Gaziantep Yakınlarındaki Uçuş Noktaları

Sizin İçin Hazırladıklarımız

Hızlı Erişim

Oğuzeli Havalimanı'ndan Gaziantep Şehir Merkezine Ulaşım
Gaziantep Şehir Rehberi
Gaziantep'te Ne Yenir?
Gaziantep'te Alışveriş Yapılacak Yerler

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan ve bulunduğu bölgedeki hava trafiğinin önemli bir kesimini karşılayan Gaziantep, bilhassa bahar aylarında Türkiye’de en çok tercih edilen şehirlerden biridir. Türkiye’nin en kalabalık dokuzuncu şehri olan Gaziantep, 2019 yılı resmi verilerine göre 2 milyondan fazla nüfusa sahiptir. Kültürel zenginliği, tarihi dokusu ve tüm dünyaya nam salmış olan mutfağıyla öne çıkan Gaziantep, gastronomi ziyaretleri bakımından da yıl içerisinde hatırı sayılır miktarda turist ağırlar. 

Gaziantep uçak bileti alacak yolcu adayları için yazımızı hazırlarken, Gaziantep uçak bileti almış ve yolculuğuna başlamış olan herkesin ihtiyaç duyacağını düşündüğümüz unsurları eklemeye özen gösterdik. Bilet Dükkanı olarak Gaziantep uçak bileti alırken en avantajlı fiyatları sunuyoruz. Öte yandan yine Gaziantep Oğuzeli Havalimanı’na iniş yapan yolcuların şehir merkezine nasıl gideceklerini, şehirde gezilecek noktaları ve denenmesi gereken yöresel lezzetleri de yazımıza eklediğimizi belirtmek istiyoruz.

Oğuzeli Havalimanı’ndan Gaziantep Şehir Merkezine Ulaşım


Gaziantep’in bulunduğu ilçesi olan Oğuzeli’nden ismini alan Oğuzeli Havalimanı, 1976 yılında faaliyete geçer. Şehir merkezine yalnızca 20 kilometre uzaklıkta bulunan Oğuzeli Havalimanı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi bünyesindedir. 2021 yılında 6 milyon kişiye hitap edebilecek kapasiteyse 6 körüklü yeni terminal binası açılan Oğuzeli Havalimanı, şehir merkezine yakınlığı sebebiyle oldukça kolay bir ulaşıma sahiptir. Oğuzeli Havalimanı’nda iniş yapan ve şehir merkezine gitmek isteyen yolcular; belediye otobüsleri, HAVAŞ servisleri ya da taksi kullanabilir.

Belediye Otobüsü ile Gaziantep Şehir Merkezine Ulaşım


Oğuzeli Havalimanı’ndan geçen iki farklı belediye otobüsü bulunur. Bunlar B-39 ve B-89 numaralı otobüslerdir. Farklı güzergahlar kullanarak şehrin farklı merkezi noktalarına ulaşan bu otobüsler ile yolcular, şehir içinde diledikleri noktalara ulaşabilirler. Ayrıca belirtelim ki B-39 numaralı belediye otobüsü, Oğuzeli Havalimanı’ndan kalkış yaptıktan sonra Oğuzeli Enne Apartmanı isimli durakta güzergahını tamamlar. B-89 numaralı otobüsün ise son durağı Beylerbeyi Turgay Yolu isimli duraktır. Ayrıca, iki otobüs için de güzergah tamamlama süresi ortalama 40 dakika civarındadır.

HAVAŞ ile Gaziantep Şehir Merkezine Ulaşım


Oğuzeli Havalimanı’nda iniş yapan yolcuların en çok kullandığı ulaşım aracı HAVAŞ servisleridir. Seferlerin yoğun olduğu zamanda ortalama her 30 dakikada bir kalkan HAVAŞ servisleri, 7 gün 24 saat boyunca hizmet vermektedir. Oğuzeli Havalimanı’ndan kalkış yaptıktan sonra şehrin birçok merkezi noktasına uğrayan HAVAŞ servis araçlarının güzergahı şu şekildedir: 

Oğuzeli Havalimanı, Oğuzeli Kavşağı, Perilikaya Et ve Balık Kurumu, Şehreküstü İtfaiye, İnönü Caddesi, Şirehan Devlet Hastanesi, SSK, Öğretmen Evi, HAVAŞ Şehir Ofisi ve Otogar.

Taksi ile Gaziantep Şehir Merkezine Ulaşım


Bagaj yükü fazla olan yolcular başta olmak üzere Oğuzeli Havalimanı’ndan Gaziantep’e iniş yapan yolcuların en sık tercih ettiği ulaşım aracı taksilerdir. Gerek iç gerekse dış hat terminallerinin çıkışlarında bulunan taksiler ile oldukça hızlı ve konforlu ulaşım sağlanabilir. Ayrıca Oğuzeli Havalimanı şehir merkezine yalnızca 20 kilometre olduğu için araç kiralamak yerine genellikle taksi tercih edilir.

Gaziantep Şehir Rehberi


Türkiye Cumhuriyeti Devleti topraklarındaki bilinen ilk yerleşim yeri Gaziantep sınırları içerisinde bulunan Dülük’tür. Şehir merkezine yalnızca 10 kilometre uzaklıkta bulunan Dülük, yapılan araştırmalara göre Anadolu’nun en eski yerleşik hayat kalıntılarını barındırır. İlk yerlilerin günümüzden 600 bin(!) yıl öncesinde Dülük’e yerleştiği düşünülmektedir. 

Yüzbinlerce yıllık tarihinde gerek Mezopotamya’dan gerekse ya yakınlığı itibarıyla Kenan Bölgesi’nden gelen göçlerden sayısız kültüre ev sahipliği yapan Gaziantep; Selevkoslardan Komagene Krallığı’na, Bizans’tan Dulkadiroğulları’na, Moğollar’dan Anadolu Selçuklu Devleti’ne ve 1516’da Osmanlı’nın hakimiyeti altına girmiştir. I. Dünya Savaşı sonrası işgal altında kalan Gaziantep, vatan toprağını kurtarmak adına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı Kurtuluş Savaşı mücadelesinde verdiği kahramanca direnişten fazlaca zayi alsa da galip çıkmayı başarmış ve 8 Şubat 1921 yılında da “Gazi” unvanını da bu şekilde almıştır.

Gaziantep’te Gezilecek Yerler


Sayısız kültürel mirası ve doğal güzelliği bir arada barındıran Gaziantep’te mutlaka gidilmesi gereken yerleri sizin için listeledik. 

Zeugma Mozaik Müzesi: Barındırdığı eserlerle dünyanın sayılı müzelerinden olan Zeugma Mozaik Müzesi, bilhassa da yine dünyaca ünlü “Çingene Kızı Mozaiği” ile nam salmıştır. 

Gaziantep Kalesi: Şehrin siluetini oluşturan yapılardan en önemlisi hiç kuşkusuz Gaziantep Kalesi’dir. Yaklaşık 25 metre yükseklikte bulunan ve tarihi 6 bin yıl öncesine dayanan kale, Bizans ve Osmanlı imparatorluklarının şehre hakim olduğu dönemdeki eklemeleri ve onarımlarıyla ayakta kalmayı başarmıştır. 

Gaziantep Arkeoloji Müzesi: Yüzbinlerce yıllık bir tarihi barındıran Gaziantep’in tüm kültürel mirasını ve tarihi zenginliğini anlatan Gaziantep Arkeoloji Müzesi, şehrin etnografik yapısı hakkında da doneler sunar. 

Emine Göğüş Mutfak Müzesi: Aynı zamanda bir gastronomi başkenti olan Gaziantep’in yöresel mutfağında kullanılan araç gereçlerin sergilendiği bu müze, canlandırmalarıyla da ziyaretçilerini adeta zamanda yolculuğa çıkarır. 

Bakırcılar Çarşısı: Gaziantep’in belki de en önemli kültürel simgesi Bakırcılar Çarşısı’dır. Birçok el sanatı esnafının bulunduğu bu çarşı, hediyelik eşya almak için de turistlerin uğramadan dönmediği bir noktadır. 

Zincirli Bedesteni: 18’inci yüzyılda Darendeli Hüseyin Paşa tarafından yaptırılan ve o dönem “Kara Basamak Bedesteni”, günümüzde sayısız hediyelik eşyayı ve oldukça mistik bir atmosferi barındırır. 

Gümrük Hanı: Yolcu hanı olarak 1879 ile 1878 yılları arasında inşa edilen bu han, günümüzde pek çok zanaatkara ev sahipliği yaptığı gibi şehrin kültürel el sanatlarını da barındırır. 

Gorgo Medusa Cam Eserler Müzesi: Gaziantep’in en ünlü müzelerinden biri olan ve Eski Tunç Çağı’ndan Roma Dönemi’ne kadar sayısız eseri barındıran bu yer, bilhassa arkeolojik kazılarda bulunan renkli cam amforalarıyla bilinir. 

Rumkale: Antik Çağ’dan bugüne ulaşan Rumkale, Merzimer Çayı ile Fırat Nehri’nin birleşme noktasında bulunur ve Altın Kale başta olmak üzere pek çok farklı isim ile adlandırılır. Ayrıca burası, Roma Dönemi’de Hazreti İsa’nın havarilerinden biri olan Yohannes’in yerleştiği ve Hristiyanlık dinini yaydığı yer olarak da bilinir. 

Zeugma Belkıs Antik Kenti: Tarihi milattan önce 300 yılına kadar dayanan bu antik kent, I. Selevkos Nikatör’ün öncülüğünde kurulur. Bugün Gaziantep’in en önemli tarihi değerlerindendir. 

Dülükbaba Tabiat Parkı: Doğanın Gaziantep’e adeta bir armağanı olan Dülükbaba Tabiat Parkı, 3 bin dekarlık geniş alanı ve göz dolduran peyzajı ile doğaseverlerin mutlaka uğraması gereken bir noktadır.

Gaziantep’te Ne Yenir?


Türkiye’nin gastronomi başkenti olan Gaziantep’in yöresel mutfağında yüzlerce farklı yemeği bulunur. Bilet Dükkanı olarak sizin için seçtiklerimiz şu şekilde: 

Ali Nazik Kebabı: Anadolu’nun hemen her noktasında yapılsa da aslen Gaziantep’e ait olan bu lezzet, patlıcan, salçalı sos ve etin birleşiminden oluşur. 

Baklava: Dünyaya nam salmış bir lezzettir. Antep fıstığı ve 40 kat incecik açılmış yufkanın henüz fırından yeni çıkmışken tam kararında şerbetle buluşmuş halidir. 

Küşleme: Gaziantep’in en meşhur yemeklerinden biridir. Kendine özgü bir lezzeti olan küşleme, aslında koyunun en sinirsiz, lokum diye tabir edilen yeridir. Yalnızca tuz ve karabiber ile tatlandırılarak pişirilir ve servis edilir. 

Patlıcan Kebabı: Patlıcanın hem köz hem kebap halidir ve bu şehrin yöresel yemekleri arasında ilk üçte mutlaka ismi geçer. 

Katmer: Gaziantep kahvaltılarının bir başka vazgeçilmezi de incecik hamuru arasında bolca Antep fıstığı ve biraz da şekerle pişirilen katmerin süt katmağı ile servis edilmesidir. 

Beyran: Çoğu kişi çorba dese de aslında Gaziantepliler beyrana ana yemek gözüyle bakar. İçerisinde bol protein ve baharat bulunan bu çorba, sabahları kahvaltı yerine de kış aylarında tüketilir. 

Lahmacun: Klasik lahmacunun Antep fıstıklı halidir. Ancak hamurunun oldukça ince olması da dikkat edilen bir diğer unsurdur. 

Nohut Dürüm: Bakliyat sevmeyenlerin dahi Batma Kaymak: Kahvaltılık tatlılardan biridir. Bal, süt kaymağı ve bol fıstık tozu ile servis edilir.

Gaziantep’te Alışveriş Yapılacak Yerler


Gaziantep’te alışveriş merkezlerinden yöresel ürün satan çarşılara kadar pek çok farklı alışveriş merkezi bulunur. İşte Bilet Dükkanı olarak sizin için seçtiklerimiz… 

Elmacı Pazarı Bedesten Bakırcılar Çarşısı Gramafon Han Zeytin Han Forum Gaziantep Alışveriş Merkezi Bilet Dükkanı olarak şimdiden sağlıklı uçuşlar ve keyifli seyahatler dileriz.