İstanbul - Taşkent Uçuş Bilgileri

5.731 TL Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
4500 KM Mesafe
THY Popüler Havayolu
4 Saat 30 Dakika Uçuş Süresi

En Ucuz İstanbul - Taşkent Uçak Biletleri

Uzbekistan Airways
İstanbul
İstanbul Havalimanı
Taşkent
İslam Kerimov Taşkent Uluslararası Havalimanı
TL5.885
Türk Hava Yolları
İstanbul
İstanbul Havalimanı
Taşkent
İslam Kerimov Taşkent Uluslararası Havalimanı
TL5.731
Sıkça Sorulan Sorular
İstanbul - Taşkent arası havayolu ile 4 saat 25 dakika sürmektedir.
İstanbul - Taşkent karşılıklı uçuşlarınızı İstanbul Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı ve İslam Kerimov Taşkent Havalimanı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
İstanbul - Taşkent en ucuz uçak bileti 5.731 TL’den başlamaktadır.
İstanbul - Taşkent arası yaygın olarak THY, Pegasus ve Anadolujet gibi havayolu firmaları hizmet veriyor.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Hızlı Erişim
Taşkent Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?
Taşkent'te Gezilecek Yerler
Taşkent'te Ne Yenir?
Taşkent Haritasını İnceleyin

Özbekistan’ın başkenti Taşkent; asya şehirleri arasında ziyaretçilerini büyüleyen, geçmişten günümüze tarihin izlerini bozmadan taşıyan nadir şehirlerdendir. Sovyet döneminden kalma eserlere Avrupa mimarisinin eklenmesiyle her köşe başında misafirlerini büyüleyen görkemli antik kentin tarihi; M.Ö 2.yüzyıllara kadar dayanır. Adı “Taş Kale” anlamına gelen Taşkent, günümüzde modern bir metropol görünümündedir. Şehirde gezerken Özbek kültürünün köklerine şehrin mimarisinde, müzelerinde ve metro istasyonlarında rastlamak mümkündür. Bunun yanında tüm dünyada Özbek mutfağı ‘’Taşkent’te ne yenir?’’ sorusuna sayısız seçenek sunarak cevap verir. 

Türkiye’den en çok ziyaretçisini İstanbul’dan alan Taşkent hem iş hem de turistik amaçlı çok sayıda misafir ağırlar. Plan yapmadan önce akla gelen İstanbul Taşkent uçak bileti fiyatları Bilet Dükkanı tarafından en avantajlı fiyatlara sağlanır. İşte İstanbul Taşkent uçak bileti satın aldıktan sonra merak ettiğiniz her şey.


Taşkent Havalimanı’dan Şehir Merkezine Ulaşım


Taşkent Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım birden fazla şekilde gerçekleşir. Bunlardan en sık tercih edilenleri ise; toplu taşıma, taksi ve araç kiralamadır. Yolcuların bagajlarını aldıktan sonra terminal kapısından en uygun ulaşım yolunu tercih etmesi gerekir.

Otobüs ile Taşkent Şehir Merkezine Ulaşım


Taşkent Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım için en sık tercih edilen yolun başında otobüs gelir. Havalimanından Taşkent şehir merkezine terminal binası önünde bulunan otobüsleri kullanarak hızlıca ulaşmak mümkündür. Havalimanı ile şehir merkezi arasındaki mesafe 8 kilometredir ve yaklaşık 20 dakika sürer. Taşkent Havalimanı’ndan tren istasyonuna doğrudan ulaşım sağlayan bir otobüs de bulunur.

Taksi ile Taşkent Şehir Merkezine Ulaşım


Bagaj yükü fazla olan ve gideceği adresin kapısında inmek isteyenlerin tercihi ise taksidir. Taşkent Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım taksi yoluyla hem hızlı hem de konforlu ile yapılabilir. Toplu taşıma hizmetlerini bekleyerek zaman kaybetmek istemiyorsanız havalimanından 24 saat hizmet veren taksi hizmetini kullanarak şehir merkezine gitmek en rahat seçenekler arasında yer alır.

