Sevgililer Günü'nde Gidilebilecek Romantik Tatil Yerleri

Mum ışığında ev yapımı bir yemek veya bir avuç dolusu şeker kalpleri denenmiş ve onaylanmış klasikler olsa da, bu yıl gerçekten parlayan bir Sevgililer Günü fikri arıyorsanız, restoran rezervasyonu yerine uçak bileti ve otel rezervasyonu yapmayı düşünün! İşte bu 14 Şubat’ta Türkiye’nin dilediğiniz köşesinde sevdiğiniz ile güzel vakit geçirebileceğiniz tatil rotaları…

8 Ocak 2024 7dk okuma

Sevgililer Günü'nde özel bir mücevher veya kişiye özel bir hediyeyi paketlemek elbette çok güzel. Ancak verebileceğiniz en romantik deneyimlerden biri de günlük hayatın tüm koşuşturmacasından uzakta özel bir yolculuktur. Paylaşılan bir deneyim armağan etmek, sonsuza kadar sürecek ve asla modası geçmeyecek paha biçilmez anılar yaratma şansı sunmak aranızdaki ilişkinin temellerini daha da sağlamlaştıracak. 

Sevdiğiniz kişi ile seyahat ederek yalnızca yeni yerleri ve kültürleri birlikte deneyimlemekle kalmayacak, aynı zamanda kendinizin ve sevgilinizin varlığından bile haberdar olmadığınız yeni taraflarınızı görmenize de fırsat sağlayacaktır. Bilet Dükkanı olarak sizler için en sevdiğimiz romantik Sevgililer Günü seyahat deneyimlerinden bazılarını listeye ekledik. İşte herkesin merak ettiği o romantik destinasyonlar…

2024 Sevgililer Günü Hangi Güne Denk Geliyor?


Sevgililer Günü bir iş günü olarak kalır, resmi tatil değildir. Devlet kurumları, mağazalar, süpermarketler, okullar ve diğer ofisler her zamanki gibi açıktır. Toplu taşıma sistemleri normal programlarına göre çalışır. Birçok kişi sevgilisiyle, partneriyle veya eşiyle akşam yemeği için dışarı çıktığı için restoranlar normalden daha yoğun olabilir. Sevgililer Günü aynı zamanda nişan ve düğün törenleri için de oldukça popüler bir tarihtir.

turkiyede-sevgililer-gunu.webp

Her yıl 14 Şubat tarihinde kutlanan Sevgililer Günü 2024’te Çarşamba gününe denk geliyor. Biliyoruz bir çoğunuz hafta içi olması nedeniyle çalışıyor olacaktır. Ancak şanslı olup günübirlik de olsa partneri ile bu özel günü evinden uzakta kutlamak isteyenler için gidilecek en iyi yerleri bir araya getirdik. 

Türkiye'de Sevgiliyle Gidilecek 10 Romantik Yer


Türkiye'de sevgiliyle gidilebilecek çok sayıda romantik yer bulunur. İşte Bilet Dükkanı'nın size özel hazırladığı Sevgililer Günü'nde gidilecek rotalar: 

Şile


Doğa ile iç içe olmak isteyen çiftler için ideal bir yer olan Şile, İstanbul yakınlarında günübirlik gidebileceğiniz en güzel yerlerden biridir. İstanbul’a yaklaşık 1,5 saat uzaklıkta bulunan bu yer denize yakın konumu ve güzel plajlarıyla sadece Sevgililer döneminde değil yılın her zamanı tercih edilen bir destinasyondur. Burada deniz kenarında konaklama seçenekleri bulabilir ve 14 Şubat’ta sevdiğiniz kişi ile vaktinizin tadını çıkarabilirsiniz. 

sevgililer-gunu-bilet-dukkani.webp

Ağva


Tarihi M.Ö, 7. yüzyıla uzanan bu semt doğasıyla mağaralarıyla ve tarihi kalıntılarıyla eşsiz bir alan. Nehirde, yeşillikler içinde, Saklı Göl civarında güzel bir gün geçirebileceğiniz Ağva’da doğayla iç içe mekanlarda romantik zaman geçirmek de mümkün. Aşkınızla birlikte şehrin kaosundan ve yorucu etkilerinden uzaklaşarak kendinizi doğaya teslim edebilirsiniz. 

agva-ucak-bileti.webp

Sabahın erken saatlerinden akşamın geç saatlerine kadar vakit geçirebileceğiniz Ağva’da uygun fiyatlı butik oteller de bulunuyor. Gitmeden önce Bilet Dükkanı üzerinden Ağva Otelleri için rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederiz.

Prens Adaları


Mevsimsel etkiler sebebiyle kışın ziyaretçi sayısı azalıyor olsa da Adalar’ın popülerliğinden bir şey kaybettiğini söyleyemeyiz. İstanbul’un nostaljik sevdalarını temsil eden Adalar dokusu ve mimarisiyle huzurlu bir Sevgililer Günü vaadediyor. Sevgilisiyle birlikte 1950’lerin Yeşilçamı’nda hissetmek isteyenler için Adalar öncelikli tercihlerden olacaktır.

adalar.webp

Prens Adaları olarak bilinen adaların hepsinde de iyi vakit geçirmek, istediğinize göre bir mekan bulmak mümkün. Sakin ve huzurlu bir yer istiyorsanız Burgazada’ya gidebilir Hristos Tepesi’nde güzel bir gün geçirebilirsiniz. Heybeliada’da tarihi alanları ziyaret edebilir, balık tutabilir ya da bir balıkçıya giderek baş başa kalmanın tadını çıkarabilirsiniz. Büyükada’da ise tüm günü geçirmek mümkün. 

Bolu - Abant


Ankara ile Bolu arasındaki sadece 227 kilometrelik mesafe, Ankara’da yaşayan çiftler için Abant’ı vazgeçilmez kılıyor. Doğayla buluşmak, güne enfes bir göl manzarası ile başlamak isterseniz bu kartpostal görünümlü yeri Sevgililer Günü’nde ziyaret edebilirsiniz. 

abant.webp

Abant küçük bir yer olmasına rağmen ziyaretçilerine sayısız aktivite vadediyor. Göl kenarındaki restoranlarda güne keyifli bir kahvaltıyla başlayabilirsiniz. Eşsiz manzara karşısında sevdiğiniz kişi ile beraber olmanın tadını çıkarabilirsiniz. Doğa fotoğrafları çekmeyi seviyorsanız Abant'ın fotojenik manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. Ya da gün batımını göl kenarında yapacağınız yürüyüşler ile keyifli bir hale getirebilirsiniz.
Abant'ta gezilecek yerler sınırlı olabilir ama yeterince vakit ayırabilirseniz Bolu'nun başka bir güzelliği olan Yedigölleri, özellikle Gölcük'ü ziyaret edebilirsiniz. Bilet Dükkanı'nın avantajlı fiyatlarından yararlanarak Bolu otobüs bileti alabilirsiniz. 

Nevşehir - Kapadokya


Doğanın Türkiye sınırlarına bıraktığı en güzel köşelerinden Kapadokya, Sevgililer Günü’nde sadece Ankaralı çiftlerin değil hemen herkesin en çok tercih ettiği rotalardan biridir. Başkent’e 310 km uzaklıktaki bu güzelliği görmek için Bilet Dükkanı üzerinden size en uygun Kapadokya Otelleri için rezervasyonunuzu yapın! 

kapadokya-sevgililer-gunu.webp

Kapadokya’ya varın ve bavullarınızı konaklayacağınız yere bırakın! Çünkü sırada Masallar Şehri’ni gezmekte! Güvercinlik Vadisi, Üç Güzeller, Ihlara Vadisi, Göreme Açık Hava Müzesi, Derinkuyu Yeraltı Şehri ve Hacı Bektaşı Veli Türbesi sevdiğiniz kişi ile Kapadokya’da görmeniz ve vakit geçirmeniz gereken yerler arasında. Eğer bunun dışında bir aktivite arıyorsanız halı ve seramik atölyelerini de ziyaret edebilirsiniz. Ve tabii ki Kapadokya'da peribacaları arasında enfes fotoğraflar çekilmeyi atlamayın. Yeraltı şehirlerine inip zaman kavramını unutabilir, güneşin doğuşunu bir balona atlayıp Kapadokya vadileri üzerinde keyifle süzülerek karşılayabilirsiniz. Günü yerel mutfaktan yemekleri deneyimleyerek kapatabilirsiniz. 

