İstanbul - Bursa Otobüs Bileti Genel Bilgileri
325 TL
Ucuz Otobüs Bileti Tahmini Fiyatı
|
158 KM
Mesafe
|
İstanbul Kalesi
Popüler Firma
|
2 Saat 20 Dakika
Sefer Süresi
|
En Ucuz İstanbul Bursa Otobüs Biletleri
İstanbul Popüler Otobüs Biletleri
İstanbul Kalkışlı Otobüs Biletleri
İstanbul Varışlı Otobüs Biletleri
Bursa Popüler Otobüs Biletleri
Bursa Kalkışlı Otobüs Biletleri
Bursa Varışlı Otobüs Biletleri
Bursa Araç Kiralama Noktaları
Sıkça Sorulan Sorular
Avantajlı İstanbul Bursa Otobüs Seyahati
Ülkemizin en büyük şehri İstanbul’dan Marmara Bölgesi’nin bir diğer kalabalık şehri Bursa’ya gitmenin en konforlu yollarından biri de İstanbul Bursa otobüs bileti satın almaktır. 2 – 3 saat arası sürecek bir yolculukla İstanbul’dan Bursa’ya ulaşmanız mümkün.
İstanbul'dan Bursa otobüs bileti ile yola çıkmadan önce Bursa otelleri ve Bursa araç kiralama hizmetleri için Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilir, avantajlı fiyatlardan yararlanabilirsiniz.
İstanbul Bursa Otobüs Bileti Fiyatları
İstanbul Bursa otobüs bileti fiyatları yaklaşık 200 – 230 Türk Lirası civarında tutacaktır. İstanbul Bursa otobüs bileti sık sık alındığı için dönüş biletinizi de önceden almanızda fayda var, aksi takdirde dönerken yer bulamayabilirsiniz. Bu sıkıntıyı yaşamamak için İstanbul Bursa otobüs bileti gidiş dönüş olarak satın almanızı tavsiye ederiz.
İstanbul’dan Esenler Otogarına Nasıl Gidilir?
Şehrin merkezi noktalarından toplu taşımayla Esenler Otogar’a gitmek oldukça kolaydır. M1 Yenikapı – Atatürk Havalimanı metrosu Esenler Otogar durağında durmaktadır. Bu metroya binmek için çok sayıda seçeneğiniz mevcut. Marmaray’a herhangi bir istasyondan binerek ya da M2 Yenikapı – Hacıosman metrosuyla M1 metrosuna ulaşmanız mümkün.
Eğer Marmaray yerine Metrobüs ile gelmeyi tercih edecekseniz herhangi bir Metrobüs durağından binerek Merter’de inmeli, M1 metrosu Merter durağında aktarma yapmalısınız.
Dilerseniz taksiyle de ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Daha uygun fiyatlara daha konforlu şekilde İstanbul’un istediğiniz noktasından Esenler Otogar’a gitmek için Bilet Dükkanı internet sayfasına girerek araç kiralama ya da özel transfer işlemi yapabilirsiniz.
Bursa Otobüs Terminali’nden Şehir Merkezine Ulaşım
İstanbul Bursa otobüs bileti sahibi yolcular bindikleri otobüs firmalarının şehir içi servislerine binerek ücretsiz olarak ulaşımlarını sağlayabilirler.
Ayrıca otogardan geçen 17 Terminal – Ovaakça, 17/Y Terminal – BTSO Yeniceabat Eğitim Kamp., 18/B Terminal – Siteler, 38 Terminal – Atatürk Caddesi, 38/B Terminal – Nilüfer, 38/D Terminal – Yıldırım, 91 Terminal – Kestel, 91/G Terminal – Gürsu, 92 Terminal – Beşevler, 93 Terminal – Uludağ Üniversitesi, 94 Terminal – Teleferik, 95 Terminal – Ataevler, 95/A Terminal – Üçevler, 96 Terminal – Çekirge, 97 Terminal – Emek ve 97/G Terminal – Bademli belediye otobüslerine binerek ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Terminalden geçen minibüslerle de şehir merkezine ulaşabilirsiniz.
