Eylül Ayında Denize Girilebilecek 10 Yer

Sakin mi sakin plajları, tertemiz deniz suları, akşamüstleri oluşan meltem esintileri ve sıcaktan bunalmadan gece uykusu uyunabilen dönemin ta kendisi olan Eylül, gerçek tatilcilerin tercihidir.

21 Eylül 2023 7dk okuma

Sakin mi sakin plajları, tertemiz deniz suları, akşamüstleri oluşan meltem esintileri ve sıcaktan bunalmadan gece uykusu uyunabilen dönemin ta kendisi olan Eylül, gerçek tatilcilerin tercihidir.

Peki ya Eylül ayında denize girilir mi, su soğumuş olur mu, ne zamana kadar denize gidilebilir ve en önemlisi de Eylül ayında denize gidilecek yerler nerelerdir sorularının cevabını verdiğimiz yazımızda sizin için birbirinden güzel 10 yeri seçtik. Pek tabii bir de bonus yer ekledik.

eylulde-deniz-tatili.webp

Ne Zamana Kadar Denize Girilir?


Türkiye, dört mevsimi de hakkını vererek yaşayan nadir ülkelerden biridir. 36-42 kuzey enlemleri, 26-45 doğu boylamları arasında bulunan Türkiye, dünyanın tatil için en uygun coğrafyalarından birinde konumlanır. Üstelik, bildiğiniz üzere üç tarafı denizlerle çevrili olduğundan, bir yarımada ülkesi durumundadır. Hal böyle olunca, eşsiz güzellikteki kıyı şeritleri, yılın yarısından fazlasında tatil için elverişli olabilmektedir.

Türkiye’de de denize girmeye elverişli zamanlar, sahil kesimlerinde ortalama mart ayı gibi başlar ve ekim ayı sonuna kadar devam eder. Biz de Bilet Dükkanı olarak sizin için pastırma sıcaklarının en iç ısıtan şu günlerinde Eylül Ayında Denize Girilebilecek 10 Yer başlıklı yazımızda güzel mi güzel bir liste hazırladık. İşte eylül ayında denize girilebilecek yerler…

Eylül Ayında Denize Girebileceğiniz Yerler


Fethiye


Ege Denizi ile Akdeniz’in tam da sınır noktalarında konumlanan Fethiye, Muğla’nın yaz sezonunda en çok tercih edilen popüler turistik tatil yeridir. Eylül ayında denize girilecek yerler listelerinin vazgeçilmez mekanlarından olan Fethiye’nin suyu da geç soğuduğundan, unutulmaz bir Eylül tatili yaşanmasına olanak tanır. Pek tabii Belcekız Plajı ile Ölüdeniz, Fethiye’nin vazgeçilmez gezi noktasıdır. Öte yandan yine Fethiye tatilinizde Deve Plajı veya Soğuksu Koyu’nu da tercih edebilirsiniz. Bilet Dükkanı olarak özel tavsiyemiz ise Eylül tatilinizi Fethiye’de denize girerek geçirecek olanlardansanız, dünyaca ünlü Kelebekler Vadisi’ne de mutlaka uğramalısınız.

fethiye (1).webp

Fethiye’ye ulaşım için genellikle hava yolu tercih edilir. Dalaman Havalimanı’nda iniş yapıldıktan sonra kara yolu ile Fethiye’ye geçilebilir. Siz de en avantajlı Fethiye uçak biletinizi Bilet Dükkanı üzerinden alabilirsiniz. 

Side


Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı bir belde olan Side de yine eylülde denize girilecek yerler listesinin baş aktörlerinden biridir. Ekvator Bölgesi’ne yakınlığı sebebiyle geç soğuyan bir su olan Akdeniz’de ekim ayı sonuna kadar gönül rahatlığıyla denize girilebilir. 
Side’ye gitmek için en sık tercih edilen ulaşım yöntemi de Fethiye için olduğu gibi hava yoludur. Side’ye hava yolu ile ulaşım sağlamak için Antalya Havalimanı’na iniş yapmalı ve ardından kara yolu ile devam etmeniz gerekir.

side.webp

Eylül ayında denize girilecek yerler listesinin olmazsa olmaz destinasyonlarından biri olan Side’ye kadar gitmişken Side Antik Kenti’ni de mutlaka gezmek, Aspendos Antik Tiyatrosu’nda tarihe tanıklık etmek ve Sorgun, Kumköy ve Side plajlarında denize girmek, yapılacaklar listesinde mutlaka yerini alması gereken aktivitelerdir. 

