İstanbulda İftar Yapılabilecek Yerler: 7 Mükemmel Öneri

Ramazan geldi. Yılın en kutsal ayında İstanbul'daysanız ve oruç tutuyorsanız şunu merak edebilirsiniz: İstanbul'da iftar yapılabilecek en iyi yerler hangileri? İşte Bilet Dükkanı olarak sizin için hazırladığımız en iyi seçimlerimiz…

14 Mart 2024 4dk okuma

İstanbul'da yaşayanlar ya da diğer illerden gelenler "İstanbul’da iftar yapılacak yerler nerede?" diyorsanız bu yazımızı sizler için hazırladık. Ramazan ayının bereket dolu günlerinde iftar sofralarını paylaşabilir, güzel anılar biriktirebilirsiniz. 

İstanbul, her sokağı, her manzarasıyla eşsiz bir hikaye anlatıyor. Ramazan ayında iftar sofralarında buluşan kalplerle bu hikaye daha da anlamlı hale geliyor. İstanbul'un tarihi sokakları, büyüleyici Boğaz manzarası eşliğinde, bu şehrin güzelliklerini doyasıya yaşayabileceğiniz özel mekanlar sizi bekliyor.

Boğaz kıyısında yudumlanan çayın keyfi, tarihi yarımadanın sokaklarında dolaşmanın huzuru ve şehrin gürültüsünden uzaklaşarak keyifli bir iftar sofrasında buluşmanın mutluluğu bir aradadır. Bebek'ten Sultanahmet'e, Kadıköy'den Beşiktaş'a kadar birçok bölgede zengin iftar menüleri ve muhteşem manzarasıyla öne çıkan mekanlar sizi bekliyor. İstanbul'un çeşitli semtlerindeki bu mekanlarda sevdiklerinizle bir araya gelebilir, sıcacık sohbetler eşliğinde unutulmaz bir iftar deneyimi yaşayabilirsiniz. 

Bilet Dükkanı'nın avantajlı fiyatlarından yararlanarak İstanbul uçak bileti ya da İstanbul otobüs bileti alabilir, bu güzel ayı dünyanın en güzel şehirlerinden birinde geçirebilirsiniz. 

İstanbul Hakkında


Doğu ile Batı, Avrupa ile Asya arasında köprü kuran İstanbul oldukça karmaşık bir mirasa sahiptir. Bir zamanlar Osmanlı ve Bizans imparatorluklarının en önemli şehri olan bu şehrin prestijli tarihi, bizlere değer verilecek pek çok anıt bırakmıştır. Şehrin doğal manzarası da oldukça etkileyicidir. 

Dar bir boğaz olan İstanbul Boğazı, şehri ikiye böler ve güneyde Marmara Denizi'ni kuzeyde Karadeniz'e bağlar. Ziyaretçiler mavi sulardan şehrin tarihi ve modern silüetini gördüğünde hayranlıkları gizlenir. 

istanbul-ucak-bileti.webp

İstanbul uzaktan sakin görünse de iç atmosferi olağanüstü derecede kaotiktir. Yüzlerce yıldır şehri karakterize eden hareketli sokakları ve kalabalık çarşı tezgahlarını burada keşfedin. Sürücüler trafikte birbirini geçmek için adeta yarışacak, esnaf çığ gibi büyüyen bir gürültü ile sizi alışveriş yapmaya davet edecek… 

Kokulardan bahsetmişken, keşfiniz sırasında İstanbul'un fast food versiyonu olan döner de dahil olmak üzere, sokaklardaki kendine özgü Türk lezzetlerini tatmayı unutmayın. Güneş battığında ise İstanbul'un muhafazakar görünümünü bir yana bırakıp gelişen gece hayatının yükselişini göreceksiniz. Yüzyıllardır medeniyetlerin ve kıtaların kesiştiği noktada yer alan İstanbul, hızlı temposu, kadim tarihi ve bugünkü kültürüyle ziyaretçilerini ağırlamaktan bugün de mutluluk duyuyor.

Ramazan Ne Zaman Bitiyor?


2024 yılında Ramazan ayı 11 Mart – 9 Nisan 2024 tarihleri ​​arasındadır. 9 Nisan arife günüdür ve Ramazan’ın son günüdür. Ramazan Bayramı ise 10-11-12 Nisan tarihlerine denk gelmektedir. İstanbul, Ramazan Bayramı'nda rengarenk dekorasyonlar, hareketli pazarların enerjisiyle canlanıyor. Aileler büyük ziyafetler için evlerde ve restoranlarda bir araya geliyor. Camiler dua etmeye gelenlerle daha da kalabalıklaşıyor. Ve bu bayramın derin manevi derinliğine bir bakış sunuyor. 

ramazan-ne-zaman-bitiyor.webp

İstanbul'da İftar Yapabileceğiniz 7 Yer


Ramazan'da İstanbul'da iftar yapılacak yerler önerilerilerimizle karşısınızdayız. İşte listemiz: 

Bayramoğlu Döner


İstanbul'un sevilen dönercilerinden Bayramoğlu Döner, 30 yılı aşkın süredir İstanbul'da hizmet veriyor. Burası yerli ve yabancı birçok kişi tarafından ziyaret edilen İstanbul’un en iyi dönercilerinden biridir. Buraya geldiğinizde sıra bile bekleyebilirsiniz. Çalışanlar ve güler yüzlü insanlar sizi burada karşılayacaktır. İstanbul'da nerede iftar yapabilirim diyorsanız Bayramoğlu döner listenizde yer almalıdır. 

bayramoglu-doner.jpg

 

Köşebaşı


İstanbul'un en ünlü mekanlarından biri olan Köşebaşı, 1995 yılından beri hizmet verir. İstanbul'un Ataşehir, Beylikdüzü, Levent, Cadde, Basın Ekspres gibi birçok yerinde şubeler bulunur. Türkiye'nin farklı illerinde de şubeleri mevcuttur. Bunun yanısıra Azerbaycan ve Özbekistan'da da şubeleri bulunur. Özel bir iftar menüsü ve güler yüzlü personeli ile iftarınızı açabileceğiniz en iyi yerler arasında gösterilebilir.

istanbul-iftar.webp

Tarihi Sultanahmet Köftecisi


Burası İstanbul'un en önemli yerlerinden biridir. Sultanahmet Camii'nin hemen yanıbaşında yer alan bu restoran, Ramazan ruhunu en iyi yaşabileceğiniz yerlerin arasında ilk sıralardadır. Lezzetli köfteleriyle orucunuzu açarken yemek sonrası tatlı da yiyebilirsiniz. Ayrıca iftar sonrası Tarihi Yarımada'da yürüyüş yapabilirsiniz. 

sultanahmet-koftecisi.webp

 

Şerbethane Cafe & Restaurant


İstanbul'un tarihi caddelerinden biri olan Şerbethane, Fatih ilçesinin Eminönü semtinde yer alır. Burada Geleneksel Türk Mutfağının enfes lezzetlerini tadabilirsiniz. Eminönü ve Ayasofya Camii'ne oldukça yakın olan burada iftar açmak isterseniz iftarınızı Sherbathane Cafe & Restaurant'tın özel iftar menüsüyle ve İstanbul sokaklarından açabilirsiniz.

serbethane-cafe-restaurant.webp

Kaşıbeyaz Florya


İstanbul Avrupa yakasında bulunan Florya semtinde faaliyet gösterebilirsiniz. Güler yüzlü personeliyle Türk mutfağının eşsiz lezzetlerini sizlere sunuyor. Burada özel iftar menüsü seçebilir, sevdikleriniz ve ailenizle birlikte Florya'nın eşsiz manzarası karşısında iftarınızı açabilirsiniz.

kasıbeyaz.webp

Hünkar Lokantası


İstanbul’da yaşayanların çoğunun en az bir kere de olsa gitmiş olduğu Hünkar Lokantası, ramazan ayının da gözde mekanlarından biri. Nişantaşı'nda yer alan Hünkar Lokantası, 1950 yılından bu yana Türk ve Osmanlı mutfağından lezzetleri müşterilerine güler yüz içinde sunar.

hunkar-iftar.webp 

Mihrabat Korusu


İstanbul'un başka yerde olmayan enfes boğaz manzarasını Kanlıca'dan izleme fırsatı sunan Mihrabat Korusu, yeşillikler içinde huzurlu bir iftar yemeği yemek isteyenler için ideal. İftar saatinden önce gidip deniz, güneş ve yeşilliklerin sunduğu nefis manzarayı izleyebilir, ramazanın verdiği huzuru bu manzaranın verdiği mutlulukla katlayabilirsiniz.

14 Mart 2024 4dk okuma

YORUMLAR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

İsmail Kuzucu
65 Yazı

Benzer Yazılar