Konya Ilgın Otogarı Otobüs Bileti

Otogar Bilgileri

Otogar Adres Telefon
Konya Ilgın Otogarı
Camiatik, Nadaroğlu Cd. No:71, 42600 Ilgın/Konya

Haritada Otogar

Konya Ilgın Otogarı Seferleri Düzenleyen Otobüs Firmaları

Sıkça Sorulan Sorular

Konya Ilgın Otobüs Terminali Camiatik Mahallesi'nde yer alır.
Konya Ilgın Otogarı'nda; Kale Seyahat, Nilüfer Turizm, Varan Turizm başta olmak üzere çok sayıda otobüs firması hizmet verir.

Ilgın Otogarı Hakkında


Ilgın Otogarı, küçük yapısına rağmen yolcular için birçok kolaylık sunan bir mola ve geçiş noktasıdır. Konya'ya seyahat eden yolcular için Afyon ve Akşehir güzergahlarında mola durağı olarak kullanılan otogarda geniş bir restoran, kafe, mescit, market ve ücretsiz tuvaletler bulunur. Yerel otobüs firmalarının sık seferleriyle komşu il ve ilçelere ulaşımı sağladığı gibi Türkiye’nin dört bir yanına seyahat imkanı sunan ulusal otobüs firmalarının ofisleri de burada hizmet verir. 

Otogarda şehirler arası otobüs peronlarının yanı sıra ilçe minibüs peronları, belediye otobüsü ve taksi durakları da yer alır. Ayrıca yörede yetişen yerel ürünlerin satışa sunulduğu tezgahlar ve yakın çevresinde konaklama imkanı sunan oteller bulunmaktadır.

Şehir Merkezinden Ilgın Otogarı'na Ulaşım


Ilgın Otogarı, ilçe merkezine biraz uzak mesafede yer almakla birlikte, 24 saat ulaşımı sağlayan çeşitli seçeneklere sahiptir. Minibüsler Ilgın’ın kalabalık mahallelerinden (Şentepe, Karataş, Ziraat) ve yoğun caddelerinden (Vefa Tanır, Menderes, Esentepe) otogara düzenli olarak yolcu taşır.

Belediye otobüsleri de Nevzat İspir, Bağdat ve Atatürk Caddesi gibi merkezi noktalarla mahalle duraklarından otogara belirli saatlerde ulaşım sağlar. Ayrıca Atatürk Caddesi’ndeki Ilgın Taksi Durağı, Termal Otel önü gibi noktalar ve termal otellerde 24 saat hizmet veren taksilerle de otogara rahat bir ulaşım sağlanabilir.

Ilgın Otogarı'na Hangi Otobüs Gider?


Ilgın Otogarı’na ilçe içinden geçen minibüsler ve belirli saatlerde hareket eden belediye otobüsleri ile ulaşabilirsiniz. Otogara uğrayan minibüsler ve otobüsler Şentepe, Karataş, Ziraat Mahallesi gibi yoğun yerleşim bölgelerinden geçerek otogara doğrudan ulaşımı sağlar. Geniş bir servis ağına sahip yerel otobüs firmaları da Konya, Akşehir, Şarkikaraağaç, Yalvaç gibi komşu şehirlerden ve ilçelerden ulaşımı kolaylaştırmaktadır.

Ilgın Otogarı'ndan Şehir Merkezine Ulaşım


Ilgın Otogarı’ndan ilçe merkezine ulaşım için minibüsler, belediye otobüsleri ve taksiler başlıca seçeneklerdir. Otogardan kalkan minibüsler gün boyu Şentepe, Karataş ve Ziraat gibi mahallelerdeki duraklarına yolcu taşıyarak ilçenin her köşesine erişimi kolaylaştırır. Belediye otobüsleri de merkezdeki Bağdat, Atatürk ve Nevzat İspir gibi caddelerde düzenli duraklara sahiptir. Taksi tercih edenler için otogarın çevresinde 24 saat hizmet veren taksi durakları da bulunduğundan şehir merkezine hızlı ve konforlu bir şekilde ulaşım sağlanabilir.

Ilgın Otogarı İletişim Bilgileri


Ilgın Otogarı, Konya'nın Ilgın ilçesinde Camiatik Mahallesi'nde yer almakta olup, 42600 posta koduna sahiptir. Terminale ulaşmak için +90 332 882 62 62 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Ilgın Otogarı Otobüs Bileti Ne Kadar?


Ilgın Otogarı’ndan Türkiye’nin çeşitli şehirlerine yapılan otobüs seferlerinde bilet fiyatları ortalama olarak 500-600 TL arasında değişmektedir. Örneğin İstanbul yönüne 800-900 TL’den başlayan fiyatlarla bilet bulunurken, İzmir ve Adana gibi şehirlere yaklaşık 400-500 TL’ye yolculuk yapılabilir.

Ilgın'da Gezilecek 5 Yer


Ilgın (Sahip Ata) Kaplıcası


Tarihi Ilgın Kaplıcaları, Anadolu Selçuklu ve Beylikler döneminde “Ab-ı Germ” olarak adlandırılmıştır ve Romalılar ile Bizanslılar dönemlerinde de kullanıldığı düşünülmektedir. Roma ve Bizans dönemlerinde bu kaynakların üzerine hamamlar inşa edilmiş, Konya'nın Selçukluların başkenti olduğu dönemde şifalı su kaynaklarından biri haline gelmiştir. Selçuklu Sultanı I. Alâeddin Keykubat Bizans döneminde harap olmuş hamamları 1236 yılında yenileyerek Ilgın'da ilk Türk hamamını inşa ettirmiştir.

Lala Mustafa Paşa Külliyesi


Ilgın'da bulunan Lala Mustafa Paşa Külliyesi, 1576-1584 yılları arasında Mimar Kocasinan tarafından yapılmıştır ve Osmanlı dönemi külliyeleri arasında önemli bir yere sahiptir. Külliyenin çarşı ve kervansaray bölümleri, konaklama ve ticaret amacıyla tasarlanmış olup, Ilgın'ın coğrafi konumu göz önüne alınarak inşa edilmiştir. 

Vakfiyede külliyeye ait cami, sıbyan mektebi, imaret, tavhane, çarşı, iki han, mutfak, medrese, hamam, kütüphane, dükkânlar, çeşme ve görevli odaları gibi birçok yapı yer alır. Tek kubbeli kare planına sahip cami, özgün minber, mihrap ve süslemeleri ile Osmanlı mimarisini yansıtır. 1996 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen çarşı, 2010 yılında tamamlanan çalışmalarla kapalı çarşı haline gelmiştir. Ilgın Otogarı otobüs bileti ile ilçeye geldiğinizde burayı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Pir Hüseyin Bey (Çukur) Camii


15.yüzyılda Karamanoğulları döneminde Turgut Oğlu Pir Hüseyin Bey tarafından inşa ettirilen cami, bulunduğu seviyenin altında kalması nedeniyle "Çukur Camii" olarak bilinir. Arapça vakfiyesine göre caminin 1422 yılında inşa edildiği anlaşılmaktadır. Orijinal minberi ve minaresi dışında yenileme çalışmaları yapılmış olup, restorasyon çalışmaları halen devam etmektedir.

Şeyh Bedrettin (Sadettin İsa) Türbesi


1286 yılında Seyfuddin Emir Balaban adına yaptırılmış olan Şeyh Bedrettin Türbesi, halk arasında “Kümbet” veya “Sadettin İsa Türbesi” olarak da bilinir. Şeyh Bedrettin Mahallesi’ndeki Ulu Mezarlık yakınında yer alan bu yapı 1973 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilmiştir ve taş gövdeli, tuğla örgülü Selçuklu sanatını yansıtan bir görünüme sahiptir.

Handevi ve Kandevi Türbesi (Tekke)


Sahip Ata Fahreddin tarafından 1267 yılında inşa edilen Kıdani Zaviyesi, günümüze ulaşmasa da türbesi hâlâ ayaktadır. Kare planlı ve kubbeli baldeken tarzındaki türbe 16. yüzyıl sonu veya 17. yüzyıl başlarında yapılmış olduğu düşünülmektedir.