İstanbul - Sırbistan Uçuş Bilgileri
3537,74 TL
Ucuz Uçak Bileti Tahmini Fiyatı
|
735 KM
Mesafe
|
AirSerbia
Popüler Havayolu
|
1 Saat 2 Dakika
Uçuş Süresi
|
En Ucuz İstanbul - Sırbistan Uçak Biletleri
İstanbul Kalkışlı Popüler Uçak Biletleri
Kıta Avrupası’nın güneydoğusunda yer alan Sırbistan, Balkanlar olarak nitelendirdiğimiz bölgenin ortasında bulunmaktadır.
Yılın her dönemi rahatlıkla ziyaret edebileceğiniz Sırbistan, özellikle Türklerden vize istememesi nedeniyle yurtdışı seyahatlerinde oldukça tercih edilen bir ülkedir. Birkaç gününüzü Sırbistan’ı gezmeye ayırıp hem zahmetsiz bir şekilde yeni bir kültür tanımak hem de keyifli bir tatil yapmak istiyorsanız Bilet Dükkanı üzerinden en uygun fiyata İstanbul Sırbistan uçak bileti satın alabilirsiniz.
Seyahatinize başlamadan önce Sırbistan’da gezilecek tarihi yerler ya da Sırbistan’da ne yenir gibi bilgilere ulaşmak için Sırbistan hakkındaki rehber yazımızı okuyabilirsiniz.
İstanbul’da Havalimanlarına Ulaşım
İstanbul’un biri Anadolu yakasındaki Sabiha Gökçen Havalimanı diğeri de Avrupa yakasındaki İstanbul Havalimanı olmak üzere 2 adet havalimanı hizmet vermektedir. İstanbul’da havalimanlarına ulaşım için farklı pek çok yol alternatifi mevcuttur.
Şehir Merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na Metro ile Ulaşım
Sabiha Gökçen Havalimanı’na en hızlı şekilde ulaşım sağlamak için metro ile gitmeyi tercih edebilirsiniz. M4 Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattını kullanarak hem hızlı hem de rahat bir yolculuk sağlayabilirsiniz. İlk durak olan Kadıköy’den bindiğinizde havalimanına varmanız 1-1.5 saat arasında sürecektir. Eğer Avrupa Yakası'ndan Sabiha Gökçen’e ulaşım sağalamaya çalışıyorsanız en yakın Marmaray durağından Gebze yönüne doğru giden bir trene binip Ayrılık Çeşmesi’nde inerek buradan M4 hattına aktarma yapabilirsiniz.
Şehir Merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na Otobüs ile Ulaşım
İstanbul şehir merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na giden çok sayıda otobüs hattı bulunmaktadır. Bu otobüs hatları: E3 4. Levent Metro, SG2 Taksim, 122H 4. Levent-Yenişehir, E9 Bostancı, E10 Kadıköy-Kurtköy, E11 Kadıköy, 16S Uzunçayır Metrobüs, SG1 Kadıköy, 130H Tuzla Deniz Harp Okulu ve 132 H Pendik YHT şeklindedir.
Şehir Merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na Havabus ile Ulaşım
Eskiden adı Havaş olan otobüslerin aynısı olan Havabus otobüsleri Taksim-Divan Hotel, Kadıköy Rıhtım ve Yenisahra Metro olmak üzere şehir içindeki 3 farklı merkezi noktadan hareket etmektedir. Havabus otobüslerinin kalkış saatlerini resmi sitesinden kontrol edebilirsiniz.
Şehir Merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na Taksi ile Ulaşım
İstanbul’da bulunduğunuz yerden konforlu bir şekilde ve dolanmadan Sabiha Gökçen Havalimanı’na gitmek istiyorsanız, 7/24 hizmet veren taksilere binmeyi tercih edebilirsiniz. Taksi ile yapacağınız yolculuğun diğer yol seçeceklerinden daha pahalı olacağını bilmenizde fayda var.
İstanbul Havalimanı’na Otobüs ile Ulaşım
İstanbul Havalimanı’na İETT otobüslerinin birkaç hattı üzerinden ulaşım sağlamanız mümkündür. Binebileceğiniz otobüsler: H-1 Mahmutbey Metro, H-2 Mecidiyeköy, H3- Halkalı, H-6 Mescid-i Selam-Arnavutköy, H-7 Alibeyköy Cep Otogarı, H-8 Hacıosman-Sarıyer, H-9 Cevizlibağ şeklindedir.
İstanbul Havalimanı’na Havaist ile Ulaşım
Şehir içinde birkaç farklı noktadan kalkan Havaist otobüsleri ile kolayca İstanbul Havalimanı’na ulaşabilirsiniz. Binebileceğiniz Havaist otobüsleri: İST-1 Yenikapı, İST-2 Beylikdüzü-Çatalca, İST-3Otogar, İST-4 Bakırköy, İST-5 Beşiktaş, İST-7 Kadıköy, İST-8 Pendik, İST-15 Avcılar Metrobüs-Bahçeşehir, İST-17 Halkalı İstasyon-Başakşehir, İST-19 Taksim ve İST-20 Sultanahmet şeklindedir.
İstanbul Havalimanı’na Taksi ile Ulaşım
İstanbul Havalimanı’na 7/24 hizmet veren taksilere binerek direkt olarak bulunduğunuz yerden konforlu bir şekilde ulaşım gerçekleştirebilirsiniz. Yine de taksi ile havalimanına ulaşımın diğer seçeneklerden çok daha pahalı olacağı konusunda sizi uyaralım.
Sırbistan Turistik Yerleri
Gezilecek yerler bakımından pek çok çeşitte imkanlar sunan Sırbistan’da turistik yerleri sizler için tanıttık.
Skadarlija
Bohem yaşam tarzının benimsendiği Skadarlija, Belgrad’ın Old Town bölgesinde yer almaktadır. 1830 yılında çingeneler tarafından kurulmuş olan, 400 metre uzunluğundaki bu caddede Sırp mutfağına ait yöresel yemekler tadacağınız restoranlar ve gezebileceğiniz pek çok sanat galerisi bulunmaktadır.
Knez Mihailova Caddesi
Tarihi Eski Roma dönemine kadar uzanan Knez Mihailova Caddesi 1870 yılında açılmıştır. Açıldığı ilk zamanlarında su yolu olarak kullanılan cadde günümüzde Sırbistan’ın en önemli kültür merkezleri arasında yer almaktadır. Cadde üstünde bulunan tarihi yapılar ve mağazalar sayesinde turistlerin yoğun ilgisini çeken bölgelerden biridir.
Belgrad Cumhuriyet Meydanı
Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da şehrin kalbinin attığı yer olarak nitelenen Cumhuriyet Meydanı, yılın her anı oldukça kalabalık ve hareketlidir. Meydanda Sırbistan’a bağımsızlığını kazandıran Prens 3. Mihalio Obrenovic’in heykelinin yanı sıra yıl boyunca pek çok kutlama, şenlik ve etkinlik gerçekleştirilmesi de burayı bir hayli önemli kılmaktadır.
Sırbistan’da Gezilecek Tarihi Yerler
Köklü ve çalkantılı bir tarihe sahip olan Sırbistan, geçmişinden birtakım izleri hala taşımaktadır. Sırbistan’da gezilecek tarihi yerleri sizler için tanıttık.
Kalemegdan
İlk yerleşimin M.Ö 3. Yüzyılda Keltler tarafından yapıldığı, 52 hektarlık alanda yer alan Kalemegdan’ın içerisinde parklar ve başka tarihi yerler de bulunmaktadır. Kalenin içerisine girdiğinizde ise Saat Kulesi, Büyük Cephanelik, Roma Kuyusu ve Nebojsa Kulesi’ni ziyaret edebilirsiniz.
Aziz Mark Kilisesi
Taş Meydan’da yer alan Aziz Mark Kilisesi, Sırp-Bizans mimarisinin bir karışımı şeklinde, 1931-1940 yılları arasında inşa edilmiştir. Dış mimarisiyle görenleri anında büyüleyen kilise, bunun yanı sıra içerisinde değerli dini nesneler sergileniyor olmasıyla da mutlaka gezilmesi gereken yerlerden biridir.
Gardos Kulesi
Dört milenyum kulesinden biri olan Gardos Kulesi, 1896 yılında Türklere karşı savaşmış olan Janko Sibinjanin anısına inşa edilmiştir. Tepesine çıktığınızda tüm Belgrad şehrinin ve Sava Nehri’nin muhteşem manzarasıyla karşılaşacağınız Gardos Kulesi, ilk inşa edildiği zamanlar gözetleme amacıyla kullanılmıştır. Gardos Kulesi günümüzde turizm amacıyla ziyaretçilerine kapılarını açmış bulunmaktadır.
Sırbistan Ulusal Müzesi
Belgrad’daki Cumhuriyet Meydanı’nda yer alan Sırbistan Ulusal Müzesi 1844 yılında kurulmuştur. Müzenin içerisinde Osmanlı, Yugoslav, Sırp ve Balkan pek çok sanatçının eserleri yer almaktadır. 400 binden fazla eserin bulunduğu müzede Picasso, Van Gogh ve Klimt gibi dünyaca ünlü sanatçıların eserlerini de görebilirsiniz.
Manasija Manastırı
Orta Çağ dönemi Sırbistan’ından günümüze kalan en önemli yapılardan biri olan Manasija Manastırı, Morava Okulu’na ait bir manastırdır. Büyük duvar ve kulelerle çevrelenmiş olan manastırda tam olarak 11 adet kule bulunmaktadır.
Sırbistan’da Ne Yenir?
Balkanlar ve Akdeniz mutfağından ortak ürünlerin bulunduğu Sırp mutfağına pek yabancı hissetmeyeceğinizi düşünüyoruz. Ortak noktalarımızın çok olduğu ancak Sırp mutfağında önemli yeri olan yiyecekleri “Sırbistan’da ne yenir?” başlığımızda anlattık.
Becka Snicla: Aslında Avusturya’dan ödünç alınmış olan Becka Snicla, kemiksiz tavuk etiyle yapılan bir şnitzeldir.
Cevapcici Kebabı: Sırbistan’ın en bize tanıdık gelen yemeklerinden biri olan Cevapcici kebabını Tekirdağ köftesine benzetmeniz mümkün. Cevapcici Kebabı genellikle akşam yemeklerinde, yanında bol soğan ve pide ile tüketilmektedir.
Sırp Salatası: Sırbistan’da akşam yemeklerinde sık sık tüketilen Sırp salatası da aslında bizdeki çoban salataya benzemektedir. Sırp salatasının farkı, içerisine rendelenmiş kaşar peyniri de ekleniyor olması.
Pljeskavica: Yiyebileceğiniz en meşhur tatlardan biri ise kesinlikle Pljeskavica. Domuz ya da sığır eti kullanılarak hazırlanan Pljeskavica, içerisine baharatlarla birlikte kaşar peyniri doldurularak da yapılmaktadır.
Riblja Çorbası: Özellikle balık severlerin bayılacağı bir yemek olan Riblja Çorbası, Sırbistan’daki akşam yemeklerinde yiyebileceğiniz en leziz yöresel yemeklerden biridir.
Ustipci: Bizdeki hamur kızartmasını andıran Ustipci genellikle yanında reçel, kaymak ve peynir ile servis edilmektedir.
Krofne: İçerisine marmelat, çikolata ve reçel doldurularak yapılan Krofne, kahvenin yanında yiyebileceğiniz en güzel tatlı çöreklerdendir.