Ayrıca taksiye binebilir ya da Bilet Dükkanı web sitesini ziyaret ederek özel transfer işlemi yapabilir, otogardan şehir merkezine en hızlı şekilde ulaşabilirsiniz. Yine Bilet Dükkanı’ndan araç kiralama işlemi yapabilirsiniz. Araç kiralarsanız Bursa seyahatiniz boyunca ulaşım derdinden de kurtulmuş olursunuz.
Bursa’da Gezilecek 10 Doğal Güzellik
Marmara Bölgesi’nin belki de en yeşil alan ve temiz havaya sahip şehri olan Bursa ülkemizin ve dünyanın dört bir yanından tatil severi yılın her dönemi kendine çekiyor.
İster yeşillikler içinde denize girebileceğiniz bir yaz tatili, ister Uludağ’da kayak yapabileceğiniz bir kış tatili planlayın; İstanbul Bursa otobüs bileti satın almış olan gezginlerin gönlünü fethedecek bu güzel şehirde görmeniz gereken pek çok doğal güzellik yer alıyor. Bursa tatiliniz için en az 4 – 5 gün ayırmanızı tavsiye ediyoruz.
Bursa Botanik Bahçesi
Soğanlı Botanik Bahçesi olarak da bilinen Bursa Botanik Bahçesi yaklaşık 400 dönümlük bir arazinin yeşillendirilmesiyle kapılarını 1998 yılında ziyaretçilere açmıştır.
150 tür ağaç, 27 çeşit gül, 76 tür çalı ve 20 tür örtücü bitkiye ev sahipliği yapan Bursa Botanik Bahçesi kendi içinde pek çok bahçeye ayrılıyor; bu bahçelerden bazılarını şöyle sıralayabiliriz: Japon Bahçesi, İngiliz Bahçesi, Fransız Bahçesi, Kokulu Bitkiler Bahçesi, Gül Bahçesi, Şekilli Bitkiler Bahçesi ve Kaya Bahçesi.
Bursa Botanik Bahçesi’nin yalnızca endemik bitki türlerini görmek için bir alan olduğunu düşünmeyin; burada piknik ve yürüyüş yapabilir, bisiklet kiralayarak keyifli bir gün geçirebilirsiniz! Bahçe haftanın her günü 08.00 – 23.00 saatleri arasında kapılarını açıyor.
Atatürk Kent Ormanı
Yalnızca İstanbul Bursa otobüs bileti sahiplerinin değil, aynı zamanda Bursalıların da hafta sonu gelmeyi en çok tercih ettiği noktalardan biri olan Atatürk Kent Ormanı 150 hektarlık bir yer kaplıyor.
Burada spor yapmak için bazı imkanlar mevcut. Ayrıca at binebilir, piknik yapabilir, çardaklarda oturabilir, seyir terasına çıkarak ormanın eşsiz manzarasını tepeden izleyebilir ve ormanın Doburca kısmına giderek şehir manzarasını da izleyebilirsiniz. Hafta sonları oldukça kalabalık olduğu için Bilet Dükkanı olarak bizim tavsiyemiz hafta içi bir gün ormanı ziyaret etmeniz.
Suuçtu Şelalesi
Mustafakemalpaşa ilçe merkezine yaklaşık 17 kilometre mesafede yer alan Suuçtu Şelalesi neredeyse 40 metre yükseklikten akıyor. Özellikle yaz günlerinde yerel halk ve turistlerin serinlemek için ziyaret ettiği şelalenin suyunun içilebilir olduğunu hatırlatmakta fayda var. Şelalenin yakınlarındaki piknik masalarına oturarak sevdiklerinizle keyifli bir gün geçirebilir ya da burada yer alan alabalık restoranında leziz öğle yemeği yiyebilirsiniz.
Kocayayla
Bursa’nın Keles ilçe merkezi yakınlarında yer alan Kocayayla oldukça geniş bir yayladır. Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi ve oğlu Orhan Gazi’nin düğünlerinin yapıldığı söylenen Kocayayla şehrin içme suyunun büyük bir kısmını karşılayan Nilüfer Çayı’na da ev sahipliği yapıyor.
Orhan Gazi’nin eşi Nilüfer Hatun’dan adını alan Nilüfer Çayı’nın çevresinde piknik yapabilir, yaylanın temiz havasını soluyarak güne zinde başlayabilirsiniz.
İznik Gölü
Bursa’nın İznik ve Orhangazi ilçeleri arasında yer alan İznik Gölü’nü coğrafya derslerinden de hatırlıyor olmalısınız! Ülkemizin en büyük göllerinden biri olan İznik Gölü tektonik bir tatlı su gölü olduğu için çevresinde tarıma elverişli topraklara sahiptir.
Muhteşem gün batımını izleyebileceğiniz İznik Gölü’nün eskiden kara parçası olduğu söyleniyor. Rivayete göre köye ziyarete gelen bir adam susuz kalır ve köylülerden su ister. Köylüler su vermez ve adam bastonunu yere vurdukça alan su ile dolmaya başlar ve göl haline gelir. Burada kano ve yüzme gibi çeşitli su aktiviteleri yapabilirsiniz. Kamp alanları ve restoranların da bulunduğu alanda unutulmaz bir gün geçirebilirsiniz.
Ayvaini Mağarası
Bursa’nın Nilüfer ilçesinin Ayvaköy mevkiinde yer alan Ayvaini Mağarası’nın Mezozoik çağdan kaldığı düşünülmekte olup mağara 70li yıllarda keşfedilmiştir.
Damlataş havuzları, mağaranın içinde yer alan Karadonlu Deresi, sarkıt ve dikitleriyle Ayvaini Mağarası’nda pek çok hayvanı da görebilirsiniz.
Uludağ Kayak Merkezi
Kuşaklıkaya ve Fatintepe tepelerinin üzerine kurulan Uludağ Kayak Merkezi Bursa şehir merkezine yaklaşık yarım saatlik sürüş mesafesinde yer alıyor. Ülkemizin kış turizmi denince akla gelen kuşkusuz ilk destinasyonu Uludağ yılın hemen hemen her zamanı yüzbinlerce ziyaretçiyi konuk ediyor. Burada kayak yapabilir, kışın düzenlenen festivallere katılabilirsiniz.
Sadağ Kanyonu
Orhaneli ilçesine bağlı Sadağ Kanyonu şehrin en büyük kanyonlarından biridir. Kanyonda yürüyüş yolları mevcut, akan suyun huzur veren sesinin eşliğinde sıcak havadan kaçarak doğa yürüyüşü yapmak isterseniz Sadağ Kanyonu ilk duraklarınızdan olacaktır. Burada mangal yapmak serbest olup, kendi malzemelerinizi getirerek piknik yapmanız da mümkün. Ayrıca burada Roma İmparatoru Hadrianus’un karısı için yaptırdığı bir kaya hamamı da bulunuyor.
Oylat Şelalesi
Bursa’nın ünlü İnegöl ilçesinin Saadet mevkiinde yer alan Oylat Şelalesi etrafında büyüyen yeşilliklerle oldukça büyüleyici bir görüntüye sahiptir. Adeta bir şelale şehri diyebileceğimiz Bursa’nın en güzel yerlerinden biri olan Oylat Şelalesi aynı zamanda kaplıcalara da ev sahipliği yapıyor.
Tigem Karacabey Harası
Bursa’nın Karacabey ilçesinde yer alan bölge 1926 yılında TBMM tarafından haraya dönüştürülmüştür. Günümüzde Tigem Karacabey Harası’nda safkan at üretimi yapılmakta, aynı zamanda ayçiçeği ve mısır gibi ürünler yetiştirilmektedir. Günbatımını izleyebileceğiniz Tigem Karacabey Harası uçsuz bucaksız görünen yeşil bir araziye sahip.