Araç Kiralama ile Şehir Merkezine Ulaşım


Taşkent’e gezmek ya da iş seyahati için gelen yolcuların tercihleri arasında araç kiralama yer alır. Taşkent Havalimanı içinden araç kiralamak ve şehri kolayca gezmek mümkündür. Taşkent Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım araç kiralama ile çok kısa sürede gerçekleşir.


Taşkent’te Gezilecek Yerler


Özbekistan’ın başkenti Taşkent Orta Asya'nın en büyük şehri olarak görülmeye değer birçok esere ve yapıya sahiptir. Sovyet döneminden izler taşıyan şehir aynı zamanda modern mimariyi yapısına uygun olarak benimseyerek dizayn edilmiştir. Semerkant, Buhara ve Hiva gibi büyüleyici İpek Yolu şehirlerine ek olarak Taşkent birçok gezginin öve öve bitiremediği yapılara, doğa güzelliklerine ve antik kalıntılara sahiptir. İşte Taşkent’te gezilecek yerler: 

Çorsu Çarşısı: Şehrin en ünlü pazarı ve Taşkent'teki en unutulmaz cazibe merkezlerinden biri olan ziyaretçilerinin aradığı her şeyi bulabileceği eşsiz bir mekandır. Taşkent'in ünlü etnik ve kültürel karışımını gözlemlemek için harika bir yerdir. 

Taşkent Metrosu: Güzel mozaiklerden devasa, altın rengi şamdanlara kadar, birçok muhteşem istasyonu bulunan Taşkent metrosu Moskova metrosu ardından sanat eseri olarak görülen nadir metrolardandır. 

Abdül Kasım Medresesi: Taşkent mimarisini yansıtan yapı şehrin güney kesiminde yer alır. 19.yüzyılda inşa edildiği düşünülen yapının çok sayıda öğrencinin eğitim masraflarını üstlendiği biliniyor. 

Emir Timur Meydanı: Taşkent merkezinde bulunan Emir Timur Meydanı şehrin simgesi haline gelen at üzerindeki Emir Timur heykelini barındırır. 

Bağımsızlık Meydanı: Özbekistan'ın bağımsızlığının sembolü haline gelen meydanda Bağımsızlık Anıtı da bulunuyor. Devlet Tarihi Müzesi: Orta Asya tarihi hakkında detaylı bilgiler veren Devlet Tarihi Müzesi ziyaretçilerini etkiler. 

Taşkent Kulesi: 375 metre yüksekliğiyle dünyanın en yüksek televizyon kulelerinden biri olan gözlem güvertesi sayesinde tüm şehri tepeden izleme fırsatı verir. 

Minor Camii: Geçtiğimiz yıllarda inşası tamamlanan ve hizmete açılan Minor Camii sadece beyaz mermer kullanılarak yapılmıştır. 

Devlet Uygulamalı Sanatlar Müzesi: Heykel, resim, porselen, halı gibi 7000’den fazla el sanatı eserleri sergilendiği Devlet Uygulamalı Sanatlar Müzesi 1997 yılından bu yana ziyaretçilerini ağırlar. 

Alay Çarşısı: Taşkent’ten dönerken yöresel lezzetlerden götümek isteyenlerin adresi her şeyin bulunabildiği Alay Çarşısı’dır. 

Prens Romanov Sarayı: Geçmişte Rusya‘dan Taşkent’e sürgüne gönderilen prens için yapılan saray, bölgeye nazaran farklı tarzda mimarisiyle ilgi çekiyor. Prensin başarılı bir avcı olması nedeniyle bahçesini pek çok geyik heykelinin süslediği saray sadece pazar günleri ziyaret edilebiliyor. 

Kukeldaş Medresesi: Taşkent'in en eski simge yapılarından biri olan Kukeldaş Medresesi hanlıkların ve imparatorlukların yıkılmasına tanık olan ve birkaç büyük depremden sağ kurtulan bir yapıdır. 

