Osmaniye Yakınlarındaki Uçuş Noktaları

Sıkça Sorulan Sorular
Osmaniye'ye gitmek için en uygun zaman ilkbahar veya sonbahar aylarıdır.
Osmaniye en ucuz uçak bileti için Bilet Dükkanı search kısmından sizin için uygun olan tarihi seçebilirsiniz.
Osmaniye uçak bileti alırken gideceğiniz tarihi ve kimlik bilgilerinizi doğru girdiğinizden emin olun.

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Hızlı Erişim

Adana Şakirpaşa Havalimanı’ndan Osmaniye Şehir Merkezine Ulaşım
Osmaniye’de Gezilecek Yerler
Osmaniye’de Ne Yenir?

Avantajlı Osmaniye Uçak Bileti


Akdeniz’in doğusunda yer alan Osmaniye yaklaşık 600.000 nüfusuyla ülkemizin en güzel şehirlerinden biridir. 1933 yılına kadar adı Cebelibereket olan Osmaniye daha sonra Adana’ya bağlanmış, 1996 yılında ise büyüyen nüfus sebebiyle yeniden il haline gelmiştir. Adana, Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaraş illeriyle komşu olan Osmaniye’nin merkez dâhil 7 ilçesi bulunmakta: Kadirli, Toprakkale, Düziçi, Sumbas, Merkez, Hasanbeyli ve Bahçe.

Akdeniz ikliminin hâkim olduğu şehirde yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlı geçmekte olup Çukurova ve Torosların doğusunda yer aldığı için tepedeki yaylalarda hava sıcaklığı düşebilmektedir. Yaklaşık yarısı ormanlık alan olan Osmaniye’de tarım önemli bir geçim kaynağıdır. Çukurova’nın verimli topraklarında yetişen meyve sebzelerin, otlatılan hayvanların şehir ekonomisindeki payı önemli bir yer arz etmekte. 

1500lü yılların sonundan beri göçebe toplulukların geçici olarak yerleşim yeri belledikleri Nur Dağlarının eteklerinde yer alan Osmaniye’de, kurulu bir düzen olmamasından dolayı zamanla güvenlik açığı ortaya çıkmış, bereketli topraklar kuraklaşarak kullanılamaz hale gelmiştir.

Osmanlı Devleti’nin Tanzimat Döneminde yaptığı çalışmalarla Osmaniye’de iskân politikaları başlatılarak halkın düzenli şekilde yaşayabileceği bir bölge haline getirilen ilde bugün Türkiye’nin en büyük rüzgâr enerji santrali olan Gökçedağ RES yer almaktadır. Ceyhan Nehri üzerine kurulan Berke ve Aslantaş Barajları ise yine ülkemizin önemli sulama kaynaklarındandır. 

Osmaniye uçak bileti arayan turistlerin Osmaniye’de henüz havalimanı bulunmadığı için ulaşımlarını Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda (ADA) inerek sağlamaları gerekmektedir. Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda indikten sonra yolcular taksi tutarak, Havaş otobüslerine binerek, araç kiralayarak ya da özel transfer aracılığıyla Osmaniye’ye ulaşmaktadır.

Osmaniye uçak bileti arıyorsanız bulunduğunuz şehirden Adana’ya sefer düzenleyen uçakların fiyatlarını Bilet Dükkanı’nın internet sayfasından karşılaştırabilir, Adana Şakirpaşa Havalimanı’ndan Osmaniye şehir merkezine gitmek için Bilet Dükkanı’nın otel ve Osmaniye araç kiralama hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

Adana Şakirpaşa Havalimanı’ndan Osmaniye Şehir Merkezine Ulaşım


Osmaniye uçak bileti almak isteyen yolcular, şehre en yakın havalimanı olan Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda inerek Osmaniye şehir merkezine ulaşabilirler. Adana Şakirpaşa Havalimanı ile Osmaniye şehir merkezi arası 100 kilometre olmakla birlikte, özel araçla gitmeyi tercih ediyorsanız yaklaşık 1 saat 15 dakika süren bir yolculukla havalimanından Osmaniye şehir merkezine ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Adana Şakirpaşa Havalimanı’ndan Osmaniye şehir merkezine gitmek için dört alternatifiniz bulunuyor: günün belirli saatlerinde kalkan Havaş otobüsleri, araç kiralamak, taksi tutmak ve özel transfer hizmetinden yararlanmak.