Kemer


Eylül ayında denize girilecek yerlerden bir diğeri de pek tabii Kemer’dir. Antalya’nın en sevilen tatil noktalarından biri olan Kemer, şehir merkezine yalnızca 32 kilometre uzaklıkta yer alır. 1980’lerin ilk yarısına kadar küçük bir köy iken son 20 – 30 yıl içerisinde Akdeniz tatil turizminin en popüler noktalarından biri haline gelmiştir. 

Kemer’e gitmek için hava yolunu tercih etmeniz durumunda Antalya Havalimanı’nda iniş yapmalı ve yaklaşık 30 – 35 dakika kadar kara yolu ile devam etmelisiniz. 
Eylül tatilinizi Kemer’de yapmayı seçmeniz durumunda Ayışığı Plajı ve Kemer Marina’yı deneyimlemenizi tavsiye ederiz. Öte yandan, Kemer’e kadar gitmişken Beldibi, Göynük, Çamyuva ve Kiriş gibi popüler beldelerini de gezebilirsiniz.

kemer.webp

Ayvalık


Ege’nin suyu Akdeniz’e oranla daha kuzey kısımda kalsa da eylülde denize girilecek yerlerden bir diğeri olan Ayvalık’ın ılık suyu tatilcileri kabul etmeye devam eder. Balıkesir’in en popüler tatil destinasyonu olan Ayvalık; Bergama, Gömeç ve Altınova gibi oldukça popüler diğer tatil beldelerine de bir hayli yakın bir konumda bulunur.

Ayvalık’a İstanbul’dan gitmek isteyenler genellikle deniz yolunu tercih eder ve İDO seferleri ile İstanbul’dan Balıkesir’e geçer. Diğer yandan, Ayvalık’a gitmek için hava yolu da kullanılabilir. Bunun için Körfez Havalimanı’nda iniş yapmak ve ardından Ayvalık’a kısa süreli bir kara yolu yolculuğu yapmanız gerekir.  Ayvalık'ta konforlu bir tatil için Ayvalık otelleri sayfamızı ziyaret ederek, erken rezervasyon fırsatlarımızdan faydalanabilirsiniz.

Ayvalık’ta gezilecek yerler listesi hazırlamanıza yardımcı olmak için birkaç tane “mutlaka görülmesi gereken yerler” gezi noktası paylaşmak istiyoruz sizlerle. Bunlardan ilki pek tabi ki Cunda Adası. Ayrıca Şeytan Sofrası, Ortunç Sahili ve Altınoluk Sahili de yine Ayvalık’ta gezebileceğiniz yerler arasında bulunur.

ayvalik.webp

Datça


Eylülün tadı Datça’da çıkar desek abartmış olmayız. Muğla’nın yaz sezonunda en fazla rağbet gören tatil mekanı Datça, eylül ayındaki sakin, dingin ve göz alıcı güzelliğiyle deyim yerindeyse sizi kendine hayran bırakacaktır. Diğer bir yandan Datça, denize girilecek yerler bakımından da bir hayli zengindir. Kargı Koyu, Palamutbükü ve Ovabükü ise Datça’nın en güzel denize girilecek noktalarıdır. 

Datça’ya uçakla gitmek, tatilcilerin birinci tercihleri arasındadır. Bunun için isterseniz Dalaman Havalimanı’nda isterseniz de Bodrum – Milas Havalimanı’nda iniş yapabilir ve ardından da kara yolu ile Datça’ya gidebilirsiniz.

datca (1).webp

Karaburun (İzmir) 


Yanlış anlaşılma olmasın, İstanbul’a bağlı Karaburun’dan değil, İzmir’in güzeller güzeli tatil mekanı Karaburun’dan bahsediyoruz. Eylül ayında denize girilecek yerler arasında da bulunan Karaburun, doğaseverler tatilcilerin ilk tercihlerinden biridir. Zira trekkinge olanak tanıyan yapısının yanı sıra Karaburun’da bulunan Bodrum ve Mordoğan plajlarında veya Mimoza Koyu’nda huzur veren bir tatil yapabilirsiniz. 

Kaş


Türkiye’nin birbirinden ihtişamlı tatil beldelerini listelediğimiz yazımızda, eylül ayında denize girilecek noktaları derlediğimizi söylemiştik. Bunlardan bir diğeri de Kaş. Antalya’nın en popüler tatil destinasyonlarının başında gelen Kaş, doğal güzelliğiyle adeta kendine hayran bırakan cinstendir. Patara ve Kaputaş plajlarıyla dünyaca meşhur olan Kaş, eylül tatiliniz için en uygun yerlerden biri olacaktır. Kaş’a ulaşım sağlamak içinse Antalya Havalimanı’nda iniş yapmanız ve ardından kısa bir süre kara yoluyla seyahat etmeniz gerekmektedir.

kas.webp

Çeşme


Ege’nin İncisi İzmir’in en popüler tatil noktası Çeşme’de de eylül ayında denize girebilirsiniz. Ege Bölgesi’ndeki en popüler tatil destinasyonlarından biri olan Çeşme, geç soğuyan denizi ile eylül tatilcileri için oldukça göz alıcı bir gezi noktasıdır. 
Sessiz, sakin ve huzur dolu zaman geçirmek isteyenler için ilk tercih olması gereken Çeşme’yi tercih etmeniz takdirde Altınkum ve Ilıca plajlarına mutlaka uğramalısınız. Öte yandan Aya Yorgi Koyu da yine ihtişamıyla sizi büyüleyecektir. Pek tabii Çeşme’ye kadar gitmişken Alaçatı’ya da uğrayıp damak çatlatan dondurmalardan yemeyi ihmal etmeyiniz.

cesme (2).webp

Marmaris


Türkiye’nin en popüler tatil yerleri hangileridir sorusuna verilecek her cevapta mutlaka yerini alan Marmaris, Eylül Ayında Denize Girilebilecek 10 Yer başlıklı yazımızın demirbaş noktalarından. Sonbaharın en güzel yaşandığı tatil beldelerinden biri olan Marmaris, yeşilin ve mavinin en güzel tonlarını bir arada barındırdığından, tatilcilerin ilk tercihleri arasında ve vazgeçilmezlerindendir. 

Muğla’nın istisnasız en popüler tatil noktası olan Marmaris’e hava yolu ile gitmek için Dalaman Havalimanı’nda iniş yapmanız gerekmektedir. Dalaman Havalimanı’ndan deniz ya da kara yolu ile Marmaris’e ulaşım sağlayabilirsiniz. Avantajlı Marmaris uçak bileti için Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilirsiniz.

Kuşadası


Eylül ayında denize girilebilecek 10 yeri sıraladığımız listemizin sonuncusu Kuşadası. Aydın ilinin en güzel ilçesi olan Kuşadası, eylül ayında da halen ılık olan suyuyla muazzam bir tatil noktasıdır. Ege’nin en güzel noktalarından biri olarak bilinen Kuşadası’nda huzur dolu ve sakin bir tatil yapmak için İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda iniş yaptıktan sonra 67 kilometrelik bir karayolu yolculuğu yapmanız gerekmektedir.

kusadasi (2).webp

Bonus: Bodrum


Denize girilebilecek yerlerden bahsediyorken, tatil diyorken ve dahi huzurlu mekanlardan söz ediyorken Bodrum’u anmamak olmazdı. Bu nedenle listemize bir de bonus madde niteliğinde Bodrum’u ekledik. 

Eylül ayında denize girmek isteyenlerin gözü kapalı tercih edebilecekleri yerlerin başında gelen Bodrum, Muğla’ya bağlı bir ilçedir. Bodrum – Milas Havalimanı ile kolayca ulaşım sağlanabilir.

Bilet Dükkanı üzerinden, "Ege'de Dalış Yapabileceğiniz 7 Yer" ve "İstanbul'da Denize Girilecek 7 Plaj" başıklı yazılarımızı da inceleyebilirsiniz.

21 Eylül 2023 7dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Doğukan Akbaba
42 Yazı

Benzer Yazılar