Ali Şir Nevai Müzesi: Özbek edebiyatının efsane isimlerinden Ali Şir Nevai 1957 yılında açıldı. Müzede şairin hayatının anlatıldığı 

Anchor Kanalı: Anchor Kanalı, her mevsim kıyısında huzur içinde yürüyüş yapma imkanı veren güzel bir sulama kanalıdır. 

Bunların yanında Bilet Dükkanı üzerinden alacağınız İstanbul Taşkent uçak bileti ile; Navruz Müzesi, Cesaret Anıtı, Holy Assumption Katedrali Kilisesi, Sacred Heart Katolik Katedrali, Alisher Navoi Opera ve Bale Tiyatrosu gibi yerleri de ziyaret edebilirsiniz.


Taşkent’te Ne Yenir?


Orta Asya etkilerini taşıyan, Sovyet esintilerini barındıran Taşkent köklü geçmişi ve çeşitli kültürlere ev sahipliği yapmasından dolayı çok çeşitli bir mutfağa sahiptir. İstanbul Taşkent uçak bileti olan yolcuların ilk kontrol ettiği liste “Taşkent’te ne yenir?” olur. Et ve yerel olarak yetiştirilen sebzeler, yerel Özbek halkının beslenmesinde önemli bir yere sahiptir. Koyun bolluğu sayesinde koyun eti ve kuzu eti en çok tüketilen etler arasındadır. Tahıl yetiştiren bir ülke olan pirinç, erişte ve ekmek, Özbek kültürü ve mutfağı için eşit derecede hayati öneme sahiptir. İşte tüm dünyada meşhur olan Özbek yemeklerinden oluşan Taşkent Lezzetleri: 

Özbekistan Pilavı: Özbekistan'ın ulusal yemeği olarak kabul edilir. Kuzu veya dana eti, soğan, sarımsak, kuru üzüm, havuç ve kayısı ile birlikte pişirilmiş ziyaretçilerini lezzetiyle büyüleyen bir pilavdır. 

Şaşlık: Şaşlık, ızgarada pişirilen bir şiş kebap türüdür. 

Lağmen: Özbekistan'da son derece popüler olan bir başka yiyecek olan Lağmen Çorbası kuzu eti, soğan, havuç, dolmalık biber, domates, patates ve sarımsak içeren doyurucu bir erişte güvecidir. 

Naryn: Elle kesilmiş erişte ve etle yapılan bir yemektir. 

Dimlama: Et (kuzu veya sığır eti), patates, soğan, havuç, lahana, biber ve sarımsaktan oluşan ve hepsinin sırayla tencereye dizilip pişirildiği bir Orta Asya yemeğidir. 

Düşbere (Özbek Mantısı): Türk mutfağında mantı olarak bilinen Düşbere, hem kızarmış hem de haşlama versiyonu ile Taşkent lezzetleri arasında yerini alır. 

Chalap: Taşkent sokaklarını turladıktan sonra ziyaretçilerin serinlemek için en çok tercih ettiği Taşkent lezzeti Chalap olur. Kişniş, dereotu, maydanoz, turp ve salatalık ile yapılan soğuk bir yoğurt çorbasıdır. 

Helva: Özbekistan kültüründe tatlının önemi büyüktür. Bu nedenle Taşkent’e ziyarete gelenlerin kakao tozu, vanilya, çikolata ve kıyılmış fındık ile yapılan helvalardan tatması gerekir. 

Çöl Kavunu: Türkiye’deki kavunlardan farklı lezzete sahip Çöl Kavunu ziyaretçilerin deneyimlemesi gereken bir lezzettir. 

Samsa: Orta Asya mutfağında popüler olan bir tür tuzlu hamur işidir. 

Nişalda: Bir tatlı türü olan Nişalda özellikle Ramazan aylarında tüketilir. 

Özbek mutfağı listesi uzayıp giderken Taşkent’te; filibe, kazan kebabı, lezzetli kuruyemişler ve değişik yöresel sebzelerden tadabilirsiniz.