Babalar Günü İçin Şahane Hediye Fikirleri: 20 Hediye Önerisi

Ailemizin direği babalarımızı onurlandırmak, onlara olan minnettarlık duygularımızı ifade etmek ve biraz da şımartmak için bu seneki Babalar Günü için birbirinden klasik ve de ilginç hediye önerileriyle karşınızdayız!

14 Mayıs 2024 4dk okuma

Hemen Bilet Dükkanı web sayfasını ziyaret ederek yurt içi ya da yurt dışı destinasyonlarına uygun fiyatlara uçak bileti alabilirsin. Otobüs bileti, otel konaklaması, araç kiralama ve transfer araç hizmetleri için de rezervasyon yapmak istersen buradayız.

Babalar Günü Ne Zaman? 


Babalar Günü her sene Haziran ayının üçüncü Pazar gününde kutlanır. Bu sene 16 Haziran 2024’te kutlanacak olan Babalar Günü’nün tarihi ise ilginç bir şekilde antik çağa kadar uzanıyor. Zaman içinde farklı kültür ve toplumlarda farklılık göstererek gelişen Babalar Günü, 19 Mart Aziz Joseph Günü’nde babaları onurlandırmak için bir fırsat olarak kutlanırdı. 

Modern anlamda Babalar Günü’nün kökeni ise ABD’ye dayanıyor. 20. yüzyılın başlarında, Anna Jarvis’in annesini anma fikri, babaları da onurlandırmak için bir benzeri olarak geliştirildi. Ancak Babalar Günü’nün resmi olarak kutlanmaya başlanması için daha fazla zaman geçmesi gerekti.

babalar-gunu-hediyesi.webp

Bu özel günün resmiyete kavuşmasını teşvik edenlerden biri, Washington'da yaşayan ve annesini büyüten bir babanın kızı olan Sonora Smart Dodd’du. Dodd, babasını anmak için 19 Haziran 1910’da bir tören düzenledi. 

Daha sonra, Babalar Günü’nün resmi olarak 3. Başkan Woodrow Wilson tarafından 1916’da kutlanmasının teşvik edilmesi, ancak resmi olarak 1972’de Başkan Richard Nixon tarafından Haziran ayının üçüncü Pazar günü olarak kabul edildi. 

Günümüzde hemen hemen her ülkede kutlanan Babalar Günü, babalarımıza gösterdiğimiz ya da zaman zaman gösteremediğimiz sevgi ve ilgimizi ifade etmek için belki de çok anlamlı bir bahane!

16 Haziran 2024 Babalar Günü’nde birlikte unutamayacağınız bir tatil yapmak için hemen Bilet Dükkanı’nın sağladığı avantajlardan yararlanarak uygun fiyatlara uçak bileti alabilirsin.

Babalar Günü İçin Şahane 20 Hediye Fikri


Kendilerinden önce ailesini düşünen ve “en güzel hediye sensin” diyen babalar yine de mutlu edilmeyi ve şımartılmayı hak ediyor! İşte bu seneki Babalar Günü için birbirinden farklı 20 şahane hediye fikri:

  1. Uçak Bileti: Babalar Günü’nün Haziran ayında kutlanması tam da tatil hareketliliğinin başladığı döneme denk geliyor. Bu Babalar Günü’nde bir değişiklik yaparak babanla baş başa bir seyahate çıkabilirsiniz. Karadeniz’in tertemiz yaylalarını keşfetmek için Trabzon uçak bileti ya da tarih meraklısı bir baban varsa vizesiz Balkanlar’a uçak bileti alabilirsin.Bilet Dükkanı’nın sağladığı indirim ve kampanyalardan yararlanarak biletini almayı unutma!
  2. Otel Rezervasyonu: Babanla seyahat etmeyi kafaya koyduysan uçak bileti almak yerine ona bir otel rezervasyonu da hediye edebilirsin. Yaz başı hareketliliğin başladığı, butik otellerden lüks tesislere, Kıbrıs ve Antalya’da uygun fiyatlı otel fırsatları seni bekliyor.
  3. Kol Saati: Erkeklerin en sevdiği aksesuarların başında gelen kullanışlı ve şık bir kol saati Babalar Günü için aradığın hediye olabilir. Baban zamana her baktığında seni hatırlayacak!
  4. Parfüm: Klasik ama zamansız bir hediye olan parfümün babanın zevkine hitap etmesi de önemli.
  5. Kıyafet: Babana alacağın bir gömlek, pantolon, eşofman, takım elbise ya da pijama takımı kendisini daha özel hissettirebilir. Babalar Günü’ne özel pek çok giyim mağazası indirim yapıyor.
  6. Kol Düğmesi: Kesenin ağzını açmak isteyenler babalarını şık bir çift kol düğmesiyle şımartabilirler.
  7. Güneş Gözlüğü: Parfüm ve saat gibi, güneş gözlükleri de klasikten vazgeçmeyenlerin Babalar Günü hediyelerinden.
  8. Ayakkabı: İster spor, ister şık bir ayakkabı babanı mutlu etmeye yeter!
  9. Kemer: Şık ve deri bir kemerin pek çok babayı mutlu edeceğinden eminiz.
  10. Cüzdan: İster kartlıklı, ister daha büyük bir cüzdan her babanın ihtiyacı.
  11. Mektup Yazmak: Babanla paylaştığın hatıralar ve deneyimleri daha duygusal cümlelerle ifade ederek ona hatırlatmak hediyelerin en güzeli. Manevi bir hediye arayanlar için mektup yazmak şahane bir fikir olacaktır.
  12. Kahvaltı ya da Akşam Yemeği: Yemek yemeyi sevmeyen baba herhalde yoktur! Pazar günlerinin vazgeçilmezi olan kahvaltıya babanla çıkarak keyifli bir gün geçirebilirsin. Akşam yemeği de daha şık bir tercih olabilir. Kalabalık bir gün olacağı için önceden rezervasyon yaptırmanı tavsiye ederiz.
  13. Kitap: Okumayı seven bir baban varsa merakla beklediği bir romanı, ya da bir değişiklik yapıp onu şaşırtarak hiç ummadığı bir başka kitabı alabilirsin!
  14. Macera Dolu Bir Aktivite: Babanızı adrenalin dolu bir maceraya çıkarmak mükemmel bir fikir olabilir. Hava paraşütü, kaya tırmanışı, ATV safari ya da balon turu gibi heyecan verici aktivitelerden birini seçebilirsin. Belki de babanın unutamayacağı Babalar Günü bu seneki olacaktır!
  15. Dürbün: Doğa tutkunu gözlem sever babalar için karanlıkta da odaklanabilen kaliteli bir dürbün alınabilir.
  16. Termos: Çay ve kahve içmeyi seven bir baban varsa her anında yanında taşıyabileceği şık bir termos düşünceli bir hediye seçimi olacaktır.
  17. Masaj Yastığı: Bu aralar çok popüler olan ve pek çok internet sitesinde satılan bu aletlerle babalarımızın omuzlarındaki yük bir nebze de olsa hafifleyebilir.
  18. Tıraş Makinesi: Kablosuz çalışan beş bıçaklı şık bir tıraş makinesi babanın belki de en çok ihtiyacı olan şeydir.
  19. Spa ve Wellness Günü: Babana bir Spa ve masaj seansı hediye ederek yorgunluğunu atmasına yardımcı olabilirsin.
  20. Kişiselleştirilmiş Hediyeler: Babanla birlikte bir fotoğrafınızı bastıracağın kupa bardak, anahtarlık ya da içine fotoğrafınızı koyacağın bir çerçeve en anlamlı hediyelerden bazıları.
14 Mayıs 2024 4dk okuma

YORUMLAR

Güncel Kampanyalar

Kampanya Duyuruları ve Seyahat Önerileri için Abone ol

Ad Soyad*
E-Posta*

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
256 Yazı

Benzer Yazılar