Batum’da Ziyaret Edilecek 5 Yer

Doğu Karadeniz’de yer alan şehrimiz Artvin’e sınır komşusu olan Batum’a özellikle son yıllarda ülkemizden pek çok tatil sever seyahat etmektedir. Hızlı ve kolay ulaşımı, ucuzluğu, sakinliği, ılıman havasıyla dört mevsim Türk turistler tarafından ziyaret edilen şehrin en büyük avantajı pasaportsuz olarak gidilebilmesi. İşte Batum'da gezilmesi gereken 5 yer...

1 Kasım 2023 5dk okuma

Oldukça eski zamanlara uzanan geçmişi, doğal güzellikleri, temiz havası, ve ilk günkü gibi görünen tarihi binalarıyla Karadeniz’in incisi Batum Gürcistan’ın güneybatısında yer alan bir şehirdir. Doğu Karadeniz’de yer alan şehrimiz Artvin’e sınır komşusu olan Batum’a özellikle son yıllarda ülkemizden pek çok tatil sever seyahat etmektedir.

Hızlı ve kolay ulaşımı, ucuzluğu, sakinliği, ılıman havasıyla dört mevsim Türk turistler tarafından ziyaret edilen şehrin en büyük avantajı pasaportsuz olarak gidilebilmesi. Durum böyle olunca pek çok gezgin hafta sonu kaçamağı için, yalnızca TC Kimlik Kartı’nın yeterli olduğu Batum’a gitmeyi tercih etmektedir. Batum’da ziyaret edilecek 5 yerden bahsetmeden önce şehir hakkında biraz bilgi verelim. Batum uçak bileti ile yolculuğa çıkmadan önce, Batum otelleri ve araç kiralama hizmetleri ile ilgili detaylı bilgi için Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilirsiniz.

Batum Hakkında


Gürcistan’ın özerk bölgesi Acara’nın başkenti olan Batum, Karadeniz’in küçük ama önemli liman kentlerinden. Ülkemizin Doğu Karadeniz güzellikleri malum, kıyı şeridinden devam edince varabileceğiniz Batum’un iklimi ve bitki örtüsü de sana Trabzon ve Rize’yi hatırlatacak. Antik çağlarda Kolkheti Krallığı’na bağlı bir şehir olan Batum sırasıyla Roma ve Bizans İmparatorlukları’nın bir parçası haline geldikten sonra, Osmanlı İmparatorluğunun fethine kadar farklı devletler tarafından yönetildi. 19. yüzyıla dek yüzyıllar boyunca Osmanlı İmparatorluğu’na bağlı olan şehir daha sonrasında Rus Çarlığı’nın bir parçası haline gelmiştir.

batumda-gezilmesi-gereken-yerler.webp

Teknolojik gelişmelerle birlikte önemli bir petrol ihraç limanı olarak kullanılan Batum 1. Dünya Savaşı sonrasında gerçekleşen Ekim Devrimi’nde SSCB’ye dahil edilmiş ve 1991 yılında Sovyetlerin dağılmasıyla tam bağımsızlığına kavuşmuştur. Ekonomik büyüme ve altyapı yatırımları yaparak gelişmeye başlayan Batum hakkında bugün ülkenin turizm başkenti denmektedir. Özellikle pek çok Türk vatandaş alışveriş yapmak için Batum’u tercih etmekte, hatta şehri günübirlik ziyaret etmektedirler. Karadeniz’in en güzel kıyıları ve lüks otelleriyle dolu bu şehirde konaklamak için hemen şimdi Bilet Dükkanı’ndan otel rezervasyonunu yap, Batum fırsatlarını kaçırma!

Batum’a Ne Zaman Gidilir?


Subtropikal, diğer bir değişle ılıman ve nemli bir iklime sahip olan Batum’da mevsimler arası sıcaklık farkı fazla yoktur. Bu sebeple Batum’a gitmek için en iyi zaman turistlerin kişisel tercih ve beklentilerine göre değişecektir. Dünyanın pek çok bölgesinde olduğu gibi Batum’da da en kalabalık zamanlar yaz aylarıdır, eğer kalabalıktan kaçıp daha sakin bir tatil istiyor ve Karadeniz kıyılarının huzurunu hissetmek istiyorsan sonbahar aylarında Batum’u ziyaret etmeni tavsiye ederiz.

Yaz aylarında şehirde çok sayıda konser ve etkinlik düzenlense de mekanlar kalabalık ve hava fazla nemli olacaktır. Sonbahar ve kış aylarında ise çok daha az kalabalık olan şehirde otel fiyatları da daha ucuz oluyor. Üstelik denize girmek için plajlar hala açık! Kış aylarında Batum tatili ise bütçesi kısıtlı olanlar için en uygun seçenek, ama hava fazla soğuk ve yağışlı olabilir. Batum’a ne zaman gidilir sorusunun cevabını ilkbahar ve sonbahar ayları olarak verebiliriz.

Batum’a Giderken Yanınıza Almanız Gerekenler


Batum’da ziyaret edilecek 5 yer başlığına göz atmadan önce, Batum seyahati planlayanlar yanlarına almaları gerekenleri merak etmektedirler. Yazımızın girişinde de bahsettiğimiz gibi, yeni tip kimlik kartına sahip olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları pasaporta gerek duymadan yalnızca kimlikleriyle Gürcistan’a giriş yapabilirler.

batumi.webp

Eğer yaz aylarında Batum’u ziyaret edeceksen hafif ve serin tutacak kıyafetleri; kışın ise mont, bere, eldiven gibi aksesuarları tercih etmelisin. Hava ile ilgili dikkat etmen gereken en önemli şey ise yanında mutlaka şemsiye bulundurmak! Karadeniz illerinde yaşayanların aşina olduğu gibi, Batum’da da yıl boyunca yağışlı bir hava hakim ve yağmurun ne zaman yağıp yağmayacağı hiç belli olmuyor. Uzun uzun yürüyüşler yaparak şehri keşfetmek isteyenler ise mutlaka yanlarında rahat bir yürüyüş ayakkabısı getirmeli.

Batum’a geldiğinizde burada yer alan mobil hat şirketlerinden turist hattı alarak internet paketi yapabilirsiniz. Kısa süre için şehre gelenler ise nostaljik seyahatleri anarak yanlarında Batum şehir haritası getirip şehri keşfediyor!

Batum’da Ziyaret Edilecek 5 Yer


Batum hem yüzölçümü hem de nüfus yoğunluğu bakımından oldukça küçük bir şehir. Ülkemizden, özellikle Karadeniz’den yapılan hafta sonu kaçamaklarının başında gelen Batum’da ziyaret edilecek 5 yeri sizler için sıraladık.

Ali ve Nino Heykeli


Gürcü sanatçı Tamara Kvesitadze tarafından tasarlanan Ali ve Nino heykelleri 7 metre yüksekliğe sahip olup bu iki figür birbirine doğru hareket edip birleşmekte ve 10 dakikada bir ayrılmaktadır. Sonsuz aşkı simgeleyen bu muhteşem eseri ışıklandırması sebebiyle hava kararınca görmeni öneririz.

ali-ve-nino-heykeli.webp

Piazza Meydanı


Gürcistan gece hayatını merak ediyorsan Batum seyahatine mutlaka buradan başla! 7/24 hareketliliği, restoranları ve kafeleriyle yorgunluğunu atmak istiyorsan Piazza Meydanı’nı akşam saatlerinde görmelisin.

Batum Botanik Bahçesi


Dünyanın en büyük botanik bahçelerinden biri olan Batum Botanik Bahçesi beş binden fazla bitki türüne ev sahipliği yapmakta, zirveye çıktığında ise eşsiz Karadeniz manzarası seni bekliyor.

batum-botanik-bahce.webp

Avrupa Meydanı


Gürcüce adıyla Evropas Moedani Batum’un en büyük meydanı. Eski ve yeniyi zarif bir şekilde buluşturan meydandaki astronomik saat ise güneş ve ayın yerini gösteriyor.

Eski Batum


Dar sokakları ve her köşesi tarih kokan Sovyet mimarisindeki binalarıyla dolu caddeleriyle Eski Batum şehrin en turistik noktalarından.

batum-gezilecek-yerler-listesi.webp

Batum Araç Kiralama


Otel, uçak bileti ve otobüs bileti dışında araç kiralama işlemlerini de en uygun fiyatlara tamamlayabileceğin Bilet Dükkanı’ndan Batum için araç kiralama yapabilir, şehrin dilediğin noktasını görebilirsin. Pek çok turist Batum’da seyahat etmek için araç kiralamayı tercih ediyor.

1 Kasım 2023 5dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Benzer Yazılar