Sömestir Döneminde Yapılabilecek Keyifli Aktiviteler

Uzun bir eğitim döneminin ardından nefes alabileceğiniz sömestir tatilinde, çocuklarınızla birlikte yapabileceğiniz birbirinden güzel eğlenceli aktivite bulunuyor. İster seyahate çıkın, ister evinizde birlikte vakit geçirin. İşte çocuklarıyla eğlenmek ve bu güzel dönemi dolu dolu geçirmek isteyenler için sömestir döneminde yapılabilecek keyifli aktiviteler...

29 Aralık 2023 5dk okuma

Sömestir Tatili Ne Yapılabilir?


Yılın en keyifli zamanındayız, yılbaşı gelmek üzere. Ama öğrencilerin bu aralar gelmesini iple çektiği şey tabii ki sömestir tatili! Uzun ve yorucu bir temponun ardından okula iki hafta ara verildiği bu dönemde, dönemi başarıyla tamamlamış öğrenciler için keyifli aktivitelerle dolu bir tatil deneyimi şahane olacak. Bilet Dükkanı’nda sömestir döneminde yapılabilecek keyifli aktiviteler hakkında hazırladığımız içerikleri bulabilirsin. Ayrıca uçak bileti, otel, otobüs bileti, araç kiralama ve transfer hizmetlerinden de faydalanabileceğin Bilet Dükkanı’nda farklı firmalara ait fiyatları karşılaştırarak sömestir tatilini uygun fiyatlara getirebilirsin.

Konu tatil olunca tabii ki yalnızca gezip görebileceğin yerlerden bahsetmeyeceğiz. Evde ya da bulunduğun şehirde keşfedeceğin yeni mekanlarda vakit geçirebileceğin daha sakin bir tatilin hayalini de kuruyor olabilirsin! Tatil demek dinlenmek demek. İster yeni şehirler gör ve farklı deneyimler yaşa, ister evinde oturup yoğun tempodan dolayı bir türlü vakit ayıramadığın hobilerine yönel. 2024’te sevdiklerinle birlikte harika bir sömestir tatili diliyoruz!

Sömestir Tatilinde Yapılacak 7 Aktivite


Yorucu bir dönemden sonra sömestir tatilinde dinlenmeyi hak eden ana okulu, ilköğretim ve lise öğrencileri için sömestir tatilinde yapılacak 7 aktivite hakkında fikir verebilecek bir içerik hazırladık. Şehir dışı ya da yurt dışı tatiline gitmeyi ve yeni yerler görerek çocuklara kültür dolu bir tatil yaşatmayı isteyen ebeveynleri ise Bilet Dükkanı web sayfasına davet ediyoruz. En uygun fiyatlara yolculuk bileti ve konaklama rezervasyonu yaparak sömestir tatiline gönül rahatlığıyla başlayabilirsin! Sıra gelelim en popüler sömestir aktivitelerine:

Kar Topu Savaşları ve Kar Adamı Yapımı


Kar yağdığında çocuklarınızla birlikte dışarı çıkarak kar topu savaşları düzenleyebilir ve birlikte kar adamı yapabilirsiniz. Bu aktivite çocukların fiziksel aktivitelerini artırmanın yanı sıra eğlenceli bir sosyal etkileşim sağlar.

kartopu.webp

Kayak ve Snowboard


Eğer bir kayak merkezine yakınsanız, çocuklarınızla birlikte kayak ya da snowboard yapabilirsiniz. İlk defa kayak yapacak çocuklar için dersler almak güvenli ve eğlenceli bir başlangıç olabilir. Artık ülkemizdeki pek çok kayak merkezinde farklı zorluk seviyelerinde, çocukların da faydalanabileceği pistler mevcut.

Evde Film Gecesi


Soğuk hava nedeniyle evde rahatlamak istiyorsanız, sıcak çikolata eşliğinde çocuklarınızla film gecesi düzenleyebilirsiniz. Çocuklarınızın sevdiği animasyon filmleri veya kış temalı filmler tercih edebilirsiniz.

evde-film-izlemek.webp

Sıcak Çikolata ve Kurabiye Yapımı


Evde sıcak çikolata ve kurabiye yapmak, çocuklarınızla keyifli bir mutfak deneyimi yaşamanın harika bir yolu! Hamur yoğurmak, şekil vermek ve sonra lezzetli atıştırmalıkları birlikte yemek sömestir tatilinin en iç ısıtan anlarından.

Doğa Yürüyüşleri


Havanın güzel olduğu günlerde, çocuklarınızla birlikte doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. Kışın karla kaplı ormanlarda yürüyüş yapmak hem sağlıklı hem de eğlenceli bir aktivite.

doga-yuruyusu-yapmak.webp

Müze ve Bilim Merkezi Ziyaretleri


Soğuk hava nedeniyle kapalı alanlarda zaman geçirmek istiyorsanız, çocuklarınızla birlikte yerel müzeleri veya bilim merkezlerini ziyaret edebilirsiniz. Eğitici ve ilginç sergiler çocukların öğrenme deneyimini artırabilir.

Kış Festival ve Etkinliklere Katılım


Şehrinizde veya yakınlarınızdaki bölgelerde düzenlenen kış festivallerine ve etkinliklere katılabilirsiniz. Bu etkinlikler genellikle konserler, sergiler, atlı kızak turları gibi çeşitli aktiviteler içerir.

15 Tatilde Çocuklarla Nereye Gidilir?


Minik öğrencilerin gelmesi için sabırsızlandığı, okula 15 gün ara verilen sömestir tatilinde ülkemizde görülmesi gereken harika güzellikler var. İşte onlardan birkaçı:

  • Uludağ: Kış sporları seven aileler için Uludağ, kayak ve snowboard gibi aktiviteler için ülkemizdeki en popüler kayak merkezlerine sahip. Ayrıca kar manzarası eşliğinde yapılan yürüyüşler de keyifli olabilir. Sıkı giyinmeyi unutmayın! Bursa uçak bileti fırsatları için Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilirsiniz.

uludag.webp

  • Kartepe: Kartepe, İstanbul'a yakınlığı ile günübirlik kayak merkezine gitmek isteyenler için ideal. Ailecek kayak yapabilir ve çocuklarınızla karın tadını çıkarabilirsiniz.
  • Cappadocia (Kapadokya): Kışın bembeyaz örtüyle kaplanan peri bacaları ve doğal kaya oluşumları Kapadokya'yı kışın da benzersiz kılıyor. Sıcak hava balonlarına ek olarak, karla kaplı vadilerde yürüyüşler yapabilir, çocuklarınızla maceradan maceraya zıplayabilirsiniz!
  • Erciyes Kayak Merkezi: Kayseri yakınlarındaki Erciyes Kayak Merkezi, çocuklarınızla birlikte kayak yapabileceğiniz bir diğer harika seçenek. Avantajlı fiyatlara Erzurum uçak bileti almak için Bilet Dükkanı'nı ziyaret edebilirsiniz.
  • Sarıkamış: Kars'ın Sarıkamış ilçesi, kış sporları ve doğal güzellikleriyle bilinir. Sarıkamış Kayak Merkezi, çocuklarınızın kayak yapabileceği ve karın tadını çıkarabileceği bir yer, farklı zorluklarda pistlere sahip Sarıkamış’a gitmişken Kars şehir merkezini de mutlaka gezmenizi öneririz.
  • Abant Gölü: Bolu'da yer alan Abant Gölü, kışın karla kaplanan ormanları ve buzlu gölüyle büyüleyici bir manzara sunar. Çocuklarınızla göl etrafında yürüyüş yapabilir veya atlı kızak turlarına katılabilirsiniz.

abant.webp

  • Bolu Yedigöller Milli Parkı: Doğa harikası, Batı Karadeniz’in incisi Bolu’daki bir diğer milli parkımız da Yedigöller, kışın karla kaplanan ağaçlar ve göletlerle büyüleyici bir atmosfere sahiptir. Doğa yürüyüşleri ve fotoğraf çekimleri için eşsiz bir yer. Bolu otelleri fırsatları için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
  • Ilgaz Dağları: Ankara'ya yakın olan Ilgaz Dağları, kışın kayak ve snowboard gibi sporları yapabileceğiniz bir diğer destinasyondur. Ailecek kar tatili için uygundur.

Bilet Dükkanı üzerinden, "Çocukla Tatil Keyfi Yapmanın Yolları" başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

2024 Sömestir Tatili Ne Zaman?


Aralık ayının sonuna doğru yaklaşırken sömestir planları da şimdiden yapılmaya başlanıyor! Öğrenciler ve onlar için etkinlik dolu bir on beş tatil planı yapmaya hazırlanan veliler 2024 sömestir tatili ne zaman diye merak etmeye başladı. 19 Ocak 2024 Cuma günü karnelerini alan öğrenciler 4 Şubat 2024 Pazar’a kadar tatildeler. 5 Şubat’ta yeni okul döneme başlayan öğrenciler için şimdiden başarılar ve öncesinde de tabii ki keyifle geçirebilecekleri bir sömestir tatili diliyoruz.

29 Aralık 2023 5dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI