Otogar Bilgileri

Otogar Adres Telefon
Samsun Otogarı
Kıran, 55200 İlkadım/Samsun

Haritada Otogar

Sıkça Sorulan Sorular
Samsun Otogarı'na; belediye otobüsleri, minbüsler, yolcu servisleri ve taksi ile gidebilirsiniz.

Samsun Otogarı Hakkında


Karadeniz’in en büyük şehirlerinden biri olan Samsun’da, günde 10.000’den fazla yolcu ağırlama kapasitesi olan Samsun Otogarı şehirlerarası ulaşım konusunda hizmet vermektedir. Samsun Otogarı ülkenin en işlek otogarlarından biridir. Samsun Otogarında otobüs kalkış saatini beklerken burada bulunan kafe, restoran ve dinlenme salonlarında vakit geçirebilirsiniz. Samsun Otogarı otobüs biletinizi en uygun fiyata satın almak istiyorsanız Bilet Dükkanı sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Samsun Otogarı'na Nasıl Gidilir?


Samsun Otogarı otobüs biletinizi aldıktan sonra şehir merkezinden Samsun Otogarına nasıl gidilir öğrenmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Bilet Dükkanı sitesindeki Samsun Otogarı hakkında olan rehber yazımızı okuyarak yolculuğunuzla ilgili tüm sorularınıza yanıt bulabilirsiniz. Samsun şehir merkezinden otogara ulaşım sağlamak için belediye otobüslerini ya da taksileri kullanabilirsiniz. Binebileceğiniz belediye otobüslerinin kodları T1 Terminal – OMÜ, T2 Terminal – Cumhuriyet Meydanı, T3 Terminal Samsun Üniversitesi, T4 Terminal Tekkeköy şeklindedir.

Samsun Otogarı'ndan Şehir Merkezine Ulaşım


Samsun Otogarı varışlı biletiniz varsa Samsun Otogarından şehir merkezine ulaşım nasıl sağlanır öğrenmek isteyebilirsiniz. Şehir merkezinden otogara ulaşımda olduğu gibi Samsun Otogardan yola çıkarken de T1, T2, T3, T4 kodlu belediye otobüslerine ya da taksilere binebilirsiniz. Samsun’da bulunacağınız süre boyunca her yere kolaylıkla seyahat etmek istiyorsanız Samsun Otogarında hizmet veren araç kiralama firmalarıyla anlaşarak kendinize uygun bir araç kiralayabilirsiniz. Dilerseniz araç kiralama işlemini Samsun’a gitmeden önce Bilet Dükkanı sitesinden uygun fiyatlara da yapabilirsiniz.

Samsun Otogarı İletişim Bilgileri


Samsun Otogarında direkt olarak yetkili kişilerle görüşmek için aşağıda belirttiğimiz Samsun Otogarı iletişim bilgilerini kullanabilirsiniz.

Adres: Kıran Mahallesi, Şehit Korhan Ekiz Bulvarı, No: 118, İlkadım/Samsun
Samsun Otogar Telefon: 531 958 55 80
Samsun Otogar Müdürlüğü Telefon: 362 465 60 91

Samsun Otogarı Otobüs Bileti Ne Kadar?


Samsun Otogarı otobüs bileti almadan önce Samsun otogarı otobüs bileti ne kadar diye araştırmakta fayda var. Samsun Otogarı otobüs bileti fiyatları tercih ettiğiniz otobüs firmasına ve yolculuk edeceğiniz mesafeye göre değişiklik göstermektedir. Samsun Otogarı otobüs bileti fiyatları 245 TL ile 750 TL arasında değişmektedir.

Samsun otobüs bileti ile gerçekleştireceğiniz yolculuk öncesi Bilet Dükkanı üzerinden Samsun otelleri sayfamızı ziyaret edebilir, erken rezervasyon fırsatlarımızdan faydalanabilirsiniz.

Samsun’da Gezilmesi Gereken 5 Yer


Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Samsun hem Kurtuluş Savaşı’nda üstlendiği rol hem de doğal güzellikleriyle görülmeye değer birçok yer bulunmaktadır. Önemli tarihi ve doğal yerler arasından başlıca gitmeniz gereken, Samsun’da gezilmesi gereken 5 yeri sizler için tanıttık.

Kurtuluş Yolu ve Tütün İskelesi


Mustafa Kemal’in, silah arkadaşlarıyla beraber Milli Mücadeleyi başlatmak üzere Samsun’da çıktıkları ilk yer olan Tütün İskelesi, tarihteki bu değerli anı ölümsüzleştirmek için 19 Mayıs 2009 yılında açılmıştır. İskelenin önünde ise Bandırma Vapuru’nun bir temsili bulunmaktadır.

Cumhuriyet Meydanı


Samsun’un İlkadım ilçesinde bulunan Cumhuriyet Meydanı şehrin en merkezi yerlerinden biridir. Şehrin kalbinin attığı bu meydanda pek çok banka ve iş hanı yer almaktadır.

Hamamayağı Kaplıcası


Samsun’un en önemli turizm merkezlerinden olan Hamamayağı Kaplıcasında piknik yapabileceğiniz alanlar ve dinlenme tesisleri yer almaktadır. Dünyanın en önemli kaplıcalarından biri olan ve Evliya Çelebi’nin de Seyahatname eserinde bahsettiği Hamamayağı Kaplıcası pek çok deri, kemik ve eklem rahatsızlığına iyi gelmekte ve “Gençlik Suyu” olarak da bilinmektedir.

Gazi Müzesi


Atatürk’ün Samsun’a geldikten sonra ilk kaldığı binaya kurulan Gazi Müzesi’nde Atatürk’ün şahsi eşyaları, Milli Mücadele dönemine ait fotoğraf ve tablolar, Atatürk ve silah arkadaşlarının balmumu heykelleri ve Bandırma Vapuru’nun maketi yer almaktadır.

Saat Kulesi ve Saathane Meydanı


2. Abdülhamit’in tahta çıkışının 10.yılını kutlamak amacıyla 1887 yılında Fransız bir mühendis tarafından ünye taşı kullanılarak inşa edilen saat kulesi daha sonrasında bulunduğu bu meydana da adını vermiştir. Saathane Meydanı günümüzde Samsun’un hem kültürel hem de ticari merkezlerinden biridir.

Samsun’un Meşhur Yemekleri Nelerdir?


Karadeniz’in başkenti olarak anılan Samsun’da yörenin yerel yemekleri genel olarak Karadeniz mutfağı özelliklerini taşısa da kendine has yemekler de bulundurmaktadır. Karadeniz, Anadolu, Kafkas ve Balkan mutfağından izler barındıran Samsun’un meşhur yemekleri nelerdir gelin birlikte bakalım.

  • Bafra Pidesi: Samsun’un simgelerinden olan Bafra Pidesi içinde bolca kıyma ve soğan bulunan; ince, uzun ve kapalı şekilde hazırlanan bir pidedir. Fırından çıkar çıkmaz sıcacık bir şekilde yenmesi gereken Bafra Pidesi, denemeden dönmemeniz gereken bir yemektir.
  • Kaz Tiridi: Samsun’un en geleneksel yemeklerinden olan kaz tiridi yapımı pek zahmetli olmasa da uzun süren bir yemektir. Kaz eti iyice yumuşayana kadar haşlandıktan sonra yufkalar da pişirilir ve kaz eti suyuyla ıslatılır. Yufkaların üzerine de bulgur pilavı ve kaz eti eklendikten sonra servis edilir.
  • Fasulye Turşusu Kavurması: Yemeklerin yanında salata niyetine de tüketilen fasulye kavurması turşusu, kavrulmuş soğanların yanına fasulye turşusu eklenip biraz daha kavurularak hazırlanmaktadır.
  • Haşhaşlı Çörek: Samsun’un Vezirköprü ilçesinden çıkma bir yiyecek olan haşhaşlı çörek, evlerde özel günlerde mutlaka yapılmaktadır. Samsun’da 5 çaylarının daimi unsuru olan bu çöreği her yerde bulabilirsiniz.