İzmir - Şirince


Romantik bir Sevgililer Günü tatili arıyorsanız İzmir de listenizde olmalı. Havasından suyuna kadar romantizm dolu Ege’nin incisinde sevdiğiniz kişi ile keyifli vakit geçirmemek neredeyse imkansız. Tabii ki İzmir’in en romantik atmosfere sahip yeri ise Şirince! Yemyeşil manzarası, butik otelleri ve otantik atmosferi ile Şirince, doğanın içinde romantik zaman geçirmek için birebir. Şirince tatilinde, bölgenin popüler butik otellerinde konaklayabilir, yürüyüş yapabilir, son derece romantik ve aynı zamanda keyifli bir tatil deneyimi yaşayabilirsin. İnsanlardan uzak ve samimi bir tatilin hayalini kuruyorsan, Şirince tam sizlik… Hemen Bilet Dükkanı'nın avantajlı kampanyalarından yararlanın ve İzmir uçak bileti satın alın. Bu Sevgililer Günü'nü muhtemelen bir şekilde geçirme fırsatını kaçırmayın.

sirince-sevgililer-gunu.webp

Bursa - Uludağ - İznik Gölü 


Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden biri olan Uludağ, Sevgililer Günü’nde ziyaret edilebilecek rotaların başında gelir. Zirve kısmında bulunan Uludağ Milli Parkı, piknik alanları, yürüyüş rotaları ve şelaleleriyle dikkat çekmektedir. Bursa'nın İznik ilçesinde yer alan İznik Gölü de kartpostallık görüntüler sunan bir başka doğal güzelliğiyle ünlü yerdir. Partneriniz ile göl çevresinde yürüyüş yapabilir, balık tutabilir veya teknelerle gölde kısa bir tur yapabilirsiniz.

uludag-sevgililer-gunu.webp

Çanakkale - Adatepe - Assos


Adatepe ve Assos çiftler için Türkiye’nin en romantik yerlerindendir. Deniz kenarında olması sizi yanıltmasın. Assos’a kışın da gelerek tarihi taş yapılarda şömine başında romantik ve sakin bir tatilin keyfini çıkarabilirsiniz. Adapete ise Ege’nin en yüksek noktasına yakın bir konumda bulunan Kaz Dağları’ndaki müthiş bir köy. Son yıllarda evlisi, bekarı, genci yaşlısı herkesin popüler destinasyonları arasına girmiş durumda. Otele dönüştürülen taş evlerden oluşan eski konaklarda kalabilirsiniz. Ve tabii ki romantik bir akşam yemeği kaçınılmaz son…

canakkale-sevgililer-gunu.webp

Bartın - Amasra


Karadeniz'in en şirin yerlerinden biri olan Amasra da çok romantik bir manzaraya sahip. Üstelik turistik bir yer ve güzel şirin lokantaları otelleri var. Öncelikle balık ve salata konusunda çok lezzetli yemekler yiyebileceğinizi garanti edebiliriz. Küçük bir yer sahildeki otellerden birinde konaklayıp gündüz çarşısını gezip akşam balık yiyip otele varmanız çok kolay olacak. Üstelik İstanbul ve Ankara'ya da yakın!

amasra-gezilecek-yerler.webp

Mardin


Kültür meraklısı iseniz partneriniz ile binlerce yıllık bir tarih yolculuğuna hazır olun! Binlerce yıllık geçmişiyle, tarihi yapıları, konaklarıyla dikkat çeken Mardin bu Sevgililer Günü’nde de en popüler yerlerden biri. Mardin, sevdiğiniz ile aranızda unutamayacağınız güzel hikayeler sığdıracak. Sevgililer Günü’ne kısa bir süre kala ucuz Mardin Uçak Bileti için rezervasyonunuzu neden şimdi yaptırmıyorsunuz? Mardin güzelliklerini gördükten sonra ise iyi bir dinlenmeyi hakedeceksiniz. En iyi Mardin Otelleri için seçenekleri de Bilet Dükkanı üzerinden bulabilirsiniz. 

8 Ocak 2024 7dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Zehra Erdin
219 Yazı

Benzer Yazılar