Adana Şakirpaşa Havalimanı’ndan Osmaniye Şehir Merkezine Havaş ile Ulaşım


Türkiye’de hava ulaşımının sağlandığı pek çok yerde havalimanı ve şehir merkezi arasında yolcu taşımacılığı yapan Havaş firmasının Adana Şakirpaşa Havalimanı’ndan Osmaniye şehir merkezine kalkan otobüsleriyle ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Adana Şakirpaşa Havalimanı’ndan kalkan Havaş otobüsleri Adana’nın Ceyhan ilçesinde yolcu indirdikten sonra Osmaniye Merkez’e varıyor. Havalimanından Osmaniye şehir merkezine Havaş otobüsleriyle gitmenin fiyatı 28 Türk Lirası’dır. Yolculuk yaklaşık 1 saat 45 dakika sürmektedir.

Adana Şakirpaşa Havalimanı’ndan Osmaniye Şehir Merkezine Araç ile Ulaşım


Havalimanlarından şehir merkezlerine sağlanan en konforlu ulaşım yolu olan araç ile Adana Şakirpaşa Havalimanı’ndan yaklaşık 1 saat 10 dakika süren bir yolculukla Osmaniye şehir merkezine rahatça varabilirsiniz. Eğer taksi tercih edecekseniz, Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın 7/24 hizmet veren taksilerine binerek Osmaniye şehir merkezine gidebilirsiniz, ancak taksinin en maliyetli ulaşım aracı olduğunu göz önünde bulundurmayı unutmayın.

Diğer bir seçenek olan araç kiralama hizmetlerinden faydalanmak istiyorsanız Bilet Dükkanı’nın Araç Kiralama bölümündeki kampanyalarına göz atabilirsiniz ya da Adana Şakirpaşa Havalimanı’ndaki araç kiralama acenteleriyle anlaşabilirsiniz. Böylece Osmaniye’de de arabayla gezebilirsiniz. Ve son olarak, transfer aracılığıyla Adana Şakirpaşa Havalimanı’ndan Osmaniye şehir merkezine kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Özel transfer hizmetlerinden ucuz bir şekilde faydalanmak istiyorsanız Bilet Dükkanı’nın internet sitesini ziyaret ederek Transfer kısmını incelemeyi unutmayın.

Osmaniye’de Gezilecek Yerler


Osmaniye uçak bileti arıyorsanız bulunduğunuz şehirden Adana Şakirpaşa Havalimanı’na hava yoluyla ulaşım sağlayabilirsiniz. Eğer biletinizi bulduysanız, sıra geldi Osmaniye’de gezilecek yerleri görmeye.

Milattan önceki yıllardan beri insan yaşamının var olduğu Osmaniye, tarihi boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olup doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleri bir arada bulunduran bir şehirdir. Akdeniz’in mutlaka görülmesi gereken şehirlerinden olan Osmaniye’de görmeniz gereken yerleri sizin için sıraladık:

  1. Zorkun Yaylası

    Çukurova’nın en büyük yaylası olan Zorkun Yaylası aynı zamanda bölgedeki en eski yaylalardan biri olma özelliği de taşır. Muhteşem manzarası ve tertemiz havasıyla yeşilliğin bol olduğu Zorkun Yaylası, Osmaniye yerlilerinin de yazın sıcaktan kaçmak için geldiği yerlerden. Eğer Zorkun Yaylası’nda kalmak istiyorsanız burada herhangi bir konaklama tesisi yer almıyor ancak kamp yapabilir ya da evlerde kalabilirsiniz.

    Osmaniye Merkez’e bağlı olduğu için şehre yalnızca 26 kilometre uzaklıkta konumlanan Zorkun Yaylası’nı günübirlik ziyaret etmeyi de tercih edebilirsiniz. Yaylada yaşam yaz aylarında olduğu için yazın adeta bir kasabaya dönen yaylayı, şehrin sıcağından kaçıp serinlemek istiyorsanız mutlaka ziyaret etmelisiniz.

  2. Kastabala Antik Kenti

    M.Ö. 2. Yüzyıldan kalıntıların bulunduğu Kastabala Antik Kenti Ceyhan Nehri’ne yakın bir bölgede yer alıyor. Şehir merkezine 12 kilometre uzaklıkta bulunan Kastabala Antik Kenti’nin esas adının “Hierapolis” olduğu araştırmacıların bölgede bulduğu yazıt ve sikkelerden anlaşılmaktadır.

    Kilikyalılara ev sahipliği yapmış Kastabala Antik kentinin tepesi surlarla çevrilidir, antik bir tiyatro da burada bulunmaktadır. Ayrıca yine burada yer alan sütunlu caddenin günümüze kadar en sağlam kalabilmiş anıtlardan biri olduğu söylenmektedir. Geç Roma Döneminin de izlerini taşıyan Kastabala Antik Kenti’ni Osmaniye’de gezilecek yerler listenize eklemeyi unutmayın.

  3. Karatepe – Aslantaş Açık Hava Müzesi

    Ülkemizin ilk açık hava müzesi olma özelliğini taşıyan Karatepe – Aslantaş Açık Hava Müzesi, milattan önce yapılan eserleri bünyesinde barındırıyor. Hiyeroglif yazılarının en uzunu buradaki heykelin üzerine yazıldığı için hiyeroglif dilinin çözümlenmesinde de önemli bir yere sahip olan bu açık hava müzesi pazartesi günleri kapalı olmakla birlikte, haftanın diğer her günü saat 10.00 – 19.00 arası ziyarete açıktır.

    Aslantaş Barajı üzerine kurulan bu tarihi yerleşim bölgesi yalnızca Türkiye’den değil, dünyadan birçok araştırmacının da ilgisini çekmeye devam etmektedir. Osmaniye uçak bileti olan yolcular muhakkak burayı ziyaret etmelidir. 

  4. Ala Cami

    Roma ve Bizans İmparatorluğu Döneminin izlerini barındıran Ala Cami günümüze kadar yıkılmadan kalabilmiş sağlam yapılardan. M.S. 3. Yüzyıl sonlarına doğru manastır olarak inşa edilen Ala Cami birkaç yüzyıl sonra kiliseye dönüştürülmüş, daha sonra bölgenin Osmanlı Devleti’nin hâkimiyeti altına girmesiyle kilise olan yapı camiye döndürülmüştür.

  5. Karaçay Şelalesi

    Osmaniye şehir merkezinden 6-7 dakika sürecek bir araba yolculuğuyla rahatça varabileceğiniz Karaçay Şelalesi’ne Karaçay Mesire Alanı’ndan ulaşabilirsiniz. Yemyeşil doğanın güzellikleri arasında sevdiklerinizle piknik yaptıktan sonra yürüyerek şelaleye varabilirsiniz. Mesire alanından şelaleye giden yolların da neredeyse şelale kadar güzel ve huzurlu olduğunu da ekleyelim.

  6. Toprakkale Kalesi

    M.Ö. 2. Yüzyılda inşa edilen kale Osmanlı Devletinin de önemli savunma noktalarından olmuştur. Toprakkale ilçesinde yer alan kaleyi gece dışarıdan görmeniz tavsiye edilir.

Osmaniye’de Ne Yenir?


Ülkemizin Akdeniz Bölgesinde yer alan ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine komşu olan Osmaniye’nin bulunduğu coğrafyadan ötürü oldukça geniş bir mutfağı var. Siz de Osmaniye’de ne yenir? sorusunu araştırıyorsanız daha yanıtları okurken iştahınızın açılacağını söyleyebiliriz. Bulgur, sumak, nar ekşisi, mercimek ve etle hazırlanan yemekler Osmaniye lezzetlerinin olmazsa olmazıdır.

  • Etli Kömbe: Osmaniye’ye has bu lezzet yoğurt, tuz ve unun karıştırılarak fırında pişirilmesiyle elde edilen ekmeğin arasına etli harç eklenmesiyle hazırlanıyor. Osmaniye’de özel günlerde ve kutlamalarda Etli Kömbe sofraların vazgeçilmezidir.

  • Zorkun Tava: Zorkun Yaylasının meşhur tatlarından Zorkun Tava fırında pişirilen bir et yemeğidir. Osmaniye’deki restoranların pek çoğunun menüsünde yer alan bu lezzeti mutlaka denemelisiniz. Zorkun Pidesi ile birlikte servis edilir.

  • Tirşik Çorbası: Çukurova’da sıkça yetişen otlardan olan tirşik otu dalından koparıldığı gibi yendiğinde zehirlidir, bu yüzden işinin ehli olan yöre insanları tarafından yapılmış tirşik çorbasını denemenizi tavsiye ederiz. Zehrinin alınması için mayalanan tirşik otu, yoğurtlu bir çorbadır.

  • İçli Köfte: Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz Bölgelerinde farklı usullerde yapılan içli köfte, Osmaniye mutfağının da önde gelen yemeklerindendir. İnce bulgura oval şekil vererek içine cevizli ve baharatlı kıyma harcının koyulup kızartılmasıyla hazırlanır.

  • Teleme: Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde halen yapılmaya devam eden Teleme, bir çeşit yoğurttur. Keçi sütü ve incir kozalağı özünün kaynatılmasıyla hazırlanan Telemenin tadına bakmadan Osmaniye’den gitmeyin! Osmaniye uçak bileti olanlar bu lezzetli tatmadan dönmemeli!

  • Sarı Burma Tatlısı: El açması incecik baklavalık yufkaların arasına ceviz konularak hazırlanan Sarı Burma Tatlısını bir de Osmaniye’de denemenizi öneriyoruz.