde, şehir merkezinin 18 km uzağında yer alan Belgrad Havalimanı, 2. Dünya Savaşı’ndan sonra büyüyüp gelişerek Sırbistan’ın en işlek havalimanı haline gelmiştir. 2006 yılında havalimanının adı Belgrad Nikola Tesla Havalimanı olarak değiştirilmiştir. Belgrad Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım için birkaç farklı yol alternatifiniz bulunmaktadır.

Belgrad Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Otobüs ile Ulaşım


Belgrad Havalimanı’ndan kalkan otobüslere binerek şehir merkezine ve özellikle de Zeleni Venac ile Slavija bölgelerine gitmeniz mümkündür. Bu bölgelere ulaşım sağladıktan sonra şehirdeki pek çok turistik yere ya da diğer şehirlere de kolaylıkla geçiş yapabilirsiniz. Gelen yolcu terminalinin hemen dışında bulunan otobüs durağından kalkan 72 numaralı otobüslere binerek şehir merkezine gidebilirsiniz. Bu otobüs her 30 dakikada bir kalkmakta ve yaklaşık 1 saat içerisinde şehir merkezine varmaktadır. 72 numaralı otobüsün son durağı Zeleni Venac’tır.

Belgrad Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Minibüs ile Ulaşım


Otobüse kıyasla şehir merkezine daha hızlı bir şekilde götüren Ai minibüsleri ile rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Havalimanından kalkan minibüsler şehir merkezine 20 dakikalık yürüme mesafesinde olan Slavija Meydanı’na gitmekte ve yol üzerinde sadece 2 durakta durmaktadır. Minibüs ile ulaşımı tercih ediyorsanız ana tren istasyonuna ya da Fontana’ya gitmeniz gerekmektedir.

Belgrad Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Taksi ile Ulaşım


Belgrad Nikola Tesla Havalimanı’nda, gelen yolcu çıkışında turistleri dolandırıp daha fazla para almak için bekleyen taksiciler olacaktır, onlarla muhatap olmamak ve paranızı kaptırmamak için gelen yolcu salonundaki bagaj alım noktasında bulunan taksi stantlarına gidebilirsiniz. Buradaki görevliye bir taksi tutmak istediğinizi ve gideceğiniz yeri söyledikten sonra görevli size ödeyeceğiniz ücreti söyleyip bir makbuz kesecektir. Bu makbuzu alıp terminal çıkış kapısında bekleyen taksilere binebilirsiniz. Taksi ile şehir merkezine yolculuk yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar sürmektedir.

Belgrad Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Özel Transfer ile Ulaşım


Genellikle kalabalık gruplar halinde ya da çok bagajla seyahat edenlerin tercih ettiği özel transfer servisleri havalimanından şehir merkezinde gitmek istediğiniz konuma en konforlu şekilde direkt ulaşım sağlamaktadır. 

Belgrad Gezilecek Tarihi Yerler


Anadilinde “Beyaz Şehir” olarak bilinen Belgrad köklü geçmişi nedeniyle pek çok tarihi yapıya da ev sahipliği yapmaktadır. Belgrad’da gezilecek tarihi yerleri sizler için tanıttık.

Sırbistan Ulusal Müzesi


Cumhuriyet Meydanı’nda yer alan müze 1844 yılında kurulmuş olup, içerisinde Osmanlı, Yugoslav, Sırp ve Balkan birçok sanatçının eserleri bulunmaktadır. Resim ve çizimlerden oluşan 400 binden fazla eserin bulunduğu müzede Picasso, Van Gogh, Klimt gibi ünlü sanatçıların eserlerine de rastlayabilirsiniz.

Gardos Kulesi


1896 yılında, Türklere karşı savaşmış olan Janko Sibinjanin anısına inşa edilen Gardos Kulesi, dört Millenium kulesinden biridir. Gardos Kulesi’nin tepesine çıktığınızda tüm şehrin ve Sava Nehri’nin harika manzarasını seyredebilirsiniz. Tarihte gözetleme amacıyla kullanılmış olan kule günümüzde turizm amacıyla ziyarete açık bulunmaktadır.

Kalemegdan


İlk yerleşimin M.Ö 3. Yüzyılda Keltler tarafından yapıldığı alanda yer alan Kalemegdan 52 hektarlık, içerisinde parklar ve başka tarihi yerler de bulunan bir alandadır. Kalenin içerisine girdiğinizde Saat Kulesi, Büyük Cephanelik, Roma Kuyusu ve Nebojsa Kulesi’ni de ziyaret edebilirsiniz.

Skadarlija


Bohem yaşam tarzının hakim olduğu Skadarlija, Belgrad’ın Old Town bölgesinde yer almaktadır. 1830 yılında çingeneler tarafından oluşturulan 400 metrelik bu caddede Sırp mutfağına ait leziz yemekler tadacağınız restoranlar ve gezebileceğiniz pek çok sanat galerisi bulunmaktadır.

Aziz Mark Kilisesi


1931-1940 yılları arasında, Sırp-Bizans mimarisinin bir karışımı şeklinde inşa edilen Aziz Mark Kilisesi, Taş Meydan’da yer almaktadır. Kilise dış mimarisiyle ilgi çekmesinin yanı sıra içerisinde değerli dini nesneler sergileniyor olmasıyla da mutlaka gezilmesi gereken yerlerden biridir. 

Belgrad’da Ne Yenir?


Balkanlar ve Akdeniz mutfağından ortak ürünlerin yer aldığı Sırp mutfağına pek yabancı hissetmeyeceğinize eminiz. Ortak noktalarımızın olduğu ancak Sırp mutfağında önemli yeri olan yiyecekleri “Belgrad’da ne yenir?” başlığımızda anlattık.

Becka Snicla: Esasında Avusturya’dan ödünç alınmış olan Becka Snicla, kemiksiz tavuk etiyle yapılan bir şnitzeldir ve anavatanı olan Avusturya’da “Viyana şnitzeli” olarak geçer.

Cevapcici Kebabı: Belgrad’ın en bize tanıdık gelen yemeklerinden biri olan Cevapcici kebabını biraz Tekirdağ köftesine benzetmeniz mümkün. Cevapcici Kebabı genellikle akşam yemeklerinde, bol soğan ve pide ile tüketilmektedir.

Sırp Salatası: Sırbistan’da akşam yemeklerinde sıklıkla tüketilen Sırp salatası da aslında bizdeki çoban salataya benzemektedir. Sırp salatasının farklı ise içerisine rendelenmiş kaşar peyniri ekleniyor olması.

Pljeskavica: Belgrad’da yiyebileceğiniz en meşhur tatlardan biri ise kesinlikle Pljeskavica. Domuz ya da sığır eti kullanılarak yapılan Pljeskavica, içerisine baharatlarla birlikte kaşar peyniri doldurularak da tatlandırılmaktadır.

Riblja Çorbası: Özellikle balık severlerin bayılacağı bir yemek olan Riblja Çorbası, Belgrad’da akşam yemeklerinde yiyebileceğiniz en leziz yöresel tatlardan biridir.

Ustipci: Bizdeki hamur kızartmasına benzeyen Ustipci genellikle yanında reçel, kaymak ve peynir ile servis edilmektedir.

Krofne: İçerisine marmelat, çikolata ve reçel doldurularak hazırlanan Krofne, kahvenin yanında yiyebileceğiniz en güzel tatlı çöreklerden biridir. Lezzetli olduğu kadar doyurucu da olan Krofne’yi mutlaka denemelisiniz.