Taşkent Gezilecek Yerler

Türkiye’den vizesiz bir yerlere gitmek istiyorsan sana harika bir önerimiz var: Taşkent! Kültürel zenginliği, eşsiz doğa güzellikleri ve tadı damağınızda kalacak lezzetleri ile Özbekistan’ın gözdesi Taşkent seni bekliyor! 

19 Şubat 2024 4dk okuma

Orta Asya’nın en büyük şehri Taşkent, Özbekistan’ın başkenti ve aynı zamanda turizm merkezidir. Tarihi M.Ö. 2. yüzyıla kadar uzanan şehirde adım attığınız her noktada seni zaman yolculuğuna götürecek bir tarihi eser ya da kültürel birikim bulunur.

Sen de Hemen Bilet Dükkanı’ndan en uygun fiyata Taşkent uçak bileti al, vize derdiyle uğraşmadan muhteşem bir seyahatin tadını çıkar. Bunun yanında Bilet Dükkanı üzerinden Taşkent otelleri için rezervasyon yapabilir ve yolculuğun boyunca rahat bi konaklama elde edebilirsin.

Taşkent Hakkında


Özbekistan’ın ekonomi ve kültür merkezi olarak da anılan Taşkent tarih boyunca birbirinden farklı medeniyet ve imparatorluklara ev sahipliği yapmasıyla bilinir. 2022 yılında 2 milyonu geçen nüfusa sahip Taşkent ziyaret etmek için Türk vatandaşları arasında da son dönemde çok popüler. Bunun nedeni Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Özbekistan’a girişlerinde 20 günü açmamak kaydıyla vizeden muaf olmaları.

taskent-gezi.webp

İstanbul Havalimanı’ndan Taşkent’e haftanın her günü direkt uçuş seferleri düzenlenlenir. Sana en uygun Taşkent uçak bileti için Bilet Dükkanı’nı ziyaret etmeyi unutma. Peki Türkiye’den Taşkent’e kaç saatte gidilir? En popüler rotalardan olan İstanbul Taşkent uçak bileti alırsan yolculuk ortalama 4 saat 30 dakika sürecektir.

Taşkent Kaç Günde Gezilir?


Uçak bileti aldınız şimdi sıra güzel bir plan yapmaya geldi. Peki birbirinden değerli tarihi eserleri, kültürel turları ve doğal güzellikler deneyimlemek için kaç güne ihtiyacın var? Öncelikle Taşkent kaç günde gezilir sorunun cevabını bulalım. Taşkent’te dolu dolu 3-4 gün geçirmek gayet yeterli olur. Ancak bu süre gezmek istediğin yerlere ve tatil planının şekline göre farklılık gösterir. 

Taşkent Hediyelik Eşyalar


Taşkent gezisinden dönerken hatıra olması ve sevdiklerine hediye etmek için Taşkent'ten ne alınır diye merak ediyorsan işte Bilet Dükkanı’nın sana önerileri: 

  • El işi seramik ve porselen
  • Baharatlar ve çay
  • El yapımı takılar
  • Baharatlı Özbek kurabiyeleri
  • Geleneksel kıyafetler
  • El sanatları ve resimler
     

taşkent-cami.webp

Taşkent Gezilecek Yerleri


Taşkent için yola çıkan herkese bir önerimiz var. Taşkent’te gezilecek yerler yerleri bir liste haline getirmek. Gitmeden önce nereleri gezmek istediğine karar verirsen orada bocalamazsın. İşte sana özel hazırladığımız Taşkent’te gezilecek yerler:

Taşkent Kulesi


Şehrin ışığı olarak adlandırılan 375 metre uzunluğuyla dünyanın en yüksek televizyon kulelerinden biridir. Taşkent Kulesi gece ışıklandırmamasıyla şehrin siluetine renk katar. Kulenin gözlem alanına çıkarak şehrin manzarasını en güzel yerden izleyebilirsin.

taskent-kulesi.webp

Taşkent Çarşısı


Chorsu Bazaar yani Çarşı Pazar.. Mavi kubbelerin altında dört mevsim el yapımı kumaşların, yöresel yiyeceklerin, pratik ev eşyalarının ve bölgeye özel kıyafetlerin satıldığı Chorsu Bazaar Özbekistan’a adımını atan turistlerin ilk durağı olur. Orta Çağ’da kurulan pazar dünyanın en eski çarşılarından biridir. Burayı sadece bir alışveriş yeri olarak değil aynı zamanda şehrin en güzel tatlarını da deneyimleyebildiğiniz bir kültür durağı olarak kabul edin.

Bağımsızlık Meydanı


Özbekistan’ın bağımsızlığını kazanmasından adını alan meydanda her sene 1 Eylül’de coşkuyla kutlanan bu olayın anısına bu meydan düzenlenmiş. Bugün şehrin buluşma noktası olan Bağımsızlık Meydanı 7/24 canlılığını koruyan yerlerden.

Kukeldaş Medresesi


Sarı tuğla ve mavi mermerden yapılan bu devasa medrese Taşkent ile özdeşleşmiş, Taşkent denince akla gelen belki de ilk yapı. 1570 yılında inşa edilen medresenin bahçesi tam kartpostallık!

Özbekistan Devlet Tarihi Müzesi


Brütal mimarinin en beyaz örneklerinden biri olan Özbekistan Devlet Tarih Müzesi antik çağlardan 21. Yüzyıla uzanan koleksiyonları kadar dış cephesiyle de ilgi çekiyor.

Charvak Gölü


Taşkent’in doğal güzellikleri denildiğinde ilk aklan gelen Chimgan Dağları’nın çevrelediği göl, şehir turuna ara vermek isteyenlerin adresidir. Çeşitli aktivitelerle özellikle tırmanış meraklıları bölgede keyifli bir hafta sonu geçirebilir.

taskent-gol.webp

Prens Romanov Sarayı


Çarlık Rusya’sından kalma bir yapı, SSCB mimarisinini izlerini taşır. Prens Romanov Sarayı çok eskiden Rus prens görevi için Taşkent’e gönderildiğinde kendisi için bu sarayı yaptırmış.

Barak Han Medresesi


Taşkent için medrese şehri demek hiç de yanlış olmaz. Şehrin bir diğer sembolü diyebileceğimiz Barak Han medresesi dünyadaki en büyük iki Kur’an-ı Kerimden birinin sergilendiği yer olması sebebiyle İslam alemi için büyük öneme sahip.

19 Şubat 2024 4dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

İsmail Kuzucu
65 Yazı

Benzer